Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2012 23:03 - ПП "Свободен народ" обяви в Благоевград готовността си за гражданско неподчинение
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3459 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На 16 декември 2012 г., ръководството на „Свободен народ“ - партията на свободните социалдемократи проведе среща с гражданите на Благоевград и пресконференция в сградата на хотел „Ален мак“. Присъствуваха: Цончо Колев - ръководител на щаба за борба с изборните измами; Евгения Тодорова – съпредседател на партията и Теодор Дечев – съпредседател на „Свободен народ“.
image

Цончо Колев изложи основанията на ПП „Свободен народ“ да създаде щаб за борба с изборните измами. Той акцентира върху част от мерките, които свободните социалдемократи ще предприемат за да възпрепятстват тоталната кражба на гласове, купуването на гласове и контролирания вот.

На първо място ПП „Свободен народ“ ще поиска максимално увеличаване на броя на чудестранните наблюдатели, най-вече на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) поради огромния опит на последната в проследяване на избори в страни с манипулиране на вота.

На второ място, ще бъде направено всичко възможно за постигане на най-добра координация с щабовете на всички ИСТИНСКИ опозиционни партии.

На трето място, ще се предприемат действия във връзка с предложението за промяна в Изборния кодекс, с която неправителствените организации ще имат право на наблюдатели в изборните секции. Бойко Борисов смята, че тази промяна не го заплашва, защото той има инструменти за „пазаруване“ на неправителствени организации. От щаба обаче ще потърсят максимално широки контакти, ще преговарят и ще сътрудничат с тези неправителствени организации, които не желаят да допуснат кражби на гласове.

На четвърто място, ще бъде подновена инициативата от 2009 г., когато беше обявена награда за предоставяне на годни за пред съда доказателства за купуване на грасове. Сега обаче ще бъде предложена и специална награда в случай на предоставяне на изобличаващи доказателства за вербуване и купуване на членове на избирателни комисии.

На пето място, ПП „Свободен народ“ ще се обърне към полицейските синдикати с призив служителите на МВР да не изпълняват НЕЗАКОННИ заповеди по време на предизборната кампания и в деня на изборите.

На шесто място, ще бъдат подкрепени морално и логистично всички честни разследващи журналисти, които работят преди, по време на и след изборите срещу изборните измами.

Цончо Колев подчерта, че има и още много други техники за борба с изборните измами, но на този етап те няма да бъдат оповестени, тъй като представляват „ноу – хау“ на щаба. Той предупреди управляващите, че ако не се вразумят, свободните социалдемократи могат да прибегнат и към инструментите на гражданското неподчинение.

Евгения Тодорова акцентира върху някои видими симптоми на подготвяното от управлението на Бойко Борисов масово опорочаване на изборите. Тя даде поредица от примери за харчене на бюджетни средства по мегаломански начин, което всъщност създава максимални улеснения за отклоняване на средства към черните партийни каси на ГЕРБ-овците.

Съпредседателката на „Свободен народ“ акцентира специално върху харченето на средства, свързано с демографската политика и във връзка със спорта. Тя коментира отделянето на 30 милиона лева за строежа на около десет детски градини, като нагледен пример за подготовка за „усвояване“ на бюджетни средства за изборни нужди. В един момент, когато не се даде стотинка за подобряване на положението на майките с деца, демонстративно се харчи оглромна сума, уж за подобряване ан положениенто с детските градини. Всъщност, с тези средства могат да се построят около десет четиризвездни хотела. До момента не сме видели да е построена детдска градина с подобен стандарт, няма и да видим. За сметка на това се създава достатъчно голям обем от средства, които могат да бъдат пренасочени към черната партийна каса на Борисов.

Аналогичен е случаят със зала „АРЕНА – Армеец“. Със средствата, които бяха похарчени за нея, можеха да бъдат построени всичките 500 недостигащи физкултурни салона в българските училища. Предпочетен беше мегаломански проект, който в момента са превръща в култова средище на българската чалга. Няма спортна федерация в България, която да може да си позволи да проведе състезания в новата зала, поради изключително големите й режийни разходи. За сметка на това, при изпълнението на подобен огромен проект е много по-лесно да се отклонят на куп набелязаните средства за изборни нужди на Борисов. Значително по-трудно би било подобна сума да се събере от 500 отделни, значително по-малки строителни обекти.

Теодор Дечев коментира пълната липса на политика на управляващите по отношение на т. Нар. Западни Балкани. Той остро критикува тоталното обвързване на управляващите с безусловната защита на влизането на Сърбия в ЕС. Това той отдаде на зависимостите между българската организирана престъпност, от която идват влиятелни среди в днешното управление и сръбските тайни служби.

Той коментира и ситуацията в съседна Македония. „Тъжното в случая е, че докато в Скопие подготвят ритуалното самоубийство на унитарната македонска държава, никой управник в София не дискутира българската линия на поведение“, заяви Теодор Дечев. „Никой не коментира, дали трябва да се следва досегашната политика на пълна подкрепа за Р. Македония, независимо какви форми взима вербалната й агресия срещу България или трябва да се съсредоточим върху защитата на правата на хората с изявено българско само съзнание в Повардарието? Възможно ли е да се открие оптимална линия на поведение между тези две крайни положения или трябва да се избира едно от двете?“

Пак според Теодор Дечев никой от управляващите не се вълнува от въпроса, какво трябва да бъде нашето отношение към македонските българогласни мюсюлмани, които са организирани политически и които изпитват двоен натиск от албанския национализъм и от разните форми на „македонизма“. Той настоя България енергично да се застъпи, българите – мюсюлмани в Косово, известни като „горанци“ и „нашенци“, да бъдат признати за „държавотворен“ народ, редом с албанците, сърбите и останалите „официални“ етноси в обявената за мултиетническа държава със столица Прищина. Според него, България трябва да заеме крайно активна позиция за да не бъдат те асимилирани от интензивната турска, македонска и дори босненска пропаганда.

Теодор Дечев заяви, че България трябва да побложи максимални усилия за да запази привързаността на българите – мюсюлмани от Албания, от района на Голо Бърдо, които за разлика от християнското население от албанската страна на преспанското езеро за сега не се поддават на „македонизация“.

В заключение той констатира, че това са въпроси, отговорът на които управляващите биха търсили ако имаха поне малко привързаност към собствената си държава и народност.





Гласувай:
12



1. apostapostoloff - Да, ама...
18.12.2012 04:55
ВСС скрил сигнал срещу Цацаров!
цитирай
2. teodordetchev - Е, и ...
18.12.2012 09:57
Къде е връзката на написаното от Вас с пресконференцията в Благоевград ?
цитирай
3. nomer1edno - Сегашните апостоли са смахнати,
18.12.2012 11:50
teodordetchev написа:
Къде е връзката на написаното от Вас с пресконференцията в Благоевград ?


не им обръщай внимание! Специално тоя си говори с мрътвите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5806905
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52687
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов