Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2023 20:28 - Пържена сьомга с огретен от тиква и праз
Автор: anonymous285 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2478 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Пържена сьомга с огретен от тиква и праз        

https://gotvi.lidl.bg/recipes/p-rzhena-s-omga-s-ogreten-ot-tikva-i-praz

1:10 h (12) Начин на приготвяне  

image

1. Почистваме праза, нарязваме го на колелца с дебелина около 1 cm и го бланшираме 2 - 3 min във вряща подсолена вода. След което го заливаме със студена вода и го оставяме да се отцеди.

2. Обелваме тиквата, разрязваме я на две, отстраняваме семките и воднистата част и нарязваме месестата част на тънки шайби. Нареждаме на пластове нарязаната тиква, колелцата праз и тиквените семки в плитка намазнена форма за огретен, като подправяме леко със солта и черния пипер. Накълцваме на ситно листенцата на 2 стръка салвия. Смесваме ги със сметаната, бульона, сока от портокал, солта и черния пипер и разбиваме. Заливаме огретена и печем в предварително загрята на 200°C фурна за 50 - 60 min, докато тиквата омекне.

3. Междувременно измиваме и подсушаваме филетата сьомга, натриваме ги със солта, черния пипер и кората от портокал. Запържваме ги в сгорещено олио по 2 - 3 min от всяка страна. Накълцваме останалата салвия, наръсваме рибата с нея и я сервираме с огретена.

Съвет:
Можем да приготвим огретена и с обикновена тиква или с тиква Хокайдо. В зависимост от сорта, времето за приготвяне ще се съкрати малко.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2479817
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031