Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2012 11:02 - ПОМОЩ! ФАНДЪКОВА ПАК ВЗЕ ДУМАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5222 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 03.04.2012 12:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 


ОТ ДЪРТ ТУРЧИН ХОДЖА НЕ СТАВА

Изглежда съм станал изпечен мазохист. Знам всеки , който е поканен по някоя от телевизиите какво ще каже, но упорито ставам сутрин и започвам да въртя сутрешните блокове. Тази сутрин видях и чух пишман кметицата на София Фандъкова, смешното човече Джеймс Уорлик, Трайчо Трайков и други.
Много ми е чудно какво прави в обществената ни телевизия американския посланик в България- Уорлик. Ако са го поканили от телевизията водещите  трябва да бъдат глобени. Ако сам се е натресал-има си „дипломатични” начини да бъде елиминиран.  Доколкото съм запознат България все още не е щат на САЩ, макар да допускам, че в нечия премиерска тиква и това може да съществува. Ние сме в ЕС и когато става дума за политика, съдебна система, здравеопазване, медии и прочие е по-важно да знаем какво е мнението на европейските държави, а не на САЩ. Например, една покана към посланика на Холандия е много по-полезна, защото ще разберем с подробности какво точно и конкретно не харесва Холандия у нас. Така ще можем да сме наясно какво трябва да правим, за да си оправим кривиците, или да убедим Холандия, че греши. Стана практика американските посланици у нас да ни учат как се сади пиперо. Също както на времето това правеха съветските посланици. Спомням си Ейвис Боулън, когато стъпи на българска земя, първият и въпрос беше къде е паметника на „славния” маршал Жуков. Ако толкова много го обичат да си построят един величествен паметник на този кръволок и патологичен убиец в двора на посолството и всяка сутрин под звуците на американския химн да му слагат пред паметника бутилка водка и някакви китки за мезе. А може и под звуците на съветския химн. То съществена разлика няма кой знае каква. Тогава аз и отговорих в открито писмо, че ако Жуков беше стъпил на американска земя с армията си, сега американците щяха дружно да се насират при думата бръмбар.
Но както и да е. Грехът е наш, че не си търсим сметка за похарчените от БНТ пари и не ритаме в корема и по задника СЕМ поне два пъти седмично.
Що се отнася до Фандъкова, то там нещата са още по-ясни.
Даскалът си е даскал и като започне да си дудне урока нищо не е в състояние да го промени или спре. По начало даскалите говорят с клишета. Това си им е втора природа. И мислят с клишета, ако изобщо мислят. Правя една вметка, че има и читави даскали, които много четат, занимават се с писмовна дейност, кръжоци и се развиват,  но те нямат никакви шансове да станат кмет на София, та дори и на Костинброд. Още по-малко от ГЕРБ. Стилът на Пуйко Борисович Чапаев е да се заобикаля с джуджета, за да изглежда велик и едър в собствените си очи. Та, Фандъкова, избърбори клишетата си и не отговори на нито един конкретен въпрос и изобщо не си и помисли, че вината за кучетата е изцяло нейна. За оставки да не говорим. В хода на дърдоренето и тя отново ни обвини, че не сме я разбрали правилно за глобите. Те щели да бъдат само за хората, които хранят бездомните кучета със сурово месо и сурови кокали. Те били причината кучетата да се събират в глутници и да стават агресивни. Имам чувството, че тя в някой от предишните си метаморфози е била кучка, та затова ги разбира тези работи. По „Нешънъл джиографи” има един истински спец по кучетата, който има рубрика „Говорещият с кучета”. Що ли не вземе и тя да направи нещо подобно?
Абе, Фандъкова. Кучетата стават агресивни по много причини. Като се започне от породата и се стигне до отношението на хората към тях. Този, който препоръчва храненето на кучетата със сурови телешки пържоли се казва Пуйко Борисович Чапаев и ти е партиен шеф, а по необясними за здравия разум причини е и премиер на територията ни. Ще го глобиш ли? Отговори, говореща с кучки!
Но това е нашата карма. Нашите политици и кметове са или крадци, или глупаци, или и двете заедно. На времето от 1934 до 1944 година за кмет на София е бил назначен от цар Борис Трети инж. Иван Иванов. Той е направил новия застроителен план на София, той е обикалял града лично и сам, за да е наясно какво става. Той е проверявал всички разходи и във всеки брой на общинския вестник е публикувал разходите на общината за какво са направени. До стотинка! За което при влизането на Съветската армия го арестуват и опандизват. След това Трайчо Костов пише писмо до Сталин, в което го моли да му изпрати екип от проектанти и строители да проектират и построят язовир „Сталин” /сега Искър/ . Сталин му отговаря, че най-добрият проектант и строител е инж.Иван Иванов и да не го занимава повече с такива глупости. Тогава „народната власт” се сеща и пуска от затвора талантливия инженер, който проектира и построява язовира. А Фандъкова язовири не строи и не публикува всяка седмица какви пари за какво са похарчени. Тя, с нейната руска филология може само да се облече в народна носия и с питка и сол да чака на Орлов мост да дойде я руската, я американската армия. Кмет не се става от нищото. О,Хенри казва в един от разказите си, че „…Жената е способна от нищо да направи супа, шапка и семейна сцена…”, но Дани Дантелата и това не може.
От дърт турчин ходжа не става, казват турците.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Така е-
03.04.2012 11:27
никой не може да пръдне по- високо от гъза си!
цитирай
2. ka4ak - Парите трябва да се управляват, а не да им се слугува. — Сенека
03.04.2012 12:42
Слугинският манталитет,не е добър стопанин!!!,от мен
цитирай
3. pontis - тя и в този си живот е кучка.
03.04.2012 13:41
само че по-тъпа. Не знам с какво я хранят. Нещо съвсем сурово... което не произвежда сиви клетки.
цитирай
4. анонимен - само затворете оче и си представете:-)
27.07.2012 12:40
Само затворете оче и си представете:-)
При Крум за кражба са отрязвали крадливите ръце.
Това преди. Но защо ли Законите на Крум не са в сила и днес? Мамка му.
За лъжа би трябвало да режат езиците. Това означава , че 240
Богу и народа ненужни костюмари , биха останали без тях.
Съединението прави силата)) Дрън, дрън. Още важи с пълна сила
Комунистическият девиз: Който не е с нас е против нас.
Едни идват , други остават. Трети ги заместват. Бръщолевенето остава и нищо......
Колко и да карат да ни хвалят от вън , че сме били добре е пълна лудост.
Ние и само ние!)))
Доньо Донев не е сред нас , но останаха глупаците. Е за съжаление двама си отидоха , третия остана.

καλοκαίρι
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737335
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031