Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 23:48 - След изборният ден - огромна благодарност към тези повече от 2000 души, които ми повярваха.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 32909 Коментари: 52 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

ДО ТЕЗИ ПОВЕЧЕ ОТ 2000 ДУШИ, КОИТО МИ ПОВЯРВАХА

 

 

Скъпи приятели, познати, съмишленици и опоненти от виртуалното пространство,

 

Забавих се със задължителното за подобни следизборни ситуации обръщение, единствено защото вече незнайно колко часа, чакам наивно да бъдат обявени окончателните резултати от Общинската избирателна комисия (ОИК). До този момент не съм се добрал до никаква информация за кандидатите, които са набедени за заемащи местата от 4-то до 18-то в крайното класиране на състезанието, наречено „Частични избори за кмет в София – 2009 г.”.

 

По нищо не личи в ОИК някой да се е притеснил, че трябва да обявява някакви си резултати. Аз съм човек, обучаван във Великобритания за провеждане на избори по мажоритарната система и знам, че там, където има определена доза кавалерство и цивилизованост, изборните резултати се обявяват в присъствието на всички кандидати, като се започва от най-слабия към победителя. Всички кандидати аплодират всекиго от участниците в състезанието. Накрая „победителят взима всичко”, както се пееше в известната песен от 80-те години на двадесетия век.

 

Излишно е да обяснявам, че при избори по мажоритарната система, резултатите са ясни за ОИК, заедно със запетайките още преди полунощ на изборния ден. В моя щаб за по-малко от час и половина бяха получени и обработени (какво ли толкова имаше да им се обработва ... !?) резултатите от 250 секции, като това се вършеше от цифром и словом двама души. (Общо имахме над 350 застъпници и представители, но днес и утре ще видим, колко копия от секционни протоколи ще бъдат прадставени в щаба). Какво възпрепятства ОИК с внушителния й математически колектив да не отговори толкова време на елементарната необходимост да съобщи резултатите на всички участници е въпрос на който не мога да отговоря.

 

Никой не може да отговори и на някои съпътстващи въпроси – какво стана със сайта на ЦИКМИ и защо в никой сайт – нито на ЦИКМИ, нито на ГРАО човек не можеше да направи справка за избирателната секция, където трябва да гласува. Да е злонамерено – не е ... Просто поредната демонстрация на нехайство и безгрижие.

 

Тъй като продължаването на чакането може да създаде погрешното впечатление, че съм се разстроил подобно на един много по-титулуван български държавник през 2001 г. и вече не искам да общувам с околния свят, бързам да разсея подобни съмнения. Що се отнася до ОИК – утре сутринта, в ранни зори ще внесем в деловодството на комисията искане за предоставяне на резултатите, разбити по секции въз основа на Закона за достъп до информация. Щом не искат да си вършат работата – ще ги накараме.

 

Не се облажавам от идеята, че съм постигнал някакъв кой знае какъв резултат, който в момента злодеи крадат в полза на РЗС, респективно на световния империализъм. Боя се, че отговорът за мълчанието на ОИК е далече по-неприятен – става дума за пълното презрение към всички кандидати, намиращи се извън официализираната казионщина на т. нар. „парламентарни сили”. За никого не е тайна, че изборното ни законодателство е откровено дискриминационно, а прилагането му се обогатява и с едни още по-интересни споразумения между парламентарните политически сили. Така че, уважаеми „непарламентарни” кандидати, Вие не сте приоритет на ОИК, както и на повечето от медиите. Като сте искали информация, да сте си направили пълно паралелно преброяване ...

 

Обикновено след местни избори, всички участници бързат да обявят своята победа. Смятам да направя изключение от тази многогодишна практика и да призная, че загубих тези избори. Загубих ги, защото победителят в тях е един и това е лицето избрано за кмет – в случая г-жа Фандъкова. Всичко останало е усукване по килифарски и търсене на литературно издържана форма, с която да се прикрие очевидното. Вярно е, че в хода на кампанията постигнахме с общи усилия някои важни неща, но това не променя факта на загубата на изборите. Нещата трябва да се наричат със собствените им имена.

 

Трябва обаче да се прави разлика между моята лична загуба и положението на симпатизантите ми, които са гласували за кандидатурата ми. Смятам, че те не са претърпели поражение – те направиха всичко възможно, за да има ИЗБОР на тези частични избори. Това, че посланията ми не стигнаха или не бяха приети от повече хора е мое поражение, а не на гласоподавателите ми. (Според предварителните изчисления на щаба ми, те са над 2000 души). На тях, на тези най-вероятно повече от 2000 души аз благодаря от сърце и от душа. Участвал съм в много изборни кампании, но като организатор, който работи за кандидата. На тези избори за първи път се кандидатирах лично за изборна длъжност и Вие уважаеми 2000 и повече съмишленици и избиратели ми помогнахте да кажа на висок глас неща, които смятах за важни, както и да НЕ изглеждам смешен в очите на обществеността. Благодаря Ви, благодаря Ви, благодаря Ви. Дано подадените от Вас гласове на 15 ноември 2009 г., се окажат не „еднократен разход” на политическо доверие, а инвестиция в по-дългосрочен политически проект.

 

Иска ми се да повторя, че въпреки поражението, до този момент с общи усилия постигнахме поне две неща, които оправдават положените усилия:

- факт е първата номинация на лице за изборна длъжност, направена след дискусия в Интернет, стана факт;

- проведената нискобюджетна кампания и изборните резултати (макар и приблизителни и необявени официално), доказаха че дори на сегашния етап, „интернет кандидатът” може да бъде направен разпознаваем за широката публика. Интернет безспорно е инструмент, който може да помогне за „поевтиняване” на твърде скъпата българска демокрация. Всъщност, точният израз е „да помогне за спасяване на прокопсаната българска демокрация”.

 

Нито за миг не съм забравил, че съм издигнат първо от блогъри, форумисти и интернет потребители, за това през следващите седмици ще се допитам до всички свои регистрирани поддръжници в Интернет за тяхното мнение и усещане за перспективата на създадената от нас реална политическа мрежа във виртуалното пространство. Дали да спрем до тук или да продължим напред, опитвайки се да отстояваме възгледите си за бъдещето на столичния град, а защо не и за цялата ни държава. Не става дума да създадем поредната партийна еднодневка или пишман неправителствена организация. Въпросът е дали имаме желание, сили и възможности да изплетем в Интернет дискусионна мрежа, която да е хоризонтална, нейерархична и която да може да генерира политически и прагматични идеи и решения, които да се чуват в публичното пространство. Някой може да каже, че е рано, но в крайна сметка – винаги има първи път.

 

Не мога да се въздържа да не отбележа, че ако резултатите от 15 ноември 2009 г., се бяха получили на местните избори десет години по-рано – през 1999 г., вестниците щяха незабавно да излязат с извънредни издания с огромни заглавия от типа на: „Политическата система рухна”, „Народът зашлеви шамар на политиците”, „Народът удари приз лицето управляващите” и много други вариации на посоченото до тук. Самият министър – председател вероятно цяла вечер щеше да отговаря на въпроси от типа на: „Ще поемете ли политическа отговорност за катастрофалната избирателна активност ?” или „Ще подадете ли оставка, заради непредставителния характер на изборите ?”. Днес, десет години по-късно, сме свидетели на едни сервилни и послушни честитявания и благопожелавания. Този факт е най-добрата илюстрация на причините за опозиционната ми (макар и твърде толерантна) настройка по отношение на сегашните власт имащи.

 

Не може, не бива и е крайно опасно, БСП да бъде оставена като единствена опозиция на „сивата” власт на ГЕРБ. Трябва да има и демократичен контрапункт. За съжаление, този контрапункт в момента е слаб, неподкрепен от голям брой избиратели и „извънпарламентарен”. Но този контрапункт е реално съществуващ и на този етап това е най-важното.

 

Трябва да има някой, който от демократични, граждански и екологични позиции да възразява на богоподобните ни властимащи, когато те започнат да губят връзка с реалността. Както и в случаи, когато взимат желаното за действително. В изборната нощ, министър – председателят откри, че избирателният корпус на ГЕРБ има удивително качество, представляващо нов научен феномен – колективна интуиция. Всички чухме, че избирателите на ГЕРБ без затруднение определят с каква част от общия си брой да откликват на изборните кампании. За парламентарни избори – в пълен състав и с развети знамена. За частични избори за столичен кмет – точно толкова, колкото да закърпят победата на първи тур. Вероятно избирателите на ГЕРБ биват осенявани свише, до коя първа буква на лично име и от кой до кой единен граждански номер да се явяват. Блажени верующите ...

 

Ужасяващо ниската избирателна активност в неделя говори за две неща:

- налице са последиците от безотговорната кампания на щаба на ГЕРБ от където не престанаха да повтарят, че резултатите от изборите са предопределени;

- налице е първият симптом за „обръщане на вота”. „Обръщането на вота” след голяма изборна победа, по правило започва с първоначален отказ от гласуване. След това идва преориентирането към друга политическа сила, каквато за сега за добро или за лошо все още няма.

 

Изборните резултати от неделя вечер са катастрофални за всички участници в изборите – включително за мен, за победителите от ГЕРБ и за правещите си тънки сметки социалисти. Двадесет и един процента избирателна активност е ужасен атестат за политиците от всички разцветки.

 

Ако в ГЕРБ има известно количество здрав разум, незаразен от еуфорични настроения, там би трябвало вече да са вдигнали тревога и да заседава кризисният щаб на правителството. Съмнявам се, че подобно нещо е станало или ще стане тези дни. Затова е дваж по-необходимо да има някой, който да се опитва да връща на земята свръхчовеците от четата на Бойко Борисов, преди да са налели тонове вода във воденицата на БСП.

 

Налага се да отговоря авансово на въпрос, зададен ми в личен план. По силата на някакъв каприз на съдбата, когато аз или политическата ми сила претърпи тежко изборно поражение, веднага тръгва слух, че ... ще се издигна в управленската йерархия. Така през 2001 г., журналистите си бяха внушили, че новонастанилите се в Министерския съвет „жълти” обезателно ще ме оставят в политическия кабинет на МТСП. Това естествено нямаше никакво обективно основание и разбира се – не стана.

 

Сега, през 2009 г., става нещо подобно. Едва обявени резултатите от първите екзитполове в неделя вечер и беше лансиран слухът, че ще бъда поканен в екипа на г-жа Фандъкова. Може би заради „огромния” ми изборен резултат, знае ли човек ... !? За да не възникват недоразумения, още от сега декларирам, че не съм забравил, че кандидатурата ми беше издигната като алтернатива на г-жа Фандъкова и на „герберизацията”. Елементарното уважение към симпатизантите и избирателите ми, колкото и да са те, изключва възможността да приемам подобни предложения, дори и когато те се появяват под формата на слухове. Смятам, заедно със съмишлениците ми блогъри и форумисти, и заедно с партньорите от ПП „Зелените” да останем една почтена, обективна опозиция, която не изпада в истерия от всяко действие на управляващите, но и не прави компромиси с възгледите си.

 

В заключение, още един път благодаря на своите симпатизанти и избиратели, които показаха, че колкото и да е трудно, в България са възможни иновации и при политическите технологии. Горд съм, че тези хора избраха мен.

 

 

С огромно уважение:

 

Теодор Дечев

Независим кандидат за кмет

София, 16 ноември 2009 г.

 

П. П. Едва завършил този текст, установих, че в Интернет най-после са се появили някакви резултати, които изглеждат напълно правдоподобно, но отново не са от официален източник, а от медиите. Източникът е Телевизия „Европа”, която се позовава на Общинската избирателна комисия: http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/16667

 

Оказва се, че на фона на общата изборна нищета от неделя, заемам почетното четвърто място м кметската надпревара. Някой би могло дори да се възгордее, аз не мисля да го правя. Гордея се само с избирателите си, за които става ясно, че най-вероятно са 2111 души. Ето и какво съобщава самата Телевизия „Европа”:

 

Общият брой на гласувалите на вчерашните частични местни избори за кмет на
Столичната община е 259 848, съобщиха от общинската избирателна комисия. Общият
брой на намерените пликове в избирателните урни е 259 871, а 24 са намерените
пликове в урните без бюлетини в тях. Подадени са 1967 недействителни гласове, а действителните са 257 881.

 

По реда на изписването им в интегралната бюлетина кандидатите за кмет на
Столичната община са получили следните гласове:

 

Мая Грозданова (партия "Социалистически младежки
съюз")- 364 гласа, което е 0.14 процента от действителните гласове,

 

ХристоАтанасов (партия "Либертас България") - 112 гласа, 0.04 процента,

 

Илия Божинов(партия "Българската левица") - 946 гласа, 0.37 процента,

 

Георги Кадиев (коалиция "Коалиция за България") - 71 453 гласа, 27.7 процента,

 

Йорданка Фандъкова ГЕРБ) - 170 796 гласа, 66.23 процента,

 

Валентин Симов (коалиция "Зелените" -ПК "Екогласност" и Партия на зелените) - 1479 гласа, 0.57 процента,

 

Иван Антикаджиев (партия "Съюз на свободните демократи") - 1040 гласа, 0.4
процента,

 

Антон Генов (партия "Българска демократическа общност") - 242 гласа
или .09 процента,

 

Емил Антонов (Българска национално-радикална партия) - 463
гласа, 0.18 процента,

 

Павел Попов (партия "Ред, законност и справедливост") - 7
282 гласа, 2.82 процента,

 

Татяна Папазова (Българска работническа партия-комунисти) -257 гласа,  0.1
процента,

 

Кристиян Кръстев (партия "Български бизнес
блок") - 191 гласа, 0.07 процента,

 

Сийка Найденова(Българска работническа социалистическа партия) - 177 гласа,
0.07 процента,

 

Виктория Данева (Българска комунистическа партия) - 204 гласа, 0.08 процента,

 

Венцислав Кърпачев (Българска работническо - селска партия) - 93 гласа, 0.04 процента,

 

Сава Гърбузанов (Обединена партия на пенсионерите в България) - 226 гласа, 0.09 процента,

 

Георги Жеков (независим кандидат) - 447 гласа, 0.17 процента и

 

Теодор Дечев (независим кандидат) - 2111 гласа, 0.82 процента.

 





Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparhawk - Сърдечно благодаря
16.11.2009 23:57
за точните данни от цялото гласуване. Дано се появат и данните за другите градове.
Представянето ви на фона на кампанията е прилично. Не съм съгласен с някои от констатациите, за други имате право. Успех и занапред!
цитирай
2. aidasv - Привет г-н Дечев!
17.11.2009 00:11
Времето е най големия съдник, но хората от интернет-блог-пространството също трябва да изразят своето мнение, защото в Blоg.bg всеки може да го направи - ако желае !
Важното е човек да осъзнае какво печели, когато губи !
Прегледайте отново въпросите на mamkamu и преценете неудобни ли са те или не и следвали да се поставят на дискусия в блога.
цитирай
3. kobata - Продължаваме!
17.11.2009 00:59
Продължаваме!
цитирай
4. анонимен - добре, добре
17.11.2009 01:05
повече от прогнозираните от мен 0.02 - 0.5 :-) На 3% от историята.

Трябва да призная, че бях силно объркан от това, че Партия Зелените беше заедно с онова на Каракачанов. Пак ли някакви врътки с имената?

И защо се гласуваше без пликове?
цитирай
5. teodordetchev - Как така без пликове !?
17.11.2009 01:11
Това е абсолютно нарушение на избирателния закон. В коя секция се случи това нещо ?

Иначе, по крайно скандален начин, коалицията на ПК "Екогласност" и на Партия на зелените със сегашен лидер Валентин Симов и бивш ... Христо Порточанов (!!!) получи регистрация като Коалиция "Зелените". Това, че се дублира името на регистрирана политическа партия, която се е явила на европейски и на национални парламентарни избори не трогна никого ... :(

Впрочем, Алексанъдр Каракачанов не участва в целия пасианс. Той се съди със съпартийците си, кой от двата му конгреса е по-законен. Познато състояние ...
цитирай
6. анонимен - Поздравления
17.11.2009 03:52
Г-н Дечев

Искам да Ви поздравя за участието Ви на изборите. Лично не виждам резултатът като загуба - а като първи стъпки в дадена посока. Имате моите адмирации.

"... регистрирани поддръжници в Интернет за тяхното мнение и усещане за перспективата на създадената от нас реална политическа мрежа във виртуалното пространство. Дали да спрем до тук или да продължим напред, опитвайки се да отстояваме възгледите си за бъдещето на столичния град, а защо не и за цялата ни държава. Не става дума да създадем поредната партийна еднодневка или пишман неправителствена организация. Въпросът е дали имаме желание, сили и възможности да изплетем в Интернет дискусионна мрежа, която да е хоризонтална, нейерархична и която да може да генерира политически и прагматични идеи и решения, които да се чуват в публичното пространство."
- не съм "регистриран", но с огромно желание бих продкрепил подобна инициатива. Нека да се помисли как да се създаде "дискусионен форум" способен да създава конкретни идеи, а и да влияе върху създаването, и изпълнението, на политики в България

* ще следя развитието на идеята в блогът Ви - с удоволствие бих оказал помощ

Поздрави
marttin
цитирай
7. ivesa - Разбира се,че ще продължим...
17.11.2009 07:58
Видя се,че можем,а това никак не е малко.В България има място за иновативни политически технологии.Поздрави!:)))
цитирай
8. drona - :)))
17.11.2009 08:54
Има надежда. Усилията не са напразни.

Да се готвим за изборите след 2 години от сега.

Поздрави
цитирай
9. chara - Поздрави за резултата!
17.11.2009 09:25
2000 гласа съвсем не са за подценяване, предвид ресурса, който бе използван в кампанията!

2000 гласа са нещо, което задължава и виждам, че точно така го възприемаш, отговорно, което ме радва!

Сега, да помислим къде тези, поне 2000 човека, могат да се "срещат", макар и виртуално и да продължат напред!!!

Смисъл има, перспектива и предизвикателство - също!
Интересно ми е какво мислиш по въпроса - ти и "Зелените", надявам се да го огласиш тук!

Поздрави и слънчева седмица!
цитирай
10. rumyrayk - Поздравления
17.11.2009 09:26
за точната и изчерпателна статия,
усилията не са напразни,
и на фона на тази смешна за милионен град избирателна активност, не мисля, че победата на Герб и сие е толкова "разбиваща", колкото се опитват да внушат.
А това, че медиите мазно и въодушевено ръкопляскат, е доста неприятна "гледка", да не говорим и за поведението на ОИК и създаването на впечатлението, че едва ли не само двама кандидати са участвали в изборите, а другите са някакви си там объркали се хорица, за които не си заслужава и да им изнесат гласовете в публичното пространство.
цитирай
11. анонимен - Поздравления и от мен
17.11.2009 09:37
Аз пък мисля, че спокойно можете да се гордеете с резултата от 2000+ гласа! За толкова средства в кампанията това си е впечатляващ резулт...
цитирай
12. bovari - Вие бяхте достоен кандидат.
17.11.2009 10:03
Вашият потенциал-избиратели остана вкъщи. Най-вероятно се нуждае от малко повече време за осмисляне на идеите, повече вяра и непредубеденост, че Вие наистина бяхте независимият кандидат.
Предвид големия процент "нови" столичани, изборът не е изненадващ:), инерцията да вървиш след победителя е трудно преодолима.
Поздрави!



цитирай
13. strannica - Никакво спиране!
17.11.2009 10:48
Четвъртото място е повече от отличен резултат - след първите три кандидата - представители на политически партии - известни на "широката публика" и притежаващи ресурс, включително и административен.
Това е пробив. Вие бяхте издигнат от независими граждани, а не от партия, при това - в интернет.
Още когато се появиха първите съобщения за това си помислих, че времето до изборите е много малко.
Но подадените за Вас гласове наистина са "инвестиция в по-дългосрочен политически проект".
Наистина има нужда от "мрежа, която да е хоризонтална, нейерархична и която да може да генерира политически и прагматични идеи и решения, които да се чуват в публичното пространство". Мисля, че са налице и необходимите "желание, сили и възможности".
Бъдещето е пред нас!
Успех на Вас и на всички нас! :)
цитирай
14. luben - Беше
17.11.2009 10:51
удоволствие, че успях да навия още 3 души :) И благодаря, че видях крайния резултат, защото бях ужасно любопитен да видя какво постигнахме тук. Искрено се надявах на повече от 1 процент, но и това е добре - 4-то място е наистина приличен резултат! Успех и за в бъдеще.
цитирай
15. veninski - Продължаваме!
17.11.2009 10:53
Продължаваме!
цитирай
16. kasnaprolet9999 - Честито,
17.11.2009 10:59
това, че сте на четвърто място е голяма победа, както за вас, така и за тези които ви подкрепяхме. Точно така си ви представям, като алтернатива на Герб и нийн коректив, защото всички знаем какво произлиза, когато една власт няма силна опозиция, каквато се оказа БСП. Ние пак ще бъдем с вас.
цитирай
17. gantree - @ г-н Дечев
17.11.2009 11:29
Здравейте. Поздравления и от мен. Две хиляди души за едни може и да са малко или нищо, но на такива хора обикновено казвам "я си ги покани в къщи на гости, та да видиш малко ли са" :))) Та, две хиляди е добре. Честно казано, очаквах наполовина по-малко, и затова поздравлението ми е искрено.

Виждам, че пишете за коалиция "Зелените" в коментар 5. Мисля, че не сте прав. Коалиция "Зелените" е единствената регистрирана коалиция с това име, "Зелените". Партия "Зелените" от своя страна може напълно свободно да си се регистрира като партия "Зелените". Вероятно знаете, че има ясна разлика между регистрирането на партия и регистрирането на коалиция за участие в избори, и в този смисъл не виждам защо твърдите, че регистрирането на въпросната коалиция било скандално. Законно ли е? Да. Има ли друга регистрирана коалиция "Зелените" за отминалите избори? Не. Тогава какъв е проблемът и какво е скандалното, което "не трогна никого"? Ако премерите със същият аршин и собствената си кампания, изобилстваща със самозвателни спекулации и открити призиви към "сините", няма ли също да видите подобен скандал?

Поздрави.
цитирай
18. lion1234 - Уважаеми г-н Дечев,
17.11.2009 11:44
Поздравявам ви за куража и достойното представяне в кметската надпревара!
Няколко ключови неща от реалистично представения от Вас следизборен анализ заслужават сериозно внимание:
1. Интернет-инициативата ,,блогър-кмет'' е вече факт и заявка за бъдещо разширяване на все още крехкия граждански вот.
2. Колкото и да оправдават ниската избирателна активност с умората и незаитересоваността, тя наистина е по-скоро сериозен плесник за политическата система, в цялост.
3. Нискобюджетността на дадена предизборна кампания е най-сигурният знак за реалната независимост и почтеност на всеки кандидат.
4. ,,Не може, не бива и е крайно опасно, БСП да бъде оставена като единствена опозиция на „сивата” власт на ГЕРБ. Трябва да има и демократичен контрапункт. За съжаление, този контрапункт в момента е слаб, неподкрепен от голям брой избиратели и „извънпарламентарен”. Но този контрапункт е реално съществуващ и на този етап това е най-важното.'' - радвам се, че поне Вие Сте изразител на този ,,демократичен контрапункт''!
цитирай
19. анонимен - Две неща
17.11.2009 12:15
Не знам сега честита загуба ли да кажа, но според мен постижението на г-н Дечев е сериозно. Общият вял тон на кампанията спомогна за това и неговите послания да се изгубят в мъглата и да стигнат до малко хора. Трябва да се подготвим за това - за вбъдеще нашите управляващи ще предпочитат ниската избирателна активност и ще я целят с всякакви средства.
Gantree, дали е законно, би трябвало да каже съдът. На мен лично ми е много интересно дали мога да ида и да регистрирам за изборите "Коалиция БСП - Български селяни и пейзанти", примерно. Номерът на Симов (явяващ се за първи път на избори, ако не греша) беше голяма свинщина и успя да излъже около 1000 души, които си мислеха, че гласуват за ЗЕЛЕНИТЕ. Но такива номера на дребно няма как да му осигурят политическо бъдеще.
цитирай
20. gantree - @ анонимен 19
17.11.2009 12:48
анонимен 19 написа:
Gantree, дали е законно, би трябвало да каже съдът. На мен лично ми е много интересно дали мога да ида и да регистрирам за изборите "Коалиция БСП - Български селяни и пейзанти", примерно.

Да, мисля, че няма да имате проблеми с регистрирането на такава коалиция, ако преди нея няма вече регистрирана такава.



анонимен 19 написа:
Номерът на Симов (явяващ се за първи път на избори, ако не греша) беше голяма свинщина и успя да излъже около 1000 души, които си мислеха, че гласуват за ЗЕЛЕНИТЕ. Но такива номера на дребно няма как да му осигурят политическо бъдеще.

Не го знам този човек, Симов. Каквото взел, взел, да е жив и здрав.
На мен обаче ми прави впечатление друго - въпросните 1000 си били мислели, че гласували за ЗЕЛЕНИТЕ, тоест, за г-н Дечев, но гласували за ЗЕЛЕНИТЕ, тоест, за онзи г-н Симов. От тези думи единственото, което не ми е ясно е дали г-н Дечев е бил кандидат на ЗЕЛЕНИТЕ. Не беше ли независим кандидат, с почти едномесечни призиви за подкрепа към "сините", избирателите на СДС и ДСБ? Защо го вкарвате в тия зелени неразбории?
цитирай
21. анонимен - До анонимен 19
17.11.2009 13:10
Не съм казвал, че гласувалите за Симов са си мислели, че гласуват за Дечев. Казвам, че са си мислели, че гласуват за ЗЕЛЕНИТЕ - партията, която се яви на европейските и парламентарните избори това лято. Смятам това по простата причина, че няма откъде да са чували за съществуването на партията на Симов и следователно не биха имали основание да гласуват за нея. Тук следва да изключим 9-те души, от които се състои въпросната партия и евентуално семействата им.
Теодор Дечев беше независим кандидат, подкрепен от ЗЕЛЕНИТЕ. За съжаление явно не всички, изпитващи симпатии към ЗЕЛЕНИТЕ, са разрабрали това.
цитирай
22. blagorodnik - Мъдрите се учат от загубите си!
17.11.2009 13:12
Резултатите са наистина впечатляващи. Наистина имаме шанс с планомерно обмислени ходове и широка медийна активност след две години да бъдем една наистина сериозна сила в изграждането истинско гражданско общество.
цитирай
23. gantree - @ анонимен 21
17.11.2009 13:30
Цитирал съм в коментара си какво казвате, така че е напълно безпредметно да обяснявате какво не сте казвал. Напълно безпредметно е и да ми обяснявате, че г-н Дечев е бил независим кандидат, подкрепен от ЗЕЛЕНИТЕ - 1) защото знам това, и 2) защото по тоя начин недоволството Ви спрямо онзи г-н Симов става тотално безпредметно, тъй като той не е независим кандидат, а е издигнат от коалиция между някакви "зелени" партии. По-добре се замислете върху въпроса кой е бил автентичният "зелен" кандидат - независимият такъв, издигнат от инициативен комитет, или издигнатият директно от коалиция между "зелени" партии кандидат? И още нещо, което много нежно пропускате - защо изобщо представяте г-н Дечев като "зелен" кандидат, при положение, че през цялата му кампания призивите бяха в 99% насочени към т.нар. "сини" избиратели?
цитирай
24. анонимен - И все пак, ти спечели повече приятели.
17.11.2009 14:09
Не се отказвай и ще видиш, че повече хора ще ти повярват и на следващия тираж ще спечелиш!
цитирай
25. анонимен - стелт
17.11.2009 15:15
И аз съм всред тези Ваши малко над 2000 гласа.
Мотивите, за да гласувам за Вас са простички:
1. Не харесвам простащината. А да гласувам за БСП-ар е все едно да получа херпис доброволно;
2. Харесвам написаното в блога Ви. Харесвам го, даже и когато не го споделям;
3. От всичко написано в блога Ви съм останал с усещането, че сте напълно подготвен, за да се справите с кметското поприще. Т.е., не гласувам напук, а гласувам – „за”.
Можеше да си спестите коментарите за някой си, който бил „обиден” при резултатите от изборите през 2001 г. Този „някой” си, Ви беше работодател по същото време.
Ама и най-умният си е малко прост.
цитирай
26. анонимен - Зелените
17.11.2009 16:14
Много хора не знаеха, че Зелените Ви подкрепяха на тези избори. Имайки предвид, че зелените избиратели в София не са никак малко (някой помни ли резултатите им на изборите за НС в столицата?), можехте да постигнете много по-добър резултат. Жалко! След 2 години очаквам директен кандидат на Зелените!!
цитирай
27. flyco - това ми направи впечатление
17.11.2009 16:58
"Дали да спрем до тук или да продължим напред, опитвайки се да отстояваме възгледите си за бъдещето на столичния град, а защо не и за цялата ни държава. Не става дума да създадем поредната партийна еднодневка или пишман неправителствена организация. Въпросът е дали имаме желание, сили и възможности да изплетем в Интернет дискусионна мрежа, която да е хоризонтална, нейерархична и която да може да генерира политически и прагматични идеи и решения, които да се чуват в публичното пространство. Някой може да каже, че е рано, но в крайна сметка – винаги има първи път."

Та нима не е изградена такава мрежа? Всички, които се интересуват от тези проблеми имат свои предпочитани области в интернет, които посещават и споделят после впечатленията си. Това е мрежата, тя не може да се контролира, включително да се насочва.
цитирай
28. анонимен - Разочарован
17.11.2009 16:58
Бях го писал преди изборите. Това, което направихте беше напълно безмислено, защото не положихте дори малка част от необходимите усилия. Стойте си на топло и не претендирайте за сериозност в бъдеще. Само подвеждате хората.
цитирай
29. анонимен - Голяма торба сте, Дечев!
17.11.2009 17:14
Карате си я по инерция и се чудя на какво се надявате?
Я си хапвайте и си пишете глупостите, добре че нямахте никакъв шанс, за там където се пробвахте
цитирай
30. cefulesteven - Поздравявам Ви!
17.11.2009 18:06
Поздравявам Ви!
цитирай
31. анонимен - В секцията ми в Младост - дадоха ми ...
17.11.2009 18:46
В секцията ми в Младост - дадоха ми едно хвърчащо листче, което беше абсолютно прозрачно, и ми се подпечатаха точно върху хикса на теодор дечев.

чак тогава ми дадоха плик. след дъжд качулка.
цитирай
32. iliada - Много любопитна бях за крайните резултати!
17.11.2009 18:55
Мисля ,че това е добро начало ,а усещам ,че с необходимото и очаквано достойнство посрещнахте това предизвикателство.
Вярвам Ви!
Поздравления!
цитирай
33. ka4ak - Поздравления!Това е огромна победа и първия реален факт в новото начало за България!
17.11.2009 21:15
"23. ka4ak - 22. katan -Кате това му написах,когато се реши блога да го издигне за Кмет!

15.11 22:19 "47. ka4ak - подкрепям идеята напълно!
19.09 10:27
Знам,че на този етап това е нереалистично и утопично начинание,но едно от нещата за които и аз започнах да пиша в блог.бг е сигурността ми,че това ще е пространство,което ще определя политиката и общественият живот в страната и до десет години изборите и решенията ще се решават в нета!Добре е да се стартират и подкрепят такива инициативи,за да може в движение да се учим и използваме неподозираната сила /виртуала избра Обама за президент/и възможностти на колективния ум ,за да може това да стане реалност!"

Мисля че няма какво да добавя,но самия факт че се случи е супер събитие и вярвам,че това ще е бъдещето!
А за ЧИТАЛИЩЕТО си бях свирнат от Слава и Любо така че в 18.00 в петък съм там с достатъчно бройки,защото ще има и за други краища на страната!:)))"
/"Николай Хайтов" (намира се в Район "Изгрев", на гърба на кино "Изток")20.11 mamas- Ямбол lubara-В.Търново ни канят/

Заповядай!Поредна реална среща в блог.бг!Един от начините тези 0.82% с течение на времето да станат определящи и "ЕЛЕКТРОННИ БУДИТЕЛИ"-вече,да не е Химера!!!
Теди,това е бъдещето!:)))
цитирай
34. tili - Резултатът е добър!
17.11.2009 21:21
Учудих се, че чукам на отворена врата, когато се опитах да няправя кампания от врата на врата. Повечето бяха гледали материала пред балите с боклук и вече бяха взели решение да гласуват за теб. Нали така си говорим в блога - на "ти". Така се обръщам и към приятелите си.
Началото е сложено, не може без грешки, както казва kobata - продължаваме!!! Поздравления!
цитирай
35. jesusbg - От един от тези 2111
17.11.2009 21:56
Спечелихте ни с откровеността и искреността си, господин Дечев. А и от един повей става буря :-)
цитирай
36. motherboard - О, кмете!
17.11.2009 22:12
Аз и с песен те поздравих. Да знаеш, че в политиката поправителен няма. Запомни го.
цитирай
37. maymi - Поздравления!
17.11.2009 22:31
Добро начало :)
цитирай
38. mamkamu - Въпросът е дали тук ще се постави ...
18.11.2009 01:04
Въпросът е дали тук ще се постави ново начало. Защото бая работа трябва. И изчистване на някои основни моменти в припознаването!

Поздравления г-н Дечев! Ти беше най-добрия! Но явно това не стига :)
цитирай
39. ka4ak - 38. mamkamu - Началото е поставено и вече е факт!
18.11.2009 03:25
mamkamu написа:
Въпросът е дали тук ще се постави ново начало. Защото бая работа трябва. И изчистване на някои основни моменти в припознаването!

Поздравления г-н Дечев! Ти беше най-добрия! Но явно това не стига :)

Колективния ум в блога,трябва да отчете реалните действия,плюсовете и минусите!Просто въпрос с повишена трудност,но елементарен,стига да го решаваме заедно!От блогери трябва да станем болгъри!:)))
цитирай
40. henzelski - Разбира се,
18.11.2009 11:46
че продължаваме!
Моите поздравления и уважения, господин Дечев!
цитирай
41. kosara2008 - :)
18.11.2009 13:00
Резултатът е налице - 2000 гласа И ПОВЕЧЕ! е факт,

броенето приключи...само този път, а той - Пътят ей го и ние , Блогърите сме под Слънцето, огряни и осенени...можем го, доказателство има - Теодор Дечев и 2000 гласове, и повече... в Името на Кмет - Блогър...

чудесен бяхте!
цитирай
42. анонимен - Кураж!
18.11.2009 13:06
Поздравления за участието и събраните гласове!
Резултатът Ви надхвърли очакванията ми, защото зная колко голямо значение имат "несъществените неща", които липсваха на Вашата кампания.
Несъществени в кавички, защото въпреки, че единствено същественото бяха личността, качествата и намеренията на Теодор Дечев, в изборните дела влиянието на най-различни други фактори реши изхода. Той, всъщност, беше предрешен и никой не се е съмнявал в това.

Въпросът е - какво оттук насетне?
Сериозен въпрос, особено като се има предвид състоянието на класическите "партии" БСП, СДС, ДСБ, ДПС (пак кавички за "партии" по понятни причини) и предизвестения провал на ГЕРБ до година-две.
Моето мнение е, че истинското място на "сините" избиратели е при членовете и симпатизантите на БСДП. Мога да изтъкна и причините, поради които мисля така, но то е дълъг разговор.
Най-общо - като битие и мислене, "синият" е социалдемократ, а не всичко онова, което му се приписва от лъжеполитолози.
България се нуждае спешно от партия, съвсем леко отместена вляво от центъра.
Оставеното място вдясно ще е еднакво неудобно, както за БСП, Атака, РЗС и сие, така и за онова, което ще остане от СДС и ДСБ.
...
Имам и други неща за споделяне, но те не са предназначени за широка публика.
Още веднъж - това беше едно добро начало!
На добър час!
цитирай
43. анонимен - за жалост
18.11.2009 13:37
Г-н Дечев

трябва да Ви кажа - някак с прискърбие - че не гласувах за Вас. Вашата кампания остана невидима дори за млади хора, чийто основен източник на информация е интернет. Като редовен гласоподавател на ДСБ останах отвратена от техния избор да застанат зад г-жа Фъндъкова. Когато видях номинацията Ви си помислих "ето това е възможен избор за мен". След което забравих лицето и името Ви до два дни след изборите, когато мой познат публикува Вашето изявление.

Не знам как сте провеждал кампанията си... но ми се струва, че сте се насочил срещу интуицията за това кой би гласувал за Вас. Ако сте ходил от врата на врата това е похвално. Но интернет беше и е толкова по-очеваден (и да си го кажем, икономичен) избор за агресивна кампания, която да спечели младите хора в София... И ресурсите на интернет не бяха експоатирани в кампанията ви, поне не достатъчно; поне толкова, колкото се очаква от Блогърите и Зелените, които застанаха зад Вас...

а това е наистина жалко и е изпуснат шанс срещу статуквото!
цитирай
44. анонимен - За жалост
18.11.2009 20:01
Хайспирит от форума на Медиапул, трябва да ви кажа без прискърбие, че Д-р Дечев се обърна към мислещите хора, за които активната гражданска позиция не се изчерпва с запомняне на поредни номера от бюлетини, а с граждански действия в полза на цялото общество.
Ако изобщо сте чели нещо от блога на Д-р Дечев нямаше да пишете всички тези сълзливи безсмислици.
цитирай
45. lyudmilstefanov - Поздравления за резултата!
19.11.2009 07:46
Избирателната комисия не го обяви, защото е застрашаващо добър. Обявиха само резултатите на трите представители на парламентарни партии, а четвъртия Теодор Дечев остана в точка "други".
Би било много ценно за местните политически нрави, ако резултатите се съобщават пред всички и участниците се аплодират един-друг, както в Англия.
С удоволствие Ви подкрепях от блога си!
цитирай
46. анонимен - За жалост
19.11.2009 16:48
Хайспирит... ама Вие сериозно ли обявявате мен и около 1.7 милиона софиянци за немислещи?... И наистина ли искате да ми кажете, че кампанията на г-н Дечев се е състояла основно в това да си пише блога и да остави някой да го търси специално и чете...?
Това е доста арогантна недооценка на гражданската активност на българите, малко в стил елитизма на ДСБ. И също като при всички други политически сили няма реална оценка на слабостите на кампанията, а хората, които вярват, че нещо може да се подобри, биват нападани като 'немислещи'. Ами къде е разликата с други десни формации като ДСБ. Не в резултата, доколкото виждам...







цитирай
47. katan - 2111 гласа, 0.82 процента!!!
19.11.2009 17:31
Поздравления!
Бях обещала 4 гласа,но в последния момент се оказаха само 2/два/!
Но началото е поставено!
И това е победа за мен!/Не искам да приличам на някои членове на ръководството на БСП, за които всяка загуба е победа/.
Но това наистина е победа и начало на нещо ново и безпрецедентно!
Поздрави и за смелостта и отговорността,която пое!
А гласовете са почти двойно повече от гласовете за регистрацията!
Това говори,че още толкова са повярвали не само в теб, но и в себе си!
Продължаваме напред!
цитирай
48. анонимен - до 23. gantree
20.11.2009 15:01
По Вашата логика ако бях регистрирал коалиция "Сините" със собствен кандидат, трябваше да очаквам всички гласоподаватели на Синята коалиция да гласуват за него. Тогава той щеше да бъде "автентичният" син кадидат, защото е издигнат от коалиция от "сини" партии.

Това е абсурдно. Следователно Вашите твърдения са грешни.
цитирай
49. анонимен - Като няма риба....
23.11.2009 00:31
Като няма риба и рака бил риба, казвали оптимистите. Защо се надъхвате юнаци, че сте постигнали голям напредък? Българинът още е далеч от Интернет, а дори и в столицата блогър се приема за извънземно.За младите нямаше никаква кампания, а те бяха аудиторията, до която мoжехте да стигнете. Вашия хибрид се оказа далеч от целта, а сега се надъхвате колко сте успели. Да, ама не се получи. Следващия път пробвайте да смените играчите, а най-добре си потърсете партия или хора, които знаят как се правят избори.
цитирай
50. teodordetchev - Ракът е нещо много вкусно между другото ... :)
23.11.2009 01:18
Няколко пъти обясних, че тези избори са изгубени, както и измеренията на поражението, така че Вашето напомняне не допринася с нещо за изясняване на ситуацията.
цитирай
51. анонимен - Опит за оценка
24.11.2009 15:11
Г-н Дечев,
Научих от блога Ви,че сте преподавател. Познавам хора от тези среди и за съжаление с подобен манталитет. Всяко одобрение ги въодушевлява, всяка критика ги дразни. Даже си пишат сами коментари под псевдоним, за да не изглеждат самотни и неоценени. Що се отнася до участието Ви в последните избори и политиката, отразени в блога Ви, у Вас се проявява синдрома:"Аз знам всичко и съм прав, дори когато съгреша". Нещо подобно имаше при Хр.Радевски за Партията, ако ме не лъже паметта. Човек на средна възраст сте, с интелект. Не скачайте като пале, даже на дребни забележки. Не всички хора, с които общувате са студенти или ученици, които трябва да Ви възхваляват, тъй като имат изпит при Вас. Не всяко Ваше действие е достойно за преклонение и не всяка Ваша теза е гениална. Съжалявам за анонимната си откровенност. Не ме приемайте като враг.
цитирай
52. teodordetchev - Не Ви приемам като враг.
24.11.2009 22:22
Приемам Ви като поредния анонимен посетител.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5807588
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52688
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов