Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2011 20:35 - Побоят над журналиста Огнян Стефанов, експлозията пред вестник “Галерия“ и атентатите от последните 24 часа са продукт на една и съща концепция за постигане на
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3837 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 19.07.2011 23:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



Този разговор чака началото си вече три години. Три години четохме и слушахме словоблудства от всякакви "специалисти", "анализатори" и "компетентни лица". Изписаха се и изговориха много лъжи, измислици и откоровени, целенасочени дезинформации. Днес, настъпва "краят на мълчанието". По ирония на съдбата словосъчетанието "краят на мълчанието" е названието на една терористимна акция на паравоенната формация "Тупак Амару" от не толкова далечното минало. Днес, два терористимни акта очевидно слагат край на мълчанието на тези, които най-добре знаят за какво става дума.

Отдавна се готвя да коментирам темата за политическото насилие през последните години. Есинствената пречка да изпълня намеренията си е ужасният недостиг на време, но както се вижда - май му е дошло времето. По-долу давам като начало днешното прессъобщение за подготвяното обръщение на Алексей Петров към Главния прокурор на Р. България
.


ДО СРЕДСТВАТА ЗА
МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

Във връзка с извършените през последните 24 часа терористични актове, г-н Алексей Петров ще се обърне към Главния прокурор със сигнал, в който се иска предприемането на спешни действия за установяване на извършителите и на подбудителя на двата атентата пред централата на РЗС и пред клуба на ДСБ
.

 

Г-н Алексей Петров подкрепя тезата, че три знакови престъпления от 2008 г. до сега – побоят над журналиста Огнян Стефанов, експлозията пред вестник “Галерия“ и атентатите от последните 24 часа са продукт на една и съща концепция за постигане на надмощие и контрол чрез насилие, с корени в 90-те години на миналия век. И типологията и виктимологията при трите престъпления са практически еднакви. И мотивите и средствата на извършените деяния са идентични.

Според г-н Алексей Петров възникват съмнения в посока на Министър - председателя, г-н Бойко Методиев Борисов, като вдъхновител и идеолог на стила на терор в политиката.

 

Има много сериозни аргументи, че сме свидетели на три събития, станали по различно време, но по сходни поводи и с абсолютно еднакви мотиви.

През септември 2008 г., трябваше да бъдат замазани следите, водещи към поръчителите на клеветническата кампания срещу ДАНС, довела до разгласяване на класифицирана информация в сайта „Опасните новини“. За още по-успешното „замазване“ беше предизвикана разработката „Галерия“.

През февруари 2011 г., трябваше да се развихри спешно „кризисен пи – ар“, поради станалите достояние на публиката доказателства, че лично министър – председателят Бойко Борисов е замесен в контрабанда. Тогава той трябваше да се спасява от доказателствата, получени със специално разузнавателно средство (което е доказателство пред съда !), че лично е замесен в контрабанда и укриване на акцизи. Главният свидетел по случая вече не е между живите, за което може само да се съжалява.

Избухването на взривовете пред партийната централа на РЗС и пред клуб на ДСБ, е продукт на отчаяни усилия за спасяване на потъващият рейтинг на министър – председателя.

За никого не е тайна, че правителствената политика в икономиката, дирижирана по откровено невеж начин от министър – председателя катастрофира.

След като Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) му поиска оставката, г-н Бойко Борисов се изправи пред факта, че само за 24 часа, повече от 400 000 пъти гражданите го „уволниха“ по Интернет. И с невъоръжено око се вижда патологичната зависимост на настоящия ни министър – председател от властта и от заемането на ключове позиция в политическия живот.

Отчаянието на министър – председателя и дълбоките му страхове, че за него „няма живот извън политиката“, го мотивират да предприеме крайни действия, за да „профилактира“ набиращи скорост събития, които го насочват към политическото бунище.

 

Според г-н Алексей Петров, Министър – председателят е абсолютно мотивиран да съчетае „полезното с приятното“. От една страна той стартира предизборната си кампания по достатъчно „ефектен“ начин. От друга страна той просто си отмъщава на тези, които накърняват достойнството на Особата му. От трета страна, както всеки терористичен акт, снощните експлозии целят сп лашване, както на реалните му опоненти, така и на цялата общественост. „Черешката на тортата“ е влизането на „железния“ Бойко Борисов ... в ролята на жертва.

 

Г-н Алексей Петров подчертава, че ще се обърне към Главния прокурор, не защото някой се опитва с бели конци „да му пришие“ участие в описаните три тежки криминални и политически престъпления, а защото с експлозиите от тази сутрин беше премината границата на допустимост.

Според г-н Алексей Петров, реакцията на Главна прокуратура, на политиците и преди всичко – на гражданите в настоящия момент е от съдбоносно значение за бъдещето на демокрацията в България. Или извършителите и подбудителят да бъдат открити и наказани или ще влезем в „нов преход“ - този път към напълно авторитарно управление, гарнирано с фасадна демокрация и терористични актове за „направляване на кучкарника“.

Ако днешната тенденция на терористични рецидиви бъде оправдана с определението „самовзривили се“, дали скоро няма да ни сполети и оправданието „самоубили се“ ?

Алексей Петров пита: Трябва ли да се дадат човешки жертви, за да се пресекат ширещите се терористични увлечения, обслужващи налагането на пълен контрол над българската общественост ?

 

 

                                                                      ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА

 






Гласувай:
10



1. анонимен - обикновен човек
20.07.2011 15:13
И от Вашето тълкование лъха много Партийна ангажираност. А не бива така.
цитирай
2. teodordetchev - А към коя партия смятате, че съм ангажиран ?
20.07.2011 15:22
Както и да го въртя, както и да го суча ... не съм член на никоя партия. Може би откривате у мен АНТИпартийна ангажираност. Освен, че се смятам за разумен и принципен антикомунист, антиавторитарист и антитоталитарист, от известно време убедено смятам, партията ГЕРБ, начело с едноличния си собственик - Бойко Методиев Борисов е заплаха и за настоящето и за бъдещето на България.

Колкото по-скоро бъдат изпратени на заслужена почивка на политическото бунище - толкова по-добре.

Мисля, че всеки осъзнат, рационално мислещ антиавторитарист, антитоталитарист и дори антикомунист би се противопоставил на разрушителната дейност на ГЕРБ-овците и на едноличния им лидер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5833909
Постинги: 780
Коментари: 3551
Гласове: 52945
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов