Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2011 21:08 - ССИ ЩЕ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ДЪРЖАВНАТА КОНТРАБАНДА, ВЪПРЕКИ ПРЕЧКИТЕ СЪЗДАВАНИ ОТ МВР
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3546 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ССИ ЩЕ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ДЪРЖАВНАТА КОНТРАБАНДА, ВЪПРЕКИ ПРЕЧКИТЕ СЪЗДАВАНИ ОТ МВР


 


 


 

Днес, 22 юли 2011 г., станахме свидетели на поредната позорна капитулация на така наречената независима местна власт пред диктата и арогантността на МВР, ръководеното от компрометираната персона на г-н Цветан Цветанов.


 

Става дума за незаконната и противоконституционна забрана, издадена от г-жа Мария Костадинова – заместник кмет на община Свиленград, с която се прави опит да бъде спрян насрочения за 23 юли 2011 г. протест на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) на ГКПП „капитан Андреево“.


 

На 23 юли 2011 г., ССИ организира национален протест срещу ръководената и контролирана от най-високо държавно равнище контрабанда. По оценка на експертите на ССИ, седмичните щети от контрабандата за бюджета възлизат на 42 милиона лева. Иначе казано – идеолозите и главни покровители на държавната контрабанда – министър председателят и министърът на вътрешните работи ощетяват бюджета със скорост 250 000 лева в час. Годишните щети за бюджета по този начин възлизат на над 2 милиарда лева и всеки може сам да прецени и да си помечтае колко и какви проблеми могат да бъдат решени с тези средства.


 

Държавната контрабанда е заплаха за демократичния ред, защото тези пари се насочват към съответните черни каси на управляващата партия и в най-скоро време ще бъдат използувани за поголовно купуване на гласове на предстоящите президентски и общински избори. ССИ вече излезе с позиция, че ни очакват „най-скъпо платените“ избори в историята на България, Уважаван национален синдикален лидер, предрече, че ни очакват „най-дивашките избори“ в историята на България. Ние сме принудени да се присъединим към тази позиция.


 

По посочените по-горе причини, още на 03 юли 2011 г., на своето Национално съвещание, на което присъстваха над 600 делегати, представляващи над 6100 малки, средни и микро- предприятия, регистрирани земеделски производители, животновъди и самонаети, ССИ взе решение да започне протестни действия срещу държавно ръководената и контролирана контрабанда.


 

По тази причина, ССИ в точно съответствие с духа и буквата на закона, уведоми кмета на община Свиленград за намерението си да проведе мирен протест на ГКПП „Капитан Андреево“ на 23 юли 2011 г., насочен срещу държавно ръководената и контролирана контрабанда.

От община Свиленград беше демонстрирана лицемерна съпричастност към протеста на ССИ – бяха поискани допълнителни прецизирания на текста на уведомлението за протеста, които бяха незабавно направени от ръководството на Съюза за стопанска инициатива.


 

Последва писмено искане от РУП в Свиленград, адресирано до кмета на Свиленград, в което са прави предложение за промяна на началния час на протеста на ССИ, който да бъде преместен от 12:00 часа за друг час - след 14:00 часа, когато в събота се преустановява движението на тежкотоварните камиони. Община Свиленград незабавно препредаде искането на РУП до централата на ССИ.


 

Въпреки, че смисълът на един протест не е да създава удобства на тези, срещу които е насочен, от ССИ беше проявено разбиране и беше изпратено незабавно писмо, с което протестът се пренасочва за 14:00 часа на 23 юли 2011 г.


 

В отговор, към ССИ беше отправена устна молба да бъде командировано компетентно лице от централата на Съюза, с което да бъдат проведени преговори за доуточняване на техническите подробности около протеста.


 

От ССИ в Свиленград беше изпратена г-жа Радосвета Господинова – главен секретар на Съюза, която пристигна там на 22 юли 2011 г. около обяд.


 

Вместо да се проведат заплануваните преговори и уточнявания на начина на провеждане на МИРНИЯ протест, на г-жа Господинова беше връчена забрана за провеждане3то му, подписана от г-жа Мария Костадинова – заместник кмет на община Свиленград. (Кметът на Свиленград се намира в законния си годишен отпуск).


 

За нас, тази забрана е незаконна и противоконституционна. Протестът на ССИ е оповестен в законно установения срок и по никакъв начин не застрашава живота или здравето на гражданите. Безспорно, този протест е крайно неудобен на изпълнителната власт, в частност на превърналото се в „аксесоар“ на държавните контрабандисти МВР, под чиято диктовка е написана въпросната забрана.


 

Оценяваме това действие на г-жа Мария Костадинова – заместник кмет на община Свиленград, като позорен акт, извършен в услуга на скрилите се зад гърба й държавни контрабандисти. Оценяваме натиска, упражнен от МВР, чрез РУП – Свиленград за поредното доказателство, че над движещата се с 250 000 лева в час контрабанда е разпънат държавен чадър. Смятаме, че забраната е продиктувана на г-жа Мария Костадинова от г-н Петьо Петров - директор на ОДП - Хасково, чрез заместник началника на РПУ Свиленград - г-н Пириндев.


 

Смятаме този жалък акт на страх и гузна съвест за достоен за обществено порицание. Смятаме, че е въпрос на лична съвест и морал на г-жа Мария Костадинова сама да прецени дали е достойна да защитава интересите на гражданите на Р. България от заеманата от нея позиция.


 

Ние направихме своя избор. Решихме да се изправим очи в очи с контрабандата и контрабандистите. Ограбването на обществени средства трябва да спре. Българската икономика вече катастрофира под невежото и безотговорно управление на г-н Бойко Борисов. Необходимо е незабавно да се спре грабежът чрез контрабанда, ако не искаме да си припомним какво представляваха гладните зими от недалечното минало.


 

По тази причина, щабът на протеста на ССИ срещу държавно ръководената и контролирана контрабанда заявява, че НЕ приема забраната за провеждане на протест пред ГКПП „Капитан Андреево“ и ще проведе планираните протестни действия на 23 юли 2011 г.


 

Обръщаме се към редовите пътни полицаи, гранични полицаи, жандармеристи и към командния им състав:


 

Г-да полицаи и жандармеристи !


 

Ние сме от една и съща страна на барикадата. И Вие и ние искаме да бъде пресечена организираната контрабандна престъпна дейност. И Вие и ние страдаме тежко от дефицита в държавния бюджет, причинен от огромната по своя размер контрабанда. Не заставайте срещу нас като срещу нарушители на реда. Подкрепете нашия законен, морален и съдбоносен за бъдещето на икономиката ни протест !


 

Нека бъдем утре едни до други, а не едни срещу други ! Ние не сме врагове ! Противникът ни е един и същ !


 

От Щаба на Националния протест на ССИ срещу държавната контрабанда




Гласувай:
4



1. tomov8 - Браво
22.07.2011 21:10
Един въпрос - г-н Дечев - вие какво работите и от какво живеете?
цитирай
2. teodordetchev - Какво работя и как си изкарвам хляба, може да се разбере дори от публикациите в блога ми.
25.07.2011 16:07
... да н еговорим, че ако някой силно се интересува ще получи пълна информация в Дакси. :)))

Иначе, управител съм на две ООД-та, които добросъвестно ми плащат за свършената работа. От известно време получавам и скромно възнаграждение от ССИ, поради рязко нарастналата ми ангажираност в Съюза. Години на ред, всички в ръководството на ССИ работехме на абсолютно обществени начала.

Освен това, преподавам социология в УНСС, индустриални отношения в НБУ и "индустриални отношения и сигурност" в Колеж по икономика и администрация.

Изобщо, познатият български модел - работя на няколко места, та белким има някаква финансова сигурност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5833650
Постинги: 780
Коментари: 3551
Гласове: 52941
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов