Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2012 12:21 - Цончо Колев за това как "Свободен народ" ще се противопостави на изборните измами на Бойко Борисов ?
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 4620 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Поради огромния интерес към личността на г-н Цончо Колев и към създаването на щаб за борба с изборните измами на Бойко Методиев Борисов, публикувам текста на изказването на Цончо Колев на пресконференцията на ПП „Свободен народ“, състояла се на 09 декември 2012 г.

Текстът е предаден дословно със съвършенно незначителни съкращения в частта около риторичния въпрос, който Цончо Колев отправи към журналистите във връзка с неотразяването на дискусията в Европарламента, на която предсатвителите на сайта „Биволъ“ направиха подробно изложение за тъмното минало на Бойко Борисов, а Джулиан Асандж потвърди по видомост автентичността на грамите на американски посланници, публикувани в „Уикилийкс“, посветени на личността на премиера ни.

 

Уважаеми госпожи и господа,

Искам твърдо да Ви уверя, че аз не се върнах в България, за да правя политика. Върнах се в България, за да защитя една кауза – каузата на правото на избор и на честната игра.

Тези дни в печата изтече известна информация за моята биография. Да, мога да потвърдя, че съм участвал в антитерористични операции по спасяване на заложници. Нещо повече – аз съм първият българин в историята на страната, влязъл в отвлечен от терористи самолет, пълен със заложници. Но аз не искам да парадирам с биографията си. Не смятам под никакъв предлог и при никакви обстоятелства да претендирам за участие в управлението на страната. Искам просто да дам своя принос в преодоляването на лъжата, наречена „Бойко Борисов“.

Повече от двадесет години живея и работя в Съединените щати и ако трябва да дам известно обяснение, защо човек от българските „червени барети“ е напуснал България още в самото начало на промените, то причината е политическа. Бях принуден да замина за САЩ, защото през 1989 г. имах противоречия във връзка с акцията пред „Кристал“ и в живота ми най-общо казано възникнаха проблеми. Затова се наложи да замина за САЩ, където създадох свой малък бизнес, с който се справях добре и получих значително признание.

Аз продължавам да имам ангажименти в САЩ и по тази причина мислех да се присъединя към хората от „Свободен народ“, на които силно симпатизирам, някъде през месец януари 2013 г. Обаче бях силно провокиран от изключително безочливите изявления на управляващите и най-вече на Бойко Борисов около срещата му с президента на САЩ – Барак Обама.

Да оставим за секунда на страна безочливите лъжи на Бойко Борисов за каратисткото му минало и черния му колан, които пробутва вече и на чуждестранните журналисти. Много по-изумително е човек да лъже по толкова безогледен начин и да слага в устата на държавния глава на велика сила реплики, които той по никакъв начин не би изрекъл. Президентът на САЩ е във висша степен школуван политик и никога не би изразил предпочитание към конкретна политическа сила в съюзна страна.

Приписването на президента на САЩ на изявление, че би гласувал за Борисов, ако живее в България е колкото абсурдно, толкова и обидно за американската страна. Да не е говорим, колко унизително беше положението на м едиите, които отразяваха събитието.

За мен е оскърбление да слушам как различни анализатори, че и президентът Първанов, изразяват възхищение от това, колко добре владеел Бойко Борисов „изборните техники“. Единственото, което Борисов владее добре е да праща подопечните си да влачат чували с бюлетини посред нощ и да подменят вота на избирателите. Това е гавра с демокрацията и издевателство над достойнството на българите.

Точно слушайки целия този поток от подигравки със здравия разум, реших да се прибера колкото се може по-скоро в България и да започна работа по изграждането на щаба на „Свободен народ“ за борба с изборните измами.

Когато заемам крайно негативна позиция срещу управлението на Бойко Борисов, аз се базирам на областите, в които се чувствувам специалист. За спорта няма да говоря за сега, но в сферата на сигурността, Бойко Борисов редува гафове с откровени престъпления. Ние като граждани трябваше да реагираме още преди години, когато като главен секретар на МВР, Бойко Борисов нареди един човек с дребна присъда да бъде разстрелян с противотанкови гранатомети. Въпросът не е в това, че днес България е осъдена за това престъпление. Въпросът е в това, че след като тогава на Бойко Борисов му се размина, той доби смелостта да се качи на главата на цялата нация.

Какво да мислим за ролята на Борисов в мегаскандали като този с Мишо Бирата? Какво да кажем за престъпни действия на премиера, доказани както със специални разузнавателни средства, така и със собственото му небрежно самопризнание? Къде е главният прокурор

Какво да кажем за министър-председателя на държава, където е възможно да се случи афера като скандала с френските парашутисти ? Има ли изобщо България контрол на границите си ? Кога вместо френски парашутисти, гостите ще се окажат терористи, запътили се към АЕЦ „Козлодуй“ ?

И какво да кажем за абсолютното безобразие около атентата в Сарафово? Какъв е този държавник, който не предприема никакви действия за защита на гостите на страната и на собствените си граждани, въпреки че е предупреждаван неколкократно особено за защитата на рискови групи туристи, каквито са израелските?

И в крайна сметка, коя българска „голяма“ медия отрази станалото на 5.12.2012 г. в Брюксел ?

Бойко Борисов е бедствие за националната сигурност и за правовия ред. Бих искал да Ви върна за малко към президентските избори. Знаете, че участвах в щаба на Алексей Петров.

За нас най-важното е Бойко Борисов да бъде спрян, приоритетът ни беше той да не стане президент. Затова решихме да издигнем Алексей Петров за президент, за да се срещнат очи в очи с Бойко Борисов

Без да се перча или да проявявам нескромност ще отбележа, че Бойко Борисов се отказа да се кандидатира в момента, когато беше оповестено участието на Алексей Петров. Факт, който НЕ отдавам на съвпадение. Ние постигнахме целта си – Борисов не се кандидатира и не стана президент. Можехме да изтеглим Алексей Петров от надпреварата, но решихме, че не бива да оскърбяваме 33 333 души, които го бяха подкрепили с подписа си. Мога да кажа, че на изборите само в Благоевградски, Пазарджишки и Пловдивски МИР от резултата на Петров бяха откраднати горе-долу 50% от гласовете му.

Но не това е важното. Важното е, че днес можем да кажем, че тогава ние допуснахе голяма грешка – трябваше да оставим Бойко Борисов да стане президент, да си рита топка, да позира, да се чувствува сигурен за житието-битието си още няколко години, но да се махне от премиерския пост в министър-председателската република. Сега с всеки изминал ден той нанася огромни щети на икономиката и на държавността.

Бих искал да посоча няколко конкретни посоки, в които ще работи щабът за борба с изборните измами.

На първо място ние ще поискаме максимално увеличаване на броя на чудестранните наблюдатели, най-вече на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). ОССЕ вече даде унищожителна оценка за провеждането на миналите избори но никой не си взе поука. Сега ще настояваме за максимален брой наблюдатели от тази организация, поради огромния им опит в проследяване на избори в страни с манипулиране на вота.

На второ място ще направим всичко възможно за постигане на най-добра координация с щабовете на всички ИСТИНСКИ опозиционни партии. Този призив е публикуван във вестник „Свободен народ“

На трето място, ще предприемем действия във връзка с предложението за промяна в Изборния кодекс, с която неправителствените организации ще имат право на наблюдатели в изборните секции. Бойко Борисов смята, че тази промяна не го заплашва, защото той има инструменти за „пазаруване“ на неправителствени организации. Ние обаче ще потърсим максимално широки контакти, ще преговаряме и ще сътрудничим с неправителствените организации, които не желаят да допуснат кражба на гласове при преброяването или при попълването на изборните протоколи.

На четвърто място, ние ще подновим инициативата от 2009 г., когато беше обявена награда за предоставяне на годни за пред съда доказателства за купуване на грасове. Сега обаче предлагам да обявим награда в случай на предоставяне на изобличаващи доказателства за вербуване и купуване на членове на избирателни комисии.

На пето място, ще се обърнем към полицейските синдикати с призив служителите на МВР да не изпълняват НЕЗАКОННИ заповеди по време на предизборната кампания и в деня на изборите.

На шесто място ще подкрепим и активираме всички честни разследващи журналисти, които да работят преди, по вреве и след изборите.

Има и още много други неща, но ще ми позволите да не разкривам похвати, които представляват „ноу – хау“ на щаба. За пресичане на престъпни действия и изборни измами, могат да се използуват различни техники.

В заключение пак ще повторя, че не идвам да правя политика – идвам да подкрепя каузата на свободните избори. На мен ми дотегна да слушам дълбокомислени изявления, че Бойко Борисов нямал алтернатива. Е, алтернативата е обединението на всички демократични сили, които се противопоставят на Бойко Борисов и престъпното му управление.




Гласувай:
10



1. chavdar01 - АЙДЕ ДА ВИДИМ!
12.12.2012 13:08
ИЗГЛЕЖДА "ПЕЧЕН",ДАНО ДА СЕ СПРАВИ.
цитирай
2. chavdar01 - ХУБАВО ЩЕ Е АКО В ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ НА ИЗДАВАНЕТО НА ВЕСТНИКА "СВОБОДЕН НАРОД",
12.12.2012 13:12
ПОМЕСТВАТЕ ПО НЯКОЙ ПОСТ ОТ БЛОГ БГ.КОЙТО Е ПО-ИНТЕРЕСЕН И Е В ПОДХОДЯЩА ТЕМА.МОЖЕ БИ ЩЕ "ДОКАРА" И НОВИ КЛИЕНТИ НА ВЕСТНИКА.
цитирай
3. apostapostoloff - Създайте комисия,
12.12.2012 14:21
инициативен комитет, изпълнително бюро и ръководно тяло.

Защото нещата са нетърпими: откраднаха салама на село Драгодан!
цитирай
4. teodordetchev - Eх, г-н Апостолов,
13.12.2012 10:19
Изобщо не е за чудене, че са откраднали салама в Драгодан. Те ГЕРБ-овците, какво ли не крадат, та на салама ли ще простят. Сигналът Ви е приет. Предложението Ви ще бъде разгледано на първата редовна Национална конференция на ПП "Свободен народ", когато бъде свикана разбира се. За сега не можем да я свикаме, защото съдебната власт се върти в кръг и не бърза да ни регистрира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5810019
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52700
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов