Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2022 09:48 - Премиерите на Гърция и България обявиха старта на изграждането на LNG терминала при Александруполис
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 4890 Коментари: 22 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нещата вървят така, че в глобален план, всеки ден носи по една много лоша новина за Владимир Путин и обкръжението му. Новината за днес, която всъщност е от вчера е началото на изграждането на терминала за втечнен газ в Александруполис.
image

Ако трябва да сме искрени до край, по всичко изглежда, че щеше да е много по-добре ако терминалът беше вече изграден, но и ставащото сега е повод за радост. Енергийната диверсификация тече, а корабът на руския газов монопол плува … по пути Ленина. Разбира се, ако бяхме избързали – и ние и Гърция, сега забавлението щеше да ни излезе по-евтино, но да спи зло под камък.

Очаква се терминалът да заработи до края на 2023 г., като договореният капацитет за регазификация вече достига до 60% от техническия му капацитет от общо 5,5 млрд. куб. м. на година.

За наша огромна радост, изграждането на терминала няма да зависи от обществени поръчки в България и свързаните с тях обжалвания, размотавания и откровени съдебни саботажи. С такива хватки беше забавен престъпно интерконекторът за природен газ „Гърция - България“ (IGB), но терминалът за втечнен природен газ, няма да усети „благотворното“ влияние на българската „правосъдна среда“.

Естествено, терминалът се финансира със средства от „лошия“ и „разпадащ“ се Европейски съюз с подкрепата на неговите „слаби“ и „нерешителни“ лидери. Съжалявам, че шрифтът не позволява да се сложат по-големи кавички. Финалното инвестиционно решение за терминала при Александруполис е включено и финансирано по линия на гръцката Оперативна програма „Конкурентоспособност, предприемачество и иновации 2014-2020” (EPAnEK) с публични разходи в размер на 166,7 милиона евро.

image

На церемонията присъстваха и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, посланикът на САЩ в Гърция Джефри Пайът, както и представители на местната власт, включително областният управител на Източна Македония и Тракия Христос Метиос и кметът на Александруполис Янис Зампукис.

image

Участваха и акционерите на Gastrade: основателят и председател на борда на директорите на Gastrade - Елмина Копелузу, представителят на Gaslog Cyprus Investments Ltd Паоло Еноизи, председателят на DEPA Commercial Йоанис Пападопулос, главният изпълнителен директор на Gastrade Константинос Ксифарас, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов, както и изпълнителният директор на DESFA Мария Рита Гали.

За всичко това в публикацията е обяснено с огромни подробности. Смятам, че тя е мехлем за изстрадалите души на всички нас, на които ни е омръзнало от нотациите на Румен Овчаровци, Румен Петковци, Георги Първановци и други „специалисти“ по енергийна сигурност, донесли ни през годините много „големи шлемове“ и пълна енергийна НЕсигурност в крайна сметка. Горещо ви препоръчвам да се запознаете с подробностите, за които можете да прочетете тук: https://blacksea-caspia.eu/bg/premierite-na-grciya-i-blgariya-obyavikha-starta-na-izgrazhdaneto-na-lng-terminala-pri




Гласувай:
18



1. vacsine - Много добра новина.
04.05.2022 10:02
Много добра новина.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Теодор!
04.05.2022 10:07
А цената?
За гърците знаем за стотиците милиарди ,които им се подариха! Ние гледахме само и пляскахме с ръце!?
Видяхме, как търпеливо, десетки години, се чакаше да харесат новото име на Македония Но сега ще се гарантира за Македония, без наше съгласие? Защо не гарантираха и тогава, за Нато?
Както и да е ,на чужд гръб и сто тояги са малко!
Ще гарантират ли същата цена та газа , да се запази? Или ще плащаме двойна, за да има за комисионерите За същия руски газ, който ползва Гърция!?
Това е важното!
Тези от снимките горе напомнят само за същите делегации от старото време с обещанието за Светло бъдеще?
Вероятно и това е същото ,но в нов вариант!
Прощавай, знам ,че си искрен, но време е , не както в СОЦА, да има и дела, освен големи приказки!
Тях ги знаем, научили сме ги!45 години са в един порядъ к с 33! Време е за нещо истинско, освен потребителско!

Хубав ден, Теодор!
цитирай
3. teodordetchev - Нещата са много прости.
04.05.2022 10:31
След урока по "братство", който получихме от Путин и който между друготно все някога щяхме да получим, независимо при какви обстоятелства, би трябвало да сме се научили, както казвал Апостолът на Свободата "да духаме". Не "супата" по Любо Пенев, а да духаме манджата, която готвим, защото сме цели изгорени от непохватност, както беше обяснил Апостолът.
С други думи, след урока по "братство", ние трябва да увеличим драстично дела на горивата, които не идват от московията. Азербайджанаският газ е много по-евтин, но не без помощта на загрижени приятели на руско-българската дружба, интерконекторът беше забавен до невъзможност. Е, сега тръгва - няма ъкде повече да го мотат, освен разбира се ако не преминат към преки диверсионни действия. И това е ставала на времето - с газопровода между Русия и Туркменистан, но се надявам, че ние ще сме малко по-подтготвени за такава ситуация.
Никой не казва да се отказваме от русикя газ. След като войната завърши, Русия си прибере ордите от Украйна и ръководството в Москва се посмени, най-вероятно ще се преподпишат нови договори, на по-човешки цени. Цените на Газпром за България, винаги са били безбожни в сравнение с цени за същата услуга за други държави. Изметта от Позитано 20, тогава обикновено ни обясняваше, че Дертлиев, ти и аз сме виновни, защото сме обидили руснаците. Не, просто руснаците знаеха, че у нас имат такава пета колона, че могат да ни продадат каквото поискат на каквато поискат цена. Ккато и ставаше, но считано от 24 февруари 2022 година, схемата вече НЕ работи. Така че, в обозримото бъдеще, когато ситуацията се промени, ще се преподпишат и договорите с Русия, но при други условия.
По този начин, цените на азербайджанския газ ще се конкурират с цените на руския газ и ще има някакъв баланс и някакъв разум и пазарно начало в тази история.
Втечненият природен газ няма да е основна доставка, но той е жизнено необходим за форсмажорни ситуации - войни, аварии, Путин спал на криво и така нататък. (Следва продължение).
цитирай
4. teodordetchev - Продължение от предишния коментар - нещата са много прости.
04.05.2022 10:44
Впрочем, газът от терминала за LNG в Александруполис ще идва по същия интерконектор, по който ще идва и азербайджанският газ, като от него се очаква да бъде трети източник в общото разнообразие.
От тук нататък, най-вероятно вече съвсем събуденият Европейски съюз ще инициира строителството на нов газопровод от Източното Средиземниоморие, където Израел, Турция и Кипър имат огромни находища. (Израелското се казва "Левиатан"). Чак, когато знаем, че има динверсификация и на източниците и на маршуртите за доставка - чак тогава можем да сме спокойни в някаква степен.
Всичко това беше проспано до сега и за това основната вина разбира се е на кликата от петоколонници и обслужващ персонал на Газпром. Но вина имаме и всички други, които виждахме какво става, но не бяхме изобщо настоятелни. Пишехме, мърморехме, обяснявахме и Газпром ... си го местеше в другия крачол.
Сега, с решаващата намеса на Владимир Владимирович, се налага да догонваме за месеци, несвършеното с години. Пак "петилетката пет за четири". Но, каквото сме посяли - това ще жънем. И този път не може да има никакви компхромиси със сигурността, с диверсификацията и така нататък. И никакви братства и сестринства. шопът е казал: "Ако е правилно да имаш брат и господ би имал брат". Украинците научиха цената на братството по най-трудния начин, нека ние сме малко по-умни.
Търговия може да се прави с всеки, но търговия - а не робско обвързване. Времето на безграничния комфорт и на слугинажа пред Газпром свърши.
Впрочем, това което си написал за гарантирането на газа за Македония е просто безобразие. Ние можем да имаме всякакви претенции към Македония, но последното което можем да си позволим е газов шантаж а ла Путин. Впрочем, подобно поведение е най-сигурният начин да вдигнем акциите на крайните македонисти до небето.
цитирай
5. marana69 - ...абсолютен коментар, благодаря, на автора../да се чете, с 5 Диоптъра, моля..
04.05.2022 11:18


/Никой не казва да се отказваме от русикя газ. След като войната завърши, Русия си прибере ордите от Украйна и ръководството в Москва се посмени, най-вероятно ще се преподпишат нови договори, на по-човешки цени. Цените на Газпром за България, винаги са били безбожни в сравнение с цени за същата услуга за други държави. Изметта от Позитано 20, тогава обикновено ни обясняваше, че Дертлиев, ти и аз сме виновни, защото сме обидили руснаците. Не, просто руснаците знаеха, че у нас имат такава пета колона, че могат да ни продадат каквото поискат на каквато поискат цена
цитирай
6. leonleonovpom2 - Извинявай, Теодор!
04.05.2022 13:59
Впрочем, това което си написал за гарантирането на газа за Македония е просто безобразие. Ние можем да имаме всякакви претенции към Македония, но последното което можем да си позволим е газов шантаж а ла Путин. Впрочем, подобно поведение е най-сигурният начин да вдигнем акциите на крайните македонисти до небето.
цитирай

Може би не си го прочел, или не си го разбрал!
Иван ми е името и ще дам разяснения по-долу.
За никакъв газ за Македония не съм споменавал и не ме е дерт за отродените Българи там! Единият клон от рода ми е оттам и сме...БЪЛГАРИ!

Става въпрос за кражбата на наша история от тях! За която, " приятелите " ще гарантират, за да се вдигне нашето вето!????????????
Това са коренно различни неща!
Мен материалните ценности не ме интересуват !Ако беше така, отдавна да не бях тук и да се беше изпълнило казаното от бъдещия директор на ЦЕАСТ "-Торино, Карло Гарели, един истински човек!- Иван, хора като тебе в Италия са милионери...

Мен ме отгледаха основно баба ми и дядо ми! Родителите ми мизерстваха, заради новия режим!
Аз съм закърмен със социалдемократината идея! С разказите на дядо ми! Който е бил тесен социалист, но под давление на вуйчо си - Григор Чешмеджиев станал социалдемократ Слушах със затаен дъх за срещите му с него, за съветите, които му е давал! Знаеш ,кой е Григор Чешмеджиев!
Затова се записах в Социалдемократическата партия, защото я приех за истинска и най- близка до хората! Повече по темата няма да коментирам!

Затова съм срещу подкрепата на нацисгки формиромания, вадещи бременни жени от леглото и не искам да продължавам....

Всичко най - добро, Теодор!?

Не се обръщам безименно ? Името е най-ценното нещо за човека! Прочети Карнеги, как се печелят приятели! Той не е комунист, за да го мразиш!

П.П. Не подхожда на бивш зам-министър, подобно незачитаве на човек!
Не се заричам, но при това положение, съмнявам се, че повече ще коментирам при тебе?
Има достатъчно плевели! За това!

Бъди здрав!

Допълнение
Коренът на Чешмеджиеви, Мулетарови, Андонови, Шопови, на всички е от Македония и всички са...БЪЛГАРИ!
Това е моят род ,по линия на майка ми! Призната за репресирана от новия режим! Без да иска и левче за това!
Единственото хубаво на това е ,че благодарение на него съм се появил аз! Изселена завинаги от родния си град! С петнадесет годишна забрана да упражнява професията си? И като я възстановиха, аз бях свидетел, какъв учител е?! Какъвто друг нямах по- нататък!

цитирай
7. teodordetchev - Иване, нещо не сме се разбрали...
04.05.2022 15:04
Иване,
Изглежда нещо не сме се разбрали.
В текста се говори главно и изключително за природен газ. Втечнен природен газ и неговата доставка и регазификация в Александруполис.
Ти си написал, цитирам дословно:
„За гърците знаем за стотиците милиарди ,които им се подариха! Ние гледахме само и пляскахме с ръце!?
Видяхме, как търпеливо, десетки години, се чакаше да харесат новото име на Македония. Но сега ще се гарантира за Македония, без наше съгласие? Защо не гарантираха и тогава, за Нато?“.
Тъй като терминалът в Александруполис ще обслужва и Северна Македония, (македонският министър-председател също присъства на тържеството по началото на строителството на терминала), аз (съвсем естествено) съм разтълкувал написаното от теб, като несъгласие, че на Северна Македония ще се гарантират някакви количества природен газ.
Ако не си имал пред вид това, просто ще те помоля да не се сърдиш, а да поясниш за какво става дума. Аз го разбрах така.
Написал си едни неща за кражбата на история – да, така е, но за какво ще гарантират приятелите ни и каква е връзката със събитията от вчера? Честно – не разбирам мисълта ти изобщо.
Що се отнася до това кой от къде е, родът ми по майчина линия е от Македония, от Костурско и са се изселили в Сопот някъде през седемнадесети век ако не греша, заедно с доста семейства от региона – между тях и Вазовото.
Без да засягам когото и да е, аз от никого не приемам уроци по патриотизъм, още по-малко приемам да ми обясняват кой какъв е в Северна Македония. Занимавам се с въпроса професионално, освен всичко друго и поради преподавателските ми задължения. С дивотиите и на сърбоманския и на „античкия“ македонизъм се занимавам от години, но това между другото няма връзка с въпроса, какви се смятат нашите роднини в Повардарието.
В заключение, искам да отбележа, че смятам, че съм се отнасял към теб крайно уважително в нашите диалози и не мисля, че съм нарушил добрия тон и този път. Не разбирам репликата за „незачитането“ – имаш явно нещо пред вид, но не знам в какво съм съгрешил. Ако съм те обидил с нещо – извинявай.
По въпроса за „нацистите“ в Украйна, ще си останем на различни позиции. Аз никога няма да приема „освободителния“ и „денацификаторски“ поход на г-н Путин в Украйна (заради който моите приятели - евреи от Киев, избягаха чак в … Германия) и му желая пълен и катастрофален провал в това начинание, както и всички произтичащи от това последствия лично за него.
Не мога да те карам насила да коментираш или да не коментираш в блога ми. Това си го решаваш ти сам. Оставам с най-добри пожелания.
цитирай
8. librarian - Ами да, путин може само да се хапе къде постави руSSия на геополитическата и геоикономическата карта на света с тази война в Украина!
04.05.2022 15:39
Практически въпросната сделка беше финализирана окончателно вчера!
Само, ако позволите една мъъъничка поправчица: Капацитетът на терминала за регазификация и подаване към газопреносната мрежа на Гърция не е 5,5, а 6,1 млрд. куб. м. годишно + още 170 000 куб. м. капацитет за съхранение.
Освен това той е част от един много по-мащабен проект ("Балкан") в Централна и Източна Европа, целящ създаване на единен общоевропейски енергиен пазар.
Нещо много, много, много добро за цяла Европа и особено за малките държави като нашата!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Теодор!
04.05.2022 15:44
Знаеш, че много те уважавам!
Обиди ме ,безименното обръшение! Даже щях да го подмина, но ,като видях предходните коментари, разбрах ,че е адресирано към мен?
Това с гаранциите за Македония не е ,но и е свързано с газа!
" Гръцкият" газ е азърбайджански ,но не съвсем Само част от него е такъв!
Не говоря за местодобив, а за собственост
Македония вмъкнах, за да изтъкна двойния стандарт! А има ли двоен стандарт, най-непрепоръчително е ,да бъдеш безрезервно доверчив?
Защо, приятелите не гарантираха толкова години за Македония, че ще си смени името и да я приемат в НАТО? И трябваше ние, като последни баламурници да се намесваме?
Това в Македония никак не е безобидно за нас Те са онова за нас, което са украинците за Русия!
Имам учебник, наш, утвърден он министерството от 1909 година! В който пише - Руснаците се делят на три клона- великоруси/ руснаци-моя добавка/, малоруси/ украинци- също моя/ и белоруси! Следователно - преди малко повече от сто години няма украинци!
А преди малко повече от 150са, съм изчел пътеписите на Ламартин, ,Ами Буе и Сейже!- френски учени и пътешественици - за Македония, като географско понятие! Ами Буе е направил карта на Балканите ,която после е ползвана в Сан Стефано! Тримата, единодушно говорят за Българи в Македония Няма и помен от македонци! Даже, Ами Буе вижда три Български държави-Мизия, Тракия и Македония и им очертава границите така, че да са естествено защитими!
Споменах ти родовете ми оттам- Чешмеджиев знаеш кой е, дядо ми е Шопов, но е рода с Чешмеджиеви! Баба ми е Андонова ,но е рода с Мулетарови, знаеш ,кои са Васил и Спас Мулетаровеи Това е спасило майка ми от смърт на 24 г.
Затова ги изброих От Македония са и са Българи! Никакви други!

Това заиграване с "Македония" никак не ми се нрави! То е посегателство върху историята ни!
Както и наглостта на гърците Че Македония е тяхно име?
Тук съм ги разбил!
Мак-едони- Синове на едони !А едоните са траки, това е всеизвестно! Какво гръцко има тук?
Няма, но ги спираха!

Всичко най- добро!
цитирай
10. librarian - ПП за "великия химик":
04.05.2022 15:46
Г-не, Македония има правото на своята независимост от България! И тези, които осъзнаваме това не сме никакви национални предатели, а сме нормално мислещи хора!
И всъщност македонският въпрос е красноречив пример за това, че новите ни партньори в лицето на ВЕЛИКИТЕ :-):-) Съединени американски щати много по-равноправно гледат на нас и не въздействат така, както погазвайки всичко са правели някога руSSнаците!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей , отново, Теодор!
04.05.2022 15:47
А, що се отнася за газа, ето извадка от първия ми коментар Тя безусловно се отнася до него:

Ще гарантират ли същата цена та газа , да се запази? Или ще плащаме двойна, за да има за комисионерите За същия руски газ, който ползва Гърция!?
Това е важното!
Тези от снимките горе напомнят само за същите делегации от старото време с обещанието за Светло бъдеще?
Вероятно и това е същото ,но в нов вариант!
цитирай
12. teodordetchev - За македонския въпрос, регионализма и подсъзнателните травми на днешните жители на Горна Македония
04.05.2022 16:13
Този коментар адресирам и към Иван Симеонов и към librarian.
България е признала независимостта на държавата със столица Скопие, под тогавашното й конституционно име Република Македония. Признавала я е и под „временното“ й име – Бивша югославска република Македония (БЮРМ). Признава я и сега като Република Северна Македония.
Никой не поставя под съмнение независимостта на Северна Македония, дори и най-юначните „патриоти“ и „бабаити“.
Също така, огромната част от политиците, а и от не чак толкова овластените хора, които коментират делата на Северна Македония са единодушни, че тя трябва да бъде приета в ЕС.
Тук вече идва разделението и то е поне на пръв поглед тактическо. Дали трябва първо македонците да турят ред най-вече в изказа си (в държавата си ще турят ред два дни след като ние си подредим нашите проблеми) или да се даде начало на преговорите за влизането им в ЕС, а „нормализацията“ на отношенията им с България да върви в хода на преговорите.
Този тактически проблем също раздели обществото, като различните политически спекуланти и провокатори не пропуснаха да се налепят и от двете страни на разграничителната линия.
Аз не смятам, че тук трябва да дискутираме отношенията си със Северна Македония – постингът е за друго, но това не значи, че нямам позиция по въпроса. Тя е поместена в блога преди известно време в ей тази публикация: https://teodordetchev.blog/drugi/2020/11/18/ot-djendyrite-do-makedonskiia-vypros.1735876
Това, което е съществено за отношенията ни с Македония (Северна, Бивша югославска или каквато я нагласят) е във втората част на текста, озаглавена: „За македонския въпрос, регионализма и подсъзнателните травми на днешните жители на Горна Македония“. Струва ми се, че към момента нямам какво да добавя по въпроса.
цитирай
13. librarian - 12. teodordetchev
04.05.2022 16:31
Именно!
Именно това казах и аз, но абсолютно сбито!

И след като сте отделил време за по-сериозен и по-изчерпателен коментар по въпроса, та да допълня нещо, което крайно сбито казах, но не е изобщо засегнато в коментара. Отново кратко, защото както казвате не му е времето и мястото, постингът Ви е за друго:
Проблеми на Северна Македония по въпроса за ЕС създава именно България със своето вето! САЩ са против това и са ВОДЕЛИ ПРЕГОВОРИ НА ДЪРЖАВНО НИВО С НАС!

НО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СА НИ НАРЕДИЛИ, ПРИТИСНАЛИ, ДА ПРОМЕНИМ ПОЗИЦИИТЕ СИ!
А биха могли!
Ето това е огромната разлика от партньорството ни със САЩ и някога със СССР! Това, че малко наивно обобщено, но принципно вярно, България има политически суверенитет! Докато някога е била абсолютен васал на "големия брат".
цитирай
14. leonleonovpom2 - Благодаря, велика книжарко!
04.05.2022 16:41
Какъв химик съм, ти си последната или последният ,която може да се присмива на тази тема!
А на историческа тематика имам монография, за която бяха готови да ми открият процедура за докторат! И също-десетки публикации в пресата и в научни списания!
Та, по- кротко в поученията! Или преди това дай твоите, да разбера тяхната основателност!
Що се отнася до щатите, има два щата, единият с това право е приет, другият е Калифорния, които всеки момент могат да напуснат " Обединените Държави"!
А за Македония съм чел сериозни автори, посочил съм някои неща, които не си и сънувал/а/
И имам и такава кръв, освен Балканска! Защото прадядо ми не е воювал в кръчмата , а с чета в Балкана !И е бил сред тези в Москва, които са искали Русия да спаси Българите! Обикновените хора, народът! И при опълченците, но като разузнавач!
Ясно ли ти е за какво ти говоря!?
Или се вживяваш като обущаря пред философа в познанията си!!
Да не ти кажа да си гледаш рафтовете с книги?
цитирай
15. leonleonovpom2 - Поздрави, за кой ли път, Теодор!
04.05.2022 16:55
Моля те ,не ме слагай под общ знаменател с тази личност!
За мен е ясно ,че Македонците са отродени Българи! От такива хаир няма! Да отиват където си искат! Те наказаха веднъж нашето добро, с признаването !Подиграха се с подаръка ни ,няколко стотин танка! И с какво ли не! Не ни трябват такива сънародници!
Да си взимат чукалата и да ходят, където щат! Но на историята ни да не посягат! Ще удряме през ръчичките!
За яснота ще дам пример с Рим:
Нашите земи са били в тази империя Все едно да разглеждаме този период от пет века като Българска история? Нещо друго, имало е повече от век Одриско Сапейско царство, автономно на Рим!
Не правим такъв опит, нали? Защото е смешно! Ние сме приемници на траките, както, заради руснаците, не се дава гласност ,че "прабългарите" така наречени, са всъщност ....САРМАТИ!

Македонците днешните, са били в границите на България, в държавата на Българите! Живелите в земите им са били БългариАми Буе и Ламартин го твърдят! Нямат право да разглеждат тази държава като тяхна! Тя е Българска и само Българска! Ако искат да пишат, че са били под наше робство, ако им харесва - владичество и по-престижното- федерати ! Въпреки , че такъв документ НЯМА!
Но не и ,че държавата е тяхна!? Това е абсурдно!
Както и аз, със зъби и нокти защитавам ,че древна Македония не е гръцка държава!?

Хубава вечер!
цитирай
16. notfun - ....а, ти ,мен, уважаваш ,ли ме..)) стига Спам, и Лакардии..имай,малко достойнство,иване
04.05.2022 17:27
...това, е пълна какофония,
това, което, ти правиш..сега, не е за първи път..
уви, късно, ти е..

5. leonleonovpom2 - Поздрави, за кой ли път, Теодор!
16:55
Моля те ,не ме слагай под общ знаменател с тази личност!
За мен е ясно ,че Македонците са отродени Българи! От такива хаир няма! Да отиват където си искат! Те наказаха веднъж нашето добро, с признаването !Подиграха се с подаръка ни ,няколко стотин танка! И с какво ли не! Не ни трябват такива сънародници!
Да си взимат чукалата и да ходат където щат! Но на историята ни да не посягат! Ще усряме през ръчичките!
За яснота ще дам пример с Рим:
цитирай
17. leonleonovpom2 - 16. notfun
04.05.2022 18:15
Ти пък, за всяка тенджера капак, закъде смяташ ,че си подранила с ценните си мисловни напъни?
Казал съм и на други твои другарки тук -поучителки
Искам публикации от вас да видя, за да съм наясно, дали сте подходящи да ме поучавате или аз трябва да ви сритам!? Да не го правя без информация, въпреки ,че е пределно ясно!
Писал съм ти-искам постинг от Монтрьо със снимка на Фреди с тебе!

Къде отиваш барабар Петко с мъжете?-Мен 30 от професор нагоре са ме оценявали, колко струва твоето пикливо мнение, черна станцийо?
цитирай
18. librarian - 14. leonleonovpom2
04.05.2022 19:40
Най-малкото нещо, което може да се каже, че съм, това е библиотекарка! :-):-):-)
Ресорът ми на работа е много, много, много далеч от библиотеката и определено е по въпросите, по които Вие си мислите, че не е смешно да ми кажете да си гледам рафтовете с книгите. Моите рафтове обикновено са такива с анализи, предписания и договори, приятелче! :-):-) Повечето от които на английски и още някой и друг език. :-):-)
цитирай
19. librarian - И всъщност, leonleonovpom2 от 14 коментар, понеже отдавна си го просите, още при merlin1968, та:
04.05.2022 22:38
Не е мъжко да намеквате, че съм Стар, кажете го прямо КАКТО ВЕЧЕ СТЕ ГО ПРАВИЛ!

Има едно нещо, по което определено ни най-малко не се различаваме с въпросния Стар и това е, че крайно мразим и двамата лъжците, а Вие съм 90/100 сигурна, че сте такъв! Пояснявам и показвам всъщност и друго, по което крайно си приличаме, да, със Стар:
КАЗВАТЕ, ЧЕ ИМАТЕ "ДЕСЕТКИ ПУБЛИКАЦИИ В ПРЕСАТА"! ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ГО ЧЕТА ТОВА ВАШЕ ИЗХВЪРЛЯНЕ, НА КОЕТО НЕ ВЯРВАМ!
А сега приликата с ВЕЛИКИЯ :-):-) Стар: През кои години и в кои вестници и списания са публикувани тези Ваши "научни", с това също сте се фрустрирал, материали?
БЪДЕТЕ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ ОТДЕЛЯ ВРЕМЕ И ЩЕ ПРЕГЛЕДАМ ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ОБЯВЕНИТЕ ОТ ВАС ИЗДАНИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ОТ ВАС ГОДИНИ!
И, АКО ЛЪЖЕТЕ, ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ ПОЗОРА ТУК, В БЛОГА!
АКО ЛИ НЕ, ЩЕ ВИ СЕ ИЗВИНЯ ПО НАЧИН, ПО КОЙТО ВИЕ ИЗБЕРЕТЕ И НАЗОВЕТЕ!
Сега също 90/100 съм убедена, че ще замълчите или ще отклоните с някакви уклонности! Но така само ще станете още по-смешен!


Извинявам се на домакина и за мен не би било никакъв проблем да ме изтрие, като евентуално такова решение не би променило топлото ми отношение към него.
Но такива като предизвикания си го заслужават и не съжалявам, нито се извинявам за поведението си!
цитирай
20. teodordetchev - Тези спорове са тъжни, но поне са принципни, а не махленски. Засега.
05.05.2022 00:15
Излишно е да обяснявам, че изобщо не изпитвам никакво удоволствие от това, че коментирането на някаква моя публикация, предизвиква своеобразен словесен ръкопашен бой. Тъжно е, когато стойностни хора влизат в тежки конфликти.
Единственото донякъде утешително нещо е в това, че зад този сблъсък, поне според мен, седи не някаква свадливост, а разминаването по базовия въпрос на деня – отношението към кръстоносния поход на Путин срещу Украйна и гражданите й. Спорът е принципен, а не махленски. Дори и когато не се назовава открито, това противостояние струи между редовете. Отделен въпрос е, че отношенията между хората тук се формират и на база на взаимните им впечатления и от други публикации. Така да се каже, авторите тук се познават и си знаят мнението по това, което ги вълнува в случая.
Не мисля да трия тази кавга, най-малкото защото от това няма никаква полза – казаното е казано и написаното е написано. Остава обаче базовият въпрос за българското общество (а не за международното положение):
„Какво ни очаква в оббозримоот бъдеще? Как ще съществува и ще функционира българското общество при това дълбоко разделение?”.
Аз никога не съм бил привърженик нито на тоталитарното единство и „цялостност” на обществото, нито пък на замитането на проблемите под килима. В случая от цивилизационна гледна точка имаме „държава на разлома”, а от там – общество предпразположено към дълбоко разделение и разцепление с всички произтичащи от това последици.
Не толкова отдавна си позволих да размишлявам над перспективите на разделеното ни общество в този текст:
https://blacksea-caspia/bg/pak-za-blgariya-kato-strana-na-razloma
В него разглеждах два крайни сценария, базиращи се на два крайни случая на изход от войната в Украйна. Продължавам да работя на междинните сценарии, които могат да се окажат също много лоши.
Иначе, пак ще повторя, че ако имах рецепта как да се преодолее разделението в обществото ни, щях да съм пророк, а не полотолог и социолог. (Следва малко продължение със заключение)
цитирай
21. teodordetchev - Заключение без призиви за помирение.
05.05.2022 00:16
Няма да отправям призиви за помирение, нито дори за по-голяма сдържаност. По-скоро, всички трябва да се замислим над бъдещето на съвместния си живот (както се казваше в един филм, човекът е роден да живее, а не да съществува) в разделеното българско общество и за собствените си лични стратегии на поведение. Отделните персонални векторчета на всички нас в крайна сметка се сумират и ще дадат крайния резултат – вектор с неизвестна големина и посока за сега.
Господ да ни е на помощ, ако не сме му омръзнали вече!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Теодор, извинявай!
05.05.2022 01:24
Нормално е ,човек да подмине този, на който явно липсват първите седем години! Родил се е седемгодишен, както тази агресивна жена? от коментар 19!
Тя е типичен представител на този тип Българи, нетърпящи и отричащи чуждия успех, постигнат честно ,без фалшификации!
Защото считат ,че такъв няма и не съществува?
Да, крадецът, най-големият страх ,който изпитва, е да не го окрадат, лъжецът - да не го излъжат!
Ясна е работата и с тази Лора, как стои?
Със стотина постинга, повечето написани през последната година Показваща учудваща осведоменост за персона, която от една година не се е появявала активно!
И твърди ,че си приличали много? И то в нещо невероятно- обичали истината?
Госпожо или госпожице, намерето някаква по- стабилна опорна точка При вас това , което липсва, е точно любовта ви към истината!
А аз ще си разваля мнението за Стар Гого,, ако наистина си приличате и вие "обичате" истината? Това е невероятно! Освен ако обичта ви е адресирана към извратената истина?
Повече нищо не ми е нужно за вас
Две минути из стотината ви публикации са ми достатъчни ,за да разбера какъв автор сте, Лора Динкова!
Проверете пеубликациите ми!
Ще ви помогна В " Загадки на Анхиалското монетосечене" , съм посочил 12! Те са по темата и на тяхна база е написана книгата! Тя от от 2011 г. ,откогато пиша в блога! Следователно, само дотук имам 12 публикации! Но аз имам и много други на историческа темаа, краеведски, на спортна тематика също са десетки!
Първата ми публикация е още като студент, в чуждо списание! Професионалните няма как да ги откриете, те са в специализирани списания у нас и в чужбина, но само зад доктората ми стоят десетки статии и патенти, работещи! Ако ви кажа, че банките за глюкоза се работеха 18 години по моя рецепта, няма да повярвате нали?
А там лъжа просто няма как да мине Проверките са железни!
Познавам една друга Лора, Стаматис и се чудя, защо, освен по името, по нищо не приличате на нея? Нейното име ли си избрахте?

Всичко най-добро , Теодор!
Лека нощ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5807479
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52687
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов