Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2012 00:08 - Пак за Катарската плажна мафия - този път по телевизия "АЛФА"
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 5236 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера (на 05 април 2012 г.) представителите на „Свободен народ“ имаха скромната възможност да кажат още някои неща за злоупотребите на „Инвестбанк“ АД и на нейната примадона – г-жа Петя Славова. Това стана в иначе ясно партийно определената телевизия „Алфа“ по време на предаването „Държавата днес“. Участие взеха основният експерт на „Свободен народ“ в областта на банковата лихвена политика на национално и на европейско равнище – г-н Радослав Пашов и моя милост – Теодор Дечев.

Безспорно, героят на вечерта беше друг участник – бившият главен счетоводител на „Инвестбанк“ АД – г-н Петър Маринов, който отново по изключително убедителен начин описа злоупотребите и престъпленията, извършени под диригентската палка на г-жа Петя Славова.

Водещият беше наистина шокиран от разкритията, направени от г-н Петър Маринов и искрено не можеше да повярва, че една търговска банка може да краде от депозитните сметки на клиентите си, да увеличава капитала си с измама, а най-вече от прогресивния почин да отвлечеш главния си счетоводител и да го държиш под ключ десетина дни в собствения си хотел и през този период да го помпаш със смъртоносни вещества.

Още по-шокиращо прозвуча, когато г-н Петър Маринов с равен глас потвърди публично и в ефир, че като главен счетоводител е давал ход на незаконни счетоводни операции, нареждани от г-жа Петя Славова. Незаконни операции, нареждани с нейни резолюции ...

Тези факти не са изцяло нови за българската публика – те се оповестяват на части от 2009 г. насам. По тях има назначени прокурорски проверки и досъдебни производства. Някои от тези досъдебни поризводства вече са прекратени под силен натиск „отгоре“, но други продължават и са напълно актуални.

На този фон, ръководителницата на банката – г-жа Петя Славова се развява безметежно, като ангел небесен и си запълва времето с пътешествия по широкия свят, в това число и със станалото историческо нейно участие в бизнес делегации при последното официално държавно посещение в Катар. Вече имах възможността да изкажа мнението си, че включването на лице с подобна репутация в официална делегация в държава представляваща абсолютна монархия е меко казано оскърбление за отсрещната страна, но не искам да се повтарям по този въпрос.

По-интересното е, че в „Инвестбанк“ напълно обнагляха и някакво „компетентно лице“ дори беше осведомило столичните журналисти, че такъв човек като г-н Петър Маринов, никога ама никога не е бил служител на банката. По тази причина, човекът беше дошъл „въоръжен“ с цялото си трудово и осигурително досие от банката на г-жа Славова. От пресцентъра на „Инвестбанк“ обаче се бяха оказали по-предпазливи и бяпа изпратили едно становище, от което се разбира, че банката не възнамерява „да влиза в обяснителен режим“. Ако се съди по свидетелствата на г-н Маринов, банката вече е влязла в обяснителен режим пред съответните компетентни органи, така че ни етърпеливо ще почакаме. Дали на обществеността не и е писнало да чака е друг въпрос.

Факт е, че по-голямата част от предаването премина в изясняването и препотвърждаването на свидетелствата на г-н Петър Маринов, между които имаше и нови факти. На нас с г-н Пашов се падна ролята да обясним ясно, че никой не иска да предизвиква паника в цялата банкова система, която така добре се е нахранила по време на кризата, че за сега нищо не я грози, както и да потвърдим (по-точно, наложи се аз да потвърдя), че политическият чадър опънат над г-жа Петя Славова се държи от г-на Цветан Цветанов – вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Водещият, който като цяло илюстрираше здравия разум на българина, се чудеше как след като в „Инвестбанк“ АД са констатирани и огласени такива злоупотреби и безоразия, е възможно хората да не са се наредили на опашка за да си приберат парите от там. Неочакваният отговор на г-н Петър Маринов беше, че това вече до голяма степен е станало. И наистина, на предишния ден бяха огласени данни, че зъ първи път в историята на банката или по-точно откакто има оповестявани фанансови отчети, „Инвестбанк“ АД отчита годишна загуба. От неконсолидирания финансов отчет става ясно, че за 2011 г., отрицателният финансов резултат е 4,993 милиона лева, докато за 2010 г., банката е отчела чиста печалба в размер на 1,744 милиона лева.

И наистина, часове преди предаването бяха огласени официални данни за финансовото състояние на „Инвестбанк“ АД. Според г-н Маринов загубата се дължи на по-слабите приходи от лихви. През миналата година те са били общо 74,7 милиона лева, докато през 2010 г. Те са достигнали 82, 524 милиона лева. Има увеличение на разходите за лихви, които са достигнали 55,9 милиона лева срещу 54,26 милиона лева за предишната година.

Г-н Петър Маринов спомена и убийствената констатация, че над 40 на сто от депозитите в „Инвестбанк“ АД са изтеглени от вложителите, макар и без да се извиват опашки пред банката. Тук можем само да кажем, че от както се разви интернет банкирането, опашките не са чак толкова актуални.

Ако не съм отразил достатъчно точно тези двадесетина ужасно наситени с напрежение минути, моля за извинение. Още повече, че всичко това може лесно да се проследи в оригинал на долния адрес:

http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-05-04-2012-c847.html

Ако някой си мисли, че имам някакъв личен проблем с г-жа Петя Славова, отговорът е, че ако случайно я срещна някъде, може и да не успея да я позная. В историята няма нищо лично. Основният проблем не е в крадливите лапи на шефовете на „Инвестбанк“ - краде се откакто свят светува. Пък и луд изяжда и два зелника – по-луд е който му го дава ...

Огромният проблем е в блаженото неведение, в което си живеят в Българската народна банка (БНБ). Пак ще повторя, че една проста, рутинна, стандартна проверка на БНБ би извадила на показ цялото нестандартно творчество на г-жа Петя Славова и компания. Но в БНБ си правят оглушки и демонстрират „независимостта“ си по особен начин - „Инвестбанк“ АД е новата любима банка на властта и гуверньорът на Народната банка се държи като нейна ... гувернантка.

Впрочем, от съобщението на пресцентъра на „Инвестбанк“ АД научих завладяващата новина за започнало срещу мен "наказателно производство". Иначе казано, най-добрите в банковите измами за цяло Българско щели да ме съдят. Чудесно, за тяхно улеснение пускам още едно видео за Катарската плажна мафия - за вярната бизнес дружба между г-жа Петя Славова и вицепремиерът Цветан Цветанов.







Гласувай:
8



1. chavdar01 - СПОРЕД МЕН ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН!
07.04.2012 09:26
МОЖЕ ЛИ БАНКОВА ИНСТИТУЦИЯ,ДА ПРАВИ ТАКИВА НЕЩА! НЕЗАВИСИМО КАК СЕ КАЗВА БАНКАТА.
цитирай
2. teodordetchev - Очевидно банковата институция може да прави такива неща, но НЕ БИВА да ги прави.
07.04.2012 17:37
Защото това са криминални деяния. Въпросът действително е принципен и няма значение коя е банката. Аз това съм и написал:
"Ако някой си мисли, че имам някакъв личен проблем с г-жа Петя Славова, отговорът е, че ако случайно я срещна някъде, може и да не успея да я позная. В историята няма нищо лично. Основният проблем не е в крадливите лапи на шефовете на „Инвестбанк“ - краде се откакто свят светува. Пък и луд изяжда и два зелника – по-луд е който му го дава ...

Огромният проблем е в блаженото неведение, в което си живеят в Българската народна банка (БНБ). Пак ще повторя, че една проста, рутинна, стандартна проверка на БНБ би извадила на показ цялото нестандартно творчество на г-жа Петя Славова и компания. Но в БНБ си правят оглушки и демонстрират „независимостта“ си по особен начин - „Инвестбанк“ АД е новата любима банка на властта и гуверньорът на Народната банка се държи като нейна ... гувернантка."
цитирай
3. chavdar01 - СПОРЕД МЕН,КОГАТО БАНКА СЕ ДЪРЖИ КАТО МУТРА,
07.04.2012 23:29
ПРОСТО НЯКОЙ (БНБ),ТРЯБВА ДА И СМЕНИ СТАТУСА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5798792
Постинги: 758
Коментари: 3533
Гласове: 52540
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов