Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 15:54 - НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА Е ПОСЛЕДНИЯТ ШАНС НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 7517 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 19.02.2013 15:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обръщение на Изпълнителния съвет на ПП „Свободен народ“ - партията на свободните социалдемократи.
Правителствената криза в България е факт. Държавността катастрофира, а изпълнителната власт търси зад чий гръб да скрие некадърността и вината си за повсеместната разруха. След близо четири години контролирана от държавата контрабанда за милиарди, толериране на разрушителната лихвена политика на търговските банки, политически натиск над предприемачите, административен тормоз и унищожаване на малките предприятия, държавата беше на ръба на пропастта. През последните два-три дни, Бойко Борисов направи голяма крачка напред. Държавата вече е в състояние на свободно падане, а управляващото мнозинство е напълно неадекватно.

Правителството открадна близо един милиард лева европейски субсидии, вместо да ги плати на земеделските производители. Борисов и компания са заплашени от изправяне пред Европейския съд, а властта е в състояние на неплатежноспособност. Министерският съвет се разпада, а безпомощният министър-председател прави безсмислени и смешни кадрови рокади и назначения. След това правителство, вече всеки български гражданин може да поиска да бъде член на кабинета, без разлика на обществено положение или психиатричен статус.

Правителството и злополучният министър-председател вече не са способни да взимат елементарни решения. Всяко правителствено кадрово решение се оказва „калинка“. Доверието на обществеността в управлението е нулирано. След поредицата от провали, Бойко Борисов и неговата клика нямат НИКАКВО морално основание да продължат да се опитват да управляват. Управляващото мнозинство вече няма нито експертна основа нито морални аргументи за оставането си на власт.

Силовият вицепремиер Цветанов не спира да обикаля регионите и да „стяга редиците“ на все още управляващата партия. Това естествено става с парите на данъкоплатците в работно време. „Борбата с престъпността“, с която министърът на вътрешните работи парадираше всеки ден вече четири години, изцяло е подменена с ангажиментите му като председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Заплахите са основно оръжие при „стягането на редиците“ от страна на Цветанов. Честните избори са НЕВЪЗМОЖНИ, докато Цветан Цветанов е министър на вътрешните работи и силов вицепремиер.

Докато вицепремиерът подготвя открадването на изборите, министър-председателят търси подкрепа от външни сили за повишаване на изборния си резултат. Бойко Борисов така и не успя да убеди публиката, че нападението срещу Ахмед Доган не е опит за привличане на гласовете на изселниците в Р. Турция към „каузата“ на ГЕРБ. Той дори не се опита да опровергае това основателно подозрение.

Държавата катастрофира, народните протести ескалират, а виновните за това се опитват да се греят на огъня и да излязат от ситуацията със средствата на измамата и кризисния пи-ар.

Единственият изход от ситуацията е незабавната оставка на правителството, насрочването на предсрочни избори и съставянето на служебно правителство, без участието на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов в него. Последните двама трябва да се опомнят и да освободят министерските кресла, преди положението да стане неконтролируемо. Подобен акт вероятно би могъл да бъде приет като смекчаващо вината обстоятелство в малко по-далечно бъдеще.




Гласувай:
10



1. chavdar01 - ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ КАКВО Е ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЪРЖАВАТА?
19.02.2013 16:02
ИМА ЛИ ЗЛАТО И ПАРИ В БНБ(БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА),НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?????
цитирай
2. andrei - Много си
19.02.2013 16:06
мек в изводите и констатациите.
цитирай
3. demograph - Дечев, да не си мислиш, че всичко което се клати - пада...
20.02.2013 00:00
Спомнете си кой , как, кога свали българските правителства на Филип Димитров, Жан Виденов и Костов.. Свалиха ги веднага щом понатиснаха крадците и мъничко застанаха зад българския интерес.Сега е същото.
Причините за конспирацията срещу Борисов са:
1. Смяната на главния прокурор и заплахата, че съд за крадците може би ще има - паническият страх на комунистическите мутро-олигарси Р.Овч, Р.Петк. Ковач.и подобните кърлежи;
2. Заплахата за руските интереси -плахото опъване на Бойко на АЕЦ, цените на газта, петролът и отстраняването на руските и БГ/ДС посредници с огромните им комисионни;
3.Еврофондовете - желанието на чужденците пак да крадат от европарите/Сергей Руснаков, Доган Турнаков, Болен Сидерис/;
4.Заплашените сръбски интереси в Македония и страхът на сръбската мафия в България от съдебно преследване/Сръбската пета колона в БГ е втората мафиотска сила след руската и трета/в лицето на АТАКА/ политикомафиотска структура след БСП И ДПС;
5; Геополитически сметки на Израел, Турция и Русия които Борисов е объркал или може да обърка ако е независим пробългарски политик.
Кой осигурява прикритие на конспираторите:
1.БТв -откровено проруска,чалгаджийска червена телевизия.
2.Нова - Телевизия собственост на сръбската УТБа и сръбската мафия в БГ/Днес дадоха за пример колко добре си живеят българите в Цариброд под сръбско../
3. Диема и клонингите и - телевизията прокламираща възстановяването на турската империя..чия може да е?..
4. Алфа АТАКА - телевизия на ГАЗПРОМ, но плащана чрез сръбската агентура в БГ
5.СКАТ - телевизията на Лукойл....
6. Он Еър - Блумберг - царя -Кунева
Вгледайте си, вслушайте се, проверете и ще видите кой какво се опитва да направи.Сергей Руски заплаши, че ако не си идел по законен начин, щял да свали Бойко по "друг начин".- Кой е другият начин!? С КГБ срещу България ли? Местан Доганов заплаши "Бойко иди си с мир"..!Ако не си иде -ще викне Турция на война ли?..Предсрочни избори - много червено го раздаваш драги. Точно като Бр. Аспарухов и Д. Иванов поБтв
цитирай
4. ran - Днес, 9:30 имаме оставка на правителството!
20.02.2013 09:46
:)
цитирай
5. chavdar01 - ДО 4. ran
20.02.2013 10:20
ЧЕСТИТО!!!!!
СЕГА ЩЕ ТРЯБВА МНОГО РАБОТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5807941
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52690
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов