Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2014 09:07 - Как студентка започна да печели милион
Автор: lvm Категория: Бизнес   
Прочетен: 1330 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.04.2014 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
20 годишната студенка от Пенсилванския Университет Никол Келнер винаги носила със себе си своя смартфон, както практически всички съвременни студенти. 
Веднъж тя отишла на кафе, и излизайки от там първо взела със себе си портмонето. А телефона забравила. Защото портмонето и смартфона винаги лежали отделно. И тя разбрала, че винаги ще мисли за това, да не го забрави някъде. 

Тогава тя се замислила, а защо да не ги съедини заедно. И така че да е удобно да се носи и използва. Тя реши да намери чантичка с външен прозрачен джоб (в чантата би сложила портмонето, а в прозрачния джоб- телефона). 

Нищо подобно в интернет не намерила. Тогава тя просто купила прозрачна материя(PVC) и я зашила към едната страна на неголяма чантичка. 

Това бил прототипът на нейното бъдещо изобретение - удобна чантичка за портмоне и смартфон: 

 

image

Такава чанта е много удобна за използване - има удобна дръжка, побират се и пари и кредитни карти и телефон. При това телефона може и да се използва без да се изважда от чантата. Много удобно по време на дъжд. 

image

Първите 400 екземпляра тя направила ръчно в своята студентска стая и ги продала на своите приятели-студенти. 
А когато излязла с продажби в интернет - разбрала, че е собственичка на собствен бизнес - до толкова големи били продажбите. 

След това тя регистрирала търговската марка SmartPurse и отворила свой интернет-магазин. 

До завършването на университета тя планира ниво на дохода 1 милион долара за година. 

 

image


Още едно потвърждение за това, че един от най-успешните днес стоки е аксесуар към друга успешна стока. 

И, както виждате, ресурсът далеч не е изчерпан. 
Спомнете си, как момичето стигна до тази идея - тя забеляза собственото неудобство при използването на известната стока. Така и вие може да измислите нов продукт, ако забележите проблем в използването на друг.

Аз например изпитвам големи трудности в при пазенето на всички тези мобилни телефони, техните зарядни устройства и аксесуари в един апартамент. Телефоните са много, зарядните и всякакви допълнителни кабели  -също, което води до това, че не винаги се забелязват от първия път. Масово универсално решения на пазара все още няма (някъде на запад проплъзват органайзери за мобилни устройства, но до нас за сега не са стигнали).

И така, 

                          Как студенка да печели милион


1. Измислете полезен аксесуар към известен у студентите предмет (не задължително смартфон, наблюдавайте сами, какво има всеки студент).
2. Направете прототип, след това пробна партида - и продайте на приятели-студенти и приятели. Може с 50% намаление за поддръжка/реклама.

3. Помолете всеки студент/приятел да рекламира вашия продукт на своите страници или социална мрежа. 

4. Съберете много поръчки, регистрирайте марка, търсете производител, пуснете серийно произвоство, отворете интернет-магазин и продайте на целия свят. 

5. След няколко години - вие сте студентка-милионерка

Според мен е много лесно и достоверно.

Има ли заинтересовани от подобен продукт?

Статията е взета от www.ideiky.eu




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945095
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963