Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2009 00:41 - Акция "Па'и се ! ".
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 19108 Коментари: 36 Гласове:
16

Последна промяна: 11.11.2009 00:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Заедно с членове на ПП „Зелените” от район „Средец”, три поредни дни провеждахме акция “ПАИ СЕ!”, срещу лошо поддържаните от общината тротоари в столицата.

Участниците в акцията  обиколихме доста  улици на София и поставяхме специални знаци върху изпочупените и разлепени плочки с цветни тебешири.  Целта на акцията беше да се покаже (за кой ли път) лошото  стопанисване на града, изключително ниската архитектурна достъпност за хората с увреждания и майките с деца, както и да се предпазят поне от части софийските данъкоплатци от постоянното спъване и  досадно опръскване, което вгорчава всеки ден живота им.

image

 
image

 
image

 
image

 
image


image


image


image


image


image


Тагове:   акция,


Гласувай:
16



1. ka4ak - Супер акция!
11.11.2009 01:49
Не ми се мисли,ако спечелиш!Пишман ще станеш!Щото ако знаеш колко неща съм ти приготвил!Няма да ти стигне тебешира!:)))
цитирай
2. mamkamu - Идейно!
11.11.2009 09:06
Стигнаха ли ви три дни за да означите всичко? Щото ако бяхте отишли в някой краен квартал щяхте да си рисувате до първа пролет :)

И защо така с тия бледи тебеширчета! Трябваше с блажна боя :)

Всичко това е много идейно и нестандартно! Само да можеше подобни акции да се осъществяват не само по предизборно време :)))
цитирай
3. анонимен - Една националистка Ви подкрепя
11.11.2009 09:10
Г-н Дечев, ще гласувам за Вас. Аз съм националистка и винаги през последните 4 години и половина съм гласувала за партия Атака. Но този път ще подкрепя Вас, въпреки арогантните глупости, които пишете за "(квази)националистическата партия".
Не сме "квази", същински националисти сме. Затова не гласуваме за ГЕРБ.
Много ми допада смелостта Ви да се явите като независим кандидат в едни предрешени избори. Ще гласувам с No 20!
цитирай
4. flyco - :)
11.11.2009 09:58
Аааааа, можело значи :)
цитирай
5. bamby13 - май щеше да Ви създаде по-малко р...
11.11.2009 10:49
май щеше да Ви създаде по-малко работа, ако бяхте означили местата през които може да се мине без да си изкълчиш глезен или налетиш на "мина". Между другото, считам, че "мините" по улиците също са сериозен пробле. В Прага поне частично е решен с поставянето на много места в парковете, а и по града на специални кошчета към които са прикрепени книжни пликове. От съзнанието на собствениците зависи да си почистят след любимеца домашен.
Желая Ви успех!
цитирай
6. flyco - Re: 2.
11.11.2009 10:58
Стига бе, как с блажна боя, нали веднага ще трябва да плаща глоба.
цитирай
7. davitan - ззззззззззззз
11.11.2009 13:04
Г-н Дечев, днес София /кв. Младост/ "осъмна" с "бюлетини" визиращи Вашето име /Вашата кандидатура за кмет на София/ от някаква организация, наричаща се Гражданско движение "Freedom".
В началото се зарадвах! - помислих си: Я, каква добра инициатива на /ОБЕДИНЕНАТА!/ Десницата!
Зачетох се....... и изпаднах в недоумение!
Листовката е списана с много чувство / и правописни грешки!/ и е пълна с противоречия.
Питам!:
Кои са тези "истински дясномислещи хора", които "сме изправени пред решаващ избор, от който зависи нашето съществуване!?" и "...нашата единствена цел е да се противопоставим на всички опити ?! за претопяване? на сините?! в София и страната"
Какво означава всичко това!!!!!!!!!!!!!!!
Аз съм истински дясномислещ човек от 20 години /че и повече!/
Не разрешавам! от МОЕ име да се пускат в пространството такива "призиви", които само могат да разединят! Десницата - това именно АЗ наричам политиканстване, борба за власт и име /ВОЖД, ЛИДЕР/.
И като си помисля, че тези писания ще се четат от хора - податливи на всякакви влияния.
Ако съм истински Демократ, бих спрял това! Бих допуснал действия, целящи САМО постигане на основната цел - МНОЗИНСТВО НА ДЕМОКРАЦИЯТА!
С ТАКИВА ИНДИВИДУАЛНИ АКЦИИ, МНОЗИНСТВОТО МОЖЕ ДА СТАНЕ МНОЖЕСТВО ОТ МАЛЦИНСТВА!
И за сведение на "списвачите" на листовката - Това, че Б.Б. е бивш член на БС(к)П, само по себе си нищо не означава! И на мен на времето, през 70-те ми искаха публикации в 'стенвестника" за да мога да кандидатствам журналисика, а за да имам такива публикации, трябваше да съм член на ДКМС / ако въпросните хора са чували за тези институции, но Вие г-н Дечев сте техен "съвременник"!
Обръщам се към Вас, защото след прочитане на текста, човек остава с убеждението, че тя списана от Ваше име, най-малкото с Ваше съгласие!
Ако не е така, /защото допускам и провокация!/ приемете моите извинения, а Вие се дистанцирайте публично!
И накрая искам да изразя уважението си към Вашата личност, в частност.
Вие очевидно сте интелигентен и ерудиран човек, но това не Ви прави автоматично, по-добър и по-полезен кандидат за кмет от г-жа Фандъкова, например!
цитирай
8. анонимен - Re - davitan
11.11.2009 18:27
Здравейте господине,
Вече прочетохме, че г-жа Фандъкова е вАшият избор. Може да не се повтарять във сяка тема!:):):)
цитирай
9. baletlnetpepas - Евала
12.11.2009 11:13
теодоре, за да станеш кмет си готов дори да лазиш по троторарите
цитирай
10. teodordetchev - baletlnetpepas, не се притеснявай - пиши, ...
12.11.2009 12:26
... аз не трия коментари. Продължавай да внасяш свежа, ведра струя в блога с изисканите си коментари за радост на блогърската дружина.
цитирай
11. luben - Правилно и навременно
13.11.2009 10:42
Миналата година уж оправяха тротоарите на съседните улици. И точно пред къщата ми (която на всичкото отгоре е паметник на културата) има едно парче от2-3 кв. метра, което ... бе така удобно да не го видят и си остана с разбити плочки и неоправено!

Тази сутрин успях да накарам жената да гледа сутрешното интервю с г-н Дечев и ... почти я убедих да гласува! Тя обича цветя и много и хареса идеята със семенцата. Ще ми кажете ли къде да се сдобия с един "агитациионен материал" за нея?

Мен пък ме кефи, че г-н Дечев обръща внимание и на "малките" проблеми. Ние, софиянци имаме нужда от някой да реши и тези проблеми. До момента от всички имахме обещания и гранде изпълнения (метро, булеварди, незнамквоси), но нашите ежедневни неща - тротоари, шум, дупки, боклуци - са твърде малки и далеч от кметството... И за това ни е много криво. Ние просто искаме някой да си върши работата, а не да виси все пред камери - с усмивка или със сериозна, загрижена от "проблеми" физиономия.
цитирай
12. анонимен - za Luben
13.11.2009 11:12
Ееееех Любене, ако са повече такива като теб и жена ти, дето ще гласуват за "семенца" и "тротоарни дупки от по 2-3 м2, най много да се ходи другата неделя на балотаж. А за да се оправят "малките проблеми" трябва да се тръгне от големите! И да ти кажа още, че много от нещата можем и сами да си оправим /да си хвърляме буклука НЕ до кофите, като си пометем пред къщата ни-паметник/, но това опира до нашата собствена култура! А и сме свикнали да чакаме някой да ни свърши работата или поне да ни организира!?
цитирай
13. анонимен - За Любен2
13.11.2009 11:22
А и мисля, че вместо да се сеят семенца и да се рисува по тротоарите, могат да се свършат по-полезни неща!!!!
Аз например, купих четки и боя и освежих нашият вход, със собствени средства и труд, намерихме камъни и си "настламхе" 2 пътеки до входа, когато разхождам кучето си събирам по-едрите буклуци и ги хвърлям в кофата.........!
Мисля, че ако имам твоят проблем бих намерила 12 тротоарни плочи, малко пясък и цемент и бих си запълнила дупката пред къщата си -паметник на културата! А пропо!, ти лично / и жена ти/ какво сте направили за този Паметник на културата!?
цитирай
14. luben - тъжно е
13.11.2009 12:04
когато неуки и невежи говорят. Аз за този паметник на културата съм дал няколко десетки хиляди лева, за да стане красива къща от вън и да радва хората. Нито един лев от общината. Да не говоря колко неща съм боядисвал, оправял, купил съм саксии пред къщата, засадил съм цветя да изглежда по-човечно.

Та ... по-добре не мисли. Или поне не бъди анонимна. Гнусно е някак си - поне да имаше име, а така напомня анонимките... кофти.

Ех, анонимност, ех страх човешки...
цитирай
15. luben - Та - дано ти е за урок
13.11.2009 12:06
не давай съвети и акъл, като нямаш представа и не знаеш нищо за хора и ситуации. Надали ще влезе в главичката ти, но пък вече си го прочела :)
цитирай
16. davitan - za Luben -По- горе съм се разписала
13.11.2009 12:27
Тъкмо си говорихме за културата!!
Със сигурност не съм толкованевъзпитана!
А за "виждането" и "по-знаенето" можем надълго да си говорим.
Това за анонимността ми напомня "гузен- негонен бяга"!! Просто влизам в блога от пощатата си, а забравих, че тя не ме разписва автоматично.
цитирай
17. davitan - За Любен3
13.11.2009 12:30
Освен това си мисля, че човек дал "десетки хиляди лева" би могъл и тротоара СИ да направи, а и доста други неща!
цитирай
18. luben - Точно се
13.11.2009 12:31
чудя и как да построя още една отсечна на метрото...
цитирай
19. luben - между другото, ако всички
13.11.2009 12:34
софиянци направят това, което съм сторил (което може би не е много редно, но това е друга тема) за облагородяването на града ни, сега ще изглеждаме като Виена. Разбира се, знам че за повечето хора това не е възможно по други причини. Манталитет и поведение на детски учителки е хубаво да се демонстрира, но е още по-добре да се прави по-деликатно :)
цитирай
20. davitan - .....
13.11.2009 12:36
По природа съм доброжелателно настроена и позитивно мислеща! Ипитвам ужас и нетърпимост обаче към простотията!!!
Не пожелавам никому това, което ми е минало през главата!
цитирай
21. анонимен - Фил - За Любен
13.11.2009 13:23
Любене, много си прав. Евала,че успяваш да живееш в такава къща :) Колкото до тротоара, защо плащаме данъци? Сами да оправяме общинска собственост ли? Ми тия колчета дет ги набучиха и сега има само дупки, кой ги прави, а кой да ги оправя? Хубаво е, да се поддържат сградите и това зависи от нас главно, но хайде и общината да си свъряи работата. "Дупките" дето са ги ограждали с тебешир са нищо в сравнение с истинските. Една шахта на тротоара на Иван Асен стоя без капак почти година, а сега като сложиха, ми то все едно сложиха един бордюр отгоре... смЕх! или и това да го оправим с Любен? :))) А да, собствениците на четириноги наистина е хубаво да си почистват след любимците :)
цитирай
22. luben - Фил
13.11.2009 14:10
точно така, но бе добре друг да го каже. И да ти кажа - трудно е да се живее в такава къща, но поне по закон съм си длъжен да я поддържам (което струва огромни пари, но ... като не дай си Боже не мога - продавам или давам под наем - пазарен механизъм) и гледам да го правя. Иначе освен още един лъч на метрото, ще взема да асфалтирам и поне 4 улици в центъра ;)
цитирай
23. ivesa - От тия дупки по тротоарите не смея да тръгна с обувки на токчета
13.11.2009 14:36
Много обичам да се разхождам по софийските улици,но съм възпрепятствана от дупките по тях.
Поздрави,г-н Дечев,дано след изборите успеете да премахнете този софийски кошмар!:)))
цитирай
24. анонимен - !
14.11.2009 20:37
Утре е денят :)

Айде, кмете, стягай се за поста!
цитирай
25. iveta73 - :)
14.11.2009 22:35
Стискам ти палци и ти желая много късмет на изборите.Ако спечелиш дай-боже,ще ти бъде много трудно да си в кошара с вълци:)Успех:)
цитирай
26. анонимен - !
15.11.2009 10:55
Не пишете преди да сте гласували. Избирателната активност е много ниска до момента!

Успех и от мен. Аз вече упражних правото си на глас.

ПП
Последен като бюлетина - пръв като резултат :О
цитирай
27. iveta73 - :)
15.11.2009 14:23
Аз съм от провинцията,затова немога да гласувам.
...Последна като бюлетина-пръв като резултат...много ми допадна:)
цитирай
28. emil60 - В Красна поляна 128 СОУ...
15.11.2009 19:20
в секция 22 има един глас за Теодор Дечев!
цитирай
29. flyco - ...
16.11.2009 10:00
е?
цитирай
30. анонимен - колко?
16.11.2009 14:33
Колко гласа взе?
цитирай
31. flyco - Re: 30.
16.11.2009 15:12
десет?
цитирай
32. gantree - не че ми е работа
16.11.2009 18:01
но би било добре да се благодари в блога, на гласувалите за Вас, г-н Дечев. Може и да са малцина, но поне едно благодаря заслужават.
цитирай
33. flyco - Re: 32.
16.11.2009 19:29
Човекът вероятно е уморен. След дългата, изпълнена с напрежение нощ е била нужна дълга освободена от всякакво напрежение почивка. Утре, вероятно ще е денят за благодарности към подкрепилите и ималите желание да подкрепят, но поради различни причини не успели да го направят. г-н Дечев ще благодари, няма начин да не го направи, той е възпитан човек. Ето дори в акцията използва цветен тебешир, а не блажна боя.
цитирай
34. анонимен - gantree - не че ми е работа
16.11.2009 19:37
Като не ти е работа, хващай пътя на някъде.
цитирай
35. анонимен - Трепери
16.02.2010 16:39
Трактора е вътре на топло! Твоето място е до него, миризлив мошенико! Трепериш ли доноснико! Лъсна, че и ти си един от доносниците! Как не можа д-р Дертлиев да те надуши (само вонята ти - защото къпането и водата сте две противоположности)! Иде ти края! Ортак на мутрите и бандитите! Колко окраде като зам.-министър?
цитирай
36. teodordetchev - Сигурно в някой друг живот.
16.02.2010 21:48
Мисля, че е излишно да обяснявам, че няма как да се разтреперя от един анонимен простак. Нямам навика да обиждам посетителите в блога си, но за този добър човек ще направя изключение.

Голямо спамене е паднало – човекът е оставил следи от калните си обувки поне из коментарите към 7 – 8 постинга. Както всички знаят – не трия коментари, ще оставя и този за срам на автора му.

Оставям го на психолозите, психиатрите и психоаналитиците в блогосферата – те биха могли да го оценят и да обяснят причините за необратимите промени в психиката му. Аз не съм специалист, но бих заложил на тежък тормоз в детството му. Съчувствам на незнайния спамър, но няма как да му помогна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5834960
Постинги: 780
Коментари: 3551
Гласове: 52953
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов