Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2011 00:36 - ЦОНЧО КОЛЕВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ Е СМЕСИЦА ОТ НЕСБЪДНАТИ ДЕТСКИ МЕЧТИ И АБСОЛЮТНО НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ОКОЛНИТЕ
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 8021 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.09.2011 00:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Излезе 4-ти брой на BG Футбол & LIFE. В този брой, вниманието отново е насочено към предстоящия футболен сезон, както и към корените на родният ни футбол. В този брой на страниците на списанието има емоционални откъси от футболната история на градове като Варна и Силистра.

Не липсват и подробните програми за А и Б футболните групи за есенният дял на родните първенства. Специално място е отделено и за А националният ни отбор с извинение ...Не липсват и станалите традиция ретро материали и снимки, като на фокус в този брой е ролята на швейцарските учители, които са изиграли ключова роля за поставяне на началото не само на българския футбол, но и спорта у нас.

В традиционната рубрика „Бащи&Синове“ фокусът е върху пътя на футболната династия Петър и Мартин Петрови от Ботев Пловдив през Враца до Болтън. 

В откровен разговор, ЦОНЧО КОЛЕВ дългогодишният треньор на националния отбор на България по карате коментира мястото на Алексей Петров и на Бойко Борисов в спорта.

 

ЦОНЧО КОЛЕВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ Е СМЕСИЦА ОТ НЕСБЪДНАТИ ДЕТСКИ МЕЧТИ И АБСОЛЮТНО НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ОКОЛНИТЕ


 

ЦОНЧО КОЛЕВ притежава шести дан по карате, пети дан по джудо и джиу джицу, експерт е по Mixed Marshal Arts (MMA). Основател е на стила Real Catch в ММА. Той е дългогодишен треньор на националния отбор на България по карате. Бил е неколкократен шампион на България по джудо и треньор на младежките национални отбори. Бил е юношески и младежки шампион по борба – свободен стил. Бил е старши инструктор по физическа и бойна подготовка в отряда на „червените барети“ - антитерористичният отряд, откъдето познава добре кандидата за президент Алексей Петров. От десет години е кондиционен треньор на Бернар Хопкинс – настоящ световен шампион по бокс в полу тежка категория, известен като „Екзекуторът“. Работил е и с друг световен шампион – Глен Джонсън, както и с още именити състезатели в САЩ. В противовес на всичко това, се оказва, че той е и професионален изпълнител на народни танци – играл е в ансамбъл „Атанас Манчев“ - Бургас, професионалният „Странджански ансамбъл“, „Тракийски ансамбъл“ - Стара Загора, студентският ансамбъл в София, в ансамбъла на Българските професионални съюзи. За кратко време е бил и във военния ансамбъл. Последният му танцов спектакъл е на финала на „Биг бръдър – фемили“ през 2010 г.

image

 

Г-н Колев, Вие познавате доста добре Алексей Петров от младежките му години. Може да смятаме, че личността му е формирана в семейната среда, в училището, по време на работата му в органите за сигурност до 1992 г., по време на следването му в УНСС и в рамките на заниманията му със спорт – в частност с карате. В каква степен според Вас, спортът е бил фактор при формирането на личността на Алексей Петров в сравнение с останалите изброени фактори ?

Смятам, че целият му съзнателен живот го е научил да бъде такъв, какъвто е в момента. Едновременно с това, той е роден спортист. Той не е „отглеждан“ за професионален спортист, но стана такъв, защото имаше амбицията да бъде първи. За да победиш в спорта, естествено са необходими твърдост, усилия и интелект. Но на първо място е необходимо желание за победа. И друг път съм казвал, че той е човек, който не си оставя магарето в калта. Каквото започне, той го завършва. Това в пълна степен се отнася и за спорта и за амбицията му да бъде първи навсякъде.image

Отборът по карате на отряда на баретите – лицето, което нарушава дисциплината е Алексей Петров.


Кои са според Вас най-съществените успехи на Алексей Петров на спортни състезания и шампионати ?


 

Като състезател той множество пъти се качваше на почетната стълбичка като шампион на България. Безспорен връх е спечелването на титлата на супершампион на България през 1991 г. Тогава шампионите от всички категории, доказваха себе си в битки с пряко отстраняване – играеха на елиминации, за да се определи най-най-добрия от всички. Тогава той стана първият супершампион на България. Тогава той беше състезател в средната категория (до 75 кг).

image
 Алексей Петров срещу иранеца Али Тавасуми на учебен семинар в цалата на стадион „Локомотив“.


image

Алексей Петров по време на демонстрация по самозащита в началото на 90-те години в зала „Триадица“ (тогава „Емил Марков“).


 

Познавате ли работата на Алексей Петров като треньор и спортен педагог ?
 

Да. той започна със своя карате клуб „Атлас“, с който спечели доста шампионски титли и медали. Още по-големи успехи постигна с националния отбор на България, на който беше треньор известно време. Под негово ръководство, страната ни постигна едни от най-високите си успехи сред световния елит.

image

Европейското първенство по карате в София през 1997 г. Алексей Петров е треньор на националния отбор по карате. На снимката, от лямо на дясно: Алексей Петров – треньор, Николай Цанев – европейски вицешампион и Тодор Арсов.
 
image

Републиканско първенство по карате през 1997 г. Всички състезатели от отбора на Алексей Петров - „Атлас“ са спечелили златни медали.


Смятате, че той е постигнал сериозни успехи като треньор ? 

Да, определено. Резултатите го показват

image

Алексей Петров получава купата за републикански шампион от името на отбора на „Атлас“. Наградата връчва Васил Николов – тогава секретар на федерацията по карате. Впоследствие Васил Николов ще се впусне в политиката – първо като активист на НДСВ, а днес – в редиците на ГЕРБ-овците.

 

Как преценявате работата на Алексей Петров като ръководител на федерацията по карате ? Коя е по-силната му страна, тази на Алексей – меценатът, донорът, човекът който осигурява финансови ресурси за спорта или тази на Алексей – мениджърът, управленецът, човекът който организира спортния живот ? 

Бих казал, че тези две роли взаимно се допълват. Точно затова той е успешен президент на федерацията. Той не е поставен като председател, не е спуснат „отгоре“ като някакъв парашутист. Той е извървял целия път от долу до горе – от състезател до президент. Това, че осигурява средства за съществуването на федерацията не е основното. Важното е, че той разбира хората. Затова и треньорите и състезателите го обичат толкова. Затова и те с такава готовност застанаха зад Алексей Петров, когато той изпадна в положение, за което може само да съжаляваме, че беше допуснато.
 

Поканихте Алексей Петров да връчва награди на последния турнир на федерацията по „риъл кеч“ в Перник. Това само знак на уважение ли беше или Ви предстои делово сътрудничество в този нов за България вид спорт ? 

Като председател на федерацията по карате – един от основните бойни спортове в България, нормално беше Алексей Петров да поднесе една от наградите на турнира. Делово сътрудничество в кеча нямаме, поне за сега. От друга страна обаче, аз съм решил да посветя достатъчно време на работата си по изчистването на името му от всички недостойни обвинения и инсинуации на които той беше подложен.
 

Неколкократно коментирахте мястото на Алексей Петров и на Бойко Борисов в спорта. Бихте ли прецизирали Вашата позиция ? Бил ли е Бойко Борисов състезател, постигнал ли е някакви успехи или сме свидетели на някакъв пореден мит, съчинен от слугинските медии ?

Не мисля, че легендата за супер Бойко“ е съчинена от слугинските медии. Самият той многократно е разправял, че е бил каратист, че са го ритали по време на тренировки и състазания, че е правил кариера в каратето. За разлика от Петров, който е започнал от състезател и е стигнал до председател на федерацията, Бойко Борисов беше един администратор. Той администрираше отбора си в пожарния факултет и треньорите, работещи там. Имаше двама треньори – един по кумите и един по ката. След това беше издигнат като треньор на националния отбор - живеехме в едно общество, където всичко се посочваше с пръст „отгоре“. Там той отново беше администратор, защото не притежаваше нужните технически и методически умения. Общо взето – носеше една чанта с документи.
 
image

 

Алексей Петров тренира с Алина Тукова.



По време на среща с висши японски държавници, Бойко Борисов се опита да демонстрира умения в бойните спортове – той се опита да направи „подсечка“ на министър Мирослав Найденов, но не успя. На какво се дължи това – на тренинга на министър Найденов като джудист или на неумението на министър – председателя ?

Ако трябва да коментираме случката, която гледахме по БНТ, това което видяхме беше една смесица от несбъднати детски мечти и абсолютно неуваженвие към г-н Найденов и всички присъстващи на церемонията. Както знаете, японските бойни изкуства към които се числи каратето, трябва да възпитават уважение, такт и бих казал и държане в обществото. За съжаление в този случай ние видяхме точно обратното. В страните, които сме свикнали да наричаме развити и напреднали, това се нарича просто „гаф“. В такива случаи, ние българите си казваме – това е Бойко, какво да го правиш.
 
image

Премиерът Бойко Борисов в опит да направи "подсечка" на министъра на земезелието и храните - Мирослав Найденов по време на официално посещение в Япония.


И все пак, защо министър Найденов не падна ?


Ами защото Бойко Борисов не го беше уведомил предварително. Иначе щеше на мига да се озове по гръб.
 

Повече информация как и къде можете да намерите 4-ти брой на списание BG футбол & LIFE и как да се абонирате, можете да научите на телефон - 0889622324 и на e-mail: lifesport@abv.bg ; skype: a.petrov67




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5833510
Постинги: 780
Коментари: 3551
Гласове: 52940
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов