Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 12:04 - Теодор Дечев: Не кмет, а кметски наместник с разширени правомощия ще има София, ако бъде избран кандидат на ГЕРБ
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 21453 Коментари: 32 Гласове:
15

Последна промяна: 29.09.2009 12:23


Теодор Дечев: Не кмет, а кметски наместник с разширени правомощия ще има София, ако бъде избран кандидат на ГЕРБ

 

29 септември 2009 | 06:00 | Агенция „Фокус”
 

 image

http://www.focus-news.net/?id=f13028

За частичните местни избори и борбата за кметския стол в София Агенция „Фокус” разговаря с Теодор Дечев - заместник-председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) и кандидат-кмет на столицата.

 

Фокус: Г-н Дечев, какви са вашите мотиви да се кандидатирате за кмет на София?

 

Теодор Дечев: Включих се по няколко причини. На първо място, в интернет се проведе една много позитивна дискусия и аз се убедих, че много хора подкрепят моята кандидатура и гледат на нея като нещо сериозно, а не като на екзотика.

 

Второ, защото смятам, че тази технология на номинация си заслужава да бъде представена пред българските избиратели. Това, че си блогър и че пишеш във форуми, не означава, че ще си добър кмет. Но съм сигурен, че в близко бъдеще, ще е необходимо да имаш блог, за да можеш да се кандидатираш. Така че, аз на първо място получих една прилична за интернет блог-обществото подкрепа.

 

Самият начин за номинация е много приемлив – тази година много неща в страната се случват през интернет. През миналата година бяха т.нар. „странджански блогъри”, тази година създаването на полицейския синдикат и протестите на 14 януари минаха значително през интернет. Така че това е едно продължение на засилването на ролята на информационното общество в българския политически и обществен живот.

 

Фокус: Вашата лична причина каква е?

 

Теодор Дечев: Първо, ако чуете, че някой кандидат иска да спечели изборите и то го прави на фона на остра конфронтация с правителство, то той лъже. Нито един проблем на столицата не може да бъде решен без сътрудничество с централната власт. Тук говоря за големите проекти като магистрала „Люлин” например.

 

Едно от нещата, които ще направя, ако бъда кмет, то е да работя със сегашния общински съвет, с който да си партнираме добронамерено и почтено, да работя със сегашното правителство, но самият аз като независим кандидат да не заставам „мирно”, ако се обади министър-председателят. Иначе казано, както казваше Тони Блеър - „партньорство да, но персонални услуги - не!”. В случая бих казал, че партньорство на всички нива, но без вертикална съподчиненост и реплики от типа: „ако министър-председателят разпореди”.

 

Фокус: Вие възприемате ли се като алтернатива на сегашното управление на общината?

 

Теодор Дечев: Възприемам се като алтернатива на стила на управление, който се налага. Ако се случи това, което всички очакват - да бъде избран кандидат на ГЕРБ за кмет на София, ние ще имаме вертикална субординация, една йерархична съподчиненост. Ние няма да имаме кмет, а ще имаме кметски наместник с малко разширени правомощия, а ролята на кмет ще бъзе изпълнявана от министър-председателя във времето, което ще му остава от държавните дела.

 

Йорданка Фандъкова е една от най-добрите кандидатури, които ГЕРБ може да извади за кмет на София. Министър-председателят усети, че общината се е пооголила откъм кадри и иска да върне поне един от своите заместник-кметове. Въпреки всички добри качества на Йорданка Фандъкова, няма каква друга схема да се установи, освен вертикалната йерархия и субординация. И отгоре-надолу текат едни заповеди и работата върви в единен строй.

 

На това нещо аз бих предложил като алтернатива екипния метод на работа. В хода на кампанията аз се надявам, че ще успея да организирам и екип, който да обявя. Алтернативата е екипна работа срещу вертикалната йерархия и субординацията.

 

Фокус: Един от известните до момента кандидати – Георги Кадиев, също се обяви като алтернатива на тази вертикална структура на управление. По какво вие се различавате от него?

 

Теодор Дечев: Той също има своите достойнства. Но в професионален план това, което ме отличава от него е, че аз имам и инженерно, и хуманитарно образование. Такава комбинация не е по-лоша от кандидатурата на един финансист, даже в някои направления е по-добра.

 

Той има една много тежка мисия, която е чисто политическа - да консолидира претърпялата тежки загуби софийска организация на БСП. Когато се говори за кандидата на БСП за кмет, всички задават въпроса - „той може ли да консолидира партията”. Даже аз му съчувствам, защото той трябва да мисли не толкова как да се представи като човек с визия за града, колкото да мисли как да стегне редиците на действително доста смутената от последните изборни резултати социалистическа партия.

 

Фокус: Каква е вашата визия за развитието на столицата?

 

Теодор Дечев: София има много проблеми, но ако човек говори за приоритети, те трябва да са едноцифрено число. Не може човек да има 20-30 приоритета.

 

Приоритетите ми започват със справяне с транспортния хаос. Дългосрочните мерки - метрото. Средносрочните мерки са свързани с намиране на алтернативни начини за транспорт като се наблегне на релсовия транспорт. Тези алтернативни начини за транспорт трябва да са евтини, да са бързи за изграждане, а междувременно да подпомогнем това, което очакваме метрото да реши генерално.

 

Трябва да има краткосрочни мерки, които в рамките на този много кратък двугодишен мандат, да се реализират. Най вече те трябва да са свързани с радикална реконструкция на системата за управление на движението в София, което може да помогне малко от малко да се отпуши т.нар. „трафик джем”.

 

Аз започнах с транспорта, защото това е един от основните стресови фактори, които тормозят и стресират софиянци. Второто направление е свързано с инфраструктурното изграждане - приоритетите са свързани с водопровода и най-вече с канализацията, с изпълнението за канализирането на квартали, които са без канализация, продължаване на проектите по ИСПА за пречистващите съоръжения, изграждането на завод за направата на гранули срещу сняг и лед, които ще създават термична реакция и така снегът ще изтича в канализацията и няма да се използва пясък и луга и така да съсипваме канализацията.

 

Пак в тази насока аз включвам и тезата, че кметът трябва да застане на страната на потребителите в конфликта им с електроразпределителните дружества. Кметът трябва да създаде енергия за гражданска активност, която да следи за всевъзможните нарушения и злоупотреби около прекъсването на тока и щетите, които това нанася на населението и дори да участва в искане на граждани, които съдят електроразпределителните дружества за нанесени щети.

 

Третото направление е важният въпрос за решаването на някои административни въпроси с минимални разходи. Едното е приключването на драмата със собствеността на земята под панелните блокове. От 1995 година насам започна и продължава един процес на даване на собственост на хората в тези панелни блокове върху земята, на която са построени тези блокове. До 1995 година нямаше нито един гражданин от „Младост”, „Люлин” или от тези панелни комплекси, който да е имал собственост върху идеалните части на земята, върху която е построен блокът, в който живее. Този въпрос трябва да бъде окончателно разрешен и 14 години процесът тече. В рамките на този двугодишен мандат този процес трябва да се приключи и да се забрави, че е съществувал.

 

Друго важно решение, което аз ще предложа общинският съвет да вземе, е да бъдат отменени всички регулаторни режими, които не са въведени със специален закон. Общините в България са се изхитрили да си въведат най-различни регулативни режими - лицензионни, регистрационни, разрешителни, които са над 1000 на брой за цялата страна, без да има специален закон за тях, а изискването е регулаторни режими да се въвеждат със специален закон. Това е нещо, което бих препоръчал на всеки, който бъде избран за кмет на София. Необходима е буквално седмица да се инвентаризират всички регулаторни режими и всички, за които се изисква специален закон, да бъдат отменени. Това включва и проблемите с таксите, защото много кметове не правят разлика между данъци и такси.

 

Фокус: Каква е вашата визия по проблема за големия наплив от хора от провинцията към София? Как може да се реши този проблем? Все пак тези хора плащат данъците си по родните си места.

 

Теодор Дечев: Не може да имаш къща в Луковит и някой да чака да си платиш данъка в София. Въпросът за притока на хора аз бих разделил на две части. Първо, самото прииждане и заселване. Аз никога не съм работил в Народната милиция и затова не може да ми роди главата идея за въвеждането на „жителство”. От друга страна обаче вече има законови действия за въвеждане на яснота кой къде живее - да има реална адресна регистрация. В момента и процесуалният кодекс е променен - ако бъдете призован и не ви намерят, вината е ваша, а не на тези, които ви търсят.

 

Не може да се спрат хората да се заселват в София, за да търсят по-добра кариера и по-добър живот, но трябва да има ред при това нещо. Трябва да се спре прииждането на социалноизключени групи от обществото, които правят палатки в Южния парк, това са хора, които идват и застават в Южния парк, в Западния парк. Тези хора трябва да бъдат учтиво помолвани и настоятелно съпровождани до родните си места.

 

Да ме прощава и главният архитект Петър Диков, но трябва веднъж и завинаги да се прекрати практиката да се строят паркинги - надземни и подземни, в идеалния център на София. Гаражите трябва да бъдат изтеглени към началото на метродиаметрите. Хората от провинцията трябва да имат възможност да си оставят автомобилите в края на града и с метрото да влязат в центъра. Така ще спестим и от вредни емисии, които се образуват от автомобилния трафик.

 

Росица ГЕОРГИЕВА

 

Всички мнения, оценки и твърдения в текста са лични и не ангажират Агенция „Фокус”.





Гласувай:
15



1. sahaj - подкрепям
29.09.2009 13:57
всичко което сте написал господин Дечев звучи много добре бих ви подкрепил ако живеех в София въпреки , че съм гласувал за Герб на изборите . Бойко Борисов доказа своя професионализъми тъкмо затова много хора го подкрепихме и той засега смятам , че оправдава доверието ни и смятам , че си е избрал достоен заместник който ще има подкрепата на правителството , но също така смятам , че правителствотъо би подкрепило идеите на всеки друг кмет стига те да са добритака че не смятам че ще имате проблеми от това естество а вашите идеи ми допадат така че имате цялата ми морална подкрепа с друго засега не мога да ви помогна . Желая ви успех
цитирай
2. анонимен - Kmetski izbori !
29.09.2009 20:29
Pozdravleniia za reshenieto da se kandidatirash za kmet na Sofiia i ti pozelam uspeh dragi priiatelu ot svoe ime i ot imeto na moiata organizacia koiato e pravopriemnik na Romskiia sauz,imame vliianie v Sofiia i bihme mogli da ti pomognem na izborite,pishi mi po koe vreme ti e udobno da se vidime priiatelu i da pogovorim !
Pozdravi,
Milcho Tonchev
organizaciianovpat@abv.bg
цитирай
3. kobata - Well done!
29.09.2009 23:43
Well done!
цитирай
4. krasunata - един-единствен въпрос имам след като прочетох тези обещания:
30.09.2009 22:03
"...Хората от провинцията трябва да имат възможност да си оставят автомобилите в края на града и с метрото да влязат в центъра..."
От десет години живея в центъра. Два кмета досега приглушено повдигаха въпроса за превръщане на центъра в пешеходна (pedestrian) зона. От една страна това може да разпали и изостри гето комплекси. От друга страна може да направи центъра по-чист и приятен за разходки и почивка, по-сигурен за хората? Каква е вашата позиция по този въпрос?
И едно въражение към тази теза: "...да се спре прииждането на социалноизключени групи от обществото, които правят палатки... Тези хора трябва да бъдат учтиво помолвани и настоятелно съпровождани до родните си места.". -> На мен тези т.н. палаткаджий не ми пречат - те са идвали и ще идват и след като ние си отидем от тоя свят. Традициите на тия хора не бива да се нарушават. Това, че не чистят и не пазят наоколо - това е грижа на една така наречена институция "Инспекторат" към Столична община, която върши работа там, където й наредят. Един съвет от мен: това директно може да го изтриете от позициите си, защото ще трябва да ходите често до съда в Страсбург, не дай си боже ако ви захапят за това...
цитирай
5. teodordetchev - Не се безпокойте - в никакъв Страсбург няма да ходим.
30.09.2009 23:19
Изразът "палаткаджии" е израз на политическа коректност. Изобщо не става дума за ромите - номади (доколкото са останали такива в България), а за хора, които пристигат в София и струпват тук или там (последният път беше наистина насред Южния парк) бараки от подръчни материали и се отдават на различни душеспасителни дейности, сред които просията заема почетно място.

В Европа за ромите - номади и изобщо за така наречените "тревълъри" (във Великобритания и Ирландия "тревълърството" е начин на живот, а не етническа принадлежност) са предвидени специални места, снабдени с електрически табла и водопроводни кранове. Хората отсядат там, стоят колкото стоят, правят каквото правят и се отправят към следващата си спирка.

В случая става дума за издигане на постройки:
- без разрешение;
- без каквито и да са проекти, документи или строителни книжа (Боже, колко бюрократски съм почнал да се изразявам);
- без КАКВОТО и да е спазване на КАКВИТО и да са санитарни норми.

Просто - абсолютно незаконно самонастаняване. На Вас може да не Ви пречат (позволете ми да се усъмня в искреността на тази декларация), но на всички останали им пречат и още как. Тези "палатказжии" не идват за да си отидат. Те идват, точно за да уседнат на обществен терен, отреден за съвършенно други цели и се занимават с дейности, които са в сериозен разрез с представата ни за обичайната трудова заетост.

Тук трябва да се прави огромна разлика с положението на тези наши съграждани - живеещи в "Татарли" (на пресечката на Константин Величков и Ал. Стамболийски или още по-точно - на ъгъла на Константин Величков и остатъчния участък от улица "Позитано" зад НИПРОРУДА) или във Факултето.

Това са хора, които живеят в София повече от столетие и са в известен смисъл по-стари софиянци от много други граждани на столицата. Това, че терените на които живеят не са станали обект на регулация е следствие на естественото желание на различните политически сили и администрации, извърволили се през този исторически период да държат това население в зависимост - към зависимостта поради неграмотност и ниска професионална квалификация се прибавя и зависимостта поради факта, че при желание, жилището ти може да бъде изметено за отрицателно време.

Така, както стана в "Люлин" на мястото, където беше построен новия магазин "Била". Магазинът си е много хубав, но никой не попита, къде са отишли хората, чиито къщички бяха съборени ? Отидоха в началото на бул. "Европа", бивша "Баба Парашкева" (и двете - емблематични названия за привърженици на различни политически сили), в едни отвратителни конски вагони, при условия практически съвпадащи с условията в концентрационен лагер в края на Втората световна война. Подобно отношение е престъпление, защото така се формира гето - съзнанието, така се създава усещането за потискане, така се натрупва враждебност и ненавист.

Що се отнася до идеята за Центъра - пешеходна зона, тя е красива мечта, но по-вероятно е да се случи обратното под натиска на суровата реалност. Примерно, да се пусне движението по "Витошка", за да не полудеят обитателите на улица "Цар Асен".

Поне през предстоящия две годишен мандат, Центърът няма да стане пешеходна зона, но поне да се намалят автомобилните потоци, които щедро наливаме в него с безумни градоустройствени идеи.
цитирай
6. krasunata - добре казано :}
01.10.2009 12:36
дано и добре да стане! :-3)
цитирай
7. ivesa - Аз живея в София и работя в системата на средното образование,
01.10.2009 21:15
тъкмо се бях зарадвала,че най-после МОН се оглави от представител на средното образование и започнах да се обнадеждавам,че бързо ще дойдат положителни промени при нас,които сме в училищата,но....Политиката на ГЕРБ ми заприлича на иди ми,дойди ми,а аз такава политика не харесвам,затова ще гласувам за г-н Дечев.
Г-н Дечев,ако спечелите изборите,какво ще направите за общинските училища,защото аз работя в такова училище и това живо ме интересува?:)
цитирай
8. top4ov - Собствеността на земята под панелните...
02.10.2009 10:06
Господин Дечев, нещо не можах да разбера! Трябва ли да се дава право върху земята на живеещите в панелни блокове или не? Ако да, то как конкретно да стане това?
цитирай
9. top4ov - Автомобилите в края на града и с метрото...
02.10.2009 10:25
Не мога да си представя как ще стане това!? Огромна част от хората от провинцията (близката) идват с моторните си превозни средства в работно време основно да пазаруват от града или да си докарат инструментална екипировка, необходима им за работата във вътрешността на града. На тях колите им трябват отсам околовръстното, а не оттам :) Това са моите наблюдения.

Какво правим с онези, които искат да преминат транзитно през града? Как да ги отклоним около града? Как да ги накараме да изминат 15-20 километра повече, особено ако е през нощта или почивен ден и трафикът през „жигльора“ наречен "идеален" център не ги бърка?

Това, което предлагате, е само за хора, които нямат товарен транспортен проблем, а само пътнически. Голямото мнозинство от тях и в момента си идват с влакове, автобуси и маршрутки. Повярвайте ми!
цитирай
10. анонимен - време за разум
02.10.2009 13:10
време е да започнем да гласуваме с разума си , а не по партиина задълженост или още по лошо на емоционална вълна.Всеки от нас двата милиона софиянци има някакъв проблем, всички ние имаме няколко общи проблема - трафика,боклука,престъпността,паркингите и още няколко неща.Г-н Дечев ясно дефинира тези проблеми и което е най-важнотоТОЙ ДАВА РЕШЕНИЕ НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ И ТО В ОПРЕДЕЛЕНИ СРОКОВЕ.Затова ще гласувам и агитирам за него с надеждата ,че град като София най-после ще има кмет,който да отговаря на високите европейски изисквания за заемането на този пост и ще реши поне част от най-наболелите проблеми.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕОДОР ДЕЧЕВ.
цитирай
11. анонимен - жалко че не си кандидат за кмет на Хасково
02.10.2009 13:21
Прочетох всичко написано от Теодор Дечев по повод кандидатирането му за кмет на София.Такава дълбочина на познанията върху урбанистичните проблеми,такава ерудиция и компетентност,просто съм възхитен ,че има такива българи.Жалко ,че не може да се кандидатира за кмет на моя роден град Хасково,но бих препоръчал на всички хора преселили се от Хасково в София,да гласуват за Теодор Дечев,за да не отстъпва София по нищо на останалите европейски столици.
цитирай
12. teodordetchev - top4ov написа: Господин Де...
02.10.2009 15:04
top4ov написа:

Господин Дечев, нещо не можах да разбера! Трябва ли да се дава право върху земята на живеещите в панелни блокове или не? Ако да, то как конкретно да стане това?

Отговорът е точно "ДА". Не ми е ясно как би могло до си помислите друго ... !? :)

Начинът е един - единствен. Общината да прехвърля собствеността си върху идеалните части от терена под панелните блокове безвъзмездно. Нищо повече.
цитирай
13. teodordetchev - top4ov написа:
02.10.2009 15:26
Не мога да си представя как ще стане това!? Огромна част от хората от провинцията (близката) идват с моторните си превозни средства в работно време основно да пазаруват от града или да си докарат инструментална екипировка, необходима им за работата във вътрешността на града. На тях колите им трябват отсам околовръстното, а не оттам :) Това са моите наблюдения.

Отговор: Никой не може да си поставя за цел да изключи изцяло влизането на хора от провинцията в центъра на града. Въпросът е да бъде ограничен максимално този приток. Това впрочем се отнася и за софиянци. Стремежът трябва да бъде, да се вкарват колкото се може по-малко автомобили в центъра на града. Това ИЗКЛЮЧВА безумни идеи като строителството на подземни гаражи по бул. "Мария Луиза" или до Националния стадион. В София и сега има подземни гаражи, които не се запълват - вижте чудесния подземен гараж на Булбанк. Той е напълно достъпен и ... полупразен. Същото е и положението с гаражите под НДК. И там има много свободни места. Свободните паркоместа в гаражите в София не се съобщават (в цивилизовманите градове навсякъде има информационни табла, съобщаващи броя на свободните места в различните достъпни обществени паркинги), а самите гаражи не са добре обозначени за да могат да ги намерят хората, които търсят къде да паркират.

Разбира се, има хора, които търсят къде да паркират на повърхността за да спеснят 2 - 4 - 6 лева. Донякъде ги разбирам, но не мога да ги насърчавам по никакъв начин.

top4ov написа:

Какво правим с онези, които искат да преминат транзитно през града? Как да ги отклоним около града? Как да ги накараме да изминат 15-20 километра повече, особено ако е през нощта или почивен ден и трафикът през „жигльора“ наречен "идеален" център не ги бърка?

Отговор: Ама Вие сериозно ли питате или се халосвате ? Кой е този кандидат за кмет или пък не дай си Боже - кмет, който би се замислил как да улеснява транзитното преминаване. Това е много странен въпрос - ако Ви чуе някой от Княжево, може и на бой да налети, при това с известно основание. На транзитно преминаващите трябва да се осигуряват съответните обходни маршрути, които може и да са по-дълги, но със сигурност се преодоляват по-бързо и без особена разлика в разхода на гориво, защото няма да спират на всяко паве и на всеки светофар, както е в центъра на София. Това вече се прави, но с такива костенурски темпове, че човек го заболява зъб като се сети за темата. Това е една от областите, където общината и правителството са орисани да работят заедно.

top4ov написа:

Това, което предлагате, е само за хора, които нямат товарен транспортен проблем, а само пътнически. Голямото мнозинство от тях и в момента си идват с влакове, автобуси и маршрутки. Повярвайте ми!

Отговор:
надявам се, че разбирате от майтап, затова ще отговоря така - не Ви вЕрвам много :))) В града влизат потоци от хора (с техните автомобили), които идват за да уреждат разни административни, бизнес и други въпроси, които изобщо не са свързани с товаро - разтоварни работи. Всички тях, ние ги вкарваме барабар с автомобилите в центъра на града. Хората са добре дошли, но автомобилите - не. Затова трябва да се търсят всякакви начини за "спешаването" и на гостите на столицата и на софиянци за сметка на ползуването на някакъв достъпен и удобен обществен транспорт.
цитирай
14. top4ov - @teodordetchev
02.10.2009 23:53
teodordetchev написа:
Начинът е един - единствен. Общината да прехвърля собствеността си върху идеалните части от терена под панелните блокове безвъзмездно. Нищо повече.


Сега вече Ви разбрах, и то напълно!
цитирай
15. top4ov - @teodordetchev
03.10.2009 00:04
teodordetchev написа:
Това ИЗКЛЮЧВА безумни идеи като строителството на подземни гаражи по бул. "Мария Луиза" или до Националния стадион. В София и сега има подземни гаражи, които не се запълват - вижте чудесния подземен гараж на Булбанк. Той е напълно достъпен и ... полупразен. Същото е и положението с гаражите под НДК. И там има много свободни места. Свободните паркоместа в гаражите в София не се съобщават (в цивилизовманите градове навсякъде има информационни табла, съобщаващи броя на свободните места в различните достъпни обществени паркинги), а самите гаражи не са добре обозначени за да могат да ги намерят хората, които търсят къде да паркират.


Информационните табла за паркоместата са нещо така популярно по цял свят и доста евтино за изграждане и поддръжка, че няма накъде... И аз недоумявам защо тук не е така!?

Напълно съгласен съм с написаното от Вас, но аз имах предвид града като цяло, а не центъра на града. Ако говорим само за центъра, то се подписвам под всяко Ваше изречение.
цитирай
16. top4ov - @teodordetchev
03.10.2009 00:09
teodordetchev написа:
Това е много странен въпрос - ако Ви чуе някой от Княжево, може и на бой да налети, при това с известно основание.


Княжево е най-инфарктният пример, но ако се замислим, може да се сетим и за други.

Точно с тази цел Ви зададох въпроса. Надявам се не се сърдите :)
цитирай
17. teodordetchev - Изобщо не се сърдя.
03.10.2009 00:48
Що за дискусия водим, ако се сърдим, когато някой иска допълнителни разяснения ?
цитирай
18. top4ov - @teodordetchev
03.10.2009 01:00
teodordetchev написа:
надявам се, че разбирате от майтап, затова ще отговоря така - не Ви вЕрвам много :))) В града влизат потоци от хора (с техните автомобили), които идват за да уреждат разни административни, бизнес и други въпроси, които изобщо не са свързани с товаро - разтоварни работи. Всички тях, ние ги вкарваме барабар с автомобилите в центъра на града. Хората са добре дошли, но автомобилите - не. Затова трябва да се търсят всякакви начини за "спешаването" и на гостите на столицата и на софиянци за сметка на ползуването на някакъв достъпен и удобен обществен транспорт.


Да, от майтап разбирам и това е предпочитаният от мен начин за начало на дискусия :)

Разбира се, ако застанем на някоя от граничните точки на София в пиковите за трафика часове, лесно можем да установим какви хора преминават през тази точка. Просто като наблюдаваме МПС-тата им... Същото се отнася и за вътрешността на града. Тук отново се опасявам, че не съм бил ясен в предишните си коментари: „център на града“ и „градът като цяло“.

Може ли да Ви помоля за малко повече конкретика по отношение на „спешаването“. В градовете, където съм бил, има долу-горе два основни метода: даване на подходяща алтернатива на личния автомобил (по-бърз транспорт и/или по-евтин) или забрана за преминаване (висока такса за преминаване, преминаване само на определен тип превозни средства по предназначение в определени часове). Просто – приказката за моркова и тоягата.

Имам предвид краткосрочен план. Дългосрочният е ясен – извеждане на по-мощните транспортни потоци в различни равнини, за да може да се увеличи средната им скорост.
цитирай
19. top4ov - Да изчистим съмнения и неразбирания
03.10.2009 01:17
Аз съм софиянец, правоспособен избирател и непропускащ избори много отдавна. Според мен градът ни има сериозни проблеми, някои от тях дори се задълбочават. Проблеми отдавна решени на други места по света, не само из цивилизованите такива. Накратко – яд ме е.

Вследствие на това аз искам да си изясня в дълбочина как кандидатите за кметското място виждат проблемите на града, как конкретно възнамеряват да ги решат. Решаването обаче не предполага само задълбочени познания по проблемите, но изисква и известна агресивност у кандидата. Особено с „чужд“ общински съвет, особено с „чуждо“ правителство! Вярвам ще се съгласите, че бих задал въпросите си по доста по-различен начин към кандидат-кмета на ГЕРБ. Например: защо НЕ НАПРАВИХТЕ това или онова досега...

Затова Ви провокирам!

Ако пък считате, че Ви провокирам към повече конкретика, за да може да се подготви друг кандидат-кмет за по-адекватно стоене срещу Вас и останалите претенденти в популярните медии (и това е възможно, и това е важно), то просто не ми отговаряйте или ми отговаряте ограничено. Ще си задам въпросите един-два пъти и ще Ви оставя на мира...

И още нещо – ако горният абзац е излишен във Вашия случай (съдейки от коментар 17), все пак не се чувствайте длъжен да ми отговаряте бързо. Може да сме в доста различни часови пояси, а кандидат-кметът трябва да е бодряк пред медиите, в които не се пише, а се дебатира на живо пред зрителите :)
цитирай
20. анонимен - Търсете подкрепа сред ДСБ
03.10.2009 17:01
Днес окончателно бяха попарени надеждите на районните организации на ДСБ в София за издигане на самостоятелен кандидат. По някакъв необявен начин бойко борисов е успял да притисне националното ръководство и председателя на ДСБ-София да подкрепят неговия кандидат. Те от своя страна притиснаха районните организации и фалшифицираха резултатите от волята на членовете на партията. Разочарованието у всички ни е голямо.
Ако направите смислена кампания, аз мисля, че поне 80% от членовете и симпатизантите на ДСБ-София ще ви подкрепим.
Възможностите я имате, остава да убедите хората, че може да се справите с подобна длъжност.
Очаквам да видя кампанията ви!
цитирай
21. evrazol - Не търсете политическа подкрепа - правете кампания.
04.10.2009 08:50
Логиката е следната. Всяка партия разполагаща с ИЗБИРАЕМА марионетка, ще подкрепи марионетката, а не Вас. Следователно съм Вас ще се "пришият" формации тъсещи собствен дивидент. Дори и да Ви подкрепи някоя авторитетна партия, тя ще Ви постави такива условия, с които ако се съобразите, няма да разпознаете сам първоначалните си идеи .

Не политическа, а гражданска подкрепа е нужна. А партиите, които по една или друга причина биха видяли присъствието си в управлението на града във Ваше лице - ще ви подкрепят и без да ги търсите.

Вярна е поговоркато - Кажи кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си. Партиината обвързаност само ще отсклони партиино пристрастните избиратели. В замяна не е ясно какво ще Ви донесе.
цитирай
22. анонимен - Без голям екип от професионалисти вървите по стъпките на Борисов
04.10.2009 10:54
Подкрепям напълно evrazol, с допълнението, че извън политическото лидерство на кмета, реалните проблеми трябва да се рашават от наложили се в практиката професионалисти. В момента професионалистите са изтикани на заден план, за да може да се прибират комисионни и да се прави това, за което администрацията ще вземе най-големи пари, а не това, което е полезно за града. Важно е не личното Ви мнение за решаването на проблемите, което често е лаишко, а на екипа от професионалисти, който трябва да създадете. Така че, негубете време и официално направете възможно привличане към екипа ви и на хора извън вашите преки познати, ако искате да сте нешо различно от Борисов разбира се. Корупцията се бори не със съдебна система, която идва пост фактум, а с превенция, т.е. самите правила на обществените поръчки трябва да изготвени от професионалисти и да недопускат корупционни практики - да са направени така, че най- полезния за обществото кандидат да спечели!
цитирай
23. geranul - допълнение към пост 22
04.10.2009 11:48
В допълнение към моя пост 22 искам да кажа, че за да сте различен и разпознаваем от хората кандидат, г-н Дечев, трябва да направите нещо ново, да имате конкретни решения, за конкретни проблеми, а не просто да назовате проблема. Нужно е и програма да имате още преди предизборната кампания, за да не се излагате като сегашните управляващи. А за съвместната работа с общинския съвет забравете - това са меркантилни хора, които се интересуват само от комисионни и заменки! Ако искате да работите честно и в интерес от обществото, общинският съвет е първия, които ще застане срещу Вас, независимо от волята Ви за сътрудничество.
цитирай
24. анонимен - Г-н Дечев, Вашата кандидатура е ...
04.10.2009 13:24
Г-н Дечев,

Вашата кандидатура е екзотика :-)
- не поради фактът че списвате блог или сте активен в онлайн пространството, а поради наложилият се модел на политически елит

В началото на тази година започнах да изпитвам неудобство, да не кажа срам, от това че произхождам от България, и най-вече че съм роден и израсъл в София.

В една февруарска вечер, тази година, посетих България, след около осем годишна "пауза", и останах няколко месеца в майковината. По времето на престоя си, най-вече моментите в София - постарах да бъдат възможно по-кратки в интерес на истината, ме "обливаше" усещането за мизерия.

Първата вечер отседнах при роднини в Борово - на времето не лош квартал. Сутринта гледката ме порази - междублоковото пространство засипано с боклуци, развявани от вятъра трудно идентифицируеми обекти - най-вече на хартиена и пластмасова основа, бродещи бездомни кучета, а за състоянието на уличната настилка дори не искам да си спомням.
(Ще се отклоня да спомена че през 1996г имах удоволствието (не е сарказъм) да изкарам няколко месеца в Етиопия, основно в Адис Абеба - състоянието на настилката в София, с няколко изключения, е това на Адис Абеба от 1996г. - но там я нямаше тази мърсотия, ей богу.)

В последствие се разходих (ако може да се нарече разходка изживяването) в новозастроени зони. И до сега не мога да проумея как е възможно през 21в. да се изградят (с претенции за модерни) жилищни комплекси, обитавани вече, без наличието на асфалтирани улици - всъщност улици нямаше а някакъв ориентир утъпкан от автомобилите - да, нямаше оставено място и за парко-места (!!??) - за състояние на канализация и други "екстри" просто ми беше неудобно да питам

Шарената сиромашка черга - представляваща фасадите на жилищните комплекси, олющените фасади, или напрово липсващи на места, на сградите в по-централната част на столицата - просто допълваше картината и усещането че нещо фундаментално е сбъркано.

Това което беше най-шокиращото, лично за мен, е на различни представяния представители на (набеденият за) общестевно-политически елит (необвързани с управляващото тогава триединство), показваха графики и данни за развитие на страната и икономическите и успехи през последните години. Ще се отклоня да спомена, че в момента се чудия - абе ако тази мизерия е "постоигната" в условията на икономическо проспериране (е, пона макро-данните това сочат), какво да се очаква за тази и следващите години?!

Цялото по-горно "лирическо" отклонение е да ви "напомня" какво е София в моментът - през моите очи, убеден съм и през очите на "непредубедени" посетители. За в моментът обитаващите столицата ми е трудно да кажа.

Това което представяте, нещо като рамка на програма за управление на столицата, не предизвика изблици от възторг у мен - поне засега.

Досега се чудия защо продължава епопеята с подземна железница - като хората и на запад и на изток най-вече строят надземно метро/железница - за година се прокарва трасе което в София едва ли и за десетилетие ще се изгради.

Един разрастващ се град, какъвто е столицата, едва ли има възможност да се справи с транспортните проблеми ако не се подхожда "радикално". Както и да се мисли, просто е невъзможно така да се оптимизира транспортът че да е удобен, ако живеете в Люлин а ходите на работа в Младост (например). Градовете които интензивно се преустройват, говоря за по-големи а и може би и по-стари от София, се стараят да "заличат" понятието център, както и да обособят различните райони в някакъв вид специализираност - не става въпрос за познатите "индустриални" зони, доказали се като неефективни. По този начин целта е в дадени суб-центрове да се обособи комбинация от бизнес-жилищна инфраструктура.

Любопитно е как ще накарате прииждащият от Луковит да си остави колата в покрайнините и да слезе до центърът с градски транспорт - нека да има отчитане и на културно-националните особености.
(роднина, лекар, от Велинград изминава с кола, среден към голям клас, по четири пъти всеки ден разстояние което за живеещ в метрополис е дистанция за лека разходка пеш или на велосипед - как ще го накарате да си остави колата в покрайнините ако има работа за вършене в мед. академия?)

Преди да се търсят каквито и да било форми на "заставяне", не е ли по добре да се изясни за какво проистигат в София "прииждащите"?
В много от случаите, в моментът говоря наизуст, "поводът" е или бизнес или администрративни правно-услуги.

Тука възниква и въпорсът "какво търсят" в централните райони на столицата администрациите - градска а и най-вече държавната. На кого му е нужно съдебната палата да е на "пъпа", да не говорим пък за президентстав, министерски съвети, министерства, комисии и комитети, и пр. и пр. и пр., а да не са в покрайнините?

За две години едва ли ще успеете да свършите много, а и лично се съмнявам че ще бъдете избран (пепел ми на езика де ;-) )
- Няма ли да е по-добре да подходите малко по-дългосрочно? Може би за да се започне оправянето на този "батак" наречен столица е необходим по-фундаментален подход, който изисква и време. Поставяне основите на сериозен дебат, както и на по-глобален поглед за развитието на града, изискващ дори "изследивателски" подход, няма ли да е по-добре както и за града, така и за вашата реализация като евентуален кмет, ако се "прицелите" в постът Кмет на София за след две години - разбира се "домашна работа" ще имате предостатъчна

* кандидатура на финансист е "кошмарен" сценарий
** ако случайно станете кмет (искрено го пожелавам) помислете и за мостът от летището - всички приятели и познати били на посещение в майковината ме питаха за този мост, а и най-вече жена ми. беше ми неудобно не да им кажа че е в кошмарно състояние както преди 8-10+ години, а че е бил и ремонтиран напоследък. (последното го "пратете" в графа "лични молби" :-D )

cheers
marttin
цитирай
25. анонимен - Йолов
04.10.2009 19:33
Г-н Дечев, да окна и аз, един неизвестен електорат.
Бях решил да гласувам за вас по две причини: Първо, защото най-напред ме отблъсква Фандъкова: Човек без специалност и умения просто - проста креатура.
Второ - защото CV - то ви е подходящо за кмет . ПГС+социология (докторат)+политология.
Направо сте желязната кандидатура за мен.

НО се появи голямото НО. Гледах Ви в предаване на Бойко Станкушев. Там ме бодна и ми се забоде в електоралната глава едно ваше изречение:" Имах ЧЕСТТА ДА ЗАЩИТЯ ДОКТОРАТ ПО СОЦИОЛОГИЯ КОГАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ НАУЧЕН СЪВЕТ БЕШЕ ПОЧИТАЕМИЯ ПРОФЕСОР ФОТЕВ". Този почитаем професор Фотев е "Агент на ДС с псевдонима Йолов". За мен този човек не само, защото е агент Йолов- топил и унищожавал съдбите на много хора, но защото просто не е човек и професор, а е професор-долно ченге, тъпак и мръсник" не може да бъде почитаем и предмет на ЧЕСТ.
Съжалявам, ако съм ви разочаровал, но Вие с преклонението си пред мръсника, доносника Фотев ме разобаровахте. Според мен, Фотев няма право да се появява дори пред децата ни - студенти. А Вие, с преклонението и уважението си към него нямате право да се появявате като кандидат за каквото и да е било. Ако мислите да печелите избори с Агента на ДС Йолов, ваша си работа. Ужасно съжалявам за вас и за себе си, че нямамe избор при избори.
цитирай
26. teodordetchev - Уважаеми анонимен 25.
04.10.2009 21:08
Предполагам, че сте разбрал, че не трия постинги, така че написаното от Вас ще остане тук.

Знам, че проф. Фотев има досие, но не съм го чел. По тази причина не мога да се произнеса по такъв категоричен начин като Вас. В научната общност, проф. Фотев е оценяван по трудовете си и по книгите си. Общата оценка за него и за трудовете му е крайно уважителна.

Книгите му, които съм чел са на категорично анти - тоталитарни и анти - комунистически позиции. Филип Димитров, когото не харесвах като министър председател, но когото смятам за блестящ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, оцени проф. Фотев, като "най-добрият министър на просветата, който сме имали до сега".

Лидерите на партиите, претендиращи да са демократични винаги са се домогвали до някаква близост с него и не съм чул някой от тях да се е отрекъл от познанството си с него.

Може и да не съм прав. Може Вашата оценка да е по-правилна. Но струва ми се, че при всяко положение написаното от Вас прескача добрия тон : "За мен този човек не само, защото е агент Йолов- топил и унищожавал съдбите на много хора, но защото просто не е човек и професор, а е професор-долно ченге, тъпак и мръсник" не може да бъде почитаем и предмет на ЧЕСТ."

Не сте ли се престарал мъничко ? Не е ли по-добре да почакаме малко, докато някой публикува досието на проф. Фотев и тогава да вадим генерални изводи ? Вече публикуваха досието на Ахмед Доган, на Божидар Димитров, на Красимир Гергов - ще публикуват и досието на проф. Фотев. Тогава ще видим дали е злодей или може би - жертва ? Ако се окаже злодей, със сигурност ще бъда много по-разочарован от Вас. За сега обаче знам само, че е имал отношения с тоталитарните тайни служби, според сегашната Комисия по досиетата.

За да не възникват спекулации, искам да напиша още две неща.

Първо, аз съм за това да се отиде още по-нататък в отварянето на досиетата. Смятам, че нещата ще си дойдат на местата, когато тези архиви бъдат обработени, за тях бъдат направени детйлни пътеводители и всеки ще може да отиде в читалнята на съответната институция (в Държавен архив или в един бъдещ Институт за национална памен) и ще може да прочете ВСЯКА една архивна единица, която го интересува.Особено пък, ако се занимава с изследователска работа.

Тук може да прочетете едно мое становище по въпроса за досиетата, писано достатъчно отдавна, за да няма връзка с никакви предизборни кампании:

http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2008/02/15/vreme-e-uchenite-da-se-zaemat-s-dosietata.163593

Текстът е публикуван не само в блога ми, но и в портала НЮЗ.БГ:

http://news.ibox.bg/columnist/id_956396999

Още един път ще повторя, че според мен трябва да бъдат отворени и досиетата на всички политически личности, които са напуснали този свят. Иначе историята пак ще остане с огромни бели петна.

Второ, аз съм проверяван от различни комисии - като се започне от комисията Бонев, та се свърши със сегашната. Всички те са се произнесли, че не съм бил сътрудник, доносник или каквото и да е друго на тоталитарните тайни служби. Понеже със сигурност знам, че нямам нищо общо и с настоящите тайни служби, убеден съм, че нямам никакви користни интереси в материята около досиетата.

В крайна сметка, мога да Ви уверя, че нямам намерение нито да печеля, нито да губя избори, използувайки по някакъв начин името на проф. Фотев или наименованието, за което се твърди, че е агентурен псевдоним.

Радвам се, че така внимателно сте проследили разговора ми с Бойко Станкушев по Телевизия "Евроком", но позволете ми да се усъмня, че когато и да е сте изпитвали каквато и да е симпатия към мен. (Това по никакъв начин не е укор към Вас. Ваше свещенно право е да харесвате или да не харесвате една или друга публична личност). Просто анонимният Ви коментар е адресиран не към мен (още по-малко към проф. Фотев), а към тези сини избиратели, които биха се зачели в постингите в блога ми. Поздравете членовете на предизборния щаб за който се трудите и им предайте комплиментите ми за високия им професионализъм. Пиша последното без всякаква ирония.
цитирай
27. emil60 - Замерянето с тези "факти" като "агент на ДС"...
04.10.2009 21:39
Замерянето с тези "факти" като "агент на ДС"...изобщо не ме впечатлява... От двадесет години медиите злоупотребяват с миналото на много хора...
цитирай
28. krasunata - тъй като и аз засегнах този въпрос...
05.10.2009 09:28
Всеки агент - "злодей или може би - жертва"
"...тези архиви бъдат обработени, за тях бъдат направени детйлни пътеводители и всеки ще може да отиде в читалнята на съответната институция (в Държавен архив или в един бъдещ Институт за национална памен)..."
Аз съм по-скоро за Интернет институт за национална памет, отколкото Държавен архив (със сигурност никой управляващ няма да има достъп до архивите, ако не бъде под държавна опека). Знаем и по времето на Филип Димитров, и преди него, и по времето на Жан Виденов, и по времето на Иван Костов как се изнасяха архивни единици. Как беше спуснато булото на класифицираната информация върху архивите по времето на Сакскобургготски и благодарение на дързостта на сегашната Комисия (в която учудващо и представителя на БСП Емил Костадинов проявява такава) процесът тръгна в някаква посока.
За съжаление тези факти принадлежат само към сферата на "обществения слух", недоказуеми са практически.
Да, наистина историческата ни памет ще бъде по-спокойна ако има публичен и регламентиран достъп до информацията, която институциите ни дължат не само заради белите петна. Ще бъда доволен да видя доносниците, разработвали собственото ми семейство например, другият поглед върху него :)
Насърчаването на забравата, пренебрежението, безразличието и злоупотребата с някакви "секретни данни" имаха мотиви, които все още не са намерили своето обяснение...
За съжаление обаче подобни бих ги нарекъл "политически" стратегии (без да се впускам в конспиративни размишления, но историята изигра своята роля в натрупването на разочарование), които подкрепяха забравата/безразличието, са довели до широко разпространената нагласа, каквато споделя и emil60 - "...изобщо не ме впечатлява...".
Злоупотребяват, защото принадлежат към една и съща категория - не са били малко сътрудниците, около 250 хиляди, строга пирамидална структура, която и сега има значение за пазара, бизнеса, администрацията, организираната престъпност, т.н. Национална сигурност и прочее :)
Харесвам изказването на един индиански вожд на ирокезите: "Ние живеем и грабим от земята на нашите деца и внуци". Мисля, че им дължим миналото, каквото и разочарование да донесе това (вярно е че все по-малко хора гласуват и пълната информация за досиетата ще донесе още разочарование и оттегляне на електорални "единици", но какво от това, според мен си струва). На мен ми се струва логично да застанете зад Закона за Лустрация, който Лъчезар Тошев (предполагам познавате много добре) внесе за гласуване и който отлежава на банката на председателя на НС. Това според мен би ви помогнало в предизборната битка, независимо дали ще спечелите :)
Леки дни Ви пожелавам!
цитирай
29. emil60 - Това ме впечатлява:
06.10.2009 09:50
krasunata написа:
Всеки агент - "злодей или може би - жертва"
"...тези архиви бъдат обработени, за тях бъдат направени детйлни пътеводители и всеки ще може да отиде в читалнята на съответната институция (в Държавен архив или в един бъдещ Институт за национална памен)..."
Аз съм по-скоро за Интернет институт за национална памет, отколкото Държавен архив (със сигурност никой управляващ няма да има достъп до архивите, ако не бъде под държавна опека). Знаем и по времето на Филип Димитров, и преди него, и по времето на Жан Виденов, и по времето на Иван Костов как се изнасяха архивни единици. Как беше спуснато булото на класифицираната информация върху архивите по времето на Сакскобургготски и благодарение на дързостта на сегашната Комисия (в която учудващо и представителя на БСП Емил Костадинов проявява такава) процесът тръгна в някаква посока.
За съжаление тези факти принадлежат само към сферата на "обществения слух", недоказуеми са практически.
Да, наистина историческата ни памет ще бъде по-спокойна ако има публичен и регламентиран достъп до информацията, която институциите ни дължат не само заради белите петна. Ще бъда доволен да видя доносниците, разработвали собственото ми семейство например, другият поглед върху него :)
Насърчаването на забравата, пренебрежението, безразличието и злоупотребата с някакви "секретни данни" имаха мотиви, които все още не са намерили своето обяснение...
За съжаление обаче подобни бих ги нарекъл "политически" стратегии (без да се впускам в конспиративни размишления, но историята изигра своята роля в натрупването на разочарование), които подкрепяха забравата/безразличието, са довели до широко разпространената нагласа, каквато споделя и emil60 - "...изобщо не ме впечатлява...".
Злоупотребяват, защото принадлежат към една и съща категория - не са били малко сътрудниците, около 250 хиляди, строга пирамидална структура, която и сега има значение за пазара, бизнеса, администрацията, организираната престъпност, т.н. Национална сигурност и прочее :)
Харесвам изказването на един индиански вожд на ирокезите: "Ние живеем и грабим от земята на нашите деца и внуци". Мисля, че им дължим миналото, каквото и разочарование да донесе това (вярно е че все по-малко хора гласуват и пълната информация за досиетата ще донесе още разочарование и оттегляне на електорални "единици", но какво от това, според мен си струва). На мен ми се струва логично да застанете зад Закона за Лустрация, който Лъчезар Тошев (предполагам познавате много добре) внесе за гласуване и който отлежава на банката на председателя на НС. Това според мен би ви помогнало в предизборната битка, независимо дали ще спечелите :)
Леки дни Ви пожелавам!

цитирай
30. анонимен - До г-н Дечев пост №26 от анонимен Йолов 25
07.10.2009 10:50
Гн Дечев, благодаря ви че ми отговаряте! Може да изтриете поста ми - въпросът беше личен - от мен към вас, за да ви обясня позицията си. Но не ви благодаря, за това, че в края на поста си буквално ме набеждавате, че се трудя за нечий предизборен щаб в смисъл - за някой друг кандидат за кмет. Уверявам ви, че не "се трудя" за ничий предизборен щаб с изключения на моя, едноличен предизборен щаб (ЕПЩ), както това прави всяка електорална единица в България и по света. Трудя се, за да направя правилния за себе си избор. Така че поздравите, които отправяте са поздрави за мен...макар и да го правите в негативен контекст. Все пак, съвсем позитивно ви желая, да сте жив и здрав - поздрави от мен за вас.
Що се отнася до Фотев и фотевщината или Йоловщината - за мен, това е въпрос, който много ме вълнува. Тук ще ви попитам. Защо, когато СДС в цялост имаше цялата власт не прие закон за обща лустрация? Защо бяха лустрирани неудобни хора с гражданска позиция като Коритаров, Иво Инджев и пр., и на тях например им се забранява да преподават пред студенти?? Докато "великия" Фотев е закрилян от "величието си", което дори "ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦЪТ Филип Димитров" признава. Дайте тогава агентите на ДС да ги разделим на "велики интелектуалци" и "невелики интелектуалци" . Великите ги оневиняваме, а невеликите изпращаме в нищото. Това е не само безпочван субективизъм, това именно е изкривяване на историята и преценката, предварително нагласяване на анализа, за който пледирате и естествено - не е изясняване на миналото, а неговото прокрустово ложе, на което седеше българската историческа съдба до сега, именно поради такива предвзети и с нищо необосновани предикати.
А що се отнася до "величието на интелекта на Йолов", - позволете ми да съм на друго мнение. За мен, всичко написано от него е не само вятър и мъгла, но и безумна неистина. Пример: Истина ли е според вас, че социологията е най-голямата (обширна) наука, съдържаща в себе си поне 20, при това фундаментални, науки. Как да презценим и обидите на Фотев/Йолов към - не само колегите си от други научни области, но и към - науките като такива. Кой нормален човек , учен и интелектуалец вдига нож на "наука", на... 20 науки. Това за мен е параноя, не интелектуалност. Да се бориш с наука и да я обиждаш?! Това правеше и прави Фотев/Йолов. (При това си преподава безпрепятствено, величае, обласкан от множество гласове, от вас включително. Човек, който поставя себе си за едноличен съдник на 20 науки(!?!) не е бил и не може да бъде добър, пък дори и казва ФД - най-добрия министър на просветата. Може би по-добър и от Иван Шишманов, от Вазов..?.Глупости, да ме прощава ФД.)

Това му е големия принос и интелекта му.
Затова нито е учен за мен, нито е професор (учител).
Аз си продължавам с ЕПЩ.
цитирай
31. teodordetchev - Ще се радвам ако наистина става дума за ЕПЩ.
07.10.2009 12:17
Дано да е така. Правото на собствено мнение е свещено. Но все пак - добре е да се изразяваме малко по-умерено, когато раздаваме присъди, анатеми и други подобни.
цитирай
32. анонимен - преписват
07.10.2009 16:12
http://www.dnes.bg/sofia/2009/10/07/svetlinni-znaci-pokazvat-mestata-v-sinite-zoni.78833
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5843150
Постинги: 784
Коментари: 3551
Гласове: 53003
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов