Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 11:16 - Къде се оказах аз в аферата "Октопод".
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 11209 Коментари: 14 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тези дни в коментари под постингите ми в блога, беше поставен въпросът, че е необходимо да коментирам споменаването на името ми в контекста на провеждащата се операция „Октопод”. Смятам това предложение за напълно уместно и основателно.

 

През последните двадесетина дни, безспорната тема номер едно е борбата на правителството с организираната престъпност, взела формата на няколко вълни от арести на „Октоподи”, „Факири”, „Силоваци” и други подобни. Междувременно, една жена, арестувана с обвинение за източване на ДДС се самоуби по повече от съмнителен начин в следствения арест.

 

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=162412&srcpos=6

 

Последното ме кара да се въздържам да напиша нещо с леко сатиричен привкус, каквото беше първоначалното ми намерение.

 

Един път, защото провежданата зрелищна акция, която едни са убедени, че е борба с организираната престъпност, а други, че е незапомнен по мащабите си „кризисен Пи Ар” вече взе жертва в буквалния смисъл на думата. Човек без присъда си отиде от този свят, при положение, че възможното наказание при доказана вина, е на светлинни години от най-тежките санкции, предвидени от Наказателния кодекс.

 

Втори път, защото при очевидната изнервеност на основните говорители на мащабната акция срещу организираната престъпност, най-добре е човек да си подбира думите. Не става дума за страх, а за елементарна грижа за личната безопасност на автора, включваща забрана да се тегли опашката на дявола.

 

Ужким нямаше да включвам сатирични ноти в текста си, а те пак изплуваха. Всъщност в случващото се, както и да го интерпретираме, няма нищо смешно. Затова, смятам че съм длъжен да отговоря на поредицата от спорадично зададени към мен въпроси в интернет пространството, независимо дали са добронамерени или откровено провокационни и злонамерени.

 

Ще започна с една доста „недомаслена”, както казваше покойната ми баба, публикация в „Стандарт”, от която се разбира, че познавам „опасния злодей” Марчело Джотолов и дори в определен период съм му бил работодател:

 

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-11&article=313049

 

Цитирам фрагмент от текста, който би трябвало да убеди за кой ли път читателите, че трябва да се отнасят с подозрение и скепсис към всякаква информация в ежедневния печат, особено в някои вестници, които трябва за замазват личната гузнота на собствените си издатели. Ето за какво става дума:

 

„В "Аида 96" Марчело е управител. Собственици с 30 на сто са Теодор Дечев, заместник на Алексей Петров в Съюза за стопанска инициатива и представител на сдружението в Националния осигурителен институт, както и Застрахователната компания "Левски Спартак". Дечев става известен като зам.-министър на строителното министерство по времето на Евгений Бакърджиев. Той е шефът на специално създадения щаб, който разрушава мавзолея на Георги Димитров, припомниха запознати”.

 

Този абзац за мен е интересен от гледна точка на това как в три изречения могат да се направят четири фактически грешки.

 

Първо, не съм заместник на Алексей Петров в ССИ.

 

Алексей Петров е изпълнителен директор на ССИ – длъжност, която не е изборна, а назначаема. Според Устава, изпълнителният директор се назначава от председателя на УС на ССИ и има административни функции. Аз съм заместник председател на УС на ССИ, тоест съм доста по-нагоре в йерархията от изпълнителния директор. В четвъртък дори ми се падна не до там лесната задача да бъда изпълняващ длъжността председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), което разбира се е голяма чест за мен, но за някои прагматични умове наподобява на „купуване на фабрика през януари 1947 г.”. Можете да погледнете тук:

 

http://news.ibox.bg/news/id_1874823805

 

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/25/864826_teodor_dechev_oglaviava_vremenno_sujuza_za_stopanska/

 

Това с голямо извинение към всички журналисти, които съвсем тенденциозно не искат да си осведомят за йерархията в ССИ, макар че съм я обяснявал безброй пъти. С голямо извинение и към Едвин Сугарев, който отлично знае за тази йерархия, но предпочете по време на изборите да ме „етикетира” като заместник на Алексей Петров. Още преди една година съм дал подробности за моите взаимоотношения с Алексей Петров в този постинг:

 

http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2009/02/17/za-tyrseniiata-na-vestnik-quot-kapital-quot-okolo-zadniia-vh.292064

 

Той е в първата десетка на най-четените постинги в блога ми и до момента (01 март 2010 г., 01:04 часа) е прочетен „само” 3171 пъти. Линкове към тази публикация има къде ли не. До местните избори смятах подобни грешки за журналистическо нехайство. От местните избори насам ги смятам за тенденциозно злонамерени. Тук пак ще отбележа „гражданската доблест” на Едвин Сугарев, който въпреки отличната си информираност по въпроса се направи на заблуден и написа следната провокация в съчинението си „Изборите в София – липсата на интрига също е интрига”:

 

http://www.svobodata.com/page.php?pid=1633&rid=29

 

„ССД също участва – с бившия си зам.министър, зъболекарят Иван Антикаджиев. Бизнесблокът – с бившия депутат Кристиян Кръстев, известен най-вече с това, че беше по-висок от боса си Жорж Ганчев. Участват още Зелените (по-скоро се канят да участват, но ЦИКМИ по неивестни причини им отказва регистрация), БКП, БНРП и даже блогърите, които са направили своя избор в лицето Теодор Дечев, доскорошен заместник на Алексей Петров в  Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Участват даже и двама независими – неизвестно кои и защо”.

 

Знам, че в блогосферата има много почитатели на Едвин Сугарев и затова не съм коментирал писанията му до сега – какви ли глупости не са били писани за мен, та да се пенявя за някакви подобни закачки ... Сега просто се налага да сложа нашия бард на свободата на „дъската на „отличниците”.

 

Не е никаква тайна, че поне една трета от времето в телевизионните ми участия по време на местните избори мина в изясняване на отношенията ми с Алексей Петров. Сега много хора смятат за висше благоразумие да доказват, че не са казвали и „добър ден” на този човек. Аз не намирам такава необходимост. Каквото съм казал преди изборите – това ще потвърдя и сега. Смешно е да се твърди, че заместник председателят на УС на ССИ и изпълнителният директор на същата организация не си говорят, не обсъждат проблемите на членовете си и изобщо нямат никакви общи теми. Затова и не приказвам подобни глупости – нито преди изборите, нито след ареста на Алексей Петров.

 

Както разказах и пред Българското национално радио, "работехме в един добър екипен стил. Алексей Петров е инициатор за създаване на системата за микрокредитиране в съюза. Той беше инициатор да се предложи на Милен Велчев /министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобурготски б.р./  система за създаване на гаранционен фонд за кредитиране на малкия бизнес". Без значение на кого харесва и на кого – не, Алексей Петров е в основата на някои от най-позитивните начинания на ССИ.

 

http://www.bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/12plus3/society/Pages/teodordechev.aspx

 

Толкова за тенденциозните писания преди частичните избори преди, които до едно време смятах за дребни закачки, но откакто министър Цветанов тръгна да похапва морски дарове, смятам подобни грешки за покана да бъда арестуван ...

 

Между другото, точно един журналист от вестник „Стандарт” е предложил в телевизионния ефир нещо подобно, доколкото знам с думите: „Трябва да се разследва източването на Кремиковци, особено този, дето трошеше мавзолея”. За жалост, не съм гледал това предаване, иначе щях да знам и името на журналиста – подозирам, че на времето съм му давал интервю за мавзолейската сага, та белким изкара 40 лева хонорар.

 

Второ, никога не съм бил „представител на ССИ в Националния осигурителен институт”.

 

То такава длъжност няма, но очевидно се има пред вид – член на Надзорния съвет на НОИ. Никога не съм бил член на Надзорния съвет на НОИ. На тази длъжност за определен период беше точно Алексей Петров. Неговото пребиваване там ще се запомни най-вече с яростното му противопоставяне на всички предложения за сделки с имоти на „ПРО” – дружеството, което стопанисва имотите на някогашния „Социален отдих”. Това е официална политика на ССИ – сегашната ни представителка в НС на НОИ, проф. Елка Тодорова следва абсолютно същата линия. Благодарение на това поведение на представителите на ССИ и на КТ „Подкрепа” (в лицето на Димитър Манолов), дружеството „ПРО” все още не е разкулачено и не е разнесено от разни предприемчиви българи и чужденци, на които им текат лигите за тези почивни станции и имоти в буквалния смисъл на думата.

 

Трето, никога не съм бил заместник министър на регионалното развитите, строежите, благоустройството и прочее.

 

Бил съм заместник министър на труда и социалната политика. Има хора, които много искат да ме изкарат, колкото се може по-близък с Евгений Бакърджиев и затова „правят неволна грешка” и ме пишат, че съм бил негов заместник министър. Не съм бил. Което не значи, че ако го срещна на улицата ще премина на другия тротоар. И понеже стана дума за Бакърджиев, който го отнесе заради бурната деятелност на Майкъл Чорни в България и услужливата бдителност на ген. Атанасов, се сещам, че вестникът който е направил четири грешки в три изречения е „Стандарт”. Кой е председател на издателския съвет на „Стандарт” ? Ами че г-н Тодор Батков, който достатъчно дълго време представляваше интересите на Чорни в България. Но млъкни сърце ...

 

Впрочем, в щаба за събаряне на мавзолея от страна на МРРБ участваше арх. Ваня Зегова – заместник министър, която се държа абсолютно достойно и професионално. Впоследствие тя се разболя много тежко (чудя се дали за това няма принос и огромният стрес, който преживя), но слава Богу – чувам, че се е пооправила. Да е жива и здрава още много дълги години !

 

Четвърто, не съм бил шеф на щаба по разрушаването на мавзолея.

 

В определени среди, подобна длъжност би могла да се смята за крайно престижна, но трябва да се придържаме към фактите. Бил съм член на въпросния щаб, с председател – Евгений Бакърджиев, назначен със заповед на министър председателя, тоест на Иван Костов. Какво съм правил и струвал съм написал достатъчно изчерпателно тук:

 

http://teodordetchev.blog.bg/politika/2007/03/30/za-bozata-i-mavzoleia-ili-vikane-na-politicheski-prizraci-i-.56494

 

Има хора, които смятат, че участието в събарянето на мавзолея е ужасно позорно обстоятелство и се стараят да го подчертават и дори преувеличават. Предполагам, че това е причината да бъда повишен до пост заместник министър председател и министър на регионалното развитие и благоустройството в публикацията на „Стандарт”. Аз не смятам участието си в събарянето на мавзолея нито за престъпно нито за позорящо. Толкова по този въпрос.

 

Смешното в цялата история, е че нито една от четирите измислени позиции, които ми е пришил вестник „Стандарт” не е нито позоряща, нито престъпна – на пръв поглед, няма за какво чак толкова да се сърдя и да се тръшкам. Но приписаните ми факти просто не са верни. Последното поставя въпроса за компетентността на този, който е писал материала. Срещал съм всякакви форми на некомпетентност, но чак такава ... По-скоро става дума за тенденциозни грешки, преследващи определени внушения. Е, нямам намерение да се изкарвам жертва, просто си правя съответните изводи.

 

Разбира се, ние сме свободна държава и всеки може да публикува, каквото си иска. Аз не съм свещена крава и никой не е казал, че трябва да бъда гален с паче перо. Но пък и няма да мълча, когато някои другари се опитват да трупат точки пред властта на мой гръб. Да си намерят друг начин да се подмазват на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, та и на Фидосова ако щат ...

 

За фирмата „АИДА 96”.

 

На въпроса за прословутата фирма. Фирмата "АИДА 96" е създадена и аз не знам кога, за да обслужва членове на ССИ с "книжна конфекция" и консултантски услуги, обучения и пр. Това е фирма, която както повечето ООД-та с подобен предмет на дейност и един - двама души персонал, буквално води борба за оцеляване. Не е фалирала, но и струва ми се никога не е давала дивидент. 70 процента от капитала на фирмата принадлежи на ЛЕВ Инс, а 30 процента по принцип се държат от човек, на който ССИ има доверие. Не знам защо са го измислили така на времето - може би защото е твърде дребен бизнес и ако участието на ССИ е пряко, по куп въпроси трябва да се пита УС на ССИ. А УС на ССИ е 52 души ...

 

Аз не съм основател на фирмата. Придобих тези дялове след като бях избран за заместник председател през 2003 г. Марчело Джотолов никога не е бил собственик в АИДА 96. Той дойде да работи във фирмата, преди няколко години. Ние го приехме съвсем добре, защото СV - то му беше повече от прилично - беше работил в Уникредит Булбанк и имаше очевидно много добра подготовка в сферата на финансите. От известно време той не се занимава с управлението на АИДА 96, но не беше освободен, а е дал пълномощно на служител от фирмата, който го замества. Не искам да коментирам обвиненията срещу Джотолов, но те ми се виждат доста съмнителни. Той изобщо няма никакъв "мутренски" бекграунд, завършил е международни икономически отношения, а не "Олимпийски надежди" и тежи 40 кила с мокри дрехи в буквалния смисъл на думата, та не знам какъв рекетьор би станал от него ...

 

Но времето ще покаже ... Не съм адвокат на Джотолов, но съм склонен да се отнасям с огромни резерви към твърденията какво страшилище е бил. За последните две години съм го виждал не повече от 3 - 4 пъти, но не съм забелязъл да е заякнал. Ще видим какво ще излезе от цялата работа.

 

Горе – долу същите пояснения дадох по въпроса и във форума „Де - зората”, където бях питан и разпитван. Мислех, че това е достатъчно обяснение за един съфорумец, но неочаквано ми бяха зададени допълнителни въпроси, които явно почиват на някакви писания, взети Бог знае от къде. Въпросите бяха формулирани така:

 

„Вие сте приели на работа едно лице, за което не е можело да не знаете някои факти:

 

1. Марчело Джотолов е бил член на Сдружението на бившите барети;

 

2. Марчело Джотолов е бил един от главните организатори на кампанията на несебърския кмет Николай Димитров, пряко обвързан с братя Диневи /след 2003/;

 

3. Марчело Джотолов е съдружник на адвоката Боби Цанков /след 2003/;

 

Това са голите факти. Ако към тях прибавим управление на публични домове и рекет, какво излиза? Г-н Дечев, Вие не сте знаели всичко това? Приели сте Джотолов само въз основа на СV? Мисля, че не съм/не сме толкова наивни. Какво значи от известно време не е управител на фирмата?”

 

Ето как отговорих на тези въпроси:

 

1. Марчело Джотолов няма как да бъде член на Съюза на бившите барети, просто защото не е бил барета. Така поне знам. Като му гледам физиката не виждам как би могъл да стане барета. Освен ако във въпросния съюз не са започнали да приемат хора, което не са служили в отряда на баретите, но това е малко вероятно.

 

2. Живеем в свободна страна и всеки може да участва в изборната кампания на когото си иска. Разбира се, че чух за постиженията на Джотолов в Несебър, но какво от това ? Възниква въпрос – имам ли право да искам отчет от служителите си за политическата им активност ? Не би ли било „леко” закононарушение ?

 

В момента не мога да кажа кога точно е постъпил Джотолов на работа в „АИДА 96”, но ми се струва, че по време на изборите от 2007 г., той практически не беше ангажиран с работата на фирмата. Тук отскачам на последния въпрос – „Какво значи от известно време не е управител на фирмата?”. Означава точно това, което съм написал. От доста време, фирмата се управлява от друг човек, който се справя прилично с работата в сферата на книжната конфекция и обученията. Той има за целта генерално пълномощно от Джотолов – естествено със знанието на собствениците. Това е съвсем редовна практика.

 

Смятам, че собствениците на една фирма не отговарят за политическата активност на свой служител. Не съм фен на несебърския кмет, не съм фен и на цялата политическа активност по морския ни бряг, но не знам с какво ме злепоставя фактът, че мой служител бил работил по изборите за „кандидата на братя Диневи”. (Приемам на доверие, че кметът на Несебър е техен човек). Има нещо едновременно дразнещо и парадоксално в цялата тази работа – целият ни политически и артистичен елит да се изсипва на партитата и соаретата на братя Диневи по строежи и яхтени пристанища, а аз да изписвам страници с обяснения защо мой служител бил подкрепил кмет, който бил (по данни на публиката, които в момента НЕ оспорвам) техен човек. Но какво да се прави – такава е нашата реалност.

 

3. Не знам кой е адвокатът на Боби Цанков. В едно съм сигурен – той сигурно е имал повече от един адвокат, като се има пред вид броя на делата срещу него. Във всички достъпни регистри, от където могат да се вадят данни за участия и съдружия във фирми, може да се разбере в най-добрия случай, че съответният съдружник има адвокатска практика. Дори и да съм бил информиран, че човекът практикува наказателно право, не мисля че последното е престъпление. Не смятам да се препирам с никого по този въпрос.

 

И аз съм бил съден (за клевета от едни бележити измамници, на които извадих кирливите ризи през 2005 г.) и съм бил защитаван от адвокат с голяма практика в наказателното право. Адвокатката ми е прекрасен човек и съм й безкрайно благодарен – тя ме защити перфектно. Тя със сигурност е защитавала всякакви катили, но това е забележете – тяхно конституционно право и нейно професионално задължение.

 

Що се отнася до управлението на публични домове и рекет, мога само да напомня, че това тепърва ще се доказва в съдебен процес, ако изобщо се стигне до такъв. За разлика от голяма част от българските журналисти, аз знам какво е презумпция за невинност и ще почакам да видя дали Джотолов ще се сдобие със законно влязла в сила присъда, пък чак тогава ще го „съдя”. (Излишно е да обяснявам, че лица, които са ОСЪДЕНИ за рекет или сводничество не могат да управляват търговски дружества). Само че, аз съм крайно скептичен към възможността Джотолов да е бил рекетьор – няма данни за това, нито физически, нито „ментални”. Би било огромно разочарование тези обвинения да са истина. Той е, ако мога да се изразя на тарикатски жаргон – „бяла якичка отвсякъде”.

 

Ако някой го беше обвинил, че е използувал нерегламентирано вътрешна борсова информация или нещо подобно – бих вдигнал рамене и зачакал резултатите от следствието и съдебния процес. Ама да е сутеньори и още повече – рекетьор, честно казано ми звучи смешно. Човек винаги може да се излъже в друг човек, но тези обвинения наистина ми звучат странно.

 

Имаше въпрос дали сме назначили Джотолов само по СV. Естествено че не сме. Но и проучването на което може да бъде подложен един човек има граници. При това – защитени от закона. Работодателят няма право да проучва служителя си до девето коляно и със специални разузнавателни средства. Има по света едни работодатели, които карат потенциалните си работници и служители да си правят и генетичен профил при кандидатстване за постъпване на работа. Съответно на хората, за които има съмнение, че могат да развият наследствени заболявания се отказва назначение – „хуманно”, „цивилизовано” и „аргументирано”. Такива работодатели ги преследва Международната организация по труда (МОТ). Аз не съм от тях.

 

За Джотолов се изказаха негови бивши колеги и началници и отзивите бяха много добри. Докато се занимаваше с прякото управление на АИДА 96 не си спомням да е имал каквито и да са нарушения.

 

В заключение питащият ме уведомява, че не е наивен. Сигурно е така. Но все пак – нека се замислим, дали не е проява поне на малка наивност, да приемаме на вяра всичко, което ни подхвърля (разбира се – без всякакви доказателства) българското МВР. При цялото ми уважение към институциите въобще и като цяло – нека не приемаме всичко едно към едно. Особено при аферата „Октопод” …

 




Гласувай:
14



1. mamkamu - :)
02.03.2010 11:52
Някои неща е необходимо да се уточняват ежедневно, че тя мълвата, като тръгне... Даже взеха и мен да ме питат някои хора за теб :)

Приятен ден!
цитирай
2. анонимен - Тео,
03.03.2010 00:31
Юрий донякъде е прав, но пък ти си знаеш най-добре. Само едно бих казал аз: да бяха октоподите като тебе, с мед щяхме да ги намажем ;)))
цитирай
3. demokratizator - Едно полезно разяснение
03.03.2010 13:48
Това беше едно необходимо опровержение на всички чисто фактически грешни твърдения, които се появиха до момента. Не бива да се оставя впечатлението, че всичко, което се казва в медиите, е вярно, както много хора у нас вярват.
цитирай
4. strianakiev - Мълвата и лошата дума са много жестоко нещо...
04.03.2010 17:33
Някои хора казват: " А бе то нека кажат, че сестрати ти е лека жена, пък ти после доказвай, че нямаш сестра". Кой чул кой не чул...но мълвата се носи и си върши работатат...Няма оправия в света на фискалните отношения...Май идва време да се освободим от пресата на парите....и стремежа ни да ги имаме на всяка цена...Златния телец ни постави на колене. Ще можем ли да се изправим от неговата златна хватка.
цитирай
5. cefulesteven - Някои хора казват: " А бе то ...
04.03.2010 19:34
strianakiev написа:
Някои хора казват: " А бе то нека кажат, че сестрати ти е лека жена, пък ти после доказвай, че нямаш сестра". Кой чул кой не чул...но мълвата се носи и си върши работатат...Няма оправия в света на фискалните отношения...Май идва време да се освободим от пресата на парите....и стремежа ни да ги имаме на всяка цена...Златния телец ни постави на колене. Ще можем ли да се изправим от неговата златна хватка.


От както прочетох постинга и отзива на Юрий се сетих за тази поговорка, но премълчах от страх да не внеса ненужен в момента негативизъм. Иначе се уверих, че мълвата е като някакво хорър-чудовище и хора които имат интереси да цапат нечие име, много лесно се възползват от други, които си нямат друга работа и изопачават заради спорта. И за жалост, не е само телевизията и печатните медии и в интернет е същото.

Надявам се, че повече разумни хора ще прочетат този постинг, защото няма разумен човек, който да го прочете и да продължи да се връзва на глупости.

И успех на автора, а към теб поздрави!
цитирай
6. kobata - Ех, адаш. . . Нали си наясно, че ко...
05.03.2010 15:43
Ех, адаш... Нали си наясно, че колкото и да обясняваш... Като онази поговорка за "сестрата"... А пък и ако става въпрос за обяснения, май на първо място трябва да ги даде "Пожарникарят-слънце"... Много подробно отговаряш, на хора, които просто не заслужават. Поздрави за откровената позиция.
цитирай
7. petdoshkov - Напротив.
07.03.2010 00:05
Истината ни прави свободни. Има посетители на блога ми, които анонимни ми натякват, че съм сгрешил в преценката си не само с Теодор Дечев, но и с други. Не е така. Фактите са важни. Всеки трябва да брани името си, ако държи на него.
цитирай
8. анонимен - Симеон
11.03.2010 16:31
Ей това се казва мутренско дебелоочие!!!
Цялата нация разбра, че ти си агента на Трактора и пак лаеш!!!
Гледам, че и с Ананаса биз-бизе сте станали!!! Срещички си правите с Ананаса - по-късна доба и то тайничко!!! Вие сте социалТарикати, а не социалдемократи!!!
Продажни твари!!! Само да крадете знаете! Върви с него да целувате ... на комунягите!!!
цитирай
9. teodordetchev - Мило, ненагледно същество, изпълзяло нейде из червата на виртуалната канализация ...
11.03.2010 20:11
..., бъдете така добър и прочетете отговора на излиянията Ви в следващия постинг в блога ми. След което си яхнете метлата и отлетете на общото събрание на себеподобните Ви на планината Харц. Макар че, едва ли биха Ви приели и там ...

А сега - къш, както казваше котаракът Бегемот в романа "Майсторът и Маргарита".
цитирай
10. анонимен - Симеон
12.03.2010 12:06
Ех, говориш така нагло, защото стоят мутрите и бандитите зад теб и те пазят!!!
Пазят те мафиотите!!!
Иначе ти си страхливец!!!
Ама няма да спра да те разобличавам!!!
цитирай
11. teodordetchev - Ами да се срещнем някъде г-не Симеоне и да си поприказваме.
12.03.2010 19:34
На мен всякакви форми на насилие са ми чужди и не мога да Ви обещая никакви бабаитски изпълнения. Просто Вие ще ме питате каквото Ви се стяга душата, а след това и аз ще Ви попитам едно - друго. Ако искате, доведете си и свидетели, секунданти или каквото там Ви трябва. Иначе просто ставате скучен. Забележете - дори не сте досаден. Дори и към спамъри като Вас, аз проявявам елементарно уважение и пиша на всяко Ваше излияние отделен отговор. Вие действате с копи - пейст. Скучен сте и отегчителен, уважаеми пишман борецо за законност и социална справедливост. С такива като Вас социалната справедливост ще се появи в България неминуемо към ... 3000 година.
цитирай
12. анонимен - Махай се!
15.03.2010 20:05
Махай се! Просто не знам как такава гат пълзи на този свят. Ти, Костов - мръсния измамник и всички измамници като вас. Проклети да сте и в червата!
цитирай
13. teodordetchev - До анонимния 12
15.03.2010 21:39
Колкото и да сеете спам в блога ми, няма да въведа цензура в блога. Продължавайте да се трудите.
цитирай
14. evropeec53 - Здравей приятелю !
09.04.2010 21:32
Надявам се, че отдавна си "обръгнал"от такива нелепи епитети и квалификации .Изненадан съм от нивото на някои "изказващи мнения" индивиди.Мисля , че не трябва да обръщаш внимание на "тролейно-трамвайните коментатори", дръзнали да повдигнат нивото на своята аудитория.
Поздрави !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5806216
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52685
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов