Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2022 18:02 - Армения и Азербайджан се връщат на масата на преговорите
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3312 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ръководителите на Армения и Азербайджан ще се срещнат в Брюксел за разговори с посредничеството на Европейския съюз на 31 август 2022 година.

          Оповестяването на срещата дойде след като азербайджанските сили установиха контрол върху Лачинския коридор, според споразумението за прекратяване на огъня между двете страни от 2020 година и след като е въпрос на дни, в експлоатация да влезе алтернативен път между Армения и Нагорни Карабах (по-точно – Степанакерт / Ханкенди), който заобикаля град Лачин.

          Срещата изглежда има за цел да начертае пътя за изпълнение на оставащите условия от примирието през 2020 г., като същевременно се избягват изблици на насилие, които биха провалили преговорите за цялостно мирно уреждане на положението.

          Срещата може да доведе до допълнителна яснота по отношение на графика, по който арменските сили, които остават в Нагорни Карабах, ще напуснат региона, като арменските официални лица посочиха, че ще го направят през септември.

Източник: https://worldview.stratfor.com/article/weekly-rundown-us-returns-moon-armenia-and-azerbaijan-return-negotiating-table

image
Председателят на Европейския съвет – Шарл Мишел приветства Президента на Азербайджан Илхам Алиев и Министър-председателят на Армения – Никол Пашинян преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел на 06 април 2022 година.



Гласувай:
16



1. morskipesni - Когато се проведе открит и отговорен търг,
29.08.2022 11:05
ще стане ясно и на слепите че руският газ няма алтернатива. Ние ще се измъкнем сухи от евроатлант-блатото, с правилен икономически курс. Нека глупаците мръзнат и гладуват! В България нещата накрая се случват, а мекеретата ще бъдат линчувани.
Колкото до Армения- Азер само и единствено Русия е гарант за мира в този регион (за неподчинение-следва анекс с стил СССР!).
цитирай
2. teodordetchev - До Морскопесенния графоман.
29.08.2022 12:18
Темата на постинга няма пряка връзка с природния газ. Има опосредствана, но това е много сложно за Вашия акъл. Иначе, последното изречение от коментара Ви, разкрива цялата Ви жалка природа - съветско мекере, което се възхищава на анексионистичната политика на Империята, без значение как се нарича тя. Вие наистина трябва да бъдете въдворен на местожителство някъде между Магадан и Оймякон, та да Ви дойде сърце на място. Бих употребил и по-силни думи, но не си струва - Вие сте изключително злокачествен гьонсурат, който се гордеее с умствената си и духовна нищета. Марш от тук, къш, къш ...
цитирай
3. morskipesni - Има има! Само за това се "внедряват" подобни теми
29.08.2022 12:35
И за нищо друго. Ако мине, мине. Лошо-не мина. Гадно, нали- гадно! Колкото до "графоман", аз не драскотя глупости- аз само ги коментирам. Това е различно, нали? Ако бях "гьонсурат" и т. н. - щяха да ми викат Теодор Делчев.
цитирай
4. teodordetchev - Ох, единственото, което искрено ме наскърбява във Вашата работа ...
29.08.2022 12:53
... е, че сигурно не Ви плащат за нея. Вие сте толкова идейно мотивиран (разбирай - напълно неадекватен и отдаден на Путин до фанатизъм), че изобщо нямате нужда от финансова мотивация. Сигурен съм, че са спестили от Вас, за да плащат на други. Това е достойно за укор, защото България продължава да е страна във Валутен борд и има нужда от приток на твърда валута, за да може да печата левове. Вашето безотговороно отношение към проблема и спонсорството Ви за Фабриката за тролове, води до загуби за икономиката на страната в буквалния смисъл на думата. Вземете се в ръце и поставете въпроса пред господарите си. Искайте си парите - това е денонощно висене в нета над установения осем часов работен ден, пък и вредност има пред този монитор...
цитирай
5. morskipesni - Безсмислено дрънкане, обичайно за теб и останелите мекерета.
29.08.2022 13:05
Кой ли се занимава на сериозно с такива?- освен за целите на детайлно картографиране на врага.
цитирай
6. teodordetchev - Вече обяснявах на един Ваш съмишленик, че страмежът да направих последния ...
29.08.2022 13:35
... коментар под някакъв текст, "последнта дума да е твоя" е обсесивно състояние и умствено разстройство, но слава Богу се лекува. Ако много настоявате, ще Ви оставя последният коментар да е Ваш, но Вие потърсете квалифицирана помощ. В интерес на здравето Ви е...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5851038
Постинги: 786
Коментари: 3551
Гласове: 53039
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов