Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 12:15 - Арестът на Петър Маринов доказва корупционната връзка на Цветан Цветанов с "Инвестбанк" АД" и Петя Славова
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 9987 Коментари: 6 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера – 09 април 2012 г., новината на деня беше арестуването на Петър Маринов – бивш главен счетоводител на „Инвестбанк“ АД, напуснал работата си поради нежелание да изпълнява престъпните нареждания на своята ръководителка – г-жа Петя Славова. Петър Маринов показа, че има хора, които могат да се лишат от облаги и да следват съвестта си. Изобличавайки Петя Славова и бандитските порядки в „Инвестбанк“ АД, той пое и своя дял от отговорността за извършваните нарушения. Всичко това той направи публично пред обществеността и пред съответните компетентни органи.

Разкритията, изобличенията и признанията на г-н Петър Маринов се превърнаха в проблем за власт имащите. „Инвестбанк“ АД вече се е превърнала в новата любима банка на властта. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи лично се занимава с прехвърлянето на сметките на общините в касичката на г-жа Петя Славова. Съответно разкритията за злоупотреби, кражби и рушвети разваляха възцарилата се идилия. И г-н Петър Маринов си го получи ...

Не че не си го беше получавал преди това. След отказа си да бъде съучастник на г-жа Славова и компания той беше отвличен, за малко не беше убит и в момента продължава да се бори за живота си. Беше посетен от блюстители на реда с качулки в собствения си дом, вместо същите да погостуват в централния офис на „Инвестбанк“ АД на булевард „България“ в София.

Сега е арестуван по абсурдно обвинение – че е присвоил автомобил, който отдавна е прибран от съответната лизингова компания на г-жа Петя Славова. Нещо повече – по всичко личи, че вече е преотдаден на друг клиент. Важното беше г-н Петър Маринов да полежи в ареста и да разбере, че изразът „да те приберат на топло“ е нагла лъжа. Температурите в следствените ни арести съвсем не са високи, даже често се оказват минусови. Всъщност, в държавите, където уважават върховенството на закона това се нарича полицейски тормоз ...

Жалкото и смешното в цялата история с ареста е непохватно оркестрираната кампания, с която „правилните“ медии побързаха да отразият новината. Половината квичаха, че е арестуван Петър Маринов - „близък до кръга Октопод“, а останалите врещяха, че „арестуваха обвиняван в клеветничество“. И пред очите ни лъсва ужасяващата истина, че един човек е арестуван само за да се проведе една куца „пи ар“ кампания, която да повдигне повяхналото самочувствие на г-н Цветанов и свитата му. С риск да прозвучи банално, живеем, в страна, управлявана на принципа „хляб и зрелища“, където хлябът е на свършване.

Най-важното е, че случаят Петър Маринов не бива да бъде оставен да отмине „хей така“. Независимо дали Петър Маринов бъде освободен и пуснат по живо по здраво с или без мярка за неотклонение, този незаконен, преднамерено враждебен арест, сам по себе си представлява произвол и целенасочен тормоз. Ние като граждани трябва да протестираме изключително остро, както срещу слугинското поведение на „съответните компетентни органи“ наредили този арест, така и срещу слугинажа на съответните набедени журналисти, които с изплезени езици хукнаха да „обслужат медийно“ въпросното жалко пи ар недоносче на властта.





Гласувай:
20



1. kobata - Аз не знам какво още трябва да се с...
10.04.2012 14:19
Аз не знам какво още трябва да се случи в тази държава, за да се надигнат всички...
цитирай
2. zabavnata - Повръща ми се от кривосъдието ни!
10.04.2012 14:35
От написаното по-горе се запитах кого обслужва МВР - гражданите, властимащите или бизнес интересите на екскурзиантите от Катар? Последното го казвам с огромна доза ирония, защото публично се оакаха, за пореден път.
цитирай
3. osiris1002 - рЕволюция
10.04.2012 17:22
"През всички епохи, за които имаме писмени сведения, а вероятно още от края на неолита, в света е имало три групи хора — висши, средни и низши. Делили са се по различен признак и са носили неизброимо много имена, а относителният им брой, както и съотношението им едни към други са се променяли с всяка епоха, но основната структура на обществото винаги е оставала същата. Дори след дълбоки катаклизми и привидно необратими поврати неизменно се е възстановявал същият модел, точно както жироскопът винаги се връща в изходно положение, независимо колко силно е бил тласнат в една или друга посока. Целите на тези три групи са напълно несъвместими. Целта на висшите е да останат там, където са. Целта на средните е да заемат мястото на висшите. Целта на низшите (когато имат такава), защото сломени от робски труд, трудно ще намират време и сили, за да се замислят за нещо повече от всекидневните си грижи.. Да унищожат всички различия и да създадат общество, в което всички хора да са равни. Така в хода на събитията, цялата история в общи линии се повтаря една и съща борба. През продължителни периоди висшите са като че ли непоклатими, но рано или късно неизменно настъпва мигът, когато те или изгубват вяра в себе си, или „способността си“ да управляват компетентно или и двете. Тогава те биват свалени от средните, които привличат на своя страна низшите, като пред тях се представят за борци за свобода и справедливост. Веднага щом осъществят целта си, средните тласкат низшите обратно в старото им състояние на подчинение, а самите те стават висши. Не след дълго от една от двете групи или от двете заедно се обособява нова средна група и борбата започва отново. От трите групи единствено низшите никога, дори и временно, не постигат целта си."
Из „1984″ на Джордж Оруел
Повечето хора осъзнавайки измамата, в която живеем, стават гневни и агресивни, искат „злосторниците” да си платят за всичко. Важното в случая е да осъзнаем, че в този етап на развитие, в който се намираме в момента, революцията, от която се нуждаем е единствено и само в нашето съзнание. Горният цитат от „1984″ показва доста красноречиво до какво водят „истинските революции”.
цитирай
4. chavdar01 - ПРОСТОТИЯТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!
10.04.2012 17:28
ЗА ТОЗИ АРЕСТ,МИСЛЯ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНФОРМИРА ДИРЕКТНО ЕВРОПАРЛАМЕНТА!
НЕ МОЖЕ ЗА КАЗАНА ДУМА(КАКВАТО И ДА Е ТЯ,ВЯРНА ИЛИ НЕВЯРНА)ЧОВЕК ДА ЛЕЖИ В АРЕСТА! ТОВА И ПРИ БАЙ ТОШО ГО НЯМАШЕ!
ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ АКО КАЖА,ЧЕ ЦВ.ЦВЕТАНОВ Е ДАЛАВЕРАДЖИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЛЕЖА В АРЕСТА,А!?
ЦЕЦО, И ТВОЯТ МАНДАТ ЩЕ СВЪРШИ!?
ГЕРБЕРСКИ БУКЛУЦИ!
цитирай
5. kostadin - Всеки който счита, че няма възмо...
10.04.2012 17:52
Всеки който счита ,че няма възможност да се потърси отговорност от виновниците или тяхните наследници за последиците от преврата през 1989 година е замесен в тъмни сделки.Но правдата няма да излезе.Младите са в чужбина ,а старите нямат физическа възможност да се противопоставят.България няма деца и няма бъдеще.Просто се стопяваме ,като нация.
цитирай
6. ka4ak - Теодоре,бях дал определение,преди време!Дали ще е банка,застрахователна компания или нещо друго,феномена се нарича"ГУШАТА"
11.04.2012 08:44
Защитавах и тезата,че и външния дълг на САЩ,няма да и се опъне/няма да се задави/,защото е всеобхватна,ненаситна и с дипломатически имунитет!!!:(((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5808018
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52692
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов