Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 11:32 - 07 септември 2011 г. Изявление на Алексей Петров. Пресконференция на екипа на Алексей Петров и Николай Георгиев за мораториум върху незаконните и противоконстит
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 8352 Коментари: 8 Гласове:
5



07 септември 2011 г. Изявление на Алексей Петров. Пресконференция на екипа на Алексей Петров и Николай Георгиев за мораториум върху незаконните и противоконституционни дейности на политическите партии. 67 години стигат !
 

ЕДИНЕНИЕ И ЕКИПНОСТ
 

Преди близо година, заявих че бих участвал в президентската надпревара само в състава на екип. Екипът е алтернатива на злоупотребата с власт, която наблюдаваме през тези вече 22 години. Той е алтернатива на крайния индивидуализъм, който ни докара до пълна мизерия. Той е и алтернативата на единоначалието по Бойковски, което задушава днес българската икономика и гражданската инициатива. Той е гаранция срещу развихрянето на невежеството и страховете на един бмезпомощен авторитарен водач, какъвто е днешният ни министър – председател.
 

Екипната работа е отрицание и на всички лидерски партии от по един човек, които ни управляват през последните 14 години. Правилата за работа в екип са непреодолимо препятствие пред по-нататъшни рецидиви на еднолично управление.
 

Изискването за екипността е изпълнено – екипът беше представен на 15 август 2011 г. Тогава всички заедно заявихме, че живеем във времето на голямата подмяна. Ако преходът като цяло представлява подмяна на идеята за установяване на демокрация и свободна пазарна икономика, то партийната олигархия беше архитект на тази подмяна. Ръководните партийни клики превърнаха политическата ни система в абсолютна бутафория. Политическият модел беше подменен изцяло - парламентарната република беше превърната в министър – председателска република.
 

ДНЕС ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ СЕГА УПРАВЛЯВАЩИЯТ с последната подмяна достигна дъното на падението. С номинацията на кандидат-президента на ГЕРБ министър – председателят, Бойко Борисов се скри и по собствените му думи си „назначи началник“. Свидетели сме на ситуация, в която политическият цинизъм достигна незапомнени измерения. Воден от страховете си, Бойко Борисов се скри зад кандидатурата на Плевнелиев и кандидатира за президентския пост ... собствената си политика. Налице е поредната още по-голяма подмяна. Кандидатира се политиката на предателството, криминализираната политика на партия, състояща се от един човек. Ако този човек преди близо година силно мотивираше за състезание в президентската надпревара, то сега ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ ДНЕС КАТО ЕКИП СЕ ЧУСТВАМЕ ОЩЕ ПО-МОТИВИРАНИ, ОЩЕ ПО-ГОТОВИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ПАРТИЙНАТА ОЛИГАРХИЯ И НИ ТЛАСКА В БЕЗДНАТА.
 

В милата ни Родина кипи трескава подготовка за пълно опорочаване на изборите за президент и за местна власт. Контролираните от министър председателя чрез министъра на вътрешните работи контрабандни канали, тъпчат черните партийнати каси с пари за купуване на гласове. Ако на предишните евроизбори броят на купените гласове достигна 15 процента, днес управляващите се готвят направо да спечелят „служебно“. Въпросът е дали парите от магистралите и от контрабандните канали ще им стигнат за повече от половината от гласовете на доведените до глад хора.
 

Партийната политическа дейност е криминализирана безпрецедентно. Окопалите се в партийните си убежища ръководни партийни клики откраднаха политическите партии първо от гражданите, а след това и от собствените си членове. Абсолютната гавра, наречена български политически живот, стана възможна поради превръщането на партиите от инструмент на гражданите в котерии, обслужващи луксозно партийните си върхушки.
 

Партиите на прехода не изпълниха мисията си. Те се подиграха с идеалите на парламентарната демокрация. През цялото време на прехода, те предаваха и продаваха на дребно обществените интереси. Те унизиха целия български народ.
 

Тъжната реалност е, че политическите партии бяха превърнати в убежище за политическо оцеляване и икономическо обогатяване на ръководещите ги клики. Партиите изоставиха и предадоха идеологиите си и се впуснаха в безпринципно осребряване на привилегированото си положение.
 

Партийните котерии направиха и невъзможното хората да бъдат ограбени. Но ако все пак трябва да потърсим шампиона по наглост в грабенето по време на прехода, титлата безспорно се полага на Бойко Методиев Борисов. Наглостта му блика не само от безбройните отрязани лентички, с които отбелязва получените комисиони от магистралното строителство. Днешният партиен лидер надмина всички с изявлението си, че не знае кой е купил „Булгартабак“ - цял отрасъл от икономиката. Не знае кой е купил не само предприятието но и съдбата на стотици хиляди хора. Кражбата на „Булгартабак“ засенчва символи на грабежа като продажбата на БГА „Балкан“ и смехотворната приватизация на БТК. Бойко Борисов назначи първия стопански олигарх, собственик на цял икономически отрасъл в България.
 

В момента, властта продава на черната икономика дялово участие в държавното управление. Докато управляващите парадират, че се борят със сивата икономика, те самите създават нова и генерират черна икономика. Това стана възможно именно поради пълното фалшифициране на политическите партии. Вместо да служат на обществения интерес, партиите обслужват затворени кръгове от миропомазани клики. Изборите са превърнати в огромна перачница на пари. Партиите изпират мръсните, черни пари в политическо влияние и същевременно гръмогласно спекулират с отказ от дарения.

Затова ние казваме точка, казваме „край“ на фалшификата. Затова хората искат тези клики да бъдат отстранени.
 

ЗАТОВА НИЕ ИСКАМЕ МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ С ТЯХНАТА ПРЕСТЪПНА И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ДЕЙНОСТ!

Партиите изградиха стени на омразата между българските граждани. Десетилетия те печелеха от разделянето и противопоставянето на хората. Партиите успяха да изградят стени дори между гражданите и гражданските им права и свободи. Укрепени зад партийните си стени, управляващите клики узурпираха държавата.
 

Всички кандидати в тези избори казват същото. Те се разграничават от партийните си централи и говорят с патос срещу партиите. Но никой от тях не посочва изход и не дава решения.
 

Ние ще накажем с този мораториум партийните елити на прехода заради безогледната им алчност, пословичната им безотговорност, за сриването на държавността и за предателството им към хората. Крепостните стени на управляващите партийни клики трябва да бъдат разбити. Зидовете на убежищата на партийната олигархия могат да бъдат разрушени само чрез мораториума върху политическите ФАЛШИФИКАТИ - ПАРТИИТЕ.
 

Партиите трябва да бъдат ЛИШЕНИ от ПРИВИЛЕГИИТЕ, които сами са си раздавали щедро вече 67 години. Те трябва да бъдат поставени на едно и също ниво с гражданите и с всички техни форми на сдружаване. Представителната демокрация трябва да отстъпи значителни територии на пряката демокрация.
 

Дойде време суверенът на властта в България – народът, да поеме в свои ръце съдбините на страната и да реши, че партиите на прехода трябва да понесат отговорността си. Политическите партии от този тип нямат бъдеще. Единственото, което ще ни донесат е четвърта национална катастрофа.
 

Ние отлично знаем, че суверенът – българският народ отдавна желае политическите партии да бъдат наказани. Партийните клики също знаят това много добре. Те таят в себе си страха, че часът, когато ще им бъде поискана сметка идва. Моментът на истината за мораториума върху политическите партии идва на 15 септември 2011 г., когато в името на бъдещето на нашите деца, екипът ни ще стартира подписка, с която хората ще могат открито да кажат на партийните котерии, че времето им е изтекло.




Гласувай:
7



1. haralanov - Мораториум върху политическите партии?
07.09.2011 19:31
Но това е невъзможно!!!
И освен,че е невъзможно(все пак сме в ЕС)...
Без политически партии-няма Демокрация!
Вие за това ли сте г-н Дечев?
цитирай
2. demokrat63 - Дойде време суверенът на властта в ...
07.09.2011 19:53
Дойде време суверенът на властта в България – народът, да поеме в свои ръце съдбините на страната и да реши, че партиите на прехода трябва да понесат отговорността си.
точно така говореа партилните лидери. Как ще стане като изберем 7 мил министри, които ще служат на Алексей Петров ли?!:) Смях в залата:)
цитирай
3. teodordetchev - Чудесно, изляхте си душата тримата гости, писали по-горе.
07.09.2011 22:59
Хайде сега, прочетете отново, какво е казал Алексей Петров. След това прочетете пак следващия постинг - какво е казала Душана Здравкова, която все пак до онзи ден беше член на Висшия съдебен съвет. След като осмислите всичко това, Ви каня най-любезно още един път да си напишете мнението. Но ще се радвам да го сторите след като се освободите от предубежденията си и от разни първосигнални реакции.

Към любезния националист, за когото думата "помак" очевидно е неприлична. Пъ рво, прочетете публикациите за кадровото досие на Алексей Петров и сам си отговорете дали е помак или не е.

Несравнимо по-важен вапрос обаче е: Вие господине, като се кичите с характеристиката "националист", не знаете ли, че най-верните бойци на лидера на ВМРО - Иван Михайлов са българите - мохамедани от Горния Чеч. Или ако предпочитате - помаците от Горния Чеч. Да сте чували за така наречената "Плетенска чета" ? А да сте чували за пропъждането на националния предател Тодор Паница от Неврокопско ? Кой то е извършил това ? Да не би да е Светият Синод на Българската православна църква ? Не не е. Помаците, сражаващи се за ВМРО са свършили тази работа.

И като сте такъв българин и патриотин, бихте ли отговорили на въпроса: Кои българи в Албания имат най-запазено българско национално съзнание ? Отговорът е прост: българите - мохамедани от района на Голо Бърдо. С българско съзнание са и така наречените "горанци" от планините в Северна Албания. А къде са православните българи - в македонисткото дружество "Преспа" или както там се казваше.

Така че, хайде да сме на ясно - българите мохамедани са не само равноправна част от българската нация, но и изключително добри, интелигентни, работливи и в крайна сметка - ценни хора. И щом сме в демографска криза, всеки българин ни е ценен. Така разбирам българския национализъм. Хайде със здраве !
цитирай
4. teodordetchev - Специално за г-н Хараланов.
07.09.2011 23:10
Никъде в нито един от трите текста, поместени във връзка с днешната (от 07 септември 2011 г.) не става дума за забрана на партиите, за "демокрация без партии" или нещо подобно. Ясно е казано и написано, че става дума за отнемането на един поменик от зловредни привилегии на политическите партии. Тук няма място, но до утре се надявам да съм дал позицията си в детайли. Но да повторя - политически партии - ДА; политически монополи и привилегировани клики и котерии - НЕ.

Във всеки случай, всеки който крещи "Алексей Петров забранява партиите" неволно му прави огромна услуга, защото по-неизкушените в тънкостите на политическия живот българи биха гласували без колебание за забрана на партиите, а от там и за някой, който прави подобно предложение и има вид на човек, който би си изпълнил заканата. Алексей Петров напълно отговаря на тези изисквания.
цитирай
5. apostapostoloff - Всичко, казано на пресконференцията, е
08.09.2011 07:50
много разумно и вярно, но аз с тъга установявам и то за сетен път, че реализацията на тези неща е напълно невъзможна при сегашната ситуация.

Строго погледнато, промяната може да я предивзвика само Кимон Георгиев (за четвърти пореден път), ама за целта трябва някакси да го съживим...
цитирай
6. joro2kamiona - Поредният комунистически пост:(
08.09.2011 08:46
цитирай
7. liliyanaandreeva - В затвора попаднал на хора
08.09.2011 08:59
и станал човек ( на наш човек)...
цитирай
8. teodordetchev - Националисте,
09.09.2011 16:21
Прочетете си постинга отново и ако не се изчервите - отидете на психоаналитик. Имате някакви проблеми с агресията и с вътгрешната удовлетвореност. Пиша това не за да Ви обидя, а защото не е допустимо да се пише по подобен начин. Не става дума за прословутата "политическа коректност", а за елементарно възпитание. Вие просто не сте на себе си - как е възможно да кълнете по подобен анчин някого, само защото Ви е привел факти, които по една или друга причина не знаете !? Това просто е озадачаващо.

Съвсем честно Ви казвам, че нито Ви се сърдя, нито се възмущавам от поведението Ви, а не мога да го разбера. Само православните били българи. А католиците какви са ? А протестантите ? Дали пък първата новобългарска книга не беше отпечатана от католически епископ ? Или бъркам нещо ? Кажете нещо Вие, нали сте библиотекар.

Или какво да кажем за ролята на протестантите и на Библейското дружество за пълния превод на Светото писание на новобългарски ? Името д-р Лотг да Ви говори нещо ?

Здравата сте се объркал - успокойте се за Бога и не подскачайте по този начин. Никой не Ви кара да харесвате мен, Алексей Петров или когото и да е персонално, но да обобщавате за цели религиозни групи е просто ... И аз не знам как да го квалифицирам. Хайде със здраве и карайте по-спокойно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5806793
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52687
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов