Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2022 14:37 - За героичния призив за „нов Народен съд“
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 4918 Коментари: 8 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Възниква въпросът, дали сме си взели поука от 09 септември 1944 година. Тогава българските държавници – добри или лоши, предават властта на просъветския Отечествен фронт без бой и без съпротива. Смятали са, че не бива да се пролива кръв и не трябва страната да се превърне в бойно поле.

Управляващите допускат преврата на 09 септември 1944 година, въпреки че са били напълно наясно, че се готви такова нещо – програмата на ОФ е била прочетена по радио Варна доста време преди преврата и не оказват съпротива на съветската армия, въпреки че е имало разработени планове за отбрана в случай на съветско нашествие. Без съмнение, това са били благородни съображения – от едни военни действия със сигурност са щели да пострадат най-много обикновените хора.

Днес, някакви смрадливи плъхове, изпълзели от дупките, където са се скатавали тридесет години заплашват с нов Народен съд. Заплахата с „нов Народен съд“ е на практика заплаха, която би била осъществима поне при две предпоставки. Първата е, че са необходими промени в Конституцията, които да допускат извънредни съдилища. При сега действащата Конституция, няма как да се проведе „нов Народен съд“.

image

За да се промени Конституцията по такъв радикален начин, трябва да се свика Велико народно събрание и това ВНС трябва да има някакво героично и напълно обезумяло квалифицирано мнозинство, което да гласува такава възможност или направо създаването на подобен извънреден съд.

Така стигаме до втората предпоставка. Тя се свежда до това, че за да настъпят такива събития, трябва някой да е взел властта „по много категоричен начин“ и изборите да се проведат „под дулата на калашниците“, съвсем като модела на путиновите референдуми в Украйна. Трябва някой да стои въоръжен пред избирателните секции и да „вразумява“ господа гласоподавателите, как точно да гласуват.

След това, същите тези с калашниците ще трябва да стоят въоръжени и около сградата, където ще заседава свиканото по описания по-горе начин Велико народно събрание, за да не би някой от депутатите да се обърка и да не гласува както трябва. Познаваме отечественофронтовския манталитет – изборите трябва да се печелят с 99 процента от гласовете, а гласуванията във ВНС ще трябва да са с пълно единодушие. По друг от „правилния“ начин ще могат да гласуват само народни представители, които междувременно са починали и с бягството си на онзи свят са предали каузата на новия съветизъм и на войнстващия български про-путинизъм.

Описаното по-горе не е мрачна анти-утопия. Това е най-вероятният процедурен сценарий за осъществяване на мечтата за „нов Народен съд“. Няма да коментирам надълго и нашироко психологическия профил на хората, които призовават за „нов Народен съд“. Те принадлежат към „утайката на обществото“. Изрично подчертавам, че тук имам пред вид не някаква „утайка“ по имуществен или по образователен критерий. Ни най-малко. Имам пред вид „интелектуалната утайка“ – пасмината хора, които са в тежко обсесивно състояние на омраза към всичко и всички. Сутрин те мразят себе си, а към обяд вече целия свят.

Ние добре познаваме хората, които мразят промяната, която се е осъществила през изминалите вече 33 години, с всичките й недостатъци и проблеми. Те я мразят, защото чисто психологически чувстват, че тя е занулила значението им в обществото. Така де, преди те са писали характеристики на младежите, които искат да кандидатстват във военно училище или пък са давали справки за общите настроения в квартала, където са се чувствали партийни феодали, а сега могат в най-добрия случай да „хейтят“ във форумите и под блоговете. Но тук въпросът не е да правим психоанализа на изметта, която, която иска да организира някаква нова мащабна екзекуция в стил „1ви февруари 1945 година“. Въпросът е за същността на процедурата, по която може да се стигне до такъв сценарий.

Отговорът е, че до „нов Народен съд“ може да се стигне само през насилствена смяна на конституционния ред. Само някакво драстично политическо насилие на някакво много добре въоръжено малцинство, радващо се на външна, а не на вътрешна подкрепа може да доведе до пародията на правосъдие, наричана „нов Народен съд“.

Няма как по законосъобразен ред да се предизвика смяна на Конституцията, която да доведе до възможност да се организира и проведе извънреден съд с параметрите на „Народния съд“. Дори и катаклизмични обстоятелства не биха могли да доведат до това. То е възможно или при чужда военна окупация, която е по-малко вероятна, защото България е член на военно-политически блок, който би възпрепятствал подобна „инициатива“ или при вътрешен преврат. Вътрешният преврат, разбира се би могъл да бъде осъществен само с много активна външна подкрепа от много мотивиран външен фактор, който има необходимите ресурси и компетентности.

Ние добре се досещаме кой би могъл да е този „външен фактор“. Там имат разни трибуквени структури, които не са останали без агентура в България. Но някаква тяхна „инициатива“ за радикален политически преврат в България не е възможна без създаване на масова обществена истерия и това е каузата, за която работят мнозина у нас. Повечето от тях работят напълно безплатно, изпълнявайки ролята на „полезните идиоти“, за които говори техният патрон – Владимир Илич Ленин.

Важното в случая обаче е, че от изложеното до тук става ясно, че призивите за „нов Народен съд“ на практика представляват на практика призив за насилствена промяна на конституционния ред и на държавния строй. Ключовата дума тук е „насилствено“. Няма как с „мир и блага дума“ да се свика „нов Народен съд“. Още повече, че ако се позовем на един от най-речовитите адепти на „новия Народен съд“ в българското блогово пространство (пиша „речовит“, за да не употребя някоя оскърбителна квалификация, за което изкушението е голямо), предвижданото извънредно съдилище ще съди буквално който му падне пред очите. Цитирам предложения списък на предателите, според вдъхновения коментар на въпросния индивид: „Ще помогне САМО Народен съд за предателите. Независимо какви- евроатлантици, блогъри, туркомани, газоексперти, шистоваци, дупедавци-корумпета и пр. ...“.

Очевидно е, че ставаме свидетели на призив, да се извърши държавен преврат, който да бъде последван от псевдосъдебна разправа с хората, които са дразнели по някакъв начин издигащата подобни лозунги реваншистка измет.

Разбира се, към изброените категории ще бъдат добавени и други най-различни категории хора – най-вероятно ще го отнесат и „бивши другари“, които са участвали в приватизацията и са се позамогнали според българските стандарти за това. Така де, за какво ще се прави преврат и ще се влага толкова пара в свирката, ако пътьом не се преразпредели собствеността в държавата. Преобладаващата част от проповедниците на новия Народен съд съзнателно или подсъзнателно си мечтаят да бъдат новата номенклатура, която ще обязди икономиката на новия държавен капитализъм, който естествено ще ни бъде предложен като комунизъм или като някакъв нов „суверенен путинизъм“. Хората ще му измислят име, не им липсва фантазия…

Но да се върнем към важното – призивите за „нов Народен съд“ на практика са призиви за насилствена промяна на конституционния ред и държавния строй. Това деяние е съставомерно и наказуемо според едноименния Кодекс, макар че в случая то се крие и гуши зад свободата на изразяване. Ако някой от ратниците на „новия Народен съд“ бъде запитан в съдебна зала как я вижда тази работа дето я пропагандира, той с пяна на устата ще доказва, че никога не си е помислял за някакви преврати, политически насилия и прочее. Просто ангел Господен ще слезе (най-вероятно по молба на Гундяев, пък защо не и повикан от някои членове на нашия Свети Синод) и ще осени хората с идеята за нов Народен съд и за нова, не бомбена но достатъчно дълбока яма на гробищата, където да бъдат своевременно „оземлени“ разни „евроатлантици, блогъри, туркомани, газоексперти, шистоваци, дупедавци-корумпета и пр.“. Останалото е свобода на изразяване и нищо повече.

Да, така е. Враговете на свободата най-добре знаят как да използват възможностите, които им предоставя демокрацията, за да я … унищожат. Това вече е ставало и тези хора са изучили в детайли опита на Адолф Хитлер и сговорната му дружина по обезсилването на Ваймарската република в Германия.

Впрочем, нацистите никога не са „закривали“ Ваймарската република, нито са отменяли едноименната конституция. Те просто „временно“ са обезсилили действието на едни конституционни текстове и са си дали извънредни права, позовавайки се на други конституционни текстове, използвайки всякакви процедурни еквилибристики. Тези техни действия са подсилени в редица случаи с референдуми. Ако питате, дали визирам с последното дейността на „Няма такава държава“, да точно това имам пред вид, макар че на този етап те още не призовават към „нов Народен съд“, а само работят над създаване на предпоставки за свикването му. За последното моля да не ме съдят за клевета – това е просто мое предположение и част от свободата ми на изразяване.

Така че, без да давам съвети на специализираните органи и служби, които трябва да наглеждат подобни наглеци и инициатори на масови псевдосъдебни саморазправи, бих по-скоро обърнал внимание на широката общественост. Да си отваряме очите на четиринадесет и да сме готови да пресечем подобни сценарии по същия начин по който през 1991 година беше пометен режима на така наречения ГКЧП (Государственный комитет чрезвычайного положения) в Съветския съюз. Помните московчаните, излезли на улицата, които пресякоха ентусиазма на Генадий Янаев, Язов, Крючков и другите злополучни превратаджии.

Е, СССР е упованието и вдъхновението на визираните в този текст тривиални мерзавци. Нека им напомним, че има примери точно от историята на СССР, които можем свободно да използваме за демократични и антитоталитарни нужди. С техните камъни по техните глави.Гласувай:
191. morskipesni - Като се пренебрегнат с досада пълните глупости,
08.09.2022 15:13
наплескани по горе, като необходим евроатлантически пълнеж и брътвеж, като се анализира по-конкретно ситуацията на тотален съвременен български политически слугинаж, загуба на суверенитет, подло национално предателство, узурпация и злоупотреба с властта, престъпно съглашателство с враговете на България за погром и унищожение на нацията- темата за Нов Народен съд не звучи никак, никак абстрактно.
Какво мислиш, става с Данаил Крапчев, злостен рупор на фашизма, както ти и други такива днес на "евроатлантизма"? Абе ти си много кръгъл тъпоъгълник- казваш му, "ще сменим системата и ще накажем грабителите, злодеите"- то дудне "как не можело да стане със сегашната система"..
цитирай
2. dupedalo - Народен съд наистина трябва да има. ...
08.09.2022 15:54
Народен съд наистина трябва да има. Тия няколко десетки хиляди комунисти, сталинисти, путинисти и сатанисти като оня по-горе, които са готови да предадат родината си и да избиват народа си, както след Девети, да бъдат натоварени в товарни вагони и изхвърлени в Крим, донбас или луганск. Те не са българи и не са ни нужни.
цитирай
3. dupedalo - Прав си да се гнусиш да произнесеш ...
08.09.2022 15:59
Прав си да се гнусиш да произнесеш името на вонящия плъх, радетел на идеята за народен съд. Народът много точно е показал отвращението си към него, наричайки го Костя Копейкин, а идиотите около него - Израждане.
цитирай
4. teodordetchev - Морскопесенният трол не чете внимчателно...
08.09.2022 16:12
... и без да иска потвърждава написаното от мен. Той сам си казва, че за да проведат своя нов Народен съд, трябва да "сменят системата". Само че, смяната на системата по начина по който си го представя анонимният трол, може да бъде само насилствен. Е, какво пък - благодарим за признанието. Призивите за насилие са съставомерни и се наказват според Накзателния кодекс. Нещо да не е ясно?
цитирай
5. vacsine - Морският е типичен представител на ...
08.09.2022 17:19
Морският е типичен представител на утайката, за която говориш. Тук в тоя сайт се подвизават още няколко такива. Било то отрочета на комунистически сатрапи или интелектуално ощетени индивиди а ла буля Радка.
цитирай
6. lamb - Знаете ли за Иван Бабулев?В редо...
08.09.2022 22:13
Знаете ли за Иван Бабулев?В редовете на Народната милиция Бабулев се среща с възкръсналия Христос, почитан до ден днешен в целия свят като Божий Син, Господ и Месия (Спасител на света).Сам по себе си случаят е уникален, дори само поради факта, че Бог се явява на един служител на Партията! Най-феноменална обаче си остава причината, поради която Бог го прави: любовта Му към погиващите атеисти.БНТ е заснела филм за живота на Иван Бабулев със заглавие: „МИЛИЦИОНЕР – МИСИОНЕР”.
цитирай
7. batogo - !!!:))) На всички русо-роби и рубладжии-продажници ще кажа само един простичък Вселенски Принцип!
10.09.2022 08:33
Който гроб копае другиму, сам пада в него... Който нож вади, от нож умира... А, останете си със здраве в бездушния свят на болните си амбиции да властвате и тероризирате...
Моите адмирации за написаното от Теодор Дечев, защото казва Истината и разкрива истинските намерения на малоумната рубладжийска сган спрямо будната, осъзната част от народа български!
цитирай
8. vladtepes - За Народен съд
15.09.2022 17:03
Нужен е нов Народен съд за извършилите длъжности престъпления политици с максимално опростена процедура, сурови наказания и без никакви възможности за обжалване на присъдите. Нужни са и специализирани съдилища във всяка област - комисии от по трима юристи с минимум пет години стаж в наказателното производство. Подсъдимият се явява лично пред комисията без адвокат и разполага с половин час да убеди юристите в невинноста си. След това комисията взема решение и издава присъда, която не подлежи на обжалване и се изпълнява незабавно. Трябва да има и специализирана разследваща структура с право да прилага всякакви методи за получаване на самопризнания включително мъчения при необходимост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5171207
Постинги: 567
Коментари: 3282
Гласове: 46725
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Блогът на Мерита.
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов