Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 23:16 - Лошо е министърът на вътрешните работи да знае името ти.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 6948 Коментари: 10 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както отдавна е известно, постоянно съществува възможността да ти съобщат, че сестра ти е проститутка и си изкарва хляба на "Лъвовия мост" - точно срещу Дирекция на полицията ...

 

Днес, министър Цветанов, очевидно афектиран от офанзивата на Яне Янев, съобщи на широката публика, че съм бил лансиран от Алексей Петров за член на ГЕРБ. Предполага се, че съм бил лансиран за "нещо по-така", защото министърът уточни, че знаели кой съм и за това не ме огряло. Бях не чак толкова приятно впечатлен, че министърът на вътрешните работи ми знае името и спонтанно написах във Фейсбук профила си следното:

 

Лошо е министърът на вътрешните работи да ти знае името. Особено този министър на вътрешните работи. Но пък, както разбрах, човекът ме е повишил в доцент по радиото. Благодаря - от неговите уста в Божиите уши.

 

Това изказване на министър Цветанов... ме озадачава. Той твърдеше (и аз бях на път да му повярвам), че е виждал Алексей Петров един път в живота си, в присъствието на Главния секретар на МВР. Сега разбирам, че е водил разговори, по време на които Петров лансирал разни хора, та и мен. Възниква въпросът: "Колко пъти в крайна сметка са се срещали тези двама най-известни мъже в държавата!?".

 

Алексей Петров не ми се е похвалил, че се е грижил за политическото ми израстване. Може би защото добре знаеше, че нямам никакъв пиетет към ГЕРБ и през целия предизборен период с всички възможни комуникационни средства обяснявах, че трябва да се гласува за "Синята коалиция", за да не изпаднем в положението да осъмнем с коалиция ГЕРБ - БСП. Който е следил публикациите ми, знае че е така.

 

Освен това, няма как да бъда приет от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото те много добре знаят, че съм бил заместник-министър в правителството на Костов, а в предизборния период Костов все още си беше "Гаргамел" за Бойко Борисов и компания.

 

Бойко Борисов смени курса чак след изборите, когато започна да отпуска по малко властови ресурси на ДСБ, но аз не съм член на ДСБ, нито на която и да е друга партия в момента.

 

В крайна сметка, ако министър Цветанов наистина е водил някакви разговори с Алексей Петров по "кадрови въпроси", аз съм длъжен без всякаква ирония, напълно сериозно да му благодаря.

 

Не бих могъл да се подложа на изпитанието да съм на каквато и да е позиция в партията ГЕРБ, в парламентарната група на ГЕРБ или в политическите кабинети, подредени от ГЕРБ. Несходство в характерите, както казват бракоразводните адвокати.

 

Затова - сериозно и без никаква подигравка: "Благодаря, министър Цветанов, за спестения стрес и други, още по-неприятни неща".

 

Написаното от мен във Фейсбук, беше веднага подхванато в НЮЗ.бг и оттам на шир и на длъж в нета:

 

http://news.ibox.bg/opinion/id_1162957463

 

Докато се чудех, защо министър Цветанов се захваща точно с мен, разбрах от една публикация в интернет, че човекът обяснил на журналистите не само че съм "онзи, доцентът от ССИ, дето се кандидатира за кмет", но и че според него съм бил член на Надзорния съвет на НОИ в миналото. За съжаление, не съм бил такъв нито в близкото, нито в даленото минало.

 

http://dnes.dir.bg/news/jane-janev-tzvetan-tzvetanov-alexey-petrov-operatzia-oktopod-7266940?nt=10

 

Да си член на Надзорния съвет на НОИ не е позорящо обстоятелство и аз няма за какво да се сърдя на министъра, но се чудя кой му подава "сламките" с информация за различните хора, които коментира. С тези подробности за мен - може "да му отбие от хака", както са казвали по времето на Захари Стоянов и на дяда Вазова.

 

Лошото е, че пак заживях интересно. То всъщност, не съм спирал да живея интересно. Живея си даже много интересно, но не искам повече. Искам да живея скучно и да се занимавам със скучните си научни и бизнес занимания, а не да ме включват в приключенски романи и полицейски сериали. Изглежда обаче, искам прекалено много.




Гласувай:
20



1. ran - човекът навлиза все повече във вентилаторен режим,
16.10.2010 12:18
запазена марка "Цветанов".
Каквото му се подаде на входа, по време на другарски вечеринки - се появява в новините, без изменение, от Брюксел до Дървеница. :))
После вестникарските оръдия започват разцентрована хаотична стрелба.
цитирай
2. kobata - Ех, адаш. . . Няма лоша реклама. По ...
16.10.2010 13:32
Ех, адаш... Няма лоша реклама. По принцип всяко управление си има своя "пубертет", както се казваше навремето, но тези хорица съвсем се оляха... Понякога наистина се чудя дали Бойко наистина има желание да оправи нещата или и той е в кюпа... Де да знам, "Надеждата умира последна"... Ала... Аз лично се забавлявам с инфантилните медийни Цецкови изяви и интелектуалните напъни на Дянковчето. То... освен да се забавляваме, какво ли друго ни остава...
цитирай
3. lubov13 - Ние живеещите в чужбина сме свикнали да ни знаят действащите КГБ кадри
16.10.2010 13:58
Ние сме свикнали да ни следят отрепките на бивши структури на КГБ ! Парадокс но факт известен по целият свят е ,че т.н консули вършат тази работа ,като следят ел.пощи и контакти на обикновени хора и то с години !Това не им е задължение ,тъй като следените не са терористи , а обикновени българи семейни ,със свои доходи и работа ,с поднанство ,НО навикът на комунистическият КГБ си остава за съжаление !
Макар и парадокс ,тъй като те САМИ нарушават правата за преследване на лице от служебното си положение , те са в разрез с правните закони на много ЕС страни Правят го ,като самите те стават криминални с тези си пристрастия и занимания по консулствата ни по света !
Не помагат на българите , а ги затриват и притесняват излишно !
Не си само ти ! Милиони сме с години под прицелите на старите и смешни структури ,все още в действие !
цитирай
4. анонимен - Ще те учуди ли твърдението?
16.10.2010 19:01
Г-н Дечев Вие бяхте член на партията на Дертлиев, но вече твърдите, че сте безпартиен. За кмет на София Ви издигна някакъв неясет в идейно отношение комитет, който после изчезна, но остана подкрепата, която Ви изрази тогава Трактора. Ще се удивите ли на твърдението, че преди да си "купи" или "изгради" РЗС и да я вкара в парламента Тракторът посредством Вас искаше да глътне въпросната партия на Дертлиев /организация с история, славно минало и бедно настояще/, но нещо се обърка? Вие парадирате, че сте служили на Костов, но не го долюбвате. Защо се дивите, че Цветанов може да има информация за договорки, в които се спряга Вашето име. Щом сте толкова близък с Алексей Петров, за да Ви подкрепи за кмет, защо се учудвате, че Ви е предложил на ГЕРБ в по-ранен етап. Та понеже нищо не се е получило сега се правите на обиден и на привърженик на Синята коалиция. Аз лично не си спомням да сте участвали в нейните листи или нейната кампаниял Помня само, че от името на ССИ предлагахте някакви награди за изборни доноси, които тъй и никой не видя. Колкото до другите членове на ССИ, те се бяха разделили между БСП, РЗС и ГЕРБ по бизнес приоритет.
цитирай
5. sulla - Хич да не ти пука!
16.10.2010 20:17
;)
цитирай
6. teodordetchev - Благодаря на Ран, Кобата, Любов13 и Сула.
16.10.2010 21:11
Вашата подкрепа наистина значе много за мен. За съжаление, ще трябва да отделя повече време на анонимния ми гост, което е напълно незаслужено, но ще се съгласите, че е емпирично доказано, че една глупост от един ред се опровергава средно с 15 - 20 реда ... :(((

1. Многократно съм обяснявал защо съм безпартиен в настоящия момент. Не съм безидеен (и не съм мръднал особено от позициите си), но по неволя съм безпартиен. Обяснявал съм достатъчен брой пъти, защо съм безпартиен в момента и няма да повтарям. Анонимният ми гост без друго е в течение на този въпрос, така че няма да губя място за това.

2. Инициативният ми комитет си беше на мястото от началото да кра я. Анонимният гост пропуска небрежно, че бях подкрепен от истинските "Зелени", но от такива като него това може да се очаква и не е кой знае каква изненада.

3. Алексей Петров никога не е изказвал подкрепа за когото и да било на частичните избори за кмет в края на миналата година. Не е подкрепял нито мен, нито кандидата на РЗС - арх. Попов. Пък и трудно би могъл да подкрепя някого, защото отсъстваше от страната по това време. Не бих имал нищо против да ме подкрепи публично, но такова нещо не е ставало.
цитирай
7. teodordetchev - Продължение от предишния постинг:
16.10.2010 22:45
4. Твърдението, че съм искал да продам БСДП на Алексей Петров е удивително глупаво по простата причина, че с подследния се запознах през 2003 г., покрай влизането ми в ръководството на ССИ. Точно през 2003 г. подадох оставка от всички ръководни постове в БСДП и в БСДС, поради участието ми в Икономическия и социален съвет на Р. България, където не приемат депутати и партийни лидери. Ясно е, че като редови члена на една партия трудно бих могъл да я продам на когото и да било. Отделен въпрос е, че не знам някой да е искал да купува БСДП след 2001 г. Апетитите към нея бяха преди БСП да влезе в Социнтерна, като кулминацията им беше през първата половина на 1995 г. Точно тогава, заедно с Йордан Нихлизов, Ангел Ахрянов (Бог да го прости) и много други честни социалдемократи, пляснахме през пръстите БСП и така отложихме приемането й в СИ и в ПЕС с 6 - 7 години. Това са общоизвестни факти и е добре да не се правим на идиоти, с ГОЛЯМО извинение.

5. Не смятам, че съм служил на Иван Костов. Работил съм под негово ръководство и смятам, че той ни ръководеше добре. Също така винаги съм защитавал направеното от него в периода 1997 - 2001 г. Този период му запазва място в историята, каквото и да се приказва.

Не "недолюбвам" Иван Костов, отнасям се с цялото дължимо уважение към приноса му, който е много голям (посах някъде, че един от огромните грехове на елита на СДС е постепенното неглижиране на управлението на Иван Костов и тихичкото му забравяне).

Друг е въпросът, че не одобрявам поведението му (както и на ДСБ) след последните парламентарни избори. Такова политическа поведение в духа на Бай Ганьовото "хем - хем" ще донесе големи проблеми на самия Иван Костов и той го знае добре. За съжаление, не знам дали ще успее да скочи от влака на ГЕРБ в 12 без 10 през нощта или и той, и ДСБ, че и Синята коалиция ще бъдат завлечени в джендемите от водовъртежа, който ще се образува при потъването на кораба на ГЕРБ. (Май се престарах - то влакове, то кораби, но мисля че всички ме разбират).
цитирай
8. teodordetchev - За преговорите и договорките.
16.10.2010 23:00
6. В ГЕРБ има само двама души, с които могат да се правят договорки и изобщо да се водят преговори. Това са Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Ако Алексей Петров е преговарял с някого, това е с един от двамата лидери - до скоро известни като "формалният и неформалният" или с двамата на куп. Ако Цветан Цветанов твърди, че Бойко Борсов е разговарял с Алексей Петров за включването на един или друг в "гарнитурата" на ГЕРБ, това е много интересно твърдение, но не мога да добавя нищо към него.

Разбирате ли, г-н Анонимен, аз никога на никакви избори не съм бил кандидат за депутат. Разни не дотам информирани граждани, твърдят че съм бил депутат от ОДС през 1997 - 1998 година, но това не отговаря на истината. Никога и през никоя година не съм бил кандидат за депутат. Така и през 2009 г. не съм бил в никоя листа. Това, че не сте забелязали кого съм подкрепял на последните избори си е Ваш пропуск.

Също така се налага пак да повторя, че аз не съм обиден на никого. Съвсем сериозно нописах, че ако някой ме е предложил на Цветанов за участник в проекта "ГЕРБ" и той ме е отхвърлил, то аз съм му благодарен от всякаква гледна точка. Впрочем сегашната ми позиция е много по-стойностна от едно депутатско място или нещо подобно.

6. Предпоследното Ви изречение за "изборните доноси" не смятам да коментирам, то просто не заслужава никакво внимание.

Какно се вижда - за да се обясни, каква глупост е написал един анонимен провокатор е необходимо много повече място, отколкото зо произведението на самия анонимник. Той вероятно смята, че си е свършил работата добре щом съм загубил толкова време за да му отговарям. Сигурно е така, но дългият ми опит с подобни писмовни граждани сочи, че оставянето на опусите им без отговор е по-голяма грешка. Така че, за кой ли път по български избирам по-малкото зло.

Още един път благодаря на всички, които ме подкрепиха.
цитирай
9. анонимен - Тео напред!
18.10.2010 16:42
Не обръщай внимание на агент-провокаторите! То принципно кораба на ГЕРБ според мен вече се е блъснал в айсберга. Въпрос на време е неговото потъвъне!
цитирай
10. анонимен - Отначало ОнАнимникът ме подразни,
19.10.2010 22:46
но пък отговорите на г-н Дечев, провокирани от неговите обвинения, си струват. Така че всяко зло - за добро.
А иначе инициативният комитет си е жив и здрав. Никой не бе виждал и чувал А.П. и разчитахме само на себе си, на зрелите "зелени" и на автентичмния син избирател.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5810403
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52701
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов