Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2022 10:08 - Фабриката за тролове се задъхва и вади нафталинени „опорки“ от гардероба
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 2566 Коментари: 10 Гласове:
23

Последна промяна: 12.10.2022 10:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Фабриката за тролове вече се задъхва и извади от гардероба най-нафталинените „опорки“ от типа на „Майданът беше незаконен. Властта в Киев е незаконна“. Да оставим на страна въпроса, че от Майдана насам, в Украйна е имало два пъти президентски и два пъти парламентарни избори.

Как българските тролове на руска служба (платени и доброволни) или пък аз виждаме Майдана, няма абсолютно никакво значение за украинците. Впрочем, Руската федерация призна изборите за президент на Украйна, на които беше избран Петро Порошенко и Путин води с него маратонски преговори в Минск. Путин се срещна дори и веднъж със Зеленский, въпреки огромното си нежелание. Москва не е оспорила нито една изборна кампания след Майдана – Москва вече оспорва правото на съществуване на украинската държава. За това и воплите на нашите недомаслени тролове са напълно неадекватни, но така или иначе - отношението към смяната на властта в Киев си е изцяло вътрешен въпрос на украинците и те отдавана са си го изяснили.

Да повторим за неразбралите: Никоя държава няма право да окупира чужда територия - това произтича еднозначно от Устава на ООН и от Заключителния Акт на Съвещанието за сътрудничество в Европа от Хелзинки. Дори и на тази държава да не й харесва новата власт в държавата от която е решила „да си отчупи“. Точка. Това не подлежи на дискусия, освен ако не предлагате да се анулира международното право, да се закрие ООН и всеки да се оправя сам с дебела (най-вероятно ядрена) тояга.

Никакви дълбоки съображения, хеле пък да не говорим за простотиите на нашите тролове, не могат да бъдат нито основание, нито дори оправдание за анексията на Крим и за разпалването на войната в Донбас. (Да не говорим и за този цинизъм, че Русия е гарант за териториалната цялост на Украйна, съгласно Будапещенският меморандум).

От гледна точка на Международното право, Путин е престъпник - рецидивист. Това той го знае много добре и това е и една от причините за ескалацията на войната. След като осем години не можаха да активират някаква прилична пета колона (направо не е за вярване но стана така), която да вземе властта в Украйна и да им "подари" Крим и Донбас под формата на някакво ужким доброволно споразумение, Путин и компания решиха да окупират цялата Украйна, да наложат някакви свои мекерета и подставени лица (на това те викат "денацификация" и "демилитаризация"), след което да си вземат това което им харесва, а остатъчна Украйна да бъде върната в руската имперска орбита.

Украинският народ даде достатъчно ясен отговор на тези мераци, щения и иждивения. Потапянето на флагмана на руския черноморски флот, заедно с предишната реплика към капитана му отправена от гарнизона на Змийския остров станаха символ на отношението на украинците към скъпите гости.
image

Сега се явява нова символика. След рухването на Кримския мост (кой го събори е отделен въпрос на който още няма отговор) – единствената сухопътна линия за снабдяване на руската армия в Крим, Херсонска и Запорожка област, руските витязи успяха да счупят Стъкления мост в Киев – безспорно любима атракция на местните жители и туристите. Голямо постижение, няма що… Вижте само каква размяна - главната снабдителна линия на руската армия срещу главното туристическо забавление в Киев.

Сега могат да започнат залозите кой ще спечели войната…




Гласувай:
23



1. vacsine - И любимата ми опорка - "Вие ...
12.10.2022 10:39
И любимата ми опорка - "Вие къде бяхте 8 години..."
цитирай
2. morskipesni - Ами!- освен "атлантическите " тролове и опорки
12.10.2022 10:51
почти не останаха други. Ама така е, мръсна, груба и подмолна цензура, цензура.. на истината. И това ще мине, важното е да се знае поименно кои са измекярите-антибългари, да се регистрират с доказателства подлостите им. Съд иде!
цитирай
3. teodordetchev - Няма да изтрия този коментар. Той е веществено доказателство...
12.10.2022 11:05
... за заплахите, които морския трол ръси под всеки постинг. Преди време обясних, че тези заплахи са свързани със презумпция за насилствена промяна на конституционния строй в България.
Г-н Морският всъщност се надява на преврат или на окупация на България от чужда държава. Вярно е, че за надежди едва ли ще осъдят някого, но когато има и призив за насилствена смяна на държавния строй, може да се поживее известно време на държавна издръжка.
цитирай
4. notfun - айде, сега, да чуем, и, КОЙ е ишецът..?!!
12.10.2022 12:54


. morskipesni - Ами!- освен "атлантическите " тролове и опорки
10:51
почти не останаха други. Ама така е, мръсна, груба и подмолна цензура, цензура.. на истината. И това ще мине, важното е да се знае поименно кои са измекярите-антибългари..
цитирай
5. get - До 3. teodordetchev - Няма да изтрия този коментар. ОТГОВОР: А и не трябва, тъй като?
13.10.2022 09:37
teodordetchev написа:
... за заплахите, които морския трол ръси под всеки постинг. Преди време обясних, че тези заплахи са свързани със презумпция за насилствена промяна на конституционния строй в България.
Г-н Морският всъщност се надява на преврат или на окупация на България от чужда държава. Вярно е, че за надежди едва ли ще осъдят някого, но когато има и призив за насилствена смяна на държавния строй, може да се поживее известно време на държавна издръжка.


Е показател за ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО, по-скоро липсата на такова - у тези ПОДКРЕПЯЩИ "Специалната" военна операция на Руската федерация, оглавявяна от интелектуалния лилипут с малко име Владимир?
С която Путин и сие - затриха ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ПРИДОБИВКИ останали им в наследство от Царската и Съветска империи !

- Русия губи войната! Показателни за това са?
В момента чрез Ердоган, Путин МОЛИ ЗЕЛЕНСКИ ЗА ПРЕГОВОРИ!
И тъй като няма достатъчно тежки реални аргументи започна с тотални бомбардировки на цивилни обекти ... или както го е казал народът ни?

- Змията хапе най-лошо преди края си!
цитирай
6. teodordetchev - До get
13.10.2022 09:57
Не мога да не се съглася с Вас. Чува се, че Путин търси преговори и по други канали, но проблемът му е, че това което той ще предложи никой няма да го приеме. Путин ще предложи примирие и безкрайни преговори, както в периода 2014 - 2022 година. Ще преговаря и ще чака нов удобен момент да удари по Киев и цяла Украйна. Срещу него няма дебили и имбецили - тази формула се разчита за секунди.
Едновременно с това, Путин няма да се изтегли от окупираните територии, просто защото ако направи това ще го "изтеглят" от Кремъл с ритници. В момента не е ясно кой е най-опасен за Путин от опонентите му, но крайните националисти и някои изтрещели военни не са за подценяване.
Така че, за съжаление войната ще продължи, кръвопролитията също, докато Москва инкасира реално военно поражение, а не просто загуба на някаква окупирана преди това територия. Тогава вече, в Русия ще има някаква промяна (не е задължително да е към по-добро) и ще има условия за сключване на мир. Впрочем, без каквито и да са гаранции за по-далечното бъдеще.
цитирай
7. teodordetchev - Да andrei
13.10.2022 10:05
Слушай глупако комплексиран. Кой е дърт и кой е дебел не е твоя работа. Пък и никой не се интересува от мнението на отрепки, които пълнят нета с глупости.
Ще кажа само едно - човек, който примлясква в очакване да заличат с ядрен удар цяла държава - според твоята малоумна кратуна - Обединеното кралство, не може да бъде категоризиран другояче, освен като пълен идиот и малоумник.
Излишно е да обяснявам, какъв ще бъде отговорът на такова "послание" като ядрения удар по който точите лиги. После гайгеровите броячи и дозиметрите ще станат потребителска стока за бита като миксерите и тостерите.
Ние наистина не сме държава, а разграден двор, защото това което ти пропагандираш в смрадливия си блог не е просто "лично мнение" - то е призив за унищожаване на милиони хора. Мога само да гадая, защо службите за сигурност не отделят по малко внимание и на гниди като теб. Такива като теб са не просто "полезни идиоти". Вие сте изключително вредни идиоти, духовни потомци на Лев Главинчев, изроди, които биха станали доброволци ако има потребност да се разстрелят няколко хиляди души в случай на не дай си Боже, поредно наше "освобождаване" от страна на московитите, чиито задници ди готов да ближеш денонощно.
Слава Богу, все пак у нас има останки от държава и ако възникне критична ситуация се надявам да има кой да Ви удари през ръцете - теб и подобните на теб гнусотници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5840510
Постинги: 781
Коментари: 3551
Гласове: 52974
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов