Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2022 17:53 - TRACECA ще проведе мероприятие за повишаване на търговията по маршрута Средна Азия – ЕС през пристанищата на Каспийско и Черно море
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 2987 Коментари: 2 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 TRACECA ще проведе учебно-осведомително пътуване по въпроса за възможностите за увеличаване на търговията по маршрута „Средна Азия – Европейски съюз“ през пристанищата на Каспийско и Черно море, са съобщили в четвъртък – 12 май 2022 година.

По данни на източника от TRACECA пътуването ще продължи от 16-ти до 24-ти май 2022 година.

„В учебно-осведомителната кампания, която ще протече в Актау (Казахстан), Баку (Азербайджан), Тбилиси и Батуми (Грузия) ще участват делегации от страните на Средна Азия, Азербайджан, България, Грузия и Турция. Това мероприятие ще протече с подкрепата на проект на Американската агенция за международно развитие (USAID) за търговията в Средна Азия и в тясно сътрудничество със Съюза на превозвачите на Казахстан - KazLogistics“, са съобщили от TRACECA.

Подчертано е било, че в последно време правителствата на страните от Централна Азия отделят особено внимание на увеличаването на товаропотока през Каспийско море, дотолкова доколкото превозвачите се сбълскват с проблеми при транспортирането на свои товари по използваните до сега транзитни маршрути.

image

„Повече от 40 (четиридесет) представители на митнически и държавни органи от Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Турция и Узбекистан, а също така членове на Центраноазитаското транспортно и логистично партньорство ще посетат пристанищата Алят и Курък на Каспийско море, а също така пристанище Батуми на Черно море за до изучат ценовата политика, да осъществят аналитични изследвания и запознаване с процесите на обработване на стоките за съдействие на разработването на препоръки и за по-нататъшно опростяване на процедурите.

Освен това, в мероприятието ще вземат участие представителите на държавните органи, на национални асоциации на автопревозвачите, на логистични компании и спедитори, морски пристанища и мореплавателни компании от Азербайджан, Грузия и на страните от Средна Азия, непосредствено ангажирани в международни автомобилни превози.

На участниците от България и Турция ще бъде предложено да изучат възможностите за осъществяване на [нови] международни автомобилни превози по тяхната територия“, са добавили от TRACECA.

Източник: https://www.trend.az/business/transport/3594318.html




Гласувай:
16



1. notfun - ето, една страхоотна новина, Благодаря, г н дечев..
12.05.2022 18:06


TRACECA ще проведе учебно-осведомително пътуване по въпроса за възможностите за увеличаване на търговията по маршрута „Средна Азия – Европейски съюз“ през пристанищата на Каспийско и Черно море, са съобщили в четвъртък – 12 май 2022 година.
цитирай
2. librarian - В същото време:
12.05.2022 19:06
Xiaomi, Lenovo и други китайски компании тихомълком отказват да правят бизнес в Русия!

Китайските технологични компании се оттеглят от бизнеса си в Русия под натиска на американските санкции и доставчици. Тази информация беше публикувана днес от The Wall Street Journal.

Китайските власти призовават китайските компании да устоят на американския натиск, но големите китайски технологични компании ограничават доставките за Русия и го правят тихо, без гръмки съобщения. По-специално се споменават Lenovo Group, производител на персонални компютри, и един от най-големите доставчици на смартфони и други устройства Xiaomi. По-рано DJI Technology, гигантски производител на потребителски дронове, обяви спиране на дейността си в Русия и Украйна .

Доставките на китайски технологични продукти за Русия спаднаха рязко през март в сравнение с февруари. Доставките на преносими компютри паднаха с повече от 40%, доставките на смартфони спаднаха с около две трети, а доставките на телекомуникационни базови станции паднаха с 98%.
Според The Wall Street Journal, американските производители на чипове, които доставят продукти на китайски компании, ги принуждават да спазват правилата за санкции и да се уверят, че полупроводниковите устройства не се използват в стоки, доставяни до Русия. Някои доставчици изпратиха писма до всичките си клиенти още през март, призовавайки ги да се съобразят. Търговският персонал също следи за спазването, според един източник.

Министерството на търговията на Китай миналия месец призна, че санкциите са нарушили търговията на Китай с Русия и призова компаниите „да не се подлагат на външна принуда и да не правят неподходящи външни изявления“.

6 май 2022 г. в 19:53 ч. The Wall Street Journal


А детелинчо1968 седнал нас в България да предупреждава да сме купували компютри, защото.....
Защото опорките как матушката му руSSия спирала износа на това и онова!
Детелинчо, какиното, не руSSията спира, а СВЕТЪТ не й иска ресурсите и каквото може веднага, отказва! И отказва, за да не става косвен спонсор на убийствата, които матушката Ви извършва в суверенна Украина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5810101
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52700
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов