Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2022 09:51 - За пропагандната латерна, папагалите и постоянно въртяната мелодия: „Украинците осем години обстрелваха Донецк и Луганск“
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3560 Коментари: 5 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Понеже руските тролове пак захванаха да въртят латерната си на тема: „Украинците осем години обстрелваха Донецк и Луганск“, предлагам им следната „Паметна записка на боеца“ – да си я имат за постоянно и да си я четат, когато им хрумне пак да ми пишат за „украинската злонамереност“.

Войната в Украйна, която започна през 2014 година беше провокирана и предизвикана от Русия. Това е ноторно. След като анексира Крим без никаква съпротива и само с един убит войник (убит по погрешка), апетитът на Путин нарасна и последва сепаратисткото движение, съчетано с нашествие на редовна руска армия (спомнете си боевете при Иловайск) в Източна Украйна в Луганска и Донецка област.

Дълго време, фронтовата линия минаваше през предградията на Луганск, така че рискът от всякакви попадения в града беше висок, въпреки, че руската страна много добре знае, че преднамерени обстрелвания на жилищни квартали в Луганск и Донецк не е имало. Също така, руската страна знае, че с предоставената точно от Москва техника за залпов огън сепаратистите и техните униформени инструктори, „взели си отпуска“ от руската армия и дошли на помощ на „потомствените миньори“, създали „въоръжено опълчение“, същите тези „опълченци“ стреляха поголовно от позиции в жилищни квартали, особено от Донецк.

Украинците бяха поставени в отвратително положение да не могат да отвърнат с „контрабатареен огън“, защото щяха просто да сринат квартала около загнездилия се там „Ураган“, „Торнадо“, „Солнцепек“ или друго чудо на техниката, което сееше при тях смърт и разрушение. Впрочем, да си спомним какво натвориха „потомствените миньори“ с азиатски физиономии при обстрела на автобуса при Волноваха, за който има международно разследване и „въоръжените сили“ (разбирай бандитското фромирование) на ДНР беше доказано уличено в извършеното злодейство – стрелба с реактивна установка за залпов огън „Град“.

Впрочем пак от Русия бяха доставени и зенитните установки „Бук“ с които първо беше свален транспортен самолет, който евакуираше украински военни, а след това беше свален и пътнически самолет на чужда държава, нямаща никакво отношение към конфликта, извършващ международен междуконтинентален полет, с който загинаха над 200 души.

Луганда и Донбабве, пардон ЛНР и ДНР не спазиха Минските споразумения, според които контролът върху украинско руската граница трябваше да се върне на Украйна.

Всъщност, сепаратистите и техните руски "куратори" не са имали никакво намерение да спазват каквото и да - ДНР-овците продължиха боевете за Дебалцево и докато траеха преговорите в Минск. Това е неоспорим факт. По време на преговорите в Минск, всички бяха свидетели как тогавашният президент на Украйна Порошенко излизаше на всеки 15 минути за да се осведомява за хода на боевете около Дебалцево.

Пак при Дебалцево светът научи, че в Донецка област изведнъж кса се появили „потомствени миньори“ – буряти, след като стана скандал около един танкист – бурят, който тежко обгоря, след като украинците удариха танка му и пребиваването му в руските болници се превърна в цяла епопея.

Би било и наивно да се очаква, че някой в Донецк или в Луганск ще изпълни Минските споразумения, защото бандитските структури на ДНР и ЛНР се издържаха освен от дотациите от Москва и с бойка контрабанда, която неимоверно нарасна след превземането на малкото но важно пристанище Новоазовск.

Всъщност, ДНР и ЛНР постоянно се ръководеха от безскрупулни убийци и контрабандисти.

Днешната трагедия може би щеше да започне още през 2015 година, но Русия беше силно ангажирана в Сирия, имаха и други притеснения и затова войната в Украйна беше оставена в режима на замразен конфликт с редовни припламвания". "Обстрелването" на Донецк и на Луганск е "опорка" на най-долната част от руската пропаганда (не че има по-горна), която папагалски се повтаря от българските им подметки и мекерета.

Впрочем, пак папагалски се повтаря и тезата, че Русия видите ли имала „право“ да окупира Крим, защото там била главната им военноморска база. Това е интересна логика – пуснали са те някъде под наем и ти решаваш, че жилището си е твое собствено, а освен това можеш да набиеш хазяина и даже да изнасилиш жена му. Моралът на нашите путинолюбци е точно такъв, но нека не говорим за морал в международните отношения. Нека видим реалността, такава, каквато беше в навечерието на избухването на войната.

Избягвам да обиждам хората, защото оскърбленията не са аргумент, но в този случай ще направя изключение. Подобни разсъждения са тъпи, тъпи та чак вдлъбнати. Русия никога не е имала никакъв проблем с военноморската си база в Севастопол. Непосредствено преди последния Майдан, бяха подписани Харковските споразумения, които гарантираха на Русия престой в Севастопол още дълго време. (Между другото, наемът на базата в Севастопол беше значително по-малък от разходите за субсидии на Крим като федерален окръг на РФ впоследствие. Този факт беше изваден на бял свят още от Борис Немцов и това му струва преходът в по-добрия свят. Лошо е човек да работи толкова точно с числа. Поне в очите на Путин…).

Смяната на властта в Украйна, която се осъществи в края на 2013 - началото на 2014 година, по никакъв начин не застрашаваше присъствието на руския черноморски флот в Севастопол. Това е басня, която беше измислена доста след анексията на Крим. Просто Путин видя Украйна много отслабена и разделена в момента след свалянето на Янукович и игра "ва банк".

Номерът му мина, защото и новата власт в Киев и европейските държави не искаха под никакъв предлог военна конфронтация. И Крим беше окупиран с цената на един убит руснак, при това по погрешка. Естествено, след това апетитът на самовлюбения кагебист рязко нарасна и войната започна. Това разбира се са факти, а не свободни съчинения и тълкувания. Затова смятам, че имате огромен проблем с историческата памет и умственото късогледство. Вдлъбнат, както вече Ви казах...

Ненагледни тролове руски, кажете ми поне, че Ви плащат нещо, та да има някаква полза за фиска у нас. Нали сме във валутен борд и се печатат толкова левове, колкото твърда валута имаме в наличност. Ако не работите безплатно, поне ще има някаква косвена полза от глупостта Ви. Пък те руснаците не плащат в рубли, слава Богу, още по-малко в копейки...



Гласувай:
16



1. morskipesni - Въпреки отвратителната хибридна пропаганда,
11.10.2022 10:12
която САЩ наложиха над цял свят, българите добре разбраха: жителите на Луганск и Донецк са подложени на геноцид ЖЕРТВИ от 8 ГОДИНИ, тероризирани ежедневно от хунтата, избивани, прогонвани. Освободителната операция много закъсня, но постигна целите си. Тъй като в страната (Украйна) населението е над 50% с руско съзнание, тя в крайна сметка ще се федерализира. Отделно ще бъде НАПЪЛНО демилитаризирана и укротена в корупционните амбиции на наркомана Зеленский за НАТО/ЕС и всякакви измишльотини на кукловодите. Близки страни имат вече заявени териториални претенции - с основание.
цитирай
2. teodordetchev - Имам основателното подозрение, че Вие можетe да пишете, но по някакъв чуден начин не можете да четете
11.10.2022 10:28
Човек остава с впечатлението, че можетe да четете само своите неща, а за чуждите Ви просветва от време на време.
Каза Ви се ясно и разбрано, че гниди като Вас не са желани тук. Не защото не сте на мнението на стопанина на блога, а защото Ви липсва елементарно възпитание, защото сте долен и изключително гнусен лъжец и защото постоянно заплашавате на ляво и на дясно с физическа разправа.
Пожелавам Ви от сърце да се срещнете с някой украинец от Луганска или от Донецка област (най-добре от Дебалцево или от Горловка) - той ще Ви обясни кой какъв е и защо такъв е. Да си хабя думите няма смисъл - дегенератът си е дегенерат, папагалът - папагал, а ходещата латерна - "морски" блогър с путиноидни наклонности.
В този блог има поне десет души, които не са на моето мнение и с които общувам напълно нормално. Вие просто сте сбъркан човек, от Вас нищо не става освен квартален доносник и бездарен агитпропчик, на когото няма да поверят и стенвестника за 9-ти септември.
Покрийте се някъде и престанете да се излагате. Не сте смешен - жалък сте.
цитирай
3. morskipesni - Аз отговарям за толкова хора,
11.10.2022 11:59
разберете го- ще си свърша най-добросъвестно работата. Който е за въжето- с доказателствен материал ще го окачим на въжето. И в България и в Германия ме познават като човек който не знае компромис. Даже ми е мъчно, че някои заблудени душици ще си отидат само от (вродена) простотия.
цитирай
4. notfun - ...защо, се криеш, тогава, Жидов плЪхок,М? НЕ ЗАПЛАШВВАЙ в Ефира, мамуно продажна...
11.10.2022 12:31
[quote=morskipesni]разберете го- ще си свърша най-добросъвестно работата. Който е за въжето- с доказателствен материал ще го окачим на въжето. И в България и в Германия ме познават като човек който не знае компромис. Даже ми е мъчно, че някои заблудени душици ще си отидат само от (вродена) простотия.


Валери Станков, никакъв ''доктор'', пройдоха, която 'продава''
по тротоарите , чалгадж..стихосбирки или, ги заменя, за бира и мастика..
беден и самотен,нещастен..несретник, на 68г..
САМ, като куче, на един таван..
затова, и се крие..
стара комунАлно, удобна...жълта подлога / казах, знам го...
и, ще го ппредам, където е нужно...
оттук, го..''прогониха с камъни'',защото, е лъжец, измамник и подлец..
аз съм Юлия, гарантирам за всяка моя дума..
цитирай
5. vacsine - Хаха, морския те е харесал, а и явно ...
11.10.2022 18:25
Хаха, морския те е харесал, а и явно търпиш глупостите му. Човекът има фантазии, че е доктор в Германия с вече 500К пациенти. Това казва всичко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5810032
Постинги: 766
Коментари: 3548
Гласове: 52700
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов