Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2022 17:13 - Свързването на Черноморските с Беломорските пристанища ще стане. Естествено – пак с помощ от ЕС
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3539 Коментари: 10 Гласове:
18

Последна промяна: 04.11.2022 17:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Според условията на мирния договор от Ньойи сюр Сен, с който се приключва нашето участие в Първата световна война, на България се полагал „свободен икономически излаз на Бяло море“. В нашите учебници пишеше доста невярното твърдение, че отначало така пишело в договора, ама после не било изпълнено.

Истината е, че правителството на Стамболийски отказва направеното му предложение да се построи българско пристанище до Дедеагач, сега – Александруполис. Не било икономически изгодно. Аз си запазвам правото да се съмнявам в преценката на Стамболийсик, имайки пред вид и образователния му ценз и акъла му, а и политиката му на сближаване с Югославия срещу Гърция. (Напълно неуспешна впрочем).

Днес, слава Богу договорът от Ньойи сюр Сен отдавна има само архивна стойност. Някои хора не могат да разберат това – те не знаят нито за Парижкия договор след ВСВ, нито за Заключителния акт от Хелзинки, те продължават да скандират: „Долу Ньой !“, без да си дават сметка, че стават смешни. Важното е, че в огромното икономическо пространство на ЕС – най-големият пазар в света, ние можем да правим всичко, което намерим за разумно, полезно и изгодно, стига да имаме партньори за това, на които проектите ни също да „отърват“.

image

Случаят със свързването на Черноморските с Беломорските пристанища е точно такъв и ще можем само да сме щастливи ако нещата се развият благоприятно. Е, Костадин Подхалимович Червонцев пак ще ни обясни вредата от Европейския съюз, но ние ще му пожелаем да се придвижи в посоката на руския военен кораб. Всъщност те отдавна вече са „кораби“ в множествено число, ама така пък Червонцев ще се ориентира по-лесно.

image

Прочетете подробностите в публикацията към която води линкът, даден по-долу. От нея ще разберете перспективата на създаването на интермодален коридор Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе:

https://blacksea-caspia.eu/bg/khristo-aleksiev-i-kostas-karamanlis-uskoryavame-proekta-za-intermodalna-svrzanost-ot-egeysko-more



Гласувай:
18



1. morskipesni - Струва ми се, че поради жалката напреднала възраст
04.11.2022 19:09
някак ще успееш да избегнеш въжето от Народния Трибунал. Но присъда ще има, тя ще е за антибългарска пропаганда и щети нанесени от чужда, враждебна за народа агитация.
цитирай
2. raders - :) Разбира се, като умен човек, няма ...
04.11.2022 21:40
:) Разбира се, като умен човек, няма да му обърнеш внимание на този охлюв с псевдоним "Морски песни". Тези имбецили обичат да плашат с народни трибунали и някакви техни средновековни средства за въздейстие. Ми той Господ като иска да накаже някого, първо му взема акъла.
цитирай
3. teodordetchev - Да започнем с това, че градинските охлюви са полезни, а според много хора и вкусни ...
04.11.2022 23:40
... животинки. Очевидно, трябва да се уточни, че става дума за гол охлюв, иначе казано - плужек, твар която наистина представлява напаст по дворове и градини.
По въпроса за вниманието към подобни безграбначни мекотели имаме известно разминаване в мненията. Тезата, че трябва да "убиеш простака с мълчанието си", не работи в България. Вярно, аз в момента не съм действащ, "оперативен" политик, за да треперя за всяка прахолинка от и по "имиджа си", но като цяло мълчанието когато те плюят е контрапродуктивно.
Хората започват да си мислят, че има нещо вярно в клеветите, когато става дума за някакви хули и обвинения. В нашия случай, на голия охлюв трябва за кой ли път да му се обясни, че неговите закани за Народни съдилища и други анти-конституционни форми на извънредни съдилища, са пряк призив за насилствена смяна на конституционния ред. Нашият плужек си го е сложил този въпрос на едно много специално място, но той не трябва да живее с илюзията, че вечно ще може да ръси мъдрословията си из нета.
Всеки е в правото си да поиска защита срещу подобна форма на вербална агресия (най-дребното в случая) и най-вече в съдържащата се заплаха със саморазправа, която може да бъде прочетена в тези обещания за Народен съд, бесилки и тути кванти.
Индивидът, за който си говорим смята, че е надеждно защитен зад своята анонимност. Това е огромна заблуда и той ще се убеди в това, миг след като на някой му писне и се обърне официално към ГДБОП. В ГДБОП няма да им стане драго, че трябва да се занимават с някакъв интелектуален клошар, но пък от друга страна те много бързо ще се справят с него. При добре аргументирана жалба, полицията може да премине към "реализация", както са се изразявали кадрите на ДС на времето в рамките на 24 часа. Тоест за едно денонощието следственият арест може вече да бъде огласян от морски песни или от морски пр@дни, както изящно се изразява една дама, която наминава през блога ми.
Какво обвинение биха му предявили не се наемам да кажа, но има правни формули и за него.
цитирай
4. teodordetchev - Тук вече зависи, как ще погледне прокуратурата на работата си.
04.11.2022 23:52
Най-простото е да го пуснат след 72 часа, разчитайки, че след преживянате изненада рязко ще намали проруската си активност в нета. Това разбира се би било много повърхностен подход.
Другият вариант е да се разгледа деятелността на гризящото мекотело в нейната цялост. Тогава вече ще стане ясно, че имаме пример на агент за влияние, който систематично и неотклонно налага анти-демократични, анти-конституционни и ако щете антинационални тези в публичното пространство. Разбира се, фигурата на "агента за влияние" най-общо казано я няма никаква в Наказателния кодекс, въпреки че и на прокуратурата и впоследствие на съда би било прекрасно ясно с какво си имат работа.
Затова и ако "попадне на хора", нашият гол охлюв вероятно ще научи, че му се повдига обвинение за тормоз, при това далече не само над мен. Ако свидетелствам пред съда, ще бъда принуден да призная, че хиляди пъти предпочитам путинистите да са от типа на нашия плужек - прости, тъпи, ограничени, злобни и без искрица интелект. Такива "агенти за влияние" се наритват най-лесно. Много по-неприятно и по-тъжно е срещу теб да седи някакъв интелигентен, ерудиран но достатъчно морално корумпиран човек, който "умно" да те убеждава във величието на Московията, а не да те плаши, че ще те беси.
Разбира се, нашите предпочитания, какви да са троловете на противника в условията на хибридна война, може да са интересни за съда, но няма да са му от полза. Най-вероятно по време на съдебното дирене ще се установи, че поне няколко десетки хора са се наслаждавали на обещанията на морския гол охлюв и са щели да бъдат бесени, въдворявани по местожителство, трудоустройвани в Белене и Ножарево (за дамите - Скравена) и така нататък.
Каква присъда за тормоз, изнудване, заплахи, възпрепятстване да осъществяват куп хора конституционните си права и прочее, ще произнесе съдът аз наистина не знам, за това си има съдии. Нищо чудно да се отърве с някоя условна присъда. Те за убийство по непредпазливост дават 3 години условно, та какво остава за тук.
цитирай
5. teodordetchev - Разбира се, всичко това ще бъде чудовищна загуба на времето на хора, ...
05.11.2022 00:06
... които имат много по-важни работи за вършене - прокурори, съдии, адвокати, свидетели по делото и прочее. Но нашият морски плужек няма от къде да бъде сигурен, че няма точно той да изтегли късата клечка. Бавно но сигурно на хората им писва. Те са готови да спорят с хора, които са на противоположни позиции, но все по-малко им се занимава с идейни последователи на Лев Главинчев, иначе казано с душевни изроди. И в един момент може да стане така, че нервираните "БОПаджии" да го измъкнат от вонящата му дупка, да го закарат в "курте де курник", както пишеше Дядо Вазов в "Немили - недраги" и от там изведнъж да започне едно стремително пързаляне надолу по наклонената плоскост, което да завърши с присъда - условна или ефективна.
Сега, дори да е условна присъдата, морският охлюв ще трябва да си седи на седалищния мускул и да си опича акъла, защото при рецидив се излежава присъдата ефективно и в пълен размер. Това сигурно ще е по-голямо мъчение за нашия съвременен Лев Главинчев, отколкото ако го пратят в затвора. Но затворите са препълнени и наистина за там има по-адекватни кандидати от нашия жалък мухъл.
Написах толкова много не заради нашето блогово нищожество, а заради други хора, които биха могли да извадят поуки от написаното. Нашият "морски" не е способен да размишлява толкова подредено. Той може само да извършва с извинение "дефекация в писмена форма". Кондиса някъде, пък вземе че се "изходи" по въпроса.
Само че, благодарение на бурната деятелност на руските му приятели, в един момент съответните компетентни органи могат да решат да поразмахат парцала с белината. Не за да я пият, а за да дезинфекцират тук - там. И тогава може да му излезе късмета. Той се досеща, колко хора от сърце ще му помогнат да бъде "големият печеливш".
Така че уважаеми raders, това е бляскавата перспектива пред нашия гол охлюв в случай на малка промяна в ситуацията и елементарно усилие на специализираните органи да постреснат напълно разгащилите се "про-кацапски" другари.
цитирай
6. get - До 1. morskipesni - Ей плъхока !! Някога не ти ли е минавало през ума - че ... ?
05.11.2022 10:56
morskipesni написа:
някак ще успееш да избегнеш въжето от Народния Трибунал. Но присъда ще има, тя ще е за антибългарска пропаганда и щети нанесени от чужда, враждебна за народа агитация.


... както се правеш на "бабаит" - някой може да те приеме на сериозно ... и тогава жална ти майка - на теб "героя" ?!!

П.П.
Казвам го за да те предпазя от присъщата ти глупост а от там самонадеяност - че простотията ти ще остане ненаказана ... не да те плаша :))) !!
цитирай
7. notfun - Точно така, теодоре
05.11.2022 18:28
Напълно те поддържам, заеми се по-сериозно
с голият охлюв и. Подай жалбата
тъй като поведението и речта на омразата на този минаха всякаква благоприлична граница време е да му покажем нашата колективна отговорност и достойно гражданско поведение
Бих помогнала с каквото мога
ще ти дам координати на лични,ако имаш нужда
Поздрав от мен юлия
и продължавай да пишеш
четем те, много повече сълогери, с интерес
цитирай
8. get - До teodordetchev - Господин Дечев, това за което упоменавате още в началото е в контекста на ... ?
06.11.2022 08:59

- Ето това ?

teodordetchev написа:

Според условията на мирния договор от Ньойи сюр Сен, с който се приключва нашето участие в Първата световна война, на България се полагал „свободен икономически излаз на Бяло море“.



- Но в цитирания по-долу

Член 48 от Мирен договор между Основните Съюзнически и Асоциирани Сили и България и Протокол
Подписан в Ньой сюр Сен на 27 ноември 1919 година - Четем?

"България се отказва в полза на Основните Съюзнически и Асоциирани Сили от всички права върху териториите в Тракия, които са принадлежали на българската монархия и които се намират извън границите на България, както е посочено в член 27 (3), част II (граници на България) и които не са били предоставени в момента на която и да е държава.
България се задължава да приеме споразумението на Основните Съюзнически и Асоциирани сили по отношение на тези територии, особено онази част от него, която касае националността на жителите.
Основните Съюзнически и Асоциирани сили се задължават да осигурят икономическия излаз на България на Егейско море.
Условията на тази гаранция ще бъдат фиксирани на по-късна дата." - край на цитата + Питане?

В началото на 80-те години сред определени среди ... започнаха да се носят слухове от вида на "градски легенди", че видите ли: по време преговорите при подписване на Ньойския договор има определен преклузивен срок, по силата на който "подписалите имат право да искат промяна на клаузите" ... след изтичане на 80(осемдесет) години от датата на подписване?
Тоест нещата се коментираха в нещо от вида на "международен кондоминиум" - върху териториите на "западна тракия" ... тоест за това, което коментираме в момента.

Та питам - доколко ви е известно за нещо такова ... тъй като явно темата ви е близка?

- С уважение!
цитирай
9. vladtepes - За Стамболийски
07.11.2022 11:26
Стамболийски провежда няколко прогресивни реформи - конфискува най-хубавите къщи по селата и настанява в тях постоянните присъствия на БЗНС, създава Оранжева гвардия - достойна основа на бъдеща армия с командири активисти на БЗНС вместо старите офицери, създава и т.н. сопаджии за популяризиране на земеделските идеи и т.н.
цитирай
10. teodordetchev - Уважаеми GET, с удоволствие отговорих на въпроса Ви ...
07.11.2022 16:45
..., като му посветих един нов постинг. Е, постигнът е доста научно-популярен но съм се убедил, че и от такива има нужда.
Иначе темата би трябвало да се развие в дълбочина. Както ще прочетете в поста - никой нищо няма да ни връща, но ние имаме правото свободно да се подвизаваме по всички територии, за които едно време сме ляли кръв и които днес са в границите на ЕС. на първо място - в Беломорска Тракия.
България може да направи големи неща, ако за малко политическите елити вдигнат поглед от пъпа си, както разбира се и от портфейлите и банковите си сметки.
Но повече по въпроса - в новия постинг за градските легенди за връщане на земи и територии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5834091
Постинги: 780
Коментари: 3551
Гласове: 52945
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов