Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2012 00:16 - Кой точно изнудва г-жа Донка Митева ?
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 7157 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не исках в навечерието на такова позитивно събитие като приемането на учредителната декларация на свободните социалдемократи от „Свободен народ“ да се занимавам с поредната дивотия в милото ни Отечество, но съдбата е безмилостна. След като вчера изненадващо за по-голямата част от публиката, г-жа Донка Митева изведнъж осъзна, че Алексей Петров е демон и обществен враг номер едно, днес прокуратурата се хвърли да го намести по най-бърз начин зад решетките. За най-голямо съжаление, съдът угоди на прокурорския натиск, въпреки, че и от самолет се виждаше, че и на двамата свидетели на чиито показания се опираше прокуратурата в искането си за задържане под стража на Алексей Петров НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА.

Единият „свидетел“ - гражданинът Устинов, очевидно има лична вендета срещу Алексей Петров. Неговата нестабилност и недостоверност са ясни на всички, най-вече на самите прокурори но те продължават да го използуват, защото обслужва основната сюжетна линия в настоящия процес – медийната война. Странно е и жалко, когато магистратите не се стремят към постигане на правосъдие, а към постигане на победа на „пи ар фронта“. Очевидно е, че в случая Алексей Петров се оказва жертва на една тривиална провокация, в която г-н Устинов е изиграл ролята си – да се срещне с обвиняемия. Поръчението е било просто – да осъществи контакт с Алексей Петров, без значение какво ще си говорят. Важен е бил актът на срещата, а не съдържанието на проведеното събеседване.

И наистина, съдът няма как да установи, какво са си говорили Алексей Петров и Устинов. Там нещата стоят просто – думата на единия срещу думата на другия. За сметка на това, никой не отрича, че е имало среща и прокуратурата надава кански писък - „обвиняемият оказва въздействие върху свидетеля“. Съдът се съгласява, че има основателно съмнение, че върху свидетеля е оказан натиск, въпреки, че самият свидетел е направил опит за убийство срещу Алексей Петров, за който тече съответната прокурорска проверка. Нека корифеите на правото кажат, може ли подобен индивид да бъде свидетел по дело. За мен като редови гражданин това е откровен абсурд.

Дваж по-абсурдна е ситуацията около г-жа Донка Митева. Ако някой не си спомня досегашната роля на г-жа Митева в баталиите около „случая Алексей Петров“ ще напомня, че тя беше от най-ревностните защитници на набедения за „обществен враг номер едно“. Други може и да са забравили но аз не съм изтрил от паметта си факта, че г-жа Донка Митева лично поиска отстраняването на прокурора Костов от делото. При това нападна г-н прокурора не в частен разговор, а публично на пресконференция. Пресконференция в защита на Алексей Петров, на която имах възможността и честта да участвувам.

На тази пресконференция, ние открито заявихме, че става дума за медийна война, а не за търсене на правосъдие, а г-жа Митева направи прокурора Костов на пестил, заради бъркотията около прокурорските терзания – има ли организирана престъпна група „Октопод“, няма ли. И точно тогава, днешната разобличителка на Алексей Петров поиска на прокурора Костов да му бъде даден пътя и да бъде отстранен от делото.

За да не бъда обвинен, че интерпретирам свободно тогавашното изказване на г-жа Митева, просто ще дам няколко линка към текстове в различни сайтове, които са отразили нашата пресконференция в защита на Алексей Петров. Четете, пък си правете заключения:

Бойко в sms до Трактора: Извинявай ! Успах се.

Захари Белчев ~ неделя, 12 септември 2010 в 15:19

http://www.vsekiden.com/76578/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B2-%D1%81%D0%BC%D1%81-%D0%B4%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B0/

Близки на Алексей Петров искат открит процес

септември 12, 2010

http://www.novini.elitno.com/?p=34503

БЛИЗКИ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИСКАТ ОТКРИТ ПРОЦЕС

12.09.2010 17:00

http://www.bulgaria-news.bg/category/today/article/post48996.html

Премиерът в SMS до Алексей Петров: Извинявай! Успах се, ще закъснея за срещата

СОФИЯ Васил ИВАНОВ, 12 Септември 2010; 21:06

http://www.marica.bg/show.php?id=34567

Адвокат Радкова: Делото срещу Алексей Петров е медийно, искаме открит процес

12.09.2010 14:16

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3256491

image

image
По-горе предлагам две снимки от пресконференцията, на която г-жа Донка Митева "направи отвод" на прокурора Костов.

Ако сте приключили с прегледа на въпросните публикации, бихте могли сами да си отговорите, кой уважаващ себе си съд ще вземе пред вид откровенията на г-жа Митева. И наистина – и най-предубеденият съд не би се подложил на унижението да вземе пред вид казаното от г-жа Донка Митева. Читателите биха запитали: И какво печели тогава прокуратурата от тази комедия ? Отговорът се съдържа в казаното в началото – не става дума за правораздаване, а за пи-ар надцакване. Прокурорите отлично знаят, че процесът върви зле за тях, особено след като основният прокурорски свидетел Георги Петракиев Цветанов сам елиминира твърденията, че Алексей Петров е направил опит да го убие. Сега те взимат реванш – не като доказват виновността на Алексей Петров, а като го набедят в „обработване на свидетели“.

 

Остава още един важен въпрос. Как стана така, че г-жа Митева от краен защитник на Алексей Петров стана негов основен „изобличител“ ? Аз имах възможността да водя много дълъг разговор с г-жа Митева след „онази“ пресконференция и знам, че тя беше абсолютно искрена в подкрепата си за Алексей Петров. Каво би могло да обърне тази й позиция на 180 градуса ? Труден въпрос. Г-жа Митева е в достатъчно напреднала възраст за да я заподозрем в користно поведение. Едва ли някой я е подкупил. За мен единственото смислено обяснение е, че г-жа Митева е била заплашена. При това заплахата не ще да е била срещу нея, а срещу някого на когото държи.

 

Ще попитате, дали сериозно твърдя, че прокурорите са способни да изнудват свидетел по делото ? Не бих казал. Има кой да изнудва г-жа Митева – средите сродни на „Катарската плажна мафия“. Прокуратурата само се възползува, защото жаждата за медиен реванш е над въпроса за правосъдието. Това е най-деликатния начин по който мога да се изразя. През следващите дни ще трябва да наблюдаваме изключително внимателно изявленията на г-жа Донка Митева, за да разберем някъде между редовете на казаното от нея, откъде е дошъл натискът върху нея, довел до смехотворното обръщане на линията й на поведение.





Гласувай:
10



1. chavdar01 - Донка Митева-ЯНЕ ЯНЕВ.
04.05.2012 08:30
ДВЕ ЛИЦА,ЕДНО И СЪЩО ПОВЕДЕНИЕ!
ЗАЩО ЛИ!?
НАЙ-ТРУДНОТО НЕЩО В ЖИВОТА Е ,ДА СЕ ИЗПЛЮЕШ САМ В ЛИЦЕТО СИ,
ОБАЧЕ НЯКОИ ХОРА НАИСТИНА УСПЯВАТ ДА ГО НАПРАВЯТ!(ВИЖ МОЙТО ЗАГЛАВИЕ)
цитирай
2. kobata - Има и една друга такава Алексеева ...
05.05.2012 00:46
Има и една друга такава Алексеева защитничка, дето си мени позициите, както морето си мени цветовете, а именно другарката Иванка Славчева от Плевен. Да вземе Алексей да направи едно лятно почистване ли?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5845158
Постинги: 785
Коментари: 3552
Гласове: 53021
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов