Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 21:09 - Съюзът за стопанска иниицатива (ССИ) ще съди издателите на "Телеграф" и "Монитор".
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 7256 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Днес, 15 март 2010 г., вестниците „Телеграф” и „Монитор” публикуваха пищни материали, обявяващи Съюза за стопанска инициатива (ССИ) за перачница на пари. Още по-точно – за перачницата на „Октопода”. Вестник „Телеграф” не качва текстовете си „он - лайн”, затова тук трябва да се задоволя да поместя първата страница на високотиражното издание. Така читателите могат да видят ентусиазма обзел издателите на вестника.

 

image 

 

Ще попитате защо пиша за ентусиазма на издателите. Отговорът е прост – публикацията очевидно е дирижирана „от горе” и съдържа внушения, неистинноста на които е лесно доказуема, но които едва ли ще бъдат проверени от обикновения читател. Подобен подход, родеещ се с Гьобелсовата пропаганда не е типичен за професионалните журналисти, които ако не друго, поне винаги искат мнението на отсрещната страна. Дори и да е проформа, репортерите, редакторите и редакционните анализатори винаги се подсигуряват с включване и на „другото мнение”. В нашия случай подобни неща няма – има обвинителен монолог, пълен с всякакви грешки. Не случайно, двете страници във вестник „Телеграф”, посветени на ССИ са подписани от „Екип на „Телеграф”. Хората са прави – не си струва да се подписваш под подобен пасквил, защо да си излагат имената.

 

Дори и краткият текст в "Монитор" е пълен с явни фактически грешки. Примерно този бисер:

Собственик на всички дружества очевидно е "Ест". Тя ги финансира под формата на заеми. Нейни собственици пък са Явор Джиджев, зам.-председателят на УС на ССИ Теодор Дечев и една офшорка.

 

Никога не съм притежавал и един дял от ЕСТ АД. Бих се радвал да бях притежавал, но не съм. Е, какви са тези разследващи журналисти, които не могат да направят една справка в Търговския регистър !? Хората в "Монитор" не са такива неграмотници. Просто такива са указанията на издателите. Затова и ще съдим издателите.

 

За страшните разкрития на местник „Монитор” погледнете тук:

Под чадъра на работодателска организация

ФИРМИ ПЕРАТ ПАРИ НА ТРАКТОРА

Съюзът за стопанска инициатива е оплетен в пипалата на Октопода

http://www.monitor.bg/article?id=236333

 

По-долу, помествам официалното съобщение на Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) за твърдото му намерение да защити репутацията на организацията по съдебен ред. То изобщо не изчерпва коментарите, които тепърва ще бъдат направени.

 

Изх. № 27 от 15 март 2010 г.

 

 

 

ИЗЯВЛЕНИЕ

на

Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива (ССИ)

 

 

 

Днес, 15 март 2010 г., вестник „Телеграф” в безпрецедентна по своя характер публикация, отправи към Съюза за стопанска инициатива (ССИ) обвинения и квалификации, които уронват доброто име на организацията и сами по себе си представляват откровено неверни и лъжливи твърдения. Подобна публикация не просто злепоставя организацията, тя представлява оказване на психологически натиск върху членовете на ССИ и цели демонизирането й в очите на общественото мнение.

 

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) е национално представителна работодателска организация с история и безупречна репутация на партньори на Правителството и синдикатите в системата на тристранното сътрудничество. Никога в историята на ССИ, към него не са отправяни каквито и да са обвинения за незаконна дейност, нито пък е било факт и най-невинно нарушение на националното законодателство. ССИ е бил и в момента продължава да е партньор на Правителството в осъществяването на различни проекти, най-вече в сферата на безопасните и здравословни условия на труд и в осъществяването на Оперативна програма „Човешки ресурси”.

 

Ядрото на партньорството между Изпълнителната власт и ССИ включва съвместна работа в следните тристранни органи: 1.1. Национален съвет за тристранно сътрудничество; 1.2. Отраслови и браншови съвети за тристранно сътрудничество; 1.3. Общински съвети за тристранно сътрудничество; 2.1. Съвет към изпълнителния директор на Агенцията по заетостта; 2.2. Национален съвет за насърчаване на заетостта; 2.3. Комисии по заетостта към областните съвети за развитие; 2.4. Съвети за сътрудничество; 3.1. Национален съвет по условия на труд; 3.2. Фонд "Условия на труд"; 3.3.Отраслови и браншови съвети по условия на труд; 3.4. Областните съвети по условия на труд; 3.5. Общински съвети по условия на труд; 4.1. Съвет за социално подпомагане; 5.1. Надзорен съвет на Националния осигурителен институт; 6.1. Надзорен съвет на Фонд “Гарантирани вземания на работниците и служителите”; 7.1. Събранието на представителите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК); 8.1. Национален съвет за интеграция на хората с увреждания; 9.1. Управителен съвет на Социалноинвестиционния фонд; 10.1. Управителен съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО); 11.1. Национален съвет по равнопоставеността на жените и мъжете към Министерския съвет; 12.1. Надзорен съвет на Националния институт за помирение и арбитраж; 13.1. Управителен съвет на Българския институт за стандартизация (БИС); 14.1. Съвет по акредитация при Изпълнителна агенция “Българска служба за акредитация”; 15.1. Националният съвет по трудова миграция (НСТМ); 16.1. Икономическият и социален съвет (ИСС); 17.1. Съвет за икономически растеж (СИР); 18.1. Национален съвет по данъчна политика при Министъра на финансите. В списъка не са включени всевъзможните работни групи и ad – hoc комисии в които също партнираме.

 

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) е член на Европейския съюз на занаятчиите, малките и средните предприятия (UEAPME) и е участвал, както и продължава да участва в разработването на различни обучителни, научни и научно приложни проекти на европейско равнище. В тази сфера репутацията ни също е безукорна.

 

Във връзка с казаното до тук, представители на УС на ССИ проведоха консултации с юридическите съветници на Съюза. Установихме, че съществуват достатъчно правни механизми, с помощта на които да защитим доброто име на Съюза. Доколкото съществуват правни възможности за това, претенциите на ССИ ще бъдат насочени най-вече към издателите на вестник „Телеграф”, които според нас носят изключителната отговорност за извършеното издевателство. Надяваме се, че издателите, няма да успеят да се скрият зад гърба на журналистите от вестника, които познаваме като способни и компетентни хора, които не биха предизвикали подобен скандал по толкова неаргументиран, скалъпен и непрофесионален начин.

 

Обръщаме се към всички членове на ССИ с уверението, че няма да допуснем доброто им име да бъде петнено по толкова недостоен и злонамерен начин. Няма да спестим нито сили, нито материални средства докато всички злепоставени не получат необходимото удовлетворение.

 

Същото е посланието ни и към българската общественост. ССИ няма какво да крие, още по-малко от какво да се срамува. Години наред, ние работим в обстановка на пълна прозрачност, като несъмнено създадохме притеснения за различни злоупотребители и „създатели на лоши практики”. Ние няма да спрем своята работа, нито ще променим целите и стила си. Ще защитаваме доброто си име с всички законови средства, без значение защо идват ударите срещу нас – поради нечии накърнени корпоративни интереси или заради „политическо непослушание”.

 

 

За УС на ССИ:

 

Д-р инж. Теодор Дечев

И. д. председател на УС на ССИ

 

 




Гласувай:
7



1. aatanasov - Браво !
15.03.2010 21:59
Други като не можаха и все още не могат да осъдят тази алчна и безскрупулна ламя Ирен Кръстева , дано вие успеете !!! То помия, кал и мръсотия, че ще има - ще има, но ЛАМЯТА трябва да се обезглави ! Готов съм да помагам при нужда !
цитирай
2. анонимен - Вестниците на Мафията
16.03.2010 11:07
викат: "Дръжте мафията!" ;)))
Позната история. Горе сърцата, г-н Дечев!
цитирай
3. анонимен - Айде сега ....
16.03.2010 13:45
...Уважаеми Д-р инж. Теодор Дечев - И. д. председател на УС на ССИ ,
дайте обясненине и по какъв начин един ЩАТЕН служител - ОФИЦЕР от ДАНС и НСС се явява ЩАТЕН член на УС на ССИ.
ЧЕТИРИ Закона на Република България забравяват директно на щатни служители на МВР да бъдат членове ва каквито и да било организации , а ако това е легенда то след приключването и трябва служителя да сдаде всички постове а формираните средства да се предоставят в полза на държавата. В противен случай отиваме към четвърти Закон но това е друга тема.


цитирай
4. анонимен - Мисля, че умишлено се бъркат ЩАТЕН с ...
16.03.2010 14:03
Мисля, че умишлено се бъркат ЩАТЕН с НЕЩАТЕН и НАЗНАЧАЕМ с ИЗБИРАЕМ.
цитирай
5. анонимен - Пералнята на октопода -
16.03.2010 21:31
това звучи покъртително! Варианти - "мокрото помещение на октопода", "банята на октопода" и пр. Поезия!
Сериозно : "прането на пари" е внасянето в гражданския оборот (най-често в банка) на средства (най-често пари в брой), придобити от престъпна дейност. С други думи, приема се за доказано, че средствата на Алексей Петров са придобити от престъпна дейност, а презумпцията за невинност да върви на кучето под опашката.
Много мило и демократично. Почва да напомня на 1984, особено с високопоставения източник.
ПП - атанасов, Ирен не мяза на ламя. По-скоро на гуца го докарва.
цитирай
6. teodordetchev - До уважаемия Анонимен 3.
17.03.2010 12:13
По време на работата си в ДАНС, Алексей Петров не е бил в никакви трудови или граждански правоотношения със ССИ. Също така, по това време той не е бил член на Надзорния съвет на НОИ, който той напусна още по-рано.

Освен това, Алексей Петров никога не е бил член на УС на ССИ. Той е бил изпълнителен директор. Според устава на ССИ, изпълнителният директор се назначава от председателя на УС на ССИ и е с административни функции, които председателят може да прецизира по свое усмотрение.

Вие сте абсолютно прав за цитираните от Вас нормативни актове, но те не са нарушени и на йота, поради изброените по-горе обстоятелства.
Поздрави !
цитирай
7. анонимен - Голем смешник си!!!!!!!!!!!!!!!!!
17.03.2010 19:35
Теееодорееееееееей,навсякъде ръсиш простотии и щуротии.Вреш си дупето във всеки сайт,щото определено ,не си вреш главата ,която е куха и чакаш да "заградиш" симпатизанти.Но има две истини за теб.Първата е,че си вреш дупето за да се изакаш в поредния сайт и втората,че те е до сърбял гъзеца за мащабен напън от мъжки ласки.

цитирай
8. анонимен - Не съм анонимен Тедко
17.03.2010 19:52
Не те ли е срам!!!!!!"Яхваш "интересни "вълни" в различни сайтове,но ако ти се набие сърфа в голямото дупе ще стане голям резил.В общи линии смях голям.Хващаш "шарани" и зарибяваш,но дали в "блатото" ти има кислород???????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5798702
Постинги: 758
Коментари: 3533
Гласове: 52533
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов