Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2022 21:00 - За „нацисткия манталитет” на украинците и други обичайни кремълски „опорни точки”
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 6022 Коментари: 18 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Долните редове написах в отговор на коментар от leonleonovpom2, написан под мой постинг в блог.бг, озаглавен „От България се очаква малка помощ, но навреме” (Става дума за коментар № 2). Аз имам високо мнение за leonleonovpom2, като учен, а и като човек, но не мога да се съглася с каскадата от предразсъдъци, които той е изсипал в коментара си. Затова му отговарям по същество. Смятам обаче, че написаното от него, по един чудесен начин обединява много от обичайно разпространяваните кремълски опорки. Затова оформих отговора си като публикация в блога, а не просто като отговор на коментара му.

Темата за „нацисткия” манталитет на украинците няма да обсъждам надълго и нашироко, защото това е абсолютно несериозно. Украйна, заедно с Беларус е държавата, която е пострадала най-много от нашествието на нацистка Германия, което не отменя факта, че преди това украинците понасят ужаса на „Голодомора”, предизвикан от поредния етап в класовата война на Сталин срещу селяните. И германската окупация и болшевишкото управление донасят огромни страдания на украинците.

Впрочем, точно заради понесените щети по време на ВСВ, при учредяването на ООН и държавите от Съвета за сигурност и останалите се съгласяват, Украинската ССР и Белоруската ССР също да имат глас в ООН. Така съветското ръководство имаше три вместо един глас, но днес в Москва горчиво съжаляват за този лукс, защото той е неопровержимо доказателство за суверенитета на Украйна, за легитимността на границите й, и прочее и прочее.

Много по-важен е въпросът за загиналите по време на пожара в Профсъюзния дом в Одеса, предизвикан по време на сблъсъка на сепаратисти с лоялисти, по време на така наречената „Русская весна”, когато Русия беше зинала да погълне Източна Украйна и Черноморското крайбрежие под формата на така наречената „Новороссия”. Датата на събитието е 02 май 2014 година – в кулминацията на „Русская весна”.

Добре е да се знае, че трагедията в Одеса е в огромна степен резултат от деятелността на шефа на милицията в Одеса. (Полицията в Украйна се създаде по-късно, след 2014 година и там НЕ взимат хора, които са служили в милицията). Този „достоен човек” демонстрира пълна некомпетентност, допускайки сепаратисткият митинг да се сблъска с митинга на обединените агитки на футболните отбори на Черноморец (Одеса) и Металист (Харков), които пък стояха на лоялистки позиции спрямо Киев. Ако щете – наречете ги националисти, макар че трябва да се прави ясна разлика между националист и нацист, особено в Украйна. Разликата е огромна.

Разследването на одеската трагедия си остава незавършено, защото главното действащо лице – шефът на милицията ... избяга в Русия и там му дадоха гостоприемство и подслон, независимо, че дадените жертви в най-голяма степен лежат на неговата съвест.

Отделен въпрос е, че голяма част от жертвите в Профсъюзния дом бяха дадени, поради пълното неспазване на противопожарните норми още по съветско време, откогато датира обзавеждането на тази злополучна сграда. Руската пропаганда, за да шокира повече публиката говори за „изгорели” хора в Профсъюзния дом. Такива, които да са пострадали от пламъците има, но те са единици. Загиналите стават жертва на отделянето на огромно количество задушливи и отровни газове по време на пожара. В сградата е имало и сигурно още има огромни квадратури от пластмасови ламперии, неотговарящи на противопожарните изисквания настилки и прочее. При началото на пожара се отделят огромни количества задушливи и отровни газове и преобладаващата част от жертвите са резултат от това безхаберие.

image

Отделен въпрос е, че някои хора, които бяха показани на снимки като загинали, после се оказаха (слава Богу) живи и здрави. Отделен въпрос е и, че непрекъснато в социалните мрежи се подмятат имената на загинали българи, а след това се оказва, че това са фейкове. (Пак слава Богу).

Трагедията в Одеса беше осъдена от украинските власти. За съжаление, разследването на случая, както писах по-горе не може да даде окончателен резултат, докато главните заподозрени се крият в Русия. Както много други, аз също смятам, че трагедията можеше да бъде избегната при по-адекватни действия на милицията. (Тогава милицията в Украйна саботираше всичко по всички фронтове, а Путин обяви, че автоматически дава руско гражданство на всеки украински милиционер, който поиска такова).

Твърдя това, защото събитията в Одеса съм проследил в реално време – минута по минута. Няколко украински медии предаваха от мястото на събитието. Важно е да е отбележи примерно, че пожарът в Профсъюзния дом в Одеса започна, чак след като беше допуснато двата митинга да влязат в контакт и да започне масов бой. Тогава част от митингуващите сепаратисти се скриха в сградата на Профсъюзния дом, което се оказа много лош избор.

Милицията наблюдаваше отблизо и с интерес, (но без да се намесва) и боя на улицата и пожара. С началото на палежа, Профсъюзният дом се превърна в капан за много хора.

Но освен безотговорното поведение на същите тези, които в момента са под закрилата на Путин, не трябва да се забравя и простия факт, че в този момент в Одеса имаше не някакво невинно обществено брожение, а формен сепаратистки метеж, който протичаше по абсолютно същия сценарий по който протекоха метежите в Луганск и Донецк.

Митингът на сепаратистите не беше някакво „мирно изявяване на позиция”. Митингът трябваше да доведе до превземане на сградата на областната управа и „процедурата” беше започнала, но на това се противопоставиха футболните фенове на двата отбора, споменати по-горе. Във футболен план те не се обичат особено, но в този ден бяха солидарни в противопоставянето си на сепаратистите.

Оставени сами на себе си, сепаратисти и лоялисти се сблъскаха фронтално, с всички произтичащи от това последици. Може само да се съжалява за дадените жертви, защото те бяха абсолютно безсмислени. Те не послужиха на ничия кауза, освен разбира се на руската пропаганда. Впрочем, много ясно се видя, че градът не подкрепи сепаратисткия метеж и нещата не се развиха по Луганско – Донецкия сценарий. Ако одеситите искаха да си направят „народна република” от типа на „Луганда” и „Донбабве”, нямаше земна сила, която да ги спре. Но Одеса не пожела да става някакво „ОРДЛО”.

Приказките за нацистите в Украйна не правят чест на интелигентните хора, дори и на тези, които по дявол знае какви причини симпатизират на руската агресия. Симпатиите са си симпатии, всеки може да се самозаблуждава както поиска, но фактите са си факти.

На изборите за президент през 2014 година, когато беше избран Порошенко, за кандидата на „Правый сектор” – Дмитро Ярош, когото руската пропаганда обявява за „архи нацист”, гласуваха под 2,5 процента – по-малко, от хората които гласуваха за кандидата на евреите – Рабинович.

За разлика от мнозина, които през плет не са виждали украинци или са имали работа с един - двама, аз съм общувал и общувам както с много украински учени, така и с украински политици и обществени деятели. Като цяло те са много сърдечни и коректни хора. Смелите обобщения, че украинците са „високомерни”, че смятат че „някой им е длъжен” са най-тривиални руски опорки и когато някой е стигнал до тях „по свой път”, може само да бъде помолен пак  да се огледа. Това са празни приказки и обикновена ксенофобия, обилно поръсена с подсъзнателни руски внушения.

Друг път ще разказвам за бягството на цели семейства евреи от Киев още в първия ден на войната, които се изнесоха само чувайки, че Съветската, пардон Руската армия идва да ги освободи. Иронията е, че Русия обяви, че ще „денацифицира” Украйна, след което маса киевски евреи избягаха в ... Германия. Да, да, точно в Германия и мога да уверя всички, че те не бяха икономически емигранти, а побягнаха от „освободителите” още в първия ден на войната. Иначе, в Украйна бяха напълно състоятелни и заможни хора.

Да коментирам оплакванията от съседи, квартиранти и временно пребиваващи граждани, които по някакъв начин смущават нощната тишина и комфорта на обитателите на жилищни блокове във Варна, Бургас или София, аз отказвам категорично. Това вече е оскърбление за собствената ми интелигентност. Всеки Божи ден, в полицейските управления постъпват десетки и стотици оплаквания за нарушаване на реда и на нощната тишина, като причината за това са българи. Нямам намерение да обявявам нито българите, нито украинците за лоши хора, само защото някой някъде тропал, вдигал шум или се карал с ближния (ближната) си. Трябва да има предел и на глупостите.



Гласувай:
17



1. petgrig - Да!
01.05.2022 21:09
Поздравления за поста!
цитирай
2. marana69 - разбира се, че е ''ужасна'' постановка, на ужасни хора..но, кучетата, лаят..и така трупат смрад..
01.05.2022 21:28


Отделен въпрос е, че някои хора, които бяха показани на снимки като загинали, после се оказаха (слава Богу) живи и здрави. Отделен въпрос е и, че непрекъснато в социалните мрежи се подмятат имената на загинали българи, а след това се оказва, че това са фейкове. (Пак слава Богу).

Трагедията в Одеса беше осъдена от украинските власти. За съжаление, разследването на случая, както писах по-горе не може да даде окончателен резултат, докато главните заподозрени се крият в Русия. Както много други, аз също смятам, че трагедията можеше да бъде избегната при по-адекватни действия на милицията. (Тогава милицията в Украйна саботираше всичко по всички фронтове, а Путин обяви, че автоматически дава руско гражданство на всеки украински милиционер, който поиска такова).
цитирай
3. librarian - Привет! :-)
01.05.2022 21:35
Тъкмо за опорки и по-скоро манталитет за тролене писах при мен в коментара си от преди малко! :-)
Да повтарям ли, че опорките намират почва за растеж (като типични паяжини:-):-):-) там, където манталитетът го позволява?
За съжаление знаем какъв ЗАСЕГА е ПРЕОБЛАДАВАЩ сред българите: мързеливи, безхарактерни, все друг виновен и все извинение да се намери, а не да се запретнат ръкави!
Ако ние бяхме на мястото на Украина (добре, че сме член на НАТО) и 20 пъти по-добре въоръжена да беше армията ни от тяхната, на първия час щяхме да се предадем! А я нямаме силната армия (и въобще каквото и да е, което нормалните държави имат) не за друго, а именно заради деградиралия поради предишния обществен строй манталитет!
Поздрави! :-)
цитирай
4. eert2 - имам една мечта
01.05.2022 21:36
В България комунизма да бъде приравнен с фашизма.
Има едни закон, с който комунистическия режим в България за престъпен, като в член първи се казва, че управлението на Българската комунистическа партия, дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на България, довежда страната до национална катастрофа.
Всички знаем коя е тази "външна руска сила" .........
цитирай
5. pitashtia - Национализмът убива
01.05.2022 22:23
Национализмът убива . Не знам кои са по-големи националисти , но от него се възползват и го раздухват на принципа разделяй и владей . У нас бе използван и се използва от комунистическата номенклатура . Възродителният процес , а сега и въртелите които си правят от двете страни на границата в РСМ и у нас . Не трябваше да се разпада СССР, а да се трансформира в нормална демократична федерация каквато трябва един ден да стане и ЕС . Западът не трябваше да насърчава разпадът и национализмът, а демокрацията .
цитирай
6. merlin1968 - Прочетох, оказа се фейк. Значи, ...
01.05.2022 22:29
Прочетох, оказа се фейк.
Значи, осем години няма резултат от делото защото един от обвинените е в Русия. Следователно изводът е, че Русия е виновна. За дебилите може изводът да е верен. Все пак, дори те трябва да си зададът въпроса - Въпросният шеф е обвинен в небрежно изпълнение на служебните си задължения, а какво става с разпознатите УКРАИНСКИ НАЦИСТИ, разстрелвали и подпалвали украински граждане? Защо тази НЕНАЦИСТКА ВЛАСТ, не ги осъди? Не е вярно, че хора не са изгаряни, напротив, документирано е как нацистките изроди са поливали главите на хората с бензин и са ги палили живи. Трупове с изгорени глави и ръце (защото с ръцете си са се мъчели да огасят огъня). Сред загиналите има ДВАМА БЪЛГАРИ и това не е фейк.
И въобще, то е ясно, че с това си изкарваш хляба, но и тук трябва да има някаква мярка! Или, те, като има мярка не плащат!
Впрочем, няма защо да се палим, въпрос на известно време е процесът за зверството в Одеса да започне и да завърши и можеш да си сигурен, че там като сввидетел ще се яви въпросният милиционер Дмитрий Фучеджи.
Що се отнася до милите украинци нарушаващи тишината... тя от тях цяла Европа изрева, а още не са пристигнали мъжете им - убийци, така, че тепърва ще става весело, като хукнат да бягат.
цитирай
7. getmans1 - „ Трябва да има предел и на глупос...
01.05.2022 23:11
„ Трябва да има предел и на глупостите."

... Поздравления teodordetchev!
По всички тези факти и аз съм писал не еднократно но щом има хора да вярват, че следствието в Москва е приключено с вина на „нацикит"е то, вярвай ми, за тяхната вяра САТАНА няма открита, няма открита.

Аз от нещата които съм наблюдавал даже си мисля, че дори прословутия АЗОВ до към 16-17 год. е бил под контрола на Москва.

Разбирам, че съблогърът се „оттеглил засегнат" но тук в блога има случай как се отрекоха от приятелство по линията „русофили-русофоби" само защото човека изтъкна техническият напредък на Запада пред Русия.

Така, че добре дошъл в клуба на „Най - обичаните"!



цитирай
8. teodordetchev - До merlin1968 Съжалявам, но фалшив е Вашият пасквил.
01.05.2022 23:12
Вие просто каканижете руски опорни точки, много стандратни и изхабени между другото. От написаното се вижда, че дори не познавате обстоятелствата около трагедията в Профсъюзния дом. Хляба си категорично не изкарвам с писане в блога и слава Богу, иначе отдавна трябваше да съм умрял от глад. Приемам, че и вие не пишето от комерсиални съображения, но това не прави писанията Ви по-малко отвратителни и противни. Защо? Защото освен, че търсите под вола теле за да оправдаете една брутална агресия, непрекъснато насаждате стереотипи на омраза към цял един народ. Това е типично за днешния московски слугинаж, но не е от вчера. Манията за превъзходство на "великорусите" над "малорусите" не е от вчера, та се е прехвърлила и към българския им обслужващ персонал. Така и не разбрах къде и кой е пропищял, освен моят любезен приятел leonleonevpom2 (пиша приятел без ирония). Вие хващате приказката и започвате да фантазирате. А с "мъжете им убийци" просто изпотрошихте всичкия фаянс в държавата. Не остана здрава мивка. Но това не стига, та сте наредили и писанията за това как едни хора седяли мирно докато ги полеят с бензин и ги подпалят. Чудя се, известно ли Ви е изобщо, как започва пожарът в Профсъюзния дом, колко са изобщо загиналите и какви са съответно диагнозите? По-скоро не знаете и затова ни пробутвате тези изключително неграмотни съчинения БЕЗ картинка. Ако имаше картинки, щяхте да проглушите ушите на света, но картинките сочат друго. сочат изключително задушили се хора и това не е случайно. Точно leonleonovpom2 може да Ви обясни, че примерно при изгарянето на поливинилхлорида се отделя ни повече ни по-малко солна киселина в аерозолен вид. И така нататък. но Вас тези неща не Ви интересуват. Не Ви интересуват и данните за съотношението на броя на сепартистите и на лоялистите по време на побоищата около Профсъюзния дом. А пък отсъствието на главния виновник за станалото от техническа гледна точка от Украйна и невъзможността той да бъде дори разпитан е за Вас дребна подробност...
цитирай
9. teodordetchev - До getmans1 - аз много, много не преживявам ...
01.05.2022 23:23
... когато някакъв гражданин - може да е объркан човек, може да е и откровен дегенерат, (не знам за сега, какъв е случаят), се е захванал да фабрикува папагализми в коментарите си. Много повече ме притеснява това, че бидейки "страна на разлома" от цивилизационна гледна точка, България се радва на толкова разделено и взаимно озлобено общество, че наистина може би не ни достига въображение, какви пакости могат да бъдат направени. Вече се занимавах с тази тема: https://blacksea-caspia/bg/pak-za-blgariya-kato-strana-na-razloma , но продължавам да работя над нея. Достатъчно е да се замислим над един напълно възможен сценарий - временно (за украинските географски ширини 10 години е нещо съвсем временно) спиране на военните действия, замразяване на конфликта за известен период на ялови преговори и надлъгвания, а междувременно България се превръща в бойно поле на всички мирски шпиони и разузнавачи, нещо като Казабланка през ВСВ... Много неблагоприятен сценарий. Както вече писах, Украйна ще излезе от войната разрушена, но много сплотена. Разбира се и силно подкрепяна от икономически най-развитата част на света. Дори и Китай ще участва във възстановяването на Украйна - китайците имаха сериозен авиационен бизнес заедно с Украйна преди войната. А ние ще излезем разглобени на съставните си части...
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Теодор!
01.05.2022 23:33
Благодаря за добрите думи за мен!
Това е рядкост в България, където успелите благодарение на собствен труд/ не включвам в него откровените присвоявания и кражби/ не са долюбвани
В момента нямам, кой знае какви контакти-бивши, интелигентни футболисти, колеги учени, приятели от унищожената у нас нумизматика/ действах на времето за юбилейна а монета за Янко Сакъзов/ За съжаление много от елитните ми приятели в науката са вече покойници!
За украинците имам лошо мнение още от ученическите и студентските години Там контактите ми бяха спортни Като сравнение ,ще каза, че един световно известен полски футболист пробяга 30 метра ,за да ме поздрави, а след няколко години един украински, с поведението си ,откровено ми се подигра? От злоба и завист!
От млад украински учен ,наистина имам отлично впечатление
Сега, фактите:
В Поморие има една ,почти незабележима плоча На 3 руски момчета-сапьори Изплува немса мина/ дело е на Българин, но произвдена в Германия/ Хората са ужасени-до днешния хотел " Поморие " е! Искат помощ от руснаците Пращат тези три момчета Те също не знаят как се обезврежда Карат всички да се оттеглят на безопасно разстояние Мината се взривява и те загиват
Тази плоча е нашарена с тяхната свастика/ на азовците, те също я имат/, с червени бои и с бои на тяхното знаме? Това е отвратително! Разпореждат се като господари? Сигурен съм, че тези хора, ако минат 100 хиляди тук, след време, те ща са господари, а ние гости?
Крадат в магазините и не плащат, тези които отидат на касата ,казват ,че за тях е
безплатно? Ако ги пратят при контейнера с безплатни храни, заявяват ,че такива боклуци не ядат? Пълно е с млади мъже? Нали до 60 години не ги пускат, какво търсят тук?Как са дошли?
Над нас от няколко дни се настаниха трима и вече им сърбаме попарата! Не поздравяват, подминават надменно , а горе, всяка нощ има все едно военно учение! Познати казват,че всички са пропищели от тях, с поведението и наглостта им Не са такива агънца ,каквито ни се иска да са!
Западът, гарантирам, ако не направят някаква идиотщина ...продължава
цитирай
11. leonleonovpom2 - Разделям коментара,това е продължение.
01.05.2022 23:54
с дадените им оръжия за тази цел,да взривят планетата! Ще пропищи също, много повече от досегашните мигранти ,които канеше!? Запомнил съм дословно надписа над кметството в Барцелона-Бежанци, добре сте дошли у нас!
Ще трябва нов , с обратен текст-Добре сте си заминали от нас!
Те може да са в затруднение, честно казано ,не съм видял изнемогващ, но са гости в чужд дом !И трябва да се дъпжат като такива , а не като привилегировани! Такива добрите хора ще ги направят, без да им се напомня В Полша например, по време на голямата криза, жените ,като разберяха ,че съм Българин ми предлагаха билетчета за автобуса, дребни пари Ясно им беше ,че при десеторно по- високите цени, изнемогвам Не съм искал нищо обаче, но явно ми е личало!? Но един поляк извади нож, затова ,че съм питал нещо за справка , на руски
Ето, от такъв род са новодошлите! Синът, квалифициран, владеещ перфектно три езика, отиде гастербайтер в Германия?Няма работа по специалността тук! За тях веднага се намира работа
По антиБългарско поведение в собствената ни държава не съм виждал! Насочено именно срещу кадърните хора Защото ,както през деветдесетте години изплуваха келеперджии и некадърници! Да не ти напомня един крещящ пример, лека му пръст!

Стигам до убеждението ,че страдащите наистина хора са си в Украйна Защото не могат да си подволят пътуването Те нямат скъпи джипове, не разполагат с пари
Синът е принуден да работи в Германия нещо ,което не му е специалност, но никой не му дава 20 евро дори, за харчпарасъ
Защо трябва ние да храним тези, със скъпите джипове?
А помниш ли кои бяха героите по улиците на София90- те години, които като си свършеха" работата" ,бягаха, знае се ......къде!
Може и аз да греша някъде и дано да е така Истината, като повечето неща има две страни Трябва да се видят и двете И на тяхна база, да се правят изводи
Иначе, с необходим ,абониран виновник и най верните привърженици ще се оттеглят Както беше с мен!
Много ми се иска да не бъдеш използван за нечисти цели и ще се радвам и в двата случая-да греша наистина и да не се случи!
цитирай
12. librarian - 8. teodordetchev - До merlin1968 Съжалявам, но фалшив е Вашият пасквил.
01.05.2022 23:59
Намерил сте на кого нормално и с доводи да говорите!

Достатъчно е да погледнем само първоначалните отправни точки: име, снимка, позиции срещу детински ник, детинска детелинка, безочливо тролене. Нататък всичко е ясно, защото е следствие.
цитирай
13. librarian - !
02.05.2022 00:02
teodordetchev написа:
..... Много повече ме притеснява това, че бидейки "страна на разлома" от цивилизационна гледна точка, България се радва на толкова разделено и взаимно озлобено общество, че наистина може би не ни достига въображение, какви пакости могат да бъдат направени.....

Че нали точно за това путин ни спря газа! Защото цели това разединение, което се шири в родината ни да доведе до сваляне на правителството и дестабилизиране на държавата. Което да се яви вътрешен проблем, язва, в ЕС.
Затова казах и го повтарям: Нека не избираме като по-важна топлата вода пред кръвта!
Газът, нефтът, въглищата, това са главните оръжия на руSSия, военните им се убедихме, че са същият боклук като всичко друго, което не се копае!
цитирай
14. teodordetchev - До librarian - Вярна констатация, но тя ...
02.05.2022 00:15
... не изчерпва списъка на вазможни те злини. Едва ли някой си прави илюзията, че може да извърши насилствена смяна на властта у нас, точно в този момент. Много бързо ще бъде "разубеден". Проблемът е дългосрочен и за съжаление, за сега е с много лоша перспектива. Затова, големият интерес на България е войната в Украйна да свърши. Завършването на войната, предполага подписване на мирен договор и всички процедури, предвидени в международното право. Тогава, надявам се, виновникът за войната ще си посъбере "дългите мотовили", както казваше Бай Марко от "Под игото" и ние ще получим известно време и няколко глътки въздух, за да се заемем с държавно строителство и стабилизация на страната и обществото. Ако обаче продължи състоянието на война или на "замразен конфликт", ние ще се превърнем в неофииално но ефективно функциониращо ... бойно поле. Путин постигна невъзможното - за броени дни консолидира ЕС и буквално разшири НАТО. Но дори и неговият талант не достига за нашата вътрешна консолидация, дори и без да имаме особени претенции към нея.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Теодор!
02.05.2022 09:05
Мирът е целта, безспорно!За всички нормални хора!
Но нашият правилен ход беше , не да даваме оръжие на едната страна/ на гол тумбак чифте пищови/ , а да поканим двете страни на преговори за мир! Както постъпи Турция Тя ли им е по-близка от нас?
Има ли изобщо, по- близък и на двете страни от нас ?Ами те всичко са получили от нас- език, азбука, религия!

Истината има две страни На нас се дава само едната страна, обявена за права, по презумция Което поражда основателни съмнения, че е такава? Но не искаме и да чуем за другата Не ние, тези които я филтрират!
Да бяхме ги поканили, да действаме като умиротворители, какво лошо има в това?
Ако приемат, следователно има желание да се върви към мир
А с даване на оръжие на едната страна да постигнеш мир, чудя се каква глава може да роди подобна утопия за настоящата ситуация? Като щурия пример с Априлското въстание Този политик си няма представа освен от история и от политология?
Има ли си представа този от война изобщо, не визирам предния случай с Април, а войната сега!
Дори едно животно, като притиснеш в ъгъла и то знае, че няма избор, ще се хвърли, с последни усилия да те смачка ,намуши ,прегази То няма какво повече да губи!
Добре, ще смажат Русия!Явно това е целта!
А после?
Сега четири милиона украинци объркаха всичко А тогава ще има 100 милиона руснаци, по пътищата? Арабите ще са нищо!
Затова мисля, че правилния ход, не само за нас, а за силните на деня най-вече, беше умиротворяването ,не подклаждането на война!
Но, явно , тя се търси!?
Аз само разсъждавам, от мойте мисли нищо не зависи!
Това мога, това правя!
А те да правят, каквото си искат!

А, който гори от мерак, да воюва, няма нужда за какво да се чуди! Да се грабва,вместо да плямпа, да отива като Че доброволец! Ще му дадат оръжия и ще воюва!

Всичко най- добро, Теодор!
цитирай
16. merlin1968 - teodordetchev, опорните точки и ...
02.05.2022 09:30
teodordetchev, опорните точки и каканиженето на безпочвеност са твое дело, както и абсолютно невярното ти твърдение, че си проследил събитията по минути:) Нито в поста ти, нито в коментарите ти има факти.
"Главният виновник" който според теб пречи да се установи истината и виновните да понесат последствията, не е главен. Той е заместник, главният си е в Украйна и никой за нищо не го е осъдил, въпреки, че е със същите обвинения като Фучеджи. Що се отнася до смешното твърдение, че заради този укрил се в Русия милиционер, не може да се осъществи съдебен процес... ми това говори много лошо за теб като "учен". А процес има, ти естествено не знаеш. Задържани са двадесетина (вече не помня точно колко а и не ми се рови заради теб, не си струва) от участниците, всичките от страната на битите и убиваните, тоест, нито един майданец. Делото се точи години, нацистите заплашват свидетели, съдий, няколко съдийски състава си правят самоотвод... след много отлагания и всякакви чалъми, накрая всичките подсъдими са оправдани. Някои от тях са пуснати, други, въпреки оправдателните присъди, продължават да лежат в ареста. Така, невинни хора седят под стража 4-5 години, като переодично им повдигат нови и нови обвинения, накрая са заменени за украински пленени войници. Единственият по-късно задържан майданяк, заради факта, че на видео се вижда как убива човек, по-късно е освободен и дори се изявява като общественик из бандеровския райх.
Що се отнася до "диагнозите", един термин показващ също научността ти, то и там не си проследил нещата, ама хич. Освен загиналите от изгаряния и задушаване, има хора разстреляни, заклани, убити с бухалки. ИМА СНИМКИ, на хора запалени, не от пожара (защото той въобще не обхваща цялата сграда), лежащи в помещения в които няма следи от пожар, с изгорени глави и ръце. Има снимки на жена в напреднала бременност, удушена с телефонния кабел в един от кабинетите. Секунди след като крясъците й затихват, убиецът й се показва на прозореца развяващ украинския флаг. Въобще, има много документирани факти които по никакъв начин не се вписват в писанието ти.
Що се отнася до опорката, че аз и такива като мен насаждат омраза към цял един народ, то ще ти го кажа в прав текст - омразата насаждат такива като теб, приравнявайки украинския народ с бандитската, олигархична, продажна и използваща като оръдие нацизма власт. Украинският народ и руският народ са един народ, разделен от 30 години западна пропаганда насъскваща омраза. Пропаганда за която Западът хвърли милиарди долари на такива социолози, политолози, историци и всякакви други "експерти". За 30 години, тези "патриоти" вбиха клин в един народ, възкрехиха най-тъмните страсти в част от него. Как го беше казал - цивилизационен разлом. Така се прави такъв разлом, с грантове отвън и продажни политици и експерти отвътре. Ама защо ти ги пиша тези неща, сигурен съм ти чудесно ги знаеш:)
Явно само ти не си разбрал, че в цяла Европа настроенията към "бежанците" рязко се влошават. Кавичките са защото, украинският народ продължава да страда в Родината си, а тези които допринесоха за страданията му, първи избягаха, засега основно жените им. Но ще дойде времето, когато ще избягат и мъжете им - убийци (повтарям го специално за теб). И тогава Европа ще усети на гърба си какво чудовище е отгледала. Ще плъзнат из Европа, хора които 8 години са убивали, насилвали, грабили и това им харесва, и нямат намерение да се променят, и няма да се променят идвайки у нас, в Германия, или където и да било. Ако им плащат ще взривяват бомби в градовете, ако им плащат ще убиват по поръчка, ще се влеят в престъпния свят и това европейците ще го усетят. Заедно с тези "бежанци" ще дойдат и милиони други от Африка.
Ако преди 20 години, някой ми беше казал, че такива безгръбначни и продажни политици управляват Европа, щях да го обявя за луд и да контрирам, че само нашите са такива. Не, не са само нашите и онези са същите, това е самоубийството на Европа.
И последно ще ти кажа за твоите "цивилизационни разломи". Те идват от пропагандните лъжи на платените експерти, че това бил нашият "цивилизационен избор". Г-н учен, цивилизационен избор не съществува, има цивилизационна принадлежност и тя се е формирала хилядолетия. Отричайки своята принадлежност, индивидът губи културните си и морални ориентири. Ако един човек си мисли, че може да си избере към коя цивилизация да принадлежи то той е идиот, ако организирана група от хора получаващи външно финансиране, години наред убеждават народа си, че той принадлежи към чужда цивилизация, те са престъпници и предатели.
цитирай
17. zabylgarite - Прочетох, оказа се фейк. Значи, ...
04.05.2022 10:16
merlin1968 написа:
Прочетох, оказа се фейк.
Значи, осем години няма резултат от делото защото един от обвинените е в Русия. Следователно изводът е, че Русия е виновна. За дебилите може изводът да е верен. Все пак, дори те трябва да си зададът въпроса - Въпросният шеф е обвинен в небрежно изпълнение на служебните си задължения, а какво става с разпознатите УКРАИНСКИ НАЦИСТИ, разстрелвали и подпалвали украински граждане? Защо тази НЕНАЦИСТКА ВЛАСТ, не ги осъди? Не е вярно, че хора не са изгаряни, напротив, документирано е как нацистките изроди са поливали главите на хората с бензин и са ги палили живи. Трупове с изгорени глави и ръце (защото с ръцете си са се мъчели да огасят огъня). Сред загиналите има ДВАМА БЪЛГАРИ и това не е фейк.
И въобще, то е ясно, че с това си изкарваш хляба, но и тук трябва да има някаква мярка! Или, те, като има мярка не плащат!
Впрочем, няма защо да се палим, въпрос на известно време е процесът за зверството в Одеса да започне и да завърши и можеш да си сигурен, че там като сввидетел ще се яви въпросният милиционер Дмитрий Фучеджи.
Що се отнася до милите украинци нарушаващи тишината... тя от тях цяла Европа изрева, а още не са пристигнали мъжете им - убийци, така, че тепърва ще става весело, като хукнат да бягат.

Омразата погубва. Западната власт не може да живее без враг.
цитирай
18. teodordetchev - Всъщност, омразата е в корена на днешното поведение на руския елит, ...
09.05.2022 09:37
... в частност - на най-близкото обкръжение на Путин. Тя тръгва от изначалната им ненавист към всякакви форми на свобода - без значение дали става дума за човешки права, политически свободи или за стопанската организация на икономиката. Там нагайката стои редом със Светото писание. Точно руските политически дейци нареждат и канерват как ще превърнат света в "радиоактивна пепел". Пак същите се давят от ненавист, когато даже споменават Европейския съюз или Съединените щати. От известно време насам, най-мразените нации в официалните руски медии са поляците и българите - поляците по традиция, а българите защото си позволявали да разсъждават на глас и да не изпълняват на секундата директивите на Москва. Това е несправедливо, като се има пред вид Вашето коленопреклонно отношение към Московията и готовността Ви да лазите пред Третия Рим и пред Путин лично. Толкова старание, а и Вие да минавате под общия знаменател на "неблагодарен българин". Може би решението е ЧВМ - чемодан, вокзал, Москва или да речем - Магадан. Там ще оценят Вашата лоялност. Най-добронамерено Ви съветвам да не припавате повече насам. Тук невежи и лъжци не са желани по никакъв начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5806216
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52685
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов