Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 20:24 - Дясно, та дрънка
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 3147 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.11.2014 22:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дясноцентристкото ми сърце изпада в умиление от новините за държавния бюджет. Понеже сме взели властта и сме дясноцентристи, може и да не търсим заеми (кой знае, то без майтап Орешарски остави финансите в тотален батак, та може и да се наложи, да не дава Господ), но все пак, колкото и да сме десни, ще увеличим данъците. Дяснооо! Дума да няма. И като ги увеличим, може и пропорционално да е. Още по-дяснооо! Браво! Така се насърчава финансовата дързост на предприемчивия българин! И не баш веднага, но примерно най-късно в 2016 ще увеличим акциза върху цигарите. Е, сега вече се успокоих. То, да знаете, точно така става - като вдигнеш данъците и таксите (което е дяснооо), тутакси се намалява недоборът, увеличава се събираемостта, въобще - настъпва финансова дисциплина. Ашколсун! Ама я как си личи, че ГЕРБ е на власт - те и при предишния си мандат пак се издържаха с контрабанда на тютюневи изделия, а сега вече най-късно от 2016 ще е абсолютно сигурно, че всяка цигара, изпушена в България, ще финансира банкянския фонд "И аз съм партия". Ей така се бори контрабанда. Машалла на десните ни политици! Аферим за реформите! Чок мерси за бюджета, ама аз вече направо почвам да плача за безбюджетието на г-да Райков и Близнашки... 
Е, хубаво, данъците ще се вдигнат по, таковата, най-десен начин. Добре. Социалният министър Калфин сигурно се радва. Ама да не бърза много с радостта. Че те, парите, няма да идат за социални разходи, образование и култура. Ние може и цяла година да говорим за образованието, ама - нъц! Продавайте ниви и пращайте децата в НБУ или АУБ, които са добри, но все пак скъпички университети. Така де, Борисов вече си е взел поука от предишния мандат и тоя път спира износа на образовани кадри за чужбината. Даже направо спира образованието като такова. После - що другарят професоректор Илчев хвалел Орешарски: ами че нали благодарение свалянето на втората Окупация на СУ с любезното съдействие на Обсадителната полиция беше станало така, щото няколко милиона от тогава непокорната БНТ почти (ама само почти) отидоха в касата на Университета! Как няма Историческият факултет да плаче за бай Тошо, когато комунягите сипваха щедро за образованието - или, хайде, не сипваха, ама поне обещаваха. А нашите принципни дясноцентристи са железни - те обичат Яворов. "Не обещават те..." А, извинявайте, не сте чували цитирания половин стих, защото поради липсата на пари за образование не сте чували за Яворов. Ваш си проблем. 
И за отбрана нищо не отива! Бившият министър на отбраната и г-н Божилов от Софийския форум за сигурност съвсем разумно предупреждаваха за заплаха от Русия. Президентът Плевнелиев - също. Министъра смениха, Президента игнорираха, а за СФО не са и чували... Нито лев за топове. Ама тя каква излезе - ни топове, ни масло. Я направо да идват руснаците. Поне топове ще има. Ама били сме в НАТО, ама нещо западните вестници предупреждават за рискове пред Източна Европа. Трай, коньо, за зелена трева! Ние с братушките сме си добре. Бедният министър Митов (на МВнР) може и да си говори, ако иска. На нас за НАТО не ни дреме. Искаме си СИВ. Че нали така и така се издържа нашата партия със сива икономика. А най-плашещото е, че всичко това са "нашите", т. нар. десни (с все прословутия Блок вътре). И че обективно по-добро от тяхното управление в момента не е възможно. Почвам да се кръстя с две ръце. 
Добре де, а за какво отиват парите? Няма култура, няма образование, няма отбрана... какво има? Извън краденето, имам предвид. Ще плащаме руски газ на специално завишени само за България цени докато по-богати страни получават горивото на позорно, обидно намалени такива? Защото умираме от любов към парното? А, не. Не било това. Най ми било МВР. Отново огромна част от бюджета се налива в милите структури. Родната полиция ни пази. Дяснооо. Направо "малка" държава! И едновременно с това - социалнооо! Всеки сиромах в България ще стане полицай. Хем униформа (облекло), хем заплати, хем социални осигуровки, хем безработицата - бита. Сигурно все пак има и нещо дясно в цялата работа. Може би полицаите ще се хванат да засяват държавни или държавно-частни ниви с марихуана, а после ГЕРБ ще продава стоката в амстердамските кофи шопове, та да се реализира печалба? Така и така повечето полицаи (с няколко поименни изключения) за друго не стават - освен да садят канабис. Да, тук е дясното, както би казал Шекспир. Представям си вече как Първо РУП се преобразува на Първо районно полицейско ТКЗС "Народен коноп". Ура! Ура за новото дясно, европейско, народно правителство! Да живее! Да живее волята за реформи! Аз излазям. Някой да загаси лампата. Впрочем, може да е Росатом - по един или друг начин. 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625291
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата