Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2007 18:03 - Спомен от 2004 г.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 2380 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.01.2007 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


През 2004 г., Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) председателстваше Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) в съответствие с въприетия в нея ротационен принцип. По тази причина, представителите на ССИ бяха официални делегати на работодателите на сесията на Международната конференция по труда (МКТ). В работата на конференцията от страна на ССИ участие взеха (по реда на участието) моя милост - Теодор Дечев, проф. Нансен Бехар и д-р Атанас Семов.

И за трима ни, тази сесия ще остане "незабравима". Още началото на трипартитната конференция (в заседанията на МКТ участват национални делегации, формирани на трипартитен принцип - в тях са представени държавата, синдикатите и работодателите), ние бяхме "очаровани" от новината, че Либия се завръща в работата на Международната организация по труда (МОТ) и съответно ще участва в сесията на Международната конференция по труда (МКТ). Нещо повече - представител на Либия трябваше да бъде избран за заместник - председател на сесията на МКТ. След консултации с дипломатическата ни мисия в Женева, представителите на работодателите и синдикатите решихме да гласуваме демонстративно против избирането на либийския представител. Каква беше изненадата ни, когато либецът беше избран за заместник председател на сесията не с гласуване, а с .....  ВСЕОБЩИ РЪКОПЛЯСКАНИЯ. Нашата група се чувствахме като ... еди - какви си мушката. На картинката по-долу се вижда българската делегация, миг преди "да ни удари гръм".

image

На същата сесия на Международната конференция по труда, честта да прочете доклада на българските работодатели се падна на д-р Атанас Семов. Редът на четене на докладите на МКТ е изключително строг и рестриктивен. Имаш само броени минути (едноцифрено число), през които трябва да кажеш абсолютно синтезирано и в резюме най-важните според теб неща, свързани с развитието на индустриалните отношения в страната, с измененията в трудовото и осигурителното законодателство. Ако просрочиш и секунда предвидените в регламента 5 - 6 минути, просто ти изключват микрофона.

Атанас Семов успя не само "да се хване в норматива", но и да отправи директен призив от трибуната на конференцията за освобождаване на нашите медици. Моментът беше изключителен, защото сесията в този момент се председателствуваше от либийския представител - този същия, срещу когото не можахме да гласуваме, поради избирането му "с овации", както в Древна Спарта. речта на д-р Семов беше на безупречен френски. В последния момент, той се обърна с лице към председателя на конференцията и отправи направо в лицето му искането за освобождаване на нашите медици.

image

Д-р Атанас Семов изнася доклада на българските работодатели на сесията на Международната конференция по труда през 2004 г. Снимката е направена миг преди да се обърне с лице към председателствуващия конференцията либийски представител и да поиска освобождаването на нашите медицински сестри.

Днес, две години и половина по-късно, Съюзът за стопанска инициатива, отново започва международна кампания в защита на нашите медицински сестри. В качеството си на представителна работодателска организация и на член на Международната организация на работодателите (IOE), ССИ иска изваждането на Либия от състава на Международната конференция по труда. Подробностите за искането и неговата мотивировка, виж на http://teodordetchev.blog.bg/viewpost.php?id=36784




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5840193
Постинги: 781
Коментари: 3551
Гласове: 52969
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов