Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2022 17:52 - Ще има толкова срещи в „Рамщайн формат”, колкото месеца трае войната
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 9541 Коментари: 18 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Този разговор беше качен от екипа на предаването „Дискусионно студио” на телевизия СКАТ със заглавието:

„НАТО умишлено забавя доставките на оръжие за Украйна. Дали? Защо Шолц и Макрон говорят с Путин?”

Какво съм казал по въпроса е най-лесно да се види като се изгледа предаването, но тук бих искал да подчертая няколко неща:

Поводът за предаването беше втората среща в „Рамщайн формат”, която беше наречена „Рамщайн 2”. Още на 23 май 2022 година, blacksea-caspia.eu разпространи доста изчерпателна и определено проверена информация (https://blacksea-caspia.eu/bg/ramschayn-2-dvadeset-strani-podgotvikha-novi-paketi-voenna-pomosch-za-ukrayna ).

image

Най-важното в тази среща е, че тя вече е част от договорена редовна, ежемесечна поредица от срещи. След „Рамщайн 2” ще има „Рамщайн 3, 4, 5...” и така нататък, в зависимост от това, колко дълго ще продължи войната. След тази среща стана ясно, че при участвали над 40 държави (някои сочат числото 47), този месец 20 от тях ще осъществят напълно реални доставки на напълно реално оръжие. Ще има и американски системи за залпов огън, ще има и противокорабни ракети „Харпун”, този път благодарение на решението на превителството на Дания.

Действително, във въздуха постоянно виси съмнението, че Западът нещо бави, Западът нещо не прави както трябва и така нататък. На мен всеки Божи ден ми се налага да коментирам всевъзможни фейкове в този контекст.

Ясно е, че на всички ни се иска нещата да стават още по-бързо и още по-ефективно, но едва ли някой се съмнява, че към епичния героизъм на украинските войници отдавна се е прибавила една постоянна, много сериозна и съвсем навременна помощ – и в оръжие и в пари и в други ресурси. Това е огромната помощ не само от страна на НАТО, а на Запада въобще, защото и неутрална Швеция и неутрална Финландия и дори неутрална Швейцария си позволяват лукса да оказват много сериозна и навременна помощ на Украйна.

Сочената едва ли не за руски съюзник Чехия (най-вече заради поведението на президента Милош Земан), държава която беше уличена, че е продавала западно оръжие на Русия, след анексията на Крим и началото на войната в Източна Украйна през 2014 година, сега доставя на Украйна, бронирана техника и боеприпаси, а президентът Земан оцени поведението на руснаците с думите: „те са луди”.

Разбира се, начинът на мислене на западните лидери се различава от този на Путин и с-ие. На Запад главният приоритет е да се ограничат човешките жертви, а защо не и материалните щети. Затова си струва да се проведе не само 80, а и 180 минутен разговор с Путин. Проблемът е, че в момента няма никаква основа за преговори.

Унизен от досегашните неуспехи при Киев, Харков, Николаев, а отделно от „войната с отделно взет завод” в Мариупол, Путин няма да седне на маста на преговорите, нито пък да спре бойните действия, докато няма някакъв резултат, който да бъде обявен за победа.

Украинската страна пък много трудно може да спре и да допусне части от територията й да останат окупирани. Украинците знаят, че няма никакъв законен международно правен механизъм, по който Русия да придобие окупираните територии, но това не значи, че окупацията не може да продължи неприемливо дълго.

Армения задържа седемте азербайджански района около Нагорни Карабах кажи – речи 30 години. Азербайджан си ги взе обратно напълно законно и в съответствие с Устава на ООН, но за целта трябваше да подготвя армията си три десетилетия. В Украйна едва ли биха се съгласили да чакат толкова дълго.

Затова в момента миротворческите усилия са по-скоро за успокояване на съвестта на миротворците, отколкото защото има реален шанс страните да бъдат събрани около масата на преговорите.

Но въпреки, че някои хора обясняват, че Русия се е отказала от маневрената война и се е върнала към „сирийския модел”, нещата сега са принципно различни. В Сирия, опозицията на диктатора Башар Асад във всичките й разцветки, беше оставена до голяма степен да се оправя сама. Помощта за Асад от страна на Иран и на Русия растеше, докато помощта за опозицията прогресивно намаляваше. Резултатът се видя.

В Украйна  нещата са точно обратните. Казахме в началото, че ще има толкова срещи в „Рамщайн формат”, колкото месеца трае войната. Вятърът отвява листата на календара, часовникът тиктака, но времето не работи в полза на Путин. Със сигурност руснаците се надяват Украйна просто да омръзне на Запада, но тук те правят капитална грешка.

С времето, украинската армия ще става все по-добре въоръжена, въпреки че и тя търпи загуби, в това число и в жива сила. Единственото обстоятелство, което спира по-бързото разгръщане на материалната и техническа помощ за Украйна е убеждението на западните лидери, че „Русия е Горна Волта с ракети”, но ракетите могат да бъдат и с ядрени бойни глави.

За сега и президентът Байдън и европейските лидери успяват да се движат по ръба на бръснача и да дават на Украйна максимално възможното, което няма да предизвика неконтролирана реакция от руска страна, придружена с образуване на изригващи от земята гъбоподобни облаци.

 

Целия разговор можете да гледате във видеото:

 

https://www.youtube.com/watch?v=gKHjqvUqfY4https://www.youtube.com/watch?v=gKHjqvUqfY4






Гласувай:
16



1. olivie - Един международен трибунал може да сложи край
04.06.2022 18:28
Явно обаче, че никой не бърза. Ако Украйна беше истински член на ООН, с договорена източна граница с Русия, след подарения от Хрушчов Крим, нямаше да има този проблем. А Русия ще тръгне на преговори чак след като постигне тази цел явно с оръжие...
цитирай
2. kirk - Уважаеми наборе
04.06.2022 19:21
Уважаеми наборе, препопъчвам ти да гледаш повечко руски тв канали и да осъзнаеш истината, защото си дълбоко затънал в блатото на алогизма. Западът искал да ограничи човешките жертви, пишеш, та дори това бил главният му приоритет, та затова предавал остарелите си и готови за претопяване оръжия на Украйна. Питай някое дете, това ли е начинът да се ограничат човешките жертви! 8 години украинските фашисти провеждаха геноцидална политика спрямо събраните от целия СССР и изпратени в Донбас съветски хора. Вместо да окажат натиск това да се спре и да се договорира мир, НЕЕЕЕЕЕЕ - Украина щяла да победи!!! Руснаците ли са луди или сащаците, съюзниеците им и пак сащаците, да ми ядат... ушите!!! И САЩ и Европа отиват на бунището на световната история! за България да не говорим - Путин съсипа простото Кире, писаха във вашите медии!
цитирай
3. notfun - ..подарили и Крим?? УкраИна, е Държава на 1 000год, зелена масинке..)
04.06.2022 19:32
olivie написа:
Явно обаче, че никой не бърза. Ако Украйна беше истински член на ООН, с договорена източна граница с Русия, след подарения от Хрушчов Крим, нямаше да има този проблем. А Русия ще тръгне на преговори чак след като постигне тази цел явно с оръжие...

цитирай
4. kirk - Не беше ли на 150 000
04.06.2022 20:29
Не беше ли Украина на 150 000 г.? Помня, че заедно с прабългарите са избили динозаврите, май?!Защо тогава допреди век се наричаха малоруси и името на държавата им означава дълбока, крайна провинция??? А-а-а, сетих се - те са етруски!
цитирай
5. olivie - Преди време имаше един френски проект
04.06.2022 20:40
за който много се чудех как ще стане, но откак евроатлантическите "разбирачи", дето по природа са мъже, но тук си пускат женски снимки и имена, разбрах, че се е отнасял за сегашните времена. Той предвиждаше в Украйна, ЕС да пресели всички цигани с име Цигания да имали собствена държава... Ще има много жилязо "да се бере"...
цитирай
6. krumbelosvet - ?
04.06.2022 20:50
"На Запад главният приоритет е да се ограничат човешките жертви, а защо не и материалните щети"
Ти как си? Знаеш ли Герника, Дрезден, София, Хирошима и Нагазаки, Ирак, Либия, Сирия?
цитирай
7. teodordetchev - Както гледам, в блога ми са си дали среща един анти въксър и полу прикрит путинофил,...
04.06.2022 21:34
... един симпатичен човек, който от Канада обяснява какви боклуци са прабългарите и едно нищожество, което многократно е било молено в най-учтива форма да не помирисва насам. Няма проблем - пишете си, забавлявайте се, току виж сте намерили общ език.
Особено ми харесва съветът по-често да гледам руски телевизионни канали. Боя се, че ако си направя лоботомия ще е по-безопасно. Впрочем, дневно аз превеждам поне десетина страници от руски, така че няма опасност да забравя език не се бойте.
Та така, настанявайте се - пишете си, може и да се обяснявате един на друг, нищо че путиноидите са сто процентови мъже. Той и Костадинов беше анти-въксър, пък се ваксинира. Току виж и между някои от моите гости пламне мъжествена любов.
цитирай
8. notfun - даа, Кирк, и после , спасиха Арменците...
04.06.2022 21:48
Чаcт от тяx намират yбежище в xpиcтиянска Бългаpия,
където са посрещнати добре..от местното население..
Създават свои домове, получават нова работа,cъздават своя общност, yчилища.. библиотеки и , цъpкви, печатни издания.
И днес, макар и малцинство.. тяxното
пpиcъствие в българското о во, и културен живот,

е видимо...

/ още за Геноцида на Арменците, наричан още, агхет...
1895 1924 ,където загиват ,и са
изклани ,избити ,около 1 535 млн народ..жени, деца..старци..

Копирано от https://www.168chasa/article/11410626 © www.168chasa
цитирай
9. petgrig - Олеле, г-н Дечев
04.06.2022 22:33
ма те тука путинските олигофрени са се събрали да си изливат помията! Моля ви трийте ги!
цитирай
10. getmans1 - ма те тука путинските олигофрени са ...
04.06.2022 23:53
petgrig написа:
ма те тука путинските олигофрени са се събрали да си изливат помията! Моля ви трийте ги!


... IGNORE, му е майката ... триенето само ще ги настърви..
цитирай
11. kirk - Няма такова нещо
05.06.2022 02:39
Няма такова нещо в което ме обвиняваш, наборе! Никога и никъде не съм писал, че прабългарите са боклуци, макар че оценката ми е горе-долу такава. Наричал съм ги паразити върху тялото на ИРИ, виж това - да!!! Освен това "закрих" Велика България и Куберова България, обаче това няма нищо общо с факта, че и САщ и Европа много скоро ще обърнат паланчиката и изведнъж се окаже, че укропите наистина са долни и подли фашисти!!! На този който се е нарекъл "notfun" само ще ме съобщя, че митовете и легендите от фашисткия, комунистическия и неофашисткия период вече се самоизтриха. Ние ви освободихме от Османско, зельооооооо!!! а вие през това време си бъркахте у ...о, тоест - у носо!!!
цитирай
12. notfun - г н кърк, Вие опять, сте наКъркан, и никъде не съм споменала..майка ви))
05.06.2022 12:12



пуста ,Хеврейска..фурнаджийска...метла..на голо..)
Аз съм , винаги..Джулия, спокойся, друг..

/ много скоро ще обърнат паланчиката и изведнъж се окаже, че укропите наистина са долни и подли фашисти!!! На този който се е нарекъл "notfun" само ще ме съобщя, че митовете и легендите от фашисткия, комунистическия и неофашисткия период вече се самоизтриха. Ние ви освободихме от Османско, зельооооооо!!! а вие през това време си бъркахте у ...о, тоест - у носо!!!в
цитирай
13. kirk - Аз съм шокиран
05.06.2022 15:00
Аз съм шокиран - ама ти верно ли се мислиш за жена?! Кретенче, което като чуе арменец и почава да бълнува - те тийе ние сме ги спасявали и прочее, включително да си спомня яворовото "Ерменци", което изобщо не е писано за арменци, но селяци-аграрфашисти и литературна критика-поетичен анализ не вървят заедно с... ралото и търнокопа!!! Жалка картинка!!!
цитирай
14. fun1001 - спамиш Темата,альоо / да го кажем по арменски, имаме си дежурен дудук..))))
05.06.2022 16:59
....нее, жена, си ти., свадлива, и бясна..
която, рови за Скандали из блога / поради липса на друго..

13. kirk - Аз съм шокиран
15:00
Аз съм шокиран - ама ти верно ли се мислиш за жена?!
цитирай
15. kirk - Преди да сменяш никовете си
06.06.2022 00:47
Преди да сменяш никовете си, сульо, хайде да понаучиш правописа и да се изразяваш в изречения , а не в срички.... Куца ти граматиката, щото и нея гърците са ви подарили, а вие пак не сте разбрали и мноооого сте дали на света - напр. Великия прабългарски древен календар, признат от Червения Полумесец!!! Хааааа!!!
цитирай
16. librarian - teodordetchev, привет! :-)
08.06.2022 11:29
Одеве пуснах коментар при getmans1, който е общовалиден по отношение на събитията в момента вече 100+ дни и ще си позволя да го пренеса и тук.


УСТАВ на Организацията на обединените нации

Подписан в Сан Франциско на 25.06.1945 г. Влиза в сила в съответствие с чл. 110 на 24.10.1945 г. Държави участнички - 185, първоначални участнички - 51. Държави, присъединили се впоследствие - 134, в сила за България от 14.12.1955 г.

Член 1

Целите на Организацията на Обединените нации са:

1. Да поддържа международния мир и сигурност и за тази цел: да взема ефективни колективни мерки за предотвратяване и отстраняване заплахите на мира и за потушаване действията на агресия или други нарушения на мира, както и да постига с мирни средства и в съгласие с принципите на справедливостта и на международното право уреждане или разрешаване на международните спорове или положения, които биха могли да доведат до нарушаване на мира.

2. Да развива приятелски отношения между нациите, основани на зачитане принципа на равноправието и самоопределението на народите, и да взема други подходящи мерки за укрепване на всеобщия мир.

3. Да постига международно сътрудничество при разрешаване на международните проблеми от икономическо, социално, културно или хуманитарно естество, както и при развиване и насърчаване зачитането правата на човека и основните свободи за всички, без разлика на раса, пол, език или вероизповедание.

4. Да бъде център за съгласуване действията на нациите за постигане на тези общи цели.

Член 2

За постигане на целите, изложени в чл. 1 , организацията и нейните членове ще действат съгласно следните принципи:

1. Организацията е основана върху принципа на суверенното равенство на всички нейни членове.

2. Всички членове на организацията изпълняват добросъвестно задълженията, които са поели съгласно настоящия устав, с цел за всеки от тях да бъдат обезпечени всички права и предимства, произтичащи от качеството им на членове.

3. Всички членове на организацията уреждат международните си спорове с мирни средства по такъв начин, че да не поставят в опасност международния мир и сигурност, както и справедливостта.



ИМА И ОЩЕ "ИНТЕРЕСНИ" ЧЛЕНОВЕ ОТ УСТАВА НА ООН, КЪМ КОЯТО руSSия УЖ ЧЛЕНУВАШЕ, А КОИТО БЯХА НАПЪЛНО ПОГАЗЕНИ ОТ СЪЩАТА!
Е, СВЕТЪТ РЕАГИРА И Я ИЗОЛИРА! КАКВО ИМА ДА ХЛЕНЧИ "ВЕЛИКАЯ" И "МОГУЧАЯ"?? ЩЕ СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА!
ДЪЪЪЪЪЛГИ ГОДИНИ ЩЕ ГИ НОСИ!
цитирай
17. teodordetchev - В тази книга на проф. Намък Алиев - ръководител на катедрата ...
08.06.2022 12:02
... по международни отношения при Академията по държавно управление при Президента на Азербайджан е обяснено изключително подробно, защо в наши дни, няма законна от международно правна гледна точка процедура, за придобиване на чужда територия по принудителен начин. И сто години да окупира Русия Крим, тази територия пордължава да си е украинска. На сто и първата година, пак ще ги изгонят от там и Украйна ще възстанови суверенитета си. Впрочем, кой знае - може и хич да не се наложи да чакаме до сто и първата година на окупацията, пакар че осем години изминаха като един миг... Ето линк от където можете да си изтеглите книгата: https://drive.google/file/d/1i6zInWX17qK1zVsQiXsD7Kx3ieIyFKqq/view?fbclid=IwAR0rfe1QYWg8mgHlmWb_8m1tNu7_WDiPAQY3Tya4DFGzPzX2eEIx_F_lojI
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Теодор!
08.06.2022 13:38
Хубаво ме подсети за 101 години!
Северна Добруджа е дадена на Румъния за 101 години Като наближило времето, около 1980 година Живков, все пак , попитал Брежнев, какво ще правят? Брежнев махнал с ръка и казал-Нали сме заедно, има ли значение къде е Добруджа ?
Така казал и Хрушчов, когато членовете на Политбюро протестирали срещу присъединяването на Крим към Украйна-един вид , административна реформа!
И нещо по важно за нас, съвсем актуално! Писах през 2019 година
В клаузите на Ньойския договор от 1919 г. Егейска Тракия се дава ,като защитена територия/ протекторат/ на Франция Друго решение за нея НЯМА! Последният собственик или стопанин на Егейска Тракия сме ние!
Изтича годината, французите изпълняват решението на Ньойския договор и си изтеглят войската от тази територия!
Ние нямаме армия за да влезем там Гърците се ослушват известно време и като разбират ,че прусаците на Балканите с нищо не ги заплашват, армията им влиза там!

Е, миналата година станаха 101 години от незаконната окупация на Егейска Тракия от Гърция !Ние даже и устата не си направихме, поне да припомним историята!? Друг е въпросът, че там всичко е погърчено Гърчолята са " работили " по въпроса!

Хубав ден, приятелю!

П.П. В блога има доста комплексирани хора! Които избиват комплексите си с нагло поведение към останалите! Да ги убеждават в превъзходството си над тях?
Може би защото ,те/ останалите/ отдавна са напълно наясно с качествата им!Че липсват!
цитирай
19. kirk - Когато препоръчах да гледате руски тв канали
09.06.2022 03:10
Когато препоръчах да гледате руски тв канали, имах предвид, драги г-н Дечев, да не стигаш до азВерския професор Намък, защото той ще си скъса подгърбието да докаже, че аЗВерите имат нещо общо с територията на т.нар. Нагорни Карабах, населението на която гласува и тя стана Република Арцах. Арменците като слезли от Ноевия кораб и без да искат заели територията на аЗВерите, така излиза според тойзи "мъдър мислител". А по тв "Россия 24" Вл. Путин наскоро даде интервю в което обясни, че много внимателно е изследвал решенията на муждународния съд по Косово и коментарите на различни представители в ООН по темата. Самоопроделението на нациите няма нищо общо с никакви принудителни придобивки на територии. Княжество България напр. извършва агресия и по един чисто криминален от международна правова гледна точка път и начин придобива Източна Румелия, а фашаги като ЛеонПорното 2 ни разсмиват като искат Беломорска Тракия и Македония, които никога не са били български земи!!! А бре, льольовец, нали носиш четвърт гръцка кръв, ти гърците за мишки ли ги имаш???!!! Риторичен въпрос е!!!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Къркоре, пак си накърка!? Поне като ...
09.06.2022 09:35
Къркоре, пак се накърка!? Поне като пишеш, бъди трезвен! Или, това агрегатно състояние при тебе не съществува?

Не вдяваш ли, че именно поради причината, която изтъкваш, аз прекрасно знам възможностите на гърците! Самите прабаби са били с Българско самосъзнание!
И познавам прекрасно изхвърлянията им! Честен грък, виждал ли си? Колкото и мълчалив арменец, нали? Ако не на улицата, поне в музея или в зоологическата градина?
Аз не чета ,като някои учЕни, заради самото четене, да покажа ,че много съм чел!? А за да извлека от четенето нужната ми информация И в тази насока нямам особени затруднения! Защото освен настройката ми и работата ми е била аналитична!
Казваш ,че територията е определяща за притежание, дали е била наша? Ами ,като е такава работата нали източен Анадол е бил ваш, какво чакаш, грабвай пушката и тръгвай да го завземаш! Ти знаеш ли ,че по време на солунските атентати-преди 120 години, Солун е бил вторият по големина Български град- по население? Че в него е имало повече Български училища , отколкото в Пловдив!!? Че цялата област Македония-географска, е била населена преимуществено с Българи!?
По този параграф в картите на генерал Липранди цяла Македония е включена в териториите на България В Българската екзархия- също
Картата на Ами Буе, той е географ, Македония също е в териториите на България Неговата карта е била на масата, където са очертавани границите на България- в Сан Стефано!
А по времето на " арменския " цар Самуил и Атина е била Българска!
И престани да величаеш арменците за сметка на Българите! И да се подиграваш с нас? Това може да правиш, но в арменски блог, в Армения Тук е свинщина, оправдаваш си предишния ник-Какото!
Защото подобно поведение към благодетел подобава само на отрепка!
Аз не знам, защо циклофренично ме нричаш порно, но тебе те очаква ...парно!
цитирай
21. kirk - Хе-хе-хе, как само се разсмърдя
09.06.2022 10:59
Хе-хе-хе, как само се разсмърдя ахтополския плужек!?! Кеф ми е да го тледам как се гърчи, ама нали е поливин гърче!!! Сега се бие у гърдите - булгаааар, булгтааар..., ама такива ги знаеме че са фурнаджийски лопати. Дрът пърч! Земи напиши още 500 страници за арменците, посеркооо!!! Лайномет, който в крайна сметка се оцапва сам! Аз не ти обръщам внимание, иди да смърдиш другаде и не претендирай за сайта, че и за домейна и за Интернета, защото оня Атанасоф ги е измислил или пък не, май не ги е измислил - само компютъра, мъдаааааа!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5831592
Постинги: 779
Коментари: 3551
Гласове: 52924
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов