Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2013 13:42 - Пропуснатите публикации в „Свободен народ online“
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 8883 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Електронният ежедневник набира скорост но понякога читателите пропускат интересни текстове

Електронният всекидневник „Свободен народ online“ продължава да набира скорост. Сайтът се появи в интернет в началото на годината, а от средата на месец май се превърна в сериозен конкурент на останалите коментарни политически сайтове. Без да има илюзията, че може да се състезава с новинарлските агенции, „Свободен народ online“ на няколко пъти успя да бъде пръв с важни новини. Коментарите и анализите в сайта също са търсени и четени. „Свободен народ online“ се гордее с разнообразието си от редовно поддържани рубрики, но някои важни и нитересни текстове в сайта понякога биват пренебрегвани за сметка на новините от „фронтоваталиния по жълтите павета“. По-долу, предлагам на читателите на блог.бг, няколко интересни публикации в електронния всекидневник, които определено засляжават много по-голямо внимание от проявения до момента интерес към тях.

 

11 ноември 2013 г. Земеделските производители ще си получат обратно акциз върху горивата на стойност 84 милиона лева. Това е една от мерките за подпомагане на земеделските производители според министъра на земеделието и храните – проф. Димитър Греков. Това беше заявено от него по време на участието му в предаването „Под лупа“ по телевизия „Европа“.

http://www.svobodennarod.com/bussiens/3510-vrashtat-na-zemedeltzite-84-miliona-leva-ot-aktziza-na-gorivata.html

 

09 ноември 2013 г. Историята на една от най-големите акции за кризисен пи-ар. След сключването на мира в Израел, Йордания постига огромен ръст на производството и на износа на продукцията на шивашката си промишленост. Тя обаче се крепи на труда на чуждестранни работнички от Шри Ланка, Бангладеш, Непал, Камбоджа и дори от съседен Египет. Успехът на износа на готово облекло се дължи на безмитния внос на йордански стоки в САЩ. В един момент избухва грандиозен скандал, свързан със серийни изнасилвания и сексуален тормоз над чуждестранните работнички в Йордания, който заплашва валидността на Споразумението за свободна търговия със САЩ. Йорданските власти се опитват да удават скандала със средствата на кризисния пи-ар в поредица от „добри дела“ и международни проекти за борба с детския труд и с трафика на жени. За спасяване на репутацията на йорданската шивашка промишленост се използува дори и социалният диалог на международно равнище.

http://www.svobodennarod.com/bussiens/3487-sled-skandal-sas-seriini-iznasilvaniya-mezhdunarodni-proekti-chistyat-reputatziyata-na-iordaniya.html

 

05 ноември 2013 г. Продължава оживлението около проблемите на корпоративната социална отговорност. След обявеният систематичен преглед на стандарта ISO 26000, за който писахме на 31 октомври 2013 г., на 07 ноември 2013 г. работодателите ще разискват темата „Корпоративна социална отговорност за конкурентоспособното предприятие“ в столицата на Латвия – Рига.

На същия ден, Международната асоциация по социално осигуряване – ISSA (International Social Security Association), Германската федерална работна група по проблемите на безопасността и здравето при работа (BASI) и Асоциацията за застраховане срещу трудови злополуки (DGUV) организират в Дюселдорф семинар, на който ще се разисква въпросът „Може ли корпоративната социална отговорност да допринесе за развитието и за въвеждането на култура на превенция на работното място?“.

http://www.svobodennarod.com/evropa/3418-ot-riga-do-dyuseldorf-kipi-diskusiya-za-korporativnata-sotzialna-otgovornost.html

 

На 22 октомври 2013 г., „Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“” в Министерство на икономиката и енергетиката - Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013“, ОБЯВЯВИ процедура за подбор на проекти: BG161PO003-2.1.14 Технологична модернизация в малки и средни предприятия.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектите ще се изпълняват на територията на Република България. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 97 791 500 лева.

http://www.svobodennarod.com/bussiens/3396-do-23-dekemvri-2013-g-malkite-predpriyatiya-mogat-da-kandidatstvuvat-za-sredstva-za-tehnologichna-moderinzatziya.html

 

31 октомври 2013 г. Стандартът ISO 26000, отнасящ се до проблемите на социалната отговорност, излезе на сцената през месец ноември 2010 г. Международната организация на работодателите (IOE) винаги е подчертавала, че този стандарт е „guidance standard” и се отнася до всички видове организация. Това не е „management standard” и той не трябва да бъде използуван за сертификационни нужди.

На 15 октомври 2013 г., ISO започна пет месечен систематичен преглед на ISO 26000. От Международната организация на работодателите (IOE) се надяват, че работодателските организации в отделните страни ще се ангажират, заедно със съответните национални администрации за да се дадат уверения, че няма искане от съответните страни за въвеждане на нов стандарт, който да доразвива ISO 26000 до положение да се използува за сертификационни нужди.

http://www.svobodennarod.com/bussiens/3334-zapochna-pet-mesechen-sistematichen-pregled-na-standarta-za-sotzialna-otgovornost-iso-26000.html

 

21 октомври 2013 г. Темата за изгубените руски пазари е любима на голяма част от българските политици на всички нива – от парламентаното до квартално – кафеджийското. Обикновено, разискването й се съпровожда от дълбокомъдрени и тежки въздишки, съпроводени със заключението, че „ние се отвърнахме от Русия“ и загубихме огромните й пазари. Както ще се види от долния текст, в горното твърдение е вярна най-вече констатацията, че руските пазари са огромни. За всичко останало можем, сериозно да се съмняваме, ако съдим по писмото на московския търговец С. Медведев до Асоциация „Български пипер“.

От него става ясно, че износът на български сухи плодове и зеленчуци, най-вече на култовите ни сушени червени чушки не зависи нито от геополитиката, нито от геостратегията, а от точния подбор на грамажа, от оформлението на опаковката, от етикетирането и прочее. С една дума – износът на сухи чушки за Русия зависи от съобразяването с вкуса на руските потребители, а не от построяването на АЕЦ „Белене“, от прокарването на „Южен поток“, а най-малко от построяването на „православния газопровод“ Бургас – Александруполис. Впрочем, вижте тук:

http://www.svobodennarod.com/views/3179-iznosat-na-susheni-plodove-i-zelenchutzi-za-rusiya-ne-zavisi-nito-ot-aetz-belene-nito-ot-evraziiskiya-sayuz.html





Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5831810
Постинги: 779
Коментари: 3551
Гласове: 52926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов