Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 16:43 - Финансира ли Бойко Борисов ССИ или за поредния донос срещу Съюза
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 4305 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес, 21 февруари 2012 г., станахме свидетели на поредния медиен донос срещу Съюза за стопанска инициатива – ССИ, този път написан в новинарския отделб на сайт за ... офроуд кормуване и автомобили. Наистина е покъртително, че атаките срещу ССИ стигнаха и до авто медиите – очкваме да се появят публикации в сайтовете на филателистите, на фалеристите и нумизматите. Който има нерви, може да прочете този бисер на разследващата журналистика ето тук:

http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/24128/ms-nalya-371-000-leva-na-aleksej-petrov#comment-582

За тези, които нямат време да се занимават с примитивно интригантство ще напиша следното резюме. От сайта със странно офроуд название са се възмутили, че ССИ е спечелил проект за повишаване на квалификацията на безработни в рамките на Национлания план за насърчаване на заетостта. И се чудят хората, дали Бойко Борисов знае или не знае, дали Тотю Младенов е влязъл в някакъв заговор с октоподите, дали ресорният заместник министър знае какво е направил и прочее ... голямо чудене, опаковано като журналистИческо разследване.

Ето какво бих отговорил аз, без да спазвам излишна любезност и да лицемеря:

Очевидно авторите на статията (не случайно пиша "авторите", защото най-вероятно има и поръчители и консултанти - нека г-н Йончев не се обижда) не могат да асимилират простия факт, че тези пари не са за ССИ, а за съответните обучаеми бенефициенти. ССИ е организатор на работата по проекта и ще пожъне от този проект преди всичко слава и евентуално благодарност от съответните безработни. ССИ е единствената национлано представителна организация получила пари по това направление най-вероятно защото останалите не са кандидатствали. По този факт може да се съди, каква е "далаверата" от проекта. Но в крайна сметка, ССИ затова е организация с идеална цел за да си върши работата, а не да акумулира и разпределя печалби.

Не знам кого са искали да злепоставят с тази публикация - от самия текст се вижда, че цялата процедура е спазена перфектно. Министър Тотю Младенов е крайно предпазлив човек, меко казано. не виждам как ще направи нещо, с което да скърши хатъра на министър председателя.

Заместник министър Деяна Костадинова е човек на г-н Бойко Борисов - беше му съветник, преди да заеме поста в МТСП.

Вицепремиерът Дянков надали ще се уплаши от проект осъществяван от ССИ, след като постоянно общува със представители на ССИ. Да не говорим за посещението му в централата на ССИ, когато медиите на г-жа Ирен Кръстева се задавиха от злоба в собствената си слюнка.

Ако пък някой иска да злослови за доц. Евгени Евгениев, това е жалко и смешно. Евгени Евгениев е човек с огромен опит и познания в сферата на индустриалните отношения, топ професионалист в сферата на професионалното образование и издателската дейност. Също така - изключителен университетски преподавател. Може би работата му пречи на някое ГЕРБ-овско проеже, но не вярвам да е така - те си се уреждат по партийна линия.

Самият министър - председател едва ли иска да останат неизпълнени части от Националния план за насърчаване на заетостта. За яд на всички зложелатели на ССИ, така ще бъде до 13 юни 2012 г., до когато всичките сегашни 6 работодателски организации, участващи в НСТС - АИКБ, БСК, БТПП, БСЧП, КРИБ и ССИ са национално представителни. Най-вероятно е, че така ще е и СЛЕД 13 юни 2012 г., защото всяка от изброените организации има потенциал да удовлетвори и новите критерии за представителност.

Последно, ССИ не е частна собственост на Алексей Петров, който и преди и сега не е член на Управителния съвет на Съюза. Той е изпълнителен директор - длъжност, за която взима решение председателят на УС на ССИ. От 28 януари 2012 г., това е г-н Явор Джиджев - един човек и бизнесмен от много високо ниво, за който могат да се кажат само суперлативи. Пак от същата дата, аз съм почетен председател на ССИ.

Така че, да се размишлява за това как точно Бойко Борисов е налял пари на Алексей Петров е наистина смешно. Просто понякога и на този Министерски съвет му се случва да кара по правилата. Рядък случай но трябва да го признаем.




Гласувай:
7



1. zabavnata - Здравейте!
21.02.2012 17:48
"ССИ е спечелил проект за повишаване на квалификацията на безработни в рамките на Национлания план за насърчаване на заетостта."

Поздрави за което! В България всички конкурси са много "прозрачни", а от там и медийния интерес. " Не стрелайте по пианиста!" , разбирайте "журналистите".

Хубаво, че внесохте яснота по случая, за да няма спекулации. Днес в БГ е модерно да се омаловажава всичко добро и позитивно, което не е с марка "управляващите".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5810605
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52702
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов