Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 14:53 - Семинар на тема „Сигурност и защита на конфиденциалната информация в информационно – коумникационните технологии“ - 14 март 2012 г.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3189 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Уважаеми представители на средствата за масова информация,

За нас ще бъде чест ако посетите семинара „Сигурност и защита на конфиденциалната информация в информационно – коумникационните технологии“. Семинарът се организира от компаниите „Майндтек“, KRYPTO.tel, T-H-O-R Executive Security Teams, заедно с Колежът по икономика и администрация (КИА), Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) и Регионалната търговско – промишлена палата в Пловдив.

Семинарът ще се проведе на 14 март 2012 г., в град Пловдив в сградата на Колежа по икономика и администрация (КИА) във 2-ра аудитория. Регистрацията започва в 10:00 часа, а самият семинар – от 10:30. Семинарът е безплатен за студентите от Колежа, както и за други студенти и журналисти.

На семинарa ще бъдат изнесени няколко експозета, между които:

Лекция на Джордж Манос от компанията T-H-O-R, посветена на възможностите за противодействие на пиратството и тероризма в корабоплаването. Компанията T-H-O-R Executive Security Teams е създадена през есента на 2005 година. Тя е регистрирана компания (притежава така наречената CCR регистрация – Central Contractor Registration) пред правителството на САЩ с правото да оферира и да изпълнява проекти на американското правителство.

Също така, компанията T-H-O-R притежава и така наречената N-CAGE регистрация, която представлява натовмският еквивалент на CCR и е регистрирана на пред United Nations Global Market и пред Световната банка като сертифициран търговец (Certified Vendor). Наименованието на компанията - T-H-O-R съзнателно търси аналогия с името на древногерманския и древноскандинавски бог на гърмотевиците – Тор, като едновремемнно с това е съкращение от Tactical Highrisk Operational Resources.

Компанията предлага защита и услуги по сигурносттта по целия свят на възможно най-високо равнище на отговорност и качество. Тя работи с елитни ръководители на корпорации, както и с цели корпорации. Сред служителите на компанията има хора, които са отговаряли за сигурността на бившия президент на САЩ – Бил Клинтън, бившия министър на отбраната на САЩ – Доналд Ръмсфелд, Папа Йоан Павел Втори, Джелал Талабани, рок изпълнителят Джон Ентуист от групата The Who, съдиите по процеска на Саддам Хюсеин, президента на Демократична република Конго – Лоран Кабила, генерал Уилиам МакКой от Американския инженерен корпус, адмирал Дейвид Наш, вицепрезидентът на Либерия – Джоузеф Боакай, членове на кралското саудитско семейство, министръти на вътрешните работи и земеделието на Афганистан и посланника на ЕС в Саудитска Арабия. 

Предлаганите услуги осигуряват устойчивост на бизнес дейностите, приемственост между бизнес проектите и доходност от извършваните дейности. Компанията T-H-O-R предлага комбинираните услуги на своя бизнес разузнавателен отдел заедно с тези на отдела, осигуряващ лична и групова сигурнсот на клиентите си. Предлаганите услуги могат да бъдат и с превантивен характер, а не само като реакция на настъпили събития.

Лекция на д-р Франческо Фордиани от компанията „Майндтек“, посветена на проблемите на сигурността на конфиденциалната информаци, при използуване на информационни компютърни технологии. Очаква се той да обясни начина по който феноменът ТЕМПЕСТ и т. нар. „компроментиращи излъчвания", в това число странични електромагнитни излъчвания - от PC-та, печатащи устройства, монитори, които могат да бъдат нерегламентирано сканирани. излагат на риск информацията, обработваща се в правителствените структури и дори в кабинета на самия премиер.

Лекция на д-р Теодор Дечев на тема „Криптирането на информацията като упражняване на правото на законна самозащита при нерегламентирано следене на комуникациите на компаниите и гражданите“. В лекцията си той ще се спре на конкретни препоръки на Европейската комисия към представителите на бизнеса и към гражданите въобще, относно необходимостта от криптиране на електронните им комуникации във връзка със съществуването на глобални системи за прихващане на електронни сигнали и тоталният планетарен индустриален шпионаж. Ще бъде засегнато и рухването на убеждението, че „обикновените граждани“ няма за какво да се притесняват от налагането на все по-всеобхватен контрол над комуникациите и електронната им кореспонденция.

Очаква се да бъдат изнесени още две лекции от представител на КИА и от представител на Пловдивската търговско – промишлена палата.

С оглед на обявената програма, смятаме че няма да загубите времето си ако посетите семинара и настоятелно Ви каним да го посетите. Ще се радваме да се видим в сряда – на 14 март 2012 г.





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5832415
Постинги: 779
Коментари: 3551
Гласове: 52928
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов