Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 18:01 - В Бургас "Свободен народ" работи над програмата си за национална сигурност. Социалдемократите лансират хипотези за атентата на летището.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 6752 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 21.08.2012 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Свободните социалдемократи от “Свободен народ” вече събират експерти, с които ще работят на програмата си по проблемите на националната сигурност и противодействието на престъпността. Основният акцент в тази програма ще пада на рязкото ограничаване на т. нар. масова или битова престъпност.

Гражданите страдат най-много от масовите квартирни кражби и от обирите на селскостопанска продукция“ - заяви Теодор Дечев, съпредседател на „Свободен народ“. „Организираната престъпност може да бъде преодоляна при наличие на политическа воля от страна на държавата. Все пак да не бъдем наивни – всички знаем, че огромните обеми контрабанда, които текат под митническите бариери са контролирани от властимащите“, беше убеден той.

Много по-трудна и по-важна е борбата с престъпността, на битово равнище. Властта я игнорира, защото е трудно да се помести заглавие във вестник: „Хванаха крадец на череши“. Престижно е да съобщиш, че е „разкрита организирана престъпна група с йерархична структура“, занимавала се с някаква тежка престъпна дейност“, саркастично коментираха от „Свободен народ“.

Свободните социалдемократи напомниха за организираната от Съюза за стопанска инициатива (ССИ) блокада на ГКПП „Лесово“ през юли 2011 г., когато 300 души държаха границата затворена в продължение на час. Тогава протестът премина под лозунга „Два милиарда контрабанда лапа Бойковата банда“, а мнозина от организаторите – Теодор Дечев, Каньо Канев, Георги Ривов са днес в ръководството на „Свободен народ“.

От „Свободен народ“ коментираха три възможни хипотези за извършването на атентата в Бургас. Първата хипотеза е това да е действие на „Хизбуллах“, целящо да създаде допълнително напрежение между Израел и Иран и така да се засили финансирането на организация в Южен Ливан от страна на Техеран.

Втората хипотеза е това да е акт на нова терористична клетка, която „излиза на терористичния пазар“ с атентата в Бургас и се самоопределя като част от „Ал Кайда“. Подобни действия са популярни под названието „терористичен франчайзинг“. „Имаше изявление на подобна терористична клетка, с което се поемаше отговорност за атентата, но управляващите заглушиха тази информация. Ако бяха я разгледали като правдоподбна те трябваше да признаят, че вестник „Свободен народ“ действително е предупредил един месец преди атентата за риска от извършването му. Това не изнася на управляващите и те смачкаха тази информация“ - коментираха свободните социалдемократи.

Третата хипотеза е възможността да става дума за акт на нелоялна конкуренция. Тази хипотеза беше формулирана от Алексей Петров пред Нова телевизия и социалдемократите я разглеждат като много правдоподобна. Според този вариант е възможно заинтересувани среди в туристическия бизнес в Турция да са използували услугите на терористична структура за извършване на атентата в Бургас, за да се спре прехвърлянето на израелски туристи от Турция към България след скандала с флотилията, отплувала от Турция за Газа.

От „Свободен народ“ изрично подчертаха, че не става дума за акция на турските власти, а за действия на представители на бизнеса, които финансират терористични организации и мрежи. Според Теодор Дечев тази хипотеза е крайно правдоподобна и възможността Алексей Петров да се окаже прав е голяма. В научаната литература, подобни действия се наричат прояви на „глобална хиперконкуренция“, поясни той.

Повод за пресконференцията беше среща на ръководителите на „Свободен народ“ от Югоизточна България, които обсъждаха организационни въпроси и подготовката на екип, който да разработи програмата за национална сигурност на партията. На срещата присъстваха Георги Ривов (Хасково) – съпредседател на партията, Теодор Дечев – съпредседател, Николай Шевкенов (Сливен) – член на Националния съвет и Надя Чанева (Бургас) – член на Контролния съвет на „Свободен народ“.

image
На срещата в Бургас - от ляво на дясно: Надя Чанева, Николай Шевкенов и Теодор Дечев.



Гласувай:
11



1. burgasinfo - Открадната снимка
22.08.2012 14:43
Редно е, след като вземете снимка отнякъде, коректно да цитирате източника. Нали се борите с дребната, битова престъпност!
Все пак Закона за авторското право никой не е отменял засега:)

Снимката е на сайта BurgasInfo:
http://www.burgasinfo.com/news/view/2/35838/
цитирай
2. teodordetchev - Извинявам се за недоразумението.
22.08.2012 23:11
Снимката наистина е от БургасИнфо. Имах някакви странни проблеми при качването й в блог.бг и напълно забравих да посоча източника. Щяхме да използуваме едни наши снимки, но те бяха с много голям обем и нямах време да ги обработваме. Затова използувах тази. Уважавам закона за авторското право и още повече журналистите и фотографите. Иначе, нарушенията на Закона за авторското право не се отнасят към битовата престъпност - те са друга "бира".
цитирай
3. nomer1edno - Снимката наистина е от БургасИнфо. ...
23.08.2012 02:08
teodordetchev написа:
Снимката наистина е от БургасИнфо. Имах някакви странни проблеми при качването й в блог.бг и напълно забравих да посоча източника. Щяхме да използуваме едни наши снимки, но те бяха с много голям обем и нямах време да ги обработваме. Затова използувах тази. Уважавам закона за авторското право и още повече журналистите и фотографите. Иначе, нарушенията на Закона за авторското право не се отнасят към битовата престъпност - те са друга "бира".

цитирай
4. nomer1edno - То пък анонимно това БУРГАСИНФО,
23.08.2012 02:09
та как да го споменеш...
цитирай
5. teodordetchev - Нищо анонимно няма в БургасИнфо.
23.08.2012 11:17
Хората отразиха пресконференцията ни по един чудесен начин и от "Свободен народ" сме им даже много благодарни. Винаги съм казвал, че регионалните медии са много по-толерантни, а и по-професионални от т. нар. "големи корпоративни медии".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5809863
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52693
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов