Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2020 14:15 - Моето завръщане в БЛОГ.бг, започва с представяне на журналния вариант на книгата ми „От Мадридските принципи до Мюнхенските дебати“
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 11636 Коментари: 21 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За необходимостта от масово завръщане в блог.бг .

Вече четири години не съм писал в блога си. От моя страна, това е доста непрактично и дори глупаво. Вярно е, че през това време създадох и продължавам да поддържам два доста прилични информационни и образователни сайта – [https://svobodennarod.eu/ ] и [https://blacksea-caspia.eu/ ], но това не оправдава нехайното ми отношение към блог с над четири милиона и половина посещения до момента. Бих казал – типично българска разсипия… Въпреки, че „фасонът“ на блог.бг съвсем не е първа хубост, оптимизацията на тази платформа е изключителна и за това трябва да поздравим ИНВЕСТОР.бг .

Преглеждайки относително дългия списък на хората, които бяха избрали да следят блога ми, установявам, че още някъде през 2103 година е започнало масово спиране на писането от едни от най-качествените блогъри, които познавам. Предполагам, че положението е подобно и при тези, които не познавам. Налице е отлив от блогърството и замяната му с някакви субекти и „субектки“, които се занимават с крещене из блогосферата, както и с разпространяване на НЕнаучно фантастични тролщини.

Струва ми се, че блог.бг не заслужава подобна участ и призовавам старите блогъри (стари като участници, а не като възраст – на възраст всички блогъри са от млади по-млади, особено блогърките) да се завърнат на тази платформа.

Поканата се отнася и до хората, които си направиха собствени сайтове и в момента се радват на чудесния им графичен дизайн. Да, като външен вид блог.бг изобщо не може да се сравнява с това, което предлагат новите сайтове на „старите“ блогъри, но пак ще повторя, че тук оптимизацията и посещаемостта са на много високо ниво. Казано на български – не се „минавайте“. Ако искате да Ви чета повече хора – отдайте дължимото на блог.бг .

И най-вече – хайде да направим днешните вилнеещи тролове из блог.бг маргинално явление. Те могат да бъдат неутрализирани само с голямо количество от качествено съдържание, предлагано от много блогъри – необходим е „контент“ за борба с троловете и графоманите, драги братя и сестри по клавиатура.

Тук е мястото да декларирам пълна липса на конфликт на интереси при този си призив. Не съм нито миноритарен, още по-малко мажоритарен акционер в блог.бг. Нямам никаква собственост там. Просто поддържам блога си на тази платформа от 2006 година и знам добре, че положителните й качества значително надхвърлят отрицателните.

image

 

Моето завръщане в БЛОГ.бг, започва с представяне на журналния вариант на книгата ми „От Мадридските принципи до Мюнхенските дебати“.

https://teodordetchev.blog.bg/drugi/2020/11/05/konfliktyt-mejdu-armeniia-i-azerbaidjan-i-situaciiata-v-zaka.1733988




Гласувай:
33



1. leonleonovpom2 - Добре дошъл ,Теодор!
05.11.2020 14:41
Искрено се радвам на завръщането ти!
Ние се знаем от онези чисти, бих казал наивни времена, когато вярвахме , че ще постигнем това, което искрено искахме!
И добрият човек, да е светла паметта му, Демирев, който водеше нашата малка група!

Приветствам призива ти! Атмосферата е отровна тук и много хора се оттеглиха Не им се водят воойни с войнставащата простащина! Под достоинството им е! Напомня ми за една категория пубери, която си отмря с пубертета!
Интересно, намира почва в блога?

Така е , единият начин е този , да бъде задушена!
Ще опитаме, въпреки че според мен си имаме работа с хидрата на Херкулес-Режеш главата и-моментално се появяват нови!

Хубав ден , Теодор!
цитирай
2. teodordetchev - Благодаря приятелю !
05.11.2020 14:54
Аз нямам какво да добавя към своя призив. Единственият начин да се противопоставим на профанщината, простащината и злонамерената дезинформация е да "произведем" достатъчно количество ново съдържание с добро качество. Може да се различаваме в гмнението си по някои въпроси, но идеята е да има различни гледни точки за да се изясняват въпросите, а за да се надвикваме. Всъщност, ние не викаме - други отдавна крещят.
цитирай
3. nedovolen - Благодаря! Приветствам наме...
05.11.2020 14:56
Благодаря!
Приветствам намерението ви.
Аз съм възприел само коментари, където ми харесва. Много казват защо не пишеш. Други, бил кух профил и т.н.
Може да започна, когато видя, че масата е над критично ...
Сега само се опитвам да повдигна капачката. Защото в затворено шише вода налива ли се?
:)))
цитирай
4. petgrig - Здравейте!
05.11.2020 15:03
Предложението ви е добро, но няма да се случи, за съжаление. Съжалявам, че трябва да бъда лош пророк, но това е истината.
цитирай
5. teodordetchev - Бих отговорил с една мисъл, близка до ...
05.11.2020 15:08
... стилистиката на безсмъртния Ганьо Балкански, но тя отговаря на ситуацията - "за опит пари не взимат". Мнозина от нас са ангажирани в най-различни он лайн проекти - свои и чужди и изцяло или от части "живеят в Интернет". Няма чак да се измъчим, ако се върнем тук. Свято място празно не остава, така че ако нас ни няма, разни пълзящи и врещящи ще си разиграват коня на воля.
цитирай
6. morskipesni - Харесва ми, че от самото начало ЗАКЛЕЙМЯВАТЕ.
05.11.2020 15:40
Ашколсун и машаллах, дето е казал класикът. Добре е също така, че ВИЕ сте еталонът за морал, етика, качества и ценност на словото. Това наистина впечатлява! То и без друго всички са маскари (троли, гноми, фантоми)! Та, ха добре дошел!
цитирай
7. petgrig - Ашколсун и машаллах, дето е казал ...
05.11.2020 15:49
morskipesni написа:
Ашколсун и машаллах, дето е казал класикът. Добре е също така, че ВИЕ сте еталонът за морал, етика, качества и ценност на словото. Това наистина впечатлява. Та, ха добре дошел!

Първият трол вече се обади:)
Г-н Дечев, бих искал да се поставя на мястото на тези, които напуснаха блог.бг заради такива като преждеговорившия. Нека помислим какъв е техният интерес да се връщат отново тук, да хвърлят енергия с единствената перспектива да бъдат обругавани и оплювани пред безразличието на огромната част от потребителите и това при положение, че са си намерили далеч по-чисто пространство. Сам разбирате, че смисълът на техния живот не е да пишат в блог.бг, защото, за разлика от тролите, които го превзеха, повечето от тях са успешни в живота.
Аз смятам точно обратното - тази платформа трябва да се остави да си отиде от само себе си. Не виждам смисъл да се прави опит за спасяване на нещо, което самите му собственици не искат да спасяват. И е хубаво наистина това пространство да изчезне като урок за тези, които оставят платформите си на автопилот.
цитирай
8. 777 - Добре дошъл отново в тези блогови ...
05.11.2020 16:15
Добре дошъл отново в тези блогови ширини. Едно време гласувах за теб в електронното правителство. И пак ще го направя, ако е речено.
В блога винаги е имало и ще има плява, но когато сеем жито и го поливаме, плевелът съхне. ;)
цитирай
9. milady - :-)) точно..и ,накрая,ще останат,само тези, с БЕЗплатната Реклама..ето,за това е блоге то
05.11.2020 16:37
morskipesni написа:
Ашколсун и машаллах, дето е казал класикът. Добре е също така, че ВИЕ сте еталонът за морал, етика, качества и ценност на словото. Това наистина впечатлява! То и без друго всички са маскари (троли, гноми, фантоми)! Та, ха добре дошел!

цитирай
10. batogo - !!!:))) Радвам се, че отново сте сред нас, г- Дечев! Честито за издаването на новата Ви книга.
05.11.2020 17:56
Радвам се, защото Вие търсехте и отстоявахте Истината, а блогът определено има нужда от почтени хора като Вас, които да разбулват заблудите и да разкриват реалностите в сложните гео-политически процеси.
Винаги съм чел с интерес Вашите анализи и ще ми е интересно да прочета книгата Ви!
Чест и почитания!
цитирай
11. getmans1 - Добре дошъл отново teodordetchev - ...
05.11.2020 18:22
Добре дошъл отново teodordetchev - като гледам посрещането е повече от нормално ... дори скромно, според утвърдените напоследък блогови нрави...
УСПЕХ!!!
цитирай
12. kobata - Адаш,
05.11.2020 21:28
и мен понякога ме обзема носталгия по отминалата блог епок, но, от една страна,нещата деградираха генерално, и затова се получи такъв масов отлив, а от друга - народът сякаш се изписа... Всеки каза, каквото му тежеше на пеперудената душица, и, от едно време насам, започна тъпчене на място.
Стискам палци да задействаш известно възрождение!!!
цитирай
13. nkf - Добре дошъл.
05.11.2020 22:53
Добре дошъл.
цитирай
14. shtaparov - Браво- добре дошъл, пожелавам още ...
06.11.2020 08:36
Браво- добре дошъл,пожелавам още много успехи!
цитирай
15. katan - Добре дошъл!
06.11.2020 08:44
Надявам се за дълго:)!
Успехи!
цитирай
16. teodordetchev - Благодаря на всички за добрите пожелания !
06.11.2020 09:48
Тук в коментарите имаше поне няколкщо много интересни и много смислени реплики, защо хората се изтеглят от тази блогова платформа. Всъщност, имам чувството, че хората се изтеглят от блоговите плтформи въобще - имат си сайтове, има Фейсбук където да си постват текстове и всичко им е О.К. Мисля, че както не бива да подценяваме значението на троловете и "хейтърите" (на български би трябвало да ги превеждаме като "омразници" може би...) така не бива и да надценяваме тяхното влияние. Фейслук е пълне с хейтъри, омраза, отрова тече поне от половината постинги и от повече от половината коментари, а пък ... блъсканицата е голяма. Очевидно, хората отдават голямо значение на технологичната страна на различните платформи и социални мрежи. Но пак искам да отбележа, не само аз но и доста по-вещи от мен хора обръщат внимание на това, че БЛОГ.бг е много добре опитмизирана платформа, която се представя отлично при така наречения "organic search" на търсачките. Аз не написах ред през годините, а посещенията в блога ми изобщо не спряха. Имало е дни с чутовен брой посещения. Това нявма как да се дължи на нещо друго, освен на отличната откриваемост на публикациите в БЛОГ.бг . Това си е заслуга на екипа на ИНВЕСТОР.бг и не мога да не ги поздравя. Освен това, ясно се вижда, че едни са читателите в социалните мрежи като Фейслбук, а други са тукашните. Така че, който има да казва нещо, няма да е на загуба от присъствието си в БЛОГ.бг. Пак повтарям - няма конфликт на интереси, не съм си купил дял в ИНВЕСТОР.бг, макар че би било забавно човек да попадне на общо събрание на акционерите там ...:) Нямам никакво намерение да участвувам на предстоящите парламентарни избори, когато и да са те. Можете да сте уверени, че не се "напъвам" за тях. Известно е, че на бодлива крава Бог рога не дава, та така и с моето участие в политиката...:)
цитирай
17. teodordetchev - И още нещо...
06.11.2020 09:52
Не мога да не се съглася с адаша Кобата, че мнозина от нас просто написаха, каквото имаха да напишат и каквото им беше на сърцето. В крайна сметка и блогърството като всяко друго нещо можге да омръзне и може да се стигне до изчерпване. Но пък, след една по-дълга пауза, човек може и да се върне - аз съм жив пример за това. Все пак, да не забравяме, че през една от годините на "блог епока", както нарича Кобата онези славни времена, всички вкупом - целокупното блогърство бяхме "личност на годината" на списание "Тайм". Колективна личност, вярно, ама на годината и на списание "Тайм". Да ... Целокупното Фейсбукърство, мисля че не е получавало такъв комплимент ...:)
цитирай
18. wonder - Радвам се на появата ти! :))) К...
06.11.2020 09:59
Радвам се на появата ти! :)))
Както всички добре знаем блог.бг не го напуска никой, дори оплюващите го мърморковци, част от които са се записали по-горе.
Бидейки любима дестинация, никой не си тръгва напълно и всички стари познайници надникват периодично в Блог.бг, макар да не пишат, често отвратени от опростачената среда.
Хубаво е когато се завръщат интелигентните и позитивни хора! :)))
цитирай
19. eva666 - сбрахте се..Съвета по Рекламният блок....и, сега?
10.11.2020 16:29


18. wonder - Радвам се на появата ти! :))) ..
06.11 09:59
Както всички добре знаем блог.бг не го напуска никой, дори оплюващите го мърморковци, част от които са се записали по-горе
цитирай
20. teodordetchev - Извинявам се, но пропускам някаква шега...
11.11.2020 16:31
... За какъв "рекламен блок" става дума? Аз пребивавам тук от 2006 година, и съм учавствувал във всякавми инициатива, но точно в "рекламен блок" не съм бил. Може ли пояснение, пък макар и с риск да мина за човек без чувство за хумор или пък за някакъв "дебил" дори?
цитирай
21. zaw12929 - Тук в коментарите имаше поне няк...
15.11.2020 11:40
teodordetchev написа:
Тук в коментарите имаше поне няколкщо много интересни и много смислени реплики, защо хората се изтеглят от тази блогова платформа. Всъщност, имам чувството, че хората се изтеглят от блоговите плтформи въобще - имат си сайтове, има Фейсбук където да си постват текстове и всичко им е О.К. Мисля, че както не бива да подценяваме значението на троловете и "хейтърите" (на български би трябвало да ги превеждаме като "омразници" може би...) така не бива и да надценяваме тяхното влияние. Фейслук е пълне с хейтъри, омраза, отрова тече поне от половината постинги и от повече от половината коментари, а пък ... блъсканицата е голяма. Очевидно, хората отдават голямо значение на технологичната страна на различните платформи и социални мрежи. Но пак искам да отбележа, не само аз но и доста по-вещи от мен хора обръщат внимание на това, че БЛОГ.бг е много добре опитмизирана платформа, която се представя отлично при така наречения "organic search" на търсачките. Аз не написах ред през годините, а посещенията в блога ми изобщо не спряха. Имало е дни с чутовен брой посещения. Това нявма как да се дължи на нещо друго, освен на отличната откриваемост на публикациите в БЛОГ.бг . Това си е заслуга на екипа на ИНВЕСТОР.бг и не мога да не ги поздравя. Освен това, ясно се вижда, че едни са читателите в социалните мрежи като Фейслбук, а други са тукашните. Така че, който има да казва нещо, няма да е на загуба от присъствието си в БЛОГ.бг. Пак повтарям - няма конфликт на интереси, не съм си купил дял в ИНВЕСТОР.бг, макар че би било забавно човек да попадне на общо събрание на акционерите там ...:) Нямам никакво намерение да участвувам на предстоящите парламентарни избори, когато и да са те. Можете да сте уверени, че не се "напъвам" за тях. Известно е, че на бодлива крава Бог рога не дава, та така и с моето участие в политиката...:)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5807528
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52687
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов