Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 16:36 - ДАЛИ "ТРЕТОТО ОКО" У ЧОВЕКА ВИЖДА "ЧЕТВЪРТОТО ИЗМЕРЕНИЕ"?
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 3394 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДАЛИ “ТРЕТОТО ОКО” У ЧОВЕКА ВИЖДА “ЧЕТВЪРТОТО ИЗМЕРЕНИЕ”?

Posted by admin on яну 08, 2013 | Leave a Comment

image

В древността, хилядолетия наред епифизната жлеза е била считана за “третото око” на човека с тайнствени сетивни функции, способстващи не само неговото оцеляване, но и открехващи прозорец към по-високи измерения.

С течение на времето, епифизата започнала постепенно да изпада в латентно състояние, но въпреки това науката започнала да проявява по-голям интерес към изучаване на нейните тайнствени и неразкрити функции. 

imageЕпифизната жлеза – Pineal Gland е много малка – колкото грахово зърно. Латинското й наименование произлиза от думата „ртеа“, което означава „шишарка“.

Още от древни времена “третото око, а според индийските учения “шестата чакра” е считана за  най-важната в човешкия организъм. Тя била възвеличавана и издигана в култ, описвана и изобразявана като “шишарка”, защото формата й била оприличена на шишарка. Дори жезълът на Папа Бенедикт ХVІ е със шишарка. Питагор, Платон, Декарт и други древни мъдреци пишат за жлезата с огромно преклонение и я определят като “седалището на душата”.

Науката все още не е успяла да разкрие многобройните функции на епифизата - “третото око” но това не означава, че древните цивилизации са преувеличавали значението й.

Най-голямата скулптура на шишарка в света се намира на площада пред Ватикана - в Двора на “шишарката”.

image

Епифизната жлеза – миниатюрен орган закътан в центъра на мозъка е способен не само да долавя външната светлина по подобие на очите ни, но и самата нейна структура наподобява око. Учените са открили характеристики на жлезата, за които няма обяснение. Поради уникалната й структура те са стигнали до извода, че тя вероятно е изпълнявала  някога функции, които сега са латентни. Съвременната медицина е открила, че тази дълбоко скрита в центъра на мозъка жлеза, съдържа фоторецепторни клетки. Според преобладаващото мнение на учените, тези характеристики са свързани единствено с латентни способности от по-ранна епоха в нашата еволюция.

Според науката, някога епифизната жлеза е съществувала като неорганизирана материя от нервни фибри, намираща се на повърхността на черепа. Жлезата се е специализирала в улавяне промените на светлината, предоставяйки на човека повече възможности за бягство в случай на нападение. Така  жлезата е изпълнявала функции, подобни на очите. Необяснено е нейното потъване навътре в черепа.

imageД-р Дейвид Клайн , завеждащ Невроендокринология в Националния институт по детско здравеопазване и човешко развитие в САЩ предполага, че първичните ретини са изпълнявали двойна функция - на улавяне на образа и на производството на мелатонин.

С течение на времето последната функция е била поета от епифизната жлеза, като еманципирал се орган. Но за дегенерирането на нейната ретина, продължава да липсва ясно обяснение.

Епифизната жлеза е призната като орган за отделяне на ендогенни образувания в организма, за нея се знае още, че има важна фото чувствителна способност – един научно признат процес. Ако двете очи са премахнати и жлезата е изложена на светлина, тя може да реагира на дразнения подобно на очите. Този факт кара някои изследователи да се замислят дали епифизната жлеза не е нещо повече от атрофирало око. И дали много от неразгаданите процеси на мозъка не се извършват в това малко грахово зрънце?

Прозорец към една повишена осъзнатост

imageСпоред д-р Серджо Фелипе де Оливейра – директор на клиника „Епифизно съзнание” (Pineal Mind Clinic), засилване дейността на епифизата е тясно свързано с психическото състояние при видения или медитация. Освен многобройните ендогенни функции на епифизата като контрол на хипоталамуса и на биологичните ритми и защитата от свободни радикали, тя отговаря и за отделянето на диметилтриптамин (DMT), познат на някои като „молекулата на душата”.

Отделянето на тази молекула се счита за един от най-силните известни на човечеството халюциногенни невропреносители. Действието им се засилва при сън, при определени състояния на медитация и по време на близки до смъртта преживявания.

Скептици поставят под въпрос обосноваността на тези предполагаеми състояния на повишена осъзнатост за присъствие в други измерения. Но за тях е трудно да направят разумно обяснение за връзката между отделянето на DMT, формирането на образи в епифизата и преживяванията по време на близки до смъртта ситуации.

imageВъв ведическите – ранните индийски религиозни традиции епифизата се споменава като шестата чакра на Ажна. Тя била наричана “Трето Око” защото според тях, представлявала върховното умствено съзнание за директно възприемане на невидимите светове. Ако външната енергията била хармонизирана с тази на тялото, чакрата давала умствено прозрение, ясновидство, върховна интуиция и извън сетивно възприятие.

В по-късния хиндуизъм епифизата е известна като „Прозорецът на Брахма”. Древните китайци я наричат „Небесното око”или „Дворецът Ниуан”.  Според Декарт тя е „Домът на душата”.

Дали тази скрита в центъра на мозъка мъничка”шишарка” не притежава потенциала за проникване в други измерения, за които науката все още не е в състояние да разбере?

Дали Pineal Gland не е вратата към по – високите измерения?

Третото око – Pineal Gland според съвременната науката.

Третото око е реално съществуваща част от мозъка. Това е последната открита жлеза от ендокринната система, наречена епифиза (Pineal Gland).  Поради малкия си размер – грахово зърно и ограничените изследвания, епифизата и нейните функции все още не са добре проучени.

imageИзвестни са няколко основни аспекта от ролята й.

Тя е фоточувствителна жлеза,  активира се от светлината и контролира различните биоритми на тялото. 

При липсата на светлина през нощта епифизата произвежда мелатонин с важна роля за имунната система. Той се синтезира от серотонин, който е основният фактор, за да усещаме състоянието на депресия или щастие.

Епифизната жлеза изпълнява куп важни телесни функции, като тези на половото развитие, метаболизма, производството на мелатонин и други, вероятно и непознати.

Изследване на американски учени показват, че епифизата съдържа най-голямата концентрация на серотонин от всички части на мозъка. Или казано с други думи, третото око е основен център за една от най-важните съставки в рецептата за щастие.

imageЕпифизната жлеза е особено чувствителна към биохимическия състав на кръвта. Тя е на второ място след бъбреците по количеството кръв, което преминава през нея.

По един или друг начин нашето трето око се влияе директно от чистотата на кръвта и съответно от нивото на замърсяване на нашата вътрешна среда.

Йогите, в стремежа си към духовно усъвършенстване обръщат сериозно внимание на вътрешната чистота на тялото – своевременно освобождаване от токсини, движение на кръвта и лимфата в тялото, релаксацията, медитацията и на това с какво и как се хранят, какво и как дишат.

Без съмнение все повече научни изследвания ще ни убеждават за връзката между доброто здраве и усещането на щастие и душевно благоденствие.

Трябва да споменем явната загриженост на неизвестни на нас извънземни цивилизации към замърсената ни Планета,  което според тях е дало отражение и върху настъпили сериозни промени в структурата на нашата ДНК .

Това те са показали в огромните житни образувания и кръгове, направени от тях в страната ни с които ни подсказват, че трябва да пазим и да се грижим по-добре за Земята, за да се грижи и тя за нас за  нашето здраве и дълголетие.

“В далечното минало епифизната жлеза е използвана не само като” трето око”. 

Предполага се, че чрез своите сетива, някои от които може да са изчезнали или да са в латентно състояние в мозъка, епифизата вероятно е комуникирала с външния свят чрез електрически импулси.
Умът и сетивата са пътеки за окултни енергии, които работят, чрез различни психофизически центрове или чакри, сред които най-важна е “шестата чакра” - епифизната жлеза.       
imageНа снимката: Заснета Аура на шестата чакра, “Третото око” – Епифизната жлеза -  която някои привърженици на по-високите измерения я наричат предавателят на мисълта в пространството.

Според техните разбирания, колкото повече светлина може да съхранява в тялото си човек, толкова по-висока вибрация ще има.

Колкото по-висока е вибрацията, толкова по-лесно става извисяването му в друго – по-горно измерение.

Това се споделя и от някои учени. 

Според носителите на окултни разбирания и преживявания, сега било време за пробуждане на нашето “Трето око” – епифизата като космическа антена, каквато е била в предишни епохи. 

Колкото и невероятно да звучи всичко това, тази фантастични теории имат своите немалко последователи.

 

 

« ДАЛАВЕРИ НА... | АНТОН МАРИНОВ... »





Гласувай:
3



1. cvar4o - Здравейте
24.10.2016 09:10
Здравейте нов съм във форума отскоро правя упражнения за отваряне на третото око.
Започнаха да изникват доста въпроси на които никъде не намирам отговор . Моля
ако има някой с отворено трето око който желае да ми пише на скайпа който е cvar4o
не тук защото по често си влизам в скайпа отколкото в многото форуми .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10361783
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930