Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2009 01:43 - Съвместна пресконференция с ПП "Зелените".
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 12685 Коментари: 19 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2009 01:56


 

СЪВМЕСТНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ ЗА ИЗДИГАНЕ НА КАНДИДАТУРАТА НА ТЕОДОР ДЕЧЕВ ЗА КМЕТ И ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ЗЕЛЕНИТЕ”

 

 

Какво ? Пресконференция на Теодор Данаилов Дечев, Инициативен комитет за издигането му за кандидат за кмет на София и Политическа партия „Зелените”. На пресконференцията ще бъде представен общ политически документ – „Гражданско действие за Зелена София”.

 

Документът включва набор от мерки за създаване на условия за активно гражданско включване в решаването на проблемите на градската общност, за опазване на околната градска среда, за изграждане на зелена икономика и на по-зелен транспорт в столичния град. Документът е съвместно подготвен от представители на Политическа партия „Зелените” и на инициативния комитет за издигане на кандидатурата за кмет на Теодор Данаилов Дечев. При работата по документа са взели лично участие съпредседателите на Политическа партия „Зелените” и кандидатът за кмет на Столична голяма община - Теодор Данаилов Дечев. Документът е одобрен от политическото ръководство на Политическа партия „Зелените”. Той представлява интегрална част от предизборната платформа на Теодор Данаилов Дечев като кандидат за кмет на София.

 

На пресконференцията ще бъдат представени и представители на Политическа партия „Зелените”, които ще се включат в екипа на Теодор Дечев.

 

Къде ? В Пресклуба на БТА в сградата на бул. „Цариградско шосе” № 49.

 

Кога ? На 02 ноември 2009 г., понеделник в 12:00 часа.

 

Ще участват:

 

Теодор Дечев – независим кандидат за кмет на София, издигнат от Инициативен комитет от блогъри и форумисти. Подкрепен от Политическа партия „Зелените”.

 

Деница Петрова – съпредседател на Политическа партия ”Зелените”;

Даниела Божинова - съпредседател на Политическа партия ”Зелените”;

Андрей Ковачев - съпредседател на Политическа партия ”Зелените”;

Златина Станкова – член на Изпълнителния съвет на Политическа партия ”Зелените”;

 

Йосиф Йосифов - член на Инициативния комитет – www.kuromur.blog.bg ;

Тодор Райков - член на Инициативния комитет - www.raykov.blog.bg ;

Мариан Гяурски - член на Инициативния комитет - www.m1g2d3.blog.bg ;

Славимир Генчев - член на Инициативния комитет - www.parasol.blog.bg www.de-zorata.de;

Емил Рогов - член на Инициативния комитет - www.emilrogov.blog.bg ;

Михаил Новак - член на Инициативния комитет – Astronomy - www.de-zorata.de;

Петър Дяков - член на Инициативния комитет  Rhino – www.de-zorata.de ;

Румяна Райкова - член на Инициативния комитет – www.rumyrayk.blog.bg ;

Александър Менгов - член на Инициативния комитет - http://bg-bg.facebook.com/people/Aleksandur-Mengov/1478023978.

 
image

 





Гласувай:
2



1. geranul - Дечев, ти си поредното разочаро...
30.10.2009 09:19
Дечев, ти си поредното разочарование. Жалко, че залагах надежди на тебе! С 500-те гласа дето ще ти дадат "Зелените" загуби поне 5000 от NGO сектора и поне още толкова извън Синята коалиция. С тази глупост само гарантира борбата на Кадиев и Фандъкова за първото място. Жалко, много жалко. А можеше да си добър кмет - сега Зелените ще си направят на твой гръб реклама и ще те зарежат след изборите. И с какво допринесоха тия профани (Зелените) за да изглежда реалистично и професионалено евентуалното ти кметуване?
Андрей Ковачев – еколог - без един ден работа в реалния бизнес. Личните му качества е под достойнството ми да коментирам.
Деница Петрова - социолог, координатор на анти-ядрената кампания - явно социологията дава добра подготовка по ядрена енергетика и физика.
Даниела Божинова - Завършила е арабистика, английска филология и международно право. Организатор на кампании в защита правото на достъп до архитектурната среда на хората с увреждания, за по-голямо участие на жените в местното самоуправление, за защита на екологичните права на хората от Черноморието и Югоизточна България. Явно арабистиката и английската филология изграждат профедионалист по екология- браво. Отново никаква работа в реалния бизнес.
Златина Станкова - Завършила е техникум по сладкарство с малък семеен бизнес.
Прощавай Дечев, ма не виждам никаква експертиза в тея хора и наистина не знам с какво ще допоринесат на твоята кампания, освен с нищо непокритите си амбиции.

P.S. Избраният слоган е отвлечен и неразбираем за масовия избирател. Най-вече с това, че много ограничен кръг хора могат да се индентифицират с него и да видят в твое лице своя кандинат. За голямо мое съжаление ще трябва да гласувам за друг кандидат, просто се прояви като губещ кон!
цитирай
2. mamkamu - @ geranul
30.10.2009 09:27
Зелените не са партия, която може да породи у избирателите отрицателни емоции. По скоро са симпатични на голяма част от софиянци. Което не достига при избори, но все пак е нещо!

Макар и да не съм съгласен, с някои техни направо екстремистки постановки, аз все пак си мисля, че плюсовете за Дечев тук са повече от минусите!
цитирай
3. анонимен - geranul
30.10.2009 09:44
може би Дечев трябваше да бъде подкрепен от филанкишията, за да доволен? "Зелените" постъпиха зряло. Те са много по-близо до гражданското начало, откоркото да партизанско-партийното, а Дечев е именно граждански кандидат. С това ли те разочарова?
Очевидно познаваш Зелените отвъртре и личи някакво лично отношение.
За нас те са политически субект с добро представяне на изборите тази година, още повече че се опитват да ги крадат (коалиция "зелените" се появи на 12 октомври за тези избори).
цитирай
4. geranul - Зелените не са партия, която може да ...
30.10.2009 09:44
mamkamu написа:
Зелените не са партия, която може да породи у избирателите отрицателни емоции. По скоро са симпатични на голяма част от софиянци. Което не достига при избори, но все пак е нещо!

Макар и да не съм съгласен, с някои техни направо екстремистки постановки, аз все пак си мисля, че плюсовете за Дечев тук са повече от минусите!


mamkamu, ти си земен човек-реалист, когото уважавам, но направи ли си труда да прочетеш сивитата на хората от т.нар. Централни ортани на ПП "Зелените"? Явно не си! А какво са правили тези хора преди да откраднат зелената идея от NGO с дългогодишна работа по съхраняване на Българската природа? Тея хора да са привлекли един лев за екологични дейности? Или ги бива само да правят безмислени протести, от които никаква промяна не произнтича? Тези хора нищо не са постигнали с оправданието, че нямали политическо представителство. Зелени балкани, БЗДП и множество други NGO-та без политическо представителство вкараха в страната милиони левове и въстановиха цели популации от застрашени видове!
Изборите са скоро и след това ще си говорим за кого са минусите (г-н Дечев) и за кого плюсовете (ПП Зелените). Дано не съм прав, ама надали!
цитирай
5. geranul - може би Дечев трябваше да бъде по...
30.10.2009 09:50
parasol написа:
може би Дечев трябваше да бъде подкрепен от филанкишията, за да доволен? "Зелените" постъпиха зряло. Те са много по-близо до гражданското начало, откоркото да партизанско-партийното, а Дечев е именно граждански кандидат. С това ли те разочарова?
Очевидно познаваш Зелените отвъртре и личи някакво лично отношение.
За нас те са политически субект с добро представяне на изборите тази година, още повече че се опитват да ги крадат (коалиция "зелените" се появи на 12 октомври за тези избори).


@parasol, твое право е да приемаш желаното за действително! Но ПП "Зелените" има толкова общо с гражданското общество, колкото и Бойко Борисов. И за какво гражданско движение става въпрос, след като са политическа партия - да бяха NGO разбирам, ама те не са! Разбирам, че си привърженик, а може би и член на ПП "Зелените" и явно си един от основните лобисти, те да се прикачат към кандидатураната на г-н Дечев, но това никак не променя фактите. И моля те не лъжи хората с това "автентичните зелени". Не всички сме на 18 години, а дори повечето от нас имат ясни спомени от 1990 насам. Единственият озурпатор на зелената идея е единствено и само ПП "Зелените"!
Плюеш по Каракачанов и другите партии, които са с поне 10 години по- дълга история от любимото ти недоносче, а пропускаш да кажеш къде се кри през 90-те години, когато други пропавяха пътя на зелената политика в България!
цитирай
6. kobata - Този "уебмастер" от...
30.10.2009 18:02
Този "уебмастер" откъде го довя вятъра...
цитирай
7. teodordetchev - От Перник ако приемем написаното в профила му.
30.10.2009 18:57

Уважаеми Геранул или Здравец, доколкото разбирам от латински. Влезте ми в положението и не ме карайте да взимам страна в споровете кой е по-зелен в България. През политическата си кариера съм имал взимане - даване с всякакви "зелени" и криво - ляво съм се понаучил да ги разпознавам.

Разбирам, че по някакъв начин "Зелените" са Ви огорчили и/или уязвили, но е смешно да ги наричате узурпатори (пише се с "у", а не с "о" но това не е проблем - и аз постоянно правя печатни грешки). В политиката няма монопол или авторско право върху политически идеи и концепции.

Това го знам до болка добре, защото съм бил свидетел ден по ден на изтраскването на БСДП от Социнтерна и приемането на БСП в крайна сметка.

Познавам г-н Каракачанов и никога не съм го плюл, но съм сигурен, че ако го попитате той сам дълго ще коментира, колко много пропуснати възможности е "инкасирала" неговата партия. Отделен въпрос е, че най-малкият проблем на г-н Каракачанов са "Зелените". Той си има достатъчно проблеми със собствените си активисти.

Помним разцепленията на Зелената партия. Изобщо не броя първото разцепление на „иглолистни” и „широколистни” през 1991 г., което доведе на политическата сцена г-н Христо Бисеров – първо като председател на алтернативната Зелена партия, останала в СДС, а после на ... Консервативната екологична партия. Тогава не остана партия в СДС, която да не се разцепи и да не понесе щети.

Следващото разцепление обаче беше особено конфузно, защото начело на отцепилата се „Партия на зелените” застана Христо Порточанов. Неговата близост със зелената идея е безспорна – зелени бяха фланелките на неговия футболен отбор с екологично название – „Нефтохимик” (по-късно „Нафтекс”), който вече е само футболен спомен.

Г-н Каракачанов вероятно ще Ви обясни, че предисторията на тази грозна сценка бяха местните избори през 1999 г., когато Зелената партия (част от тогавашната коалиция Обединение за национално спасение – ОНС, която се водеше от ДПС и от г-н Ахмед Доган) „даде на концесия” бургаската си листа на г-н Порточанов и той вкара няколко съветника. Последното предизвика определен ентусиазъм сред част от актива на Зелената партия, които решиха, че г-н Порточанов е много подходящ като донор и патрон. Резултатът беше разцепването на Зелената партия и появата на Партията на зелените. Днес точно от Партията на зелените кой знае защо, най-силно надигат глас, че „Зелените” били „крадци на имена”.

Г-н Порточанов може и да е бил добър донор, но със сигурност е бил лош партиен администратор, защото успя да вкара Партията на зелените в списъка на нередовните организации пред Сметната палата. Така три и повече години от тях не се чу ни вопъл, ни стон. Партията на г-н Каракачанов междувременно пак преживя разцепление – този път под лозунга за обединение на зелените с така наречената „билбордова партия” – Зелена България. Доколкото знам в момента два конгреса на Зелената партия си оспорват законността в съда.

Би било странно, при тази трагична ситуация в зелената част на политическия ландшафт, за не се появи нова формация, която да излезе от положението на политическо сираче и кръпка на всяка коалиция. За какво се сърдите на „Зелените” ? Празно място не остава нито в природата, нито в политиката.

Отделен въпрос е, че твърдението, че членовете на „Зелените” нямат нищо общо с неправителствения сектор е просто неверно. Това се проверява много лесно и аз отдавна съм направил за себе си подобна проверка. Съжалявам ако някой от „Зелените” Ви е обидил, но това не е основание да ме квалифицирате като разочарование. Това единствено показва за кой ли път, пълната неспособност на редица хора в родната ни политика да отсяват личните си отношения от политическите взаимоотношения.

Отношението Ви към г-н Славимир Генчев (Парасол) е също некоректно. Той никога не е бил член на никаква Зелена партия. Той е стар член на Демократическата партия, също претърпяла достатъчно разцепления. Човекът никъде не се е крил, друг е въпросът, че Вие не знаете нищо за политическата му биография и гърмите насам – натам из въздуха.

Премам, че критиката Ви към мен е добронамерена като цяло, но Вие сте крайно субективен по отношение на опонентите си от всякакъв вид и това ме затруднява да се възползувам от добронамереността Ви.

Поздрави !
цитирай
8. анонимен - Теодор Дечев,
30.10.2009 22:40
както обикновено, е отговорил изчерпателно и с чувство за историзъм, отговорност и хумор :))), така че не се налага друга намеса за изясняването на нещата.
Все пак: като казвам, че са по-близо до гражданското начало, имам предвид, че са партия с граждански цели, а не партизанстваща партия с тяснопартийни цели, каквито дал Бог.

цитирай
9. geranul - Благодаря, че възприемате поста ми добронамерено
31.10.2009 11:37
Но искам да допълня нещо. kobata изобщо няма да коментирам. Към Вас г-н Дечев беше само първия пост - за съжаление нищо не ми отговорихте по него, а се опитахте да защитите parasol - Ваша си работа. Просто parasol ме попита защо да не Ви подкрепи ПП "Зелените", която той пропагандира и защитава отдавна в блога си - затова му отговорих в пост 5 изчерпателно. Този пост бе единствено и само за него - съжалявам, ако Вие сте се почуствали засегнат по някакъв начин. Това, че parasol не прави разлика между гражданско и политическо представителство е донякъде разбираемо за човек с филологическо образование и естетско отношение към живота, но това не оправдава пълния хаос в неговите разбирания за обществото.
Не защитавам в никакъв случай Каракачанов и Порточанов, просто те дадоха лош пример как се изтласква NGO сектора от дискусията за екологията, как се окупира един сектор от икономиката и се ползва за личностно и партийно облагодетелстване. Това са хора от Вашето поколение и това, което сте написали за тях вероятно е така. Лошото е, че ПП "Зелените" въпреки, че основно са от моето поколение вървят по крачките на старите зелени и скоро ще се превърнат в техни ревностни последователи за наше общо разочарование. Припомнете си малдия Каракачанов какво говореше, какво искаше да промени...
Относно политическата биография на parasol - определено не е свързана с екологичната политика и затова е дразнещо да определя кой е "автентичен" и кой не. Но няма човек, които да прочете блога му и да не се натъкне на яростната му пропаганда на ПП "Зелените" -това просто няма как да отречете.
Накрая, кого ще поканите в предизборния си щаб си е Ваша работа - какъвто Вие е щаба, такива ще са Ви и резултатите. Вие определяте това и Вие си носите последиците - както положителните, така и отрицателните. Уважавам Ви за лоялността, към Вашите приятели, но за да сте кмет на София, трябва да сте лоялен към далеч по-голям кръг хора и в екипа си да поканите не само тези, които харесвате, а и тези дето ще решат проблемите на града.
По отношение на мен самия, твърде грешно сте разбрали личното ми съобщение до Вас - просто сте под напрежение и афект и Ви разбирам. На мен каквото ми е необходимо си го имам и нищо допълнително не ми е необходимо. Бъди жив и здрав, пък кой е крив и кой е прав скоро ще разберем.
цитирай
10. geranul - както обикновено, е отговорил и...
31.10.2009 11:47
parasol написа:
както обикновено, е отговорил изчерпателно и с чувство за историзъм, отговорност и хумор :))), така че не се налага друга намеса за изясняването на нещата.
Все пак: като казвам, че са по-близо до гражданското начало, имам предвид, че са партия с граждански цели, а не партизанстваща партия с тяснопартийни цели, каквито дал Бог.


Това "партия с граждански цели" ще си го запиша, за да си оправям настроението, когато нещо не ми е до смях. И parasol, като нападаш неподготвен други хора, не се крий зад гърба на приятелите си, в случая - зад този на Теодор Дечев - некак си недостойно е да дробиш попари и друг да ти ги сърба! Бъди поне малко мъж!
цитирай
11. анонимен - В подкрепа на Т. Дечев и ПП Зелените
01.11.2009 12:18
Здравейте, Г-н Дечев, здравейте уважаеми читатели на този блог!
Специално искам да обърна внимание на Г-н Здравец (geranul), тъй като в неговите писания личи явна конфронтация, която с няколкото благи думи не може да заличи.
Г-н Здравец, не бих желал да Ви отговарям с нападки или дори с езика, с който Вие говорите, но много моля бъдете обективен и преди да пишете подобни тежки думи по адрес на ПП Зелените поне проверете за малко повече информация (например образованието на хората не винаги изчерпва информацията за опита и възможностите на даден човек). Пиша това, за да ви поясня, че зеления политик е в повечето случаи нещо различно от експерта на НПО в сферата на биоразнообразието. И това е много радващо, защото зелената политика има три основни клона: околна среда / граждански права / толерантност. В този смисъл, както темата за АЕЦ засяга повече въпроси от тези на ядрената физика, а за кампания е нужен поглед и на социолог (Деница Петрова), така също за да можеш да се бориш за равен достъп на хора с увреждания и за участието на жените в политиката не ти е нужно конкретно образование, а най-вече активна гражданска позиция, умение за работа с хора, познаване на нормативната уребда, харизма! А тези две жени - съпредседателки на ПП Зелените имат и много други качества. Деница Петрова се занимава с екологично образование от доста време - в САЩ и България, а не е с образование на педагог. Даниела Божинова спечели стипендия Фулбрайт за развитието на пряката демокрация, а не е политолог. Но нека не продължавам с тяхната биография, защото така или иначе, те няма да участват в щаба на Г-н Дечев. И тук се питам, защо Вие, Г-н Здравец, решихте че тримата съпредседатели ще влязът в щаба на ИК Теодор Дечев?
Последно, за да не ставам досаден и за да говорим за кампанията, а не за отделни лица от ПП Зелените (сред които съм и аз - Борислав Сандов), ще Ви кажа, че не можете да нападате хората за сравнението за "партия с граждански цели", още по-малко да му се присмивате. Прочетете за кампанията "Да върнем държавата на гражданите", направете справка за лицата на ПП Зелените и в колко проекти на НПО са участвали и най-вече, Г-н Здравец, прочетете документът "Гражданско действие за Зелена София", за да разберете защо има логична връзка: кандидатът за кмет Теодор Дечев - Инициативен комитет на блогари - ПП Зелените!
Успех в кампанията, и нека критиката е единствено конструктивна!
цитирай
12. анонимен - За себе си
01.11.2009 15:03
Господин geranul , намесвайки се в този безмислен спор ще се опитам да се представя в достойна за избора на Зелените и Дечев.
Не се срамувам ни най-малко от факта че съм сладкар по професия,защото съм наистина добър сладкар.За жалост отдавна не съм я практикувала,тъй като се занимавам с много невъзможни за някои неща,като да прокарвам политики за възпитание,образование,здравеопазване и отглеждане на децата,и повярвайте ми доста неща съм успяла да наложа.Допълнително в борбата си за построяване на нови училища и детски градини се запознах със нормативната база,със ЗУТа,и беззаконието което цари във Столична община.Борих се миналото лято за българският език да остане задължителен за изучаване в българските училища,бяхме само 10 майки,и все пак се справихме.Допълнително завършвам мениджмънт за хора на които им трябва свидетелство за качествата ми,тъй като така или иначе от 10 години съм мениджър на собственната си компания,и се справям.И най-вече съм отговорен родител на три прекрасни момченца.
Животът ме е научил на много неща,но най-ценното което ще ми послужи тук е да гледам реалните действия,да анализирам,и да намеря най-верният път за по-добро бъдеще на децата ни.

цитирай
13. geranul - Уважаеми г-н Борислав Сандов и г-жо Златина Станкова
02.11.2009 00:42
като хора с позиции, уважавам това, което правите, но не ми харесва начина, по който го правите - това е всичко. Нямам нищо против, да покрепяте и работите за кандидатурата на г-н Дечев за кмет, но защо като партийни функционери, а не като граждани с позиция? От друга страна, позицията и на двама Ви, че образованието е без значение е меко казано несериозно - в европа вече 7 века се развива институцията на университетското образование и това, с което се занимавате като хоби други хора го учат 8 и повече години, пишат докторати и работят професионално десетки години - да отричате гледната точка и мнението на тези хора само защото сте участвали в няколко дискусии и протести е просто несериозно, а да прокарвате политика, базираща се нанякакви лични впечатления, неподплатена сценз и професионален опит е престъпление срещу обществото - именно за това не подкрепям ПП "Зелените". Запознат съм с вичките Ви документи - освен откровен лобизъм и липса на каквато и да експертиза в тях нищо друго не видях - затова и не съм съгласен с тезите на тази партия. Нямам нищо против лобизма, бил той антиядрен или срещу глобалното затопляне, но не политическата партия, особено пък представяща се за зелена, е коректният път спрямо обществото за отстояване на тези меко казано "дискусионни" възгледи!
Накрая харесва ли Ви това, в което кмета Борисов превърна София за последните 4 години, осланяйки се на хора без подходящо образование и опит- зам. кмет по транспорта инженер от фурнирна фабрика, зам. кмет по строителството без стаж и с диплом по журналистика и т.н. и т.н. София е голям град с много проблеми, за който опита в управлението на малка фирма и организирането на протести не върши работа - необходими са хора с авторитет и опит, зад които да застане реалния бизнес. Необходими са хора минали през проекти за десетки милиони левове, защото бюжета на София е над милиард, дълговете са стотици милиони и просто добро желание не е достатъчно!
Имам син, който ходи на детска градина и съм отлично запознат с постигнатите резултати в това направление г-жо Станкова - малкото детски градини, които имаха физкултурни салони и басейни ги загубиха, т.к. за по 1-2 милиона лева бяха преустроени на занимални при положение, въпросните детски градини имат по няколко декара двор -това ли е успех за Вас? Това ли е резултата, от който гражданите на София се нуждаят? Една единствена нова детска градина, ако се не лъжа в Казичане, за 3 милиона лева достатъчни за две подобни поне... Браво! И ако искате по- добро бъдеще за децата си им осигурете добро образование и работа по спецалността, а не им давайте личен пример да се учат от живота - топлата вода и колелото са отдавна открити - никой няма полза да ги откривате отново!
И г-н Борислав Сандов отлично съм запознат кои NGO в България спечелиха грантове по сериозни екологични поекти и реално постигнаха резултати - хората от тези NGO-та не са при Вас. Ако имате впредвид разни несериозни проекти с нисък бюджет и съмнителни, да не кажа никакви резултати като тези на "Родопи", "Балкани" и "За дива природа - Балкани" изобщо не се хабете.
цитирай
14. анонимен - до geranul от Андрей Ковачев
02.11.2009 17:01
Здравей не знам отде я знаеш историята на природозащитните НПО, но постингите ти предизвикват усмивка. Особено с опитите ти да изтъкнеш успехите Зелени Балкани и БДЗП и да сринеш в преизподнята Сдружение за дива природа БАЛКАНИ. Не ми се сърди ама ще им пусна на колегите от БДЗП и Зелени Балкани едно инфо за да знаят какъв твърд почитател си имат в твое лице.

Всичко то добро :)
цитирай
15. geranul - до Андрей Ковачев
02.11.2009 21:14
анонимен написа:
Здравей не знам отде я знаеш историята на природозащитните НПО, но постингите ти предизвикват усмивка. Особено с опитите ти да изтъкнеш успехите Зелени Балкани и БДЗП и да сринеш в преизподнята Сдружение за дива природа БАЛКАНИ. Не ми се сърди ама ще им пусна на колегите от БДЗП и Зелени Балкани едно инфо за да знаят какъв твърд почитател си имат в твое лице.

Всичко то добро :)


Няма за какво да ти се сърдя! И да не забравиш да им кажеш как Сдружение за дива природа БАЛКАНИ е по-успешно NGO от Зелени Балкани и БДЗП - сигурен съм, че много ще ги развеселиш, ако изобщо някой ти обърне внимание!Да, уважавам хората от Зелени Балкани и БДЗП защото са свършили достатъчно много без да се нуждаят от политическо представителство - Пода, Атанасовското езеро, Пелевун, Маджарово, регистъра и кадастърана защитените местности, защитата на влажните зони, регистъра на местообитанията и много други проекти, за който има безброй данни в интернет. Всеки път като ти срещна името с усмивка си спомям как като студент обикаляше от факултет на факултет в СУ и се чудеше към кой проект да се присламчиш... Също като сега, само че смени NGO-то с партия... И тогава и сега в много хора предизвикваш усмивки... И на теб всичко добро!
цитирай
16. анонимен - Не си за кмет!
03.11.2009 10:50
ПОПИТАЙТЕ ГО ТОЯ ХУБОСТНИК КЪДЕ Е ЖЕНА МУ , И ДЕТЕТО , И КОЙ СЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ. ТОЯ СЕМЕЙСТВОТО СИ ИЗОСТАВИ , А СЕГА ВЗЕЛ СТОЛИЦАТА ДА ОПРАВЯ. СРАМ !!!!
цитирай
17. анонимен - Този флирт със "Зелените" само показва колко сте "зелен" в политиката
05.11.2009 23:00
И наивен.Отвратителни и неприятни са ми всички природозащитни лумпени,които грачат по мегданите-като се почне от каракачанчето и онзи психопат слабака та се премине през всички останали подобни организациики,които от най-малката до най-голямата са ми до болка познати.
Винаги съм смятал че най-добрия начин да помогнем на българската природа е ако всеки един гражданин от целокупнио български народ вземе по един винкел и строши главата на поне един еколог/природозащитник.
Казвам го като човек милеещ за природата,който е помагал безвъзмездно със сили и средства в гасенето на няколко горски пожара през 2008ма.
Мислих ви за доста по-трезвомислещ човек и с удоволствие щях да гласувам за вас.
Но ЩЯХ...
цитирай
18. анонимен - Привърженик от глухата провинция
06.11.2009 00:47
Така по прочетох диалозите ви. По средата леко прелистих. Прочетох и последния коментар. Виждам, че сте интелигентни хора за това ще си позволя да се изокам по селски.
Значи признаавам си чи за зелени балкани, фондове мондове и други там ни съм чувал изобще. Второто работата е докарана до много вожд малко индианци. Трето тука ке говори ча чиста политика, а я бегам от чистата политика кааа гявол от тамян. За това, че ви река така.
Гласувах за ПП Зелени, шоки видох млади ора кои сакат да покажат некоя позиция различна от лапаането и ручането. Гласувах за тва тия ора да направят нещо и за мойто мене, за мойто квартал, за парка, да гората. Мен не ме интересува на кого оная му работа е по-голяма. Я тия милиони не съм ги видел. Знам едно каракачана са врътка кат фурнаджийска лопата от време едно. Край нео секви говориха сичко. Сигур арно е хортувал човекот, но нещо все не достига. Те за това тия млади зелени съм избрал, белким са по-мабки маскари от другите. Хахахаха
И така ... а тоя дето ша троши глави... Недей така ве човек, я първо се вгледай в себе си. Я да те питам ти поне дърво посадил ли си. И ако си засадил и некой го е бастисал надигнал ли си глас аве серсемино защо. И ако не ти харесват политиците-еколози какво , промени ги , влез в някоя от партиите или сдруженията покажи обществена позиция. Излез на катедрата, почукай с пръст микрофона и ги попитай " Аве вие как сте с винкела?" хахаха. Ама не по-удобно е така "анонимен", по български. Знам то и аз май съм на същото дередже.
Та така, айде успех Г-н Дечев да се представите достойно. А на останалите Коваче, Петрова, Божинова.... умната и си мерете приказките. С хората говорете просто, ясно и конкретно. Това им харесва от личен опит знам.
цитирай
19. анонимен - без(с)мисъл
06.11.2009 16:34
Какви са тези дребнави заяждания, та отначало безмисления спор довя накрая и някакви винкели... на кого му е нужно обяснението кой кого познавал, от кога, къде са ходили - по горички ли, по ресторанти ли...по нещо друго ли. Кой бил чувал за фондове, кой мразел лумпени (всъщност дори не би могъл да обясни значението на тази дума, горкия) и кой обичал една NGO повече от друга - това са глупости. Но тези глупости ги довя вихрушката на дребнавото лично заяждане. Няма да пиша сега от кого се почна, пък кой отвърна, за да не...знаете.
Затова - нека да се върнем на темата на постинга.Пресконференцията отмина а къде небрежният избирател би могъл да намери лесно и без да се бута този политически документ – „Гражданско действие за Зелена София”.
Това е важното нали?.
P.S. Имам впечатления и от хвалените/мразени зелени партии и от някои зелени NGO, и мога също да ги споделя - ако някой проявява интерес. Но хайде... после. Да се върнем към основното.
Относно слогана - напълно приемлив е, не става въпрос за художествено произведение все пак. Само че логото - нещо е притеснително синьото и тъмносиньото заедно си гледат в една посока и са яхнали зеленото -с каква цел?:))
Дано не съм прав и само аз да го виждам това.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5808196
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52692
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов