Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2022 20:20 - Газопроводът IGB с напредък в процедурата по издаване на лиценз за експлоатация в Гърция
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 5479 Коментари: 0 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Процедурите по въвеждане в експлоатация на интерконектора Гърция-България на 1-ви октомври напредват по график. Изпълнението на проекта е във финален етап на реализация и в двете държави текат паралелно административни процедури за издаване на съответните лицензи за експлоатация и право на ползване.

Целият 31-километров участък от интерконектора на гръцка територия беше одитиран в продължение на два дни (8 – 9 септември) от представители на гръцкото Министерство на околната среда и енергетиката (Дирекция „Въглеводороди – Отдел „Инсталации“) и ръководството на независимия преносен оператор ICGB. Одитът е част от процедурата по издаване на разрешение за експлоатация на участъка от газопровода на територията на Република Гърция. Делегацията инспектира подробно газоизмервателната станция край Комотини, крановия възел на гръцка територия и точките за свързване с Трансадриатическия газопровод и DESFA, включително цялата линейна част на интерконектора в Гърция.

image

„Цялата процедура се състои както от проверки на място, така и от детайлен преглед на редица документи. Това се прави, за да се гарантира, че извършените работи отговарят на всички изисквания за безопасна експлоатация на цялата инфраструктура за пренос на природен газ. Обратната връзка, която получаваме на място в момента, е положителна и се надяваме, че това ще доведе до навременното издаване на необходимото разрешително за експлоатация за Гърция“, отбелязаха изпълнителните директори на ICGB Теодора Георгиева и Георгиос Сатлас.

Двамата подчертаха както националното, така и международното значение на началото на търговска експлоатация на IGB на 1 октомври. „Говорим за газопровод, който отваря изцяло нов, сигурен маршрут за диверсифицирани доставки на природен газ не само за двете държави, които развиват проекта, но и за по-широкия регион на Югоизточна Европа, с възможност за пренос на природен газ и до Украйна и Молдова. Всички усилия остават насочени към завършване на оставащите второстепенни дейности по договора за строителство и необходимите административни процедури в Гърция и България, за да се постигне поставеният краен срок“, отбелязаха Георгиева и Сатлас.

Паралелно с одитите от гръцка страна, ICGB продължава да си сътрудничи активно с всички съответни български институции за издаване на Акт 16 и Разрешително за ползване, необходими за оперативната дейност на българска територия съгласно националното законодателство.

image

 

Проектът IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) се реализира от смесеното инвестиционно дружество „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД, регистрирано в България през 2011 г. с акционери БЕХ ЕАД (50%) и IGI Poseidon (50%). Съакционерът IGI Poseidon e дружество, регистрирано в Гърция, с акционери гръцката компания DEPA International Projects (50%) и италианската енергийна група Edison S.p.A (50%).

В съответствие с устава си, „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД следва да бъде собственик на газопровода IGB, като извършва финансиране на реализацията му, разпределяне на преносния му капацитет и получаване приходите от преноса на природен газ.

Газопроводът IGB е проектиран за свързване с гръцката национална газопреносна система (DESFA S.A.) и с Трансадриатическия газопровод (TAP AG) в района на гр. Комотини (Гърция), и с българската газопреносна система (Булгартрансгаз ЕАД) в района на гр. Стара Загора. Общата дължина на газопровода е 182 км, диаметърът на тръбата - 32’’ - и проектен капацитет до 3 млрд.м3/год. в посока Гърция-България. В зависимост от пазарния интерес към използване на по-голям капацитет и възможностите на съседните газопреносни системи, капацитетът е проектиран да се увеличи до 5 млрд.м3/год. с допълнително изграждане на компресорна станция.

               Източник: Диана Зайкова, 0885/074 422, 0885/614 131; Росица Донкова +359 (02) 9803018, +359 888 343 661

          На снимките виждате: Газоизмервателна станция – 1 при Комотини и инспекция на крановия възел на интерконектора „Гърция - България“ при Комотини.



Гласувай:
16



1. morskipesni - Бе кой те пита бре?
11.09.2022 20:59
Ш'та таковам у манипулатора и дезинформатор САЩ-сан, шибан. Лично, с главата си ще си отговорен.
цитирай
2. starforlife - Дано! Дано на 1-ви октомври да заработи въпросният газопровод.
11.09.2022 23:32
При това положение и договорките на България за предоставяне на ел. енергия за сметка на газ, азерският такъв ще е много, ама много по-евтин и изгоден от руския.
То и сега втечненият от САЩ е с 20-30$ за мегават по-евтин от руския, но служебното ви правителство определено обслужва кремълски интереси.

Както същност поради същите не беше допуснато преди години разработването на собствен добив на наличния ни като залежи от почти 500 млрд. куб. м. газ.
Ама фракингът бил съсипвал Природата!
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
Ама пълни!
Прокарвани от кремълските фабрики за тролове!

StarForLife™ ·idc=5540776~idp=1834316~110922~113-314·
цитирай
3. teodordetchev - Г-н Морски, ...
12.09.2022 00:16
... Струва ми се, че се опитвате да ме заплашвате. Искам да Ви напомня, че по принцип това е наказуемо. Също така, искам да Ви подсетя, че въпреки удобната Ви анонимност, точно в Интерент няма абсолютна анонимност. Ако някой малко по-грамотен системен администратор си тури душа на мъка, "ай пи"-то Ви ще стане достояние на колектива. Не се успокоявйте ако използвате прокси сървъри и други такива техники - за всяко нещо си има чалъм.
Големият Ви късмет е, че изобщо не се вълнувам от самоличността Ви. Вие разбира се, сте изключително грозно явление, отблъскващо до немай къде и би било чудесна новина, ако заминете доброволец за Украйна, та да върнете Изюм на Путин. Само че, ясно е, че било поради преклонна възраст (не е съвсем сигурно, но е доста възможно), било поради вродената Ви подлост, Вие никога няма да отидете да защитите каузата, която проповядвате.
Вие сте научен да се възползвате от такива каузи. Може да са 15 стотинки на постинг, или 20 на коментар, но да са във Вашия джоб. Шамар да е - аванта да е. Така че, ако има нещо което да ме дразни във Вашето поведение, това е най-вече фактът, че още не сте се удавил в сълзите и сополите, които сте излял по Тошизма, тоталитаризма и лешоядния Ви комунизъм през всичките тези вече 33 години, които се изтъркаляха от Десети ноември насам.
Радостното и освежаващото е, че забелязвам признаци на истерия в писанията Ви. Има защо да се тресете от яд като джуджето Хаяско от известното детско филмче. Нищо не върви с делата на Путландия. И на фронта катастрофа и с газа катастрофа. Гениалният вожд води Русия към твърд, устойчив и трудно променим статус на евтина бензиностанция на Индия и евтина газостанция на Китай.
Вай, ще вземат да секнат стотинките от фабриката за тролове и тогава - язък за всичкото Ви писане. Така че, лека нощ и можете да се ядосвате колкото искате. Никой няма да Ви пречи.
А ако обслужвате орките безплатно, просто можете сам да си поставите диагнозата. Къш от тука, недоразумение такова ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5840525
Постинги: 781
Коментари: 3551
Гласове: 52974
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов