Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2022 09:00 - Полша е готова да предаде своите изтребители МиГ-29 в разпореждане на САЩ за да бъдат предадени на Украйна – изявление на МВнР на Полша
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 2583 Коментари: 7 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Министерството на външните работи на Полша, публикува на 08 март 2022 година изявление „във връзка с изказването на държавния секретар на САЩ – Антъни Блинкен по въпроса за предаване на самолети на Украйна”.

         „Властите в Полша, след консултации с президента и правителството са готови незабавно и безвъзмездно да предадат всички свои самолети МиГ-29 на разположение на правителството на САЩ в базата в Рамщайн. Полското правителство също така моли другите страни от НАТО, притежаващи самолети МиГ-29, да предприемат аналогични действия”, се казва в изявлението.

image

         Министерството на външните работи на Полша също така се обръща към САЩ с молба да предостави на полската страна „самолети, които са били в експлоатация с аналогични [на МиГ-29, бел. прев.] експлоатационни възможности”.

image

         „Полша е готова незабавно да съгласува условията за закупуване на тези машини”, са добавили от министерството.

image

         Напомняме, че на 06 март 2022 година, държавният секретар на САЩ заяви, че съюзниците на САЩ от НАТО „имат зелена светлина” да предадат самолети на Украйна. (Пълният и точен текст на изявлението на МВнР на Полша, може да бъде прочетено в английската секция на сайта).

 

Източник: https://www.gov.pl/web/diplomacy/statement-of-the-minister-of-foreign-affairs-of-the-republic-of-poland-in-connection-with-the-statement-by-the-us-secretary-of-state-on-providing-airplanes-to-ukraine




Гласувай:
18



1. elizabethborislavova - Така правят васалите
09.03.2022 10:01
Особено тези, които са в основата на разпалването на Втората световна война. Сигурно знаеш колко жертви е коствала позицията на Полша на човечеството.
цитирай
2. анонимен - Така правят достойните народи.
09.03.2022 10:09
elizabethborislavova написа:
Особено тези, които са в основата на разпалването на Втората световна война. Сигурно знаеш колко жертви е коствала позицията на Полша на човечеството.


Защото Русия е враг и на славянството, и на света.
Дано нашето правителство ги последва, а ако комунягите са против, ги смени с Герб, защото иначе ще клекне пред путиноидите като тази.
цитирай
3. elizabethborislavova - Как разбра, че е враг
09.03.2022 10:39
Враг е на корпорациите и задкулисието, което смуче кръвта на всички хора по света. Не го ли виждаш. Всички хиени действат задружно. Лошото е, че после ще си изтриеш коментарите. Е това най ме дразни - хората, които се обръщат задниците според времето.

4udovi6teto написа:
elizabethborislavova написа:
Особено тези, които са в основата на разпалването на Втората световна война. Сигурно знаеш колко жертви е коствала позицията на Полша на човечеството.


Защото Русия е враг и на славянството, и на света.
Дано нашето правителство ги последва, а ако комунягите са против, ги смени с Герб, защото иначе ще клекне пред путиноидите като тази.

цитирай
4. анонимен - Няма да си изтрия коментарите. Аз ...
09.03.2022 10:44
Няма да си изтрия коментарите.Аз прекрасно виждам,че всички са хиени и осъждам и двете сатанински империи,а путиноидите сте на страната на едната.
Но във войната в Украйна Путлер е звярът,а Зеленски жертвата.
цитирай
5. barin - Здравей, Теодоре. Полша не се ра...
09.03.2022 10:57
Здравей, Теодоре. Полша не се разбира много с Евопейския съюз и НАТО, но пред опасността Русия е готова на отстъпки. Полша и Русия имат няколковековна врзжда. Затова така постъпват поляците. Иначе заедно с другите три страни от Вишеградската четворка си следват собствената политика. Така си обяснявам постъпката им.
Поздрави!
цитирай
6. vacsine - Елизабетке, я си гледай там жезлите ...
09.03.2022 11:09
Елизабетке, я си гледай там жезлите и рубите. Не се занимавай с неща, от които нищо не разбираш.
цитирай
7. teodordetchev - До Барин. Полша се разбира отлично с НАТО...
09.03.2022 12:52
.. разминаванията й с ЕС са от съвсем друго естество. Полша участва с войски във втората война в Залива и имаше собствен окупационен сектор в Ирак. Изобщо, Полша е повече от активен член на НАТО. Вишеградската четворка имаше обща политика до момента на разширяването на на ЕС - целият зор беше Полша, Чехия, Словакия и Унгария да влязат в пакет и първи в ЕС. От тогава, "Вишеградската четворка" няма никакви особени общи действия, още повече, че унгарците си имат собствени странности, поляците други, а Чехия и особено Словакия я карат в "мейнстрийма". Това, което тук съм пропуснал да отбележа е, че за шест (6) дни, САЩ по официални данни са доставили 17000 единици противотанково оръжие на Украйна в рамките на отделените 250 милиона долара спешна военна помощ. Операцията е по-мащабна от въздушния мост по време на Берлинската криза през 9148 - 1949 година. Всъщнвост, от последното се вижда, че вече няма никакви задръжки да се доставя смъртоносно оръжие за Украйна, въпросът как да се доставят самолетите примерно е вече технически, а не принципен. Затова и Камала Харис, коскоджа ми ти вицепрезидент на САЩ е във Варшава в момента.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5845386
Постинги: 786
Коментари: 3551
Гласове: 53022
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов