Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2023 12:34 - Азербайджан утрои износа на природен газ за България през първата половина на 2023 година
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 1085 Коментари: 7 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През януари-юни 2023 г. износът на декларираните на митницата обеми природен газ от Азербайджан възлиза на 10 956 188,04 хиляди кубически метра, което е с 3,6% по-малко от година по-рано, въпреки утрояването на обема на доставките за България, съобщиха от Държавния митнически комитет на страната (ДМК).
image

Приходите от износа на деклариран газ от Азербайджан възлизат на 8 029 188,03 хиляди американски долара (ръст от 7,9%).

Доставките на природен газ през отчетния период представляват 44,69% от общия износ на Азербайджан (40,26% през януари-юни 2022 г.).

Според данните на Държавния митнически комитет, през първата половина на 2023 г. най-големият обем от декларирания износ на газ е бил за Италия (40,5%) и за Турция (36,3%).

България е внесла 445 187,87 хил. куб метра природен газ, срещу 179 203 през първите шест месеца на 2022 година. За това сме платили 179,2 млн. долара.

Интересно е, че единствено България увеличава вноса си на азерски газ, като всички останали страни вносители намаляват обемите спрямо 2022 година. Гърция е внесла 15,6% по-малко, Италия -2,1%, Турция -7,1%.

image

Приходите от декларирания износ на газ от Азербайджан възлизат на 8 029 188,03 хил. долара (ръст от 7,9%). 

Източник: https://www.interfax.ru/business/916499



Гласувай:
11



1. blagovesteliseev - Гениален ход на Путин да продава руския газ през Азербайджан.
18.08.2023 13:03
Както е известно Азербайджан няма кой знае какви залежи и продава руски газ.
цитирай
2. teodordetchev - Този път няма да трия горния коментар.
18.08.2023 13:45
Той казва ужасно много неща.
Първо, путиноидите, копейките, маямите и подобните индивидууми, които бродят наоколо са толкова трагично невежи, че даже се хвалят с това. Азербайджан нямал "кой знае какви залежи". Боже праведни, слез и си вземи поне тази вересия, че някоя учителка по география ще получи инфаркт заради този неук идиот.
Впрочем, това не е индивидуално творчество на самозабравилия се богохулник, обявил се за „благовестител“. Пфу... Това е директива от „фабриката за тролове“, която всевъзможните отрепки, работещи на попрището на путинската пропаганда, повтарят като папагали.
Как да обясниш на тези нещастни иллитерати, че между Русия и Азербайджан, дори няма един приличен газопровод, по който да дойде този техен "руски газ". Годишно Русия и Азербайджан си разменят сезонно в режим „пролет-есен“ едни пет милиона кубически метра газ и ... толкова. Вносът на България от Азербайджан в момента е над един милиард кубически метра природен газ годишно.
Един милиард срещу пет милиона. Могат ли путиноидите да смятат? Боя се, че не.
Те горките и с картите не са съвсем наясно. Видели са на някоя карта синя линия от Баку за Новорусийск и дори не са разбрали, че става дума за нефтопровод, а не за газопровод. Путиноидът не различава газопровод от нефтопровод. Путиноидът и газ от течност не различава. От къде се взе тази измет недоучила, Боже!? Дори и образователната система не може да създаде такива умствени недоносчета. Това е резултат от системната им работа сами над себе си. На умствените недоносчета де …
Второ, путиноидите са изключително склонни към самозаблуда, стигаща до самохипноза. Даже и когато търпят катастрофални провали и поражения, те отново и отново обявяват, че са победили. Сегашният случай е типичен пример на подобна самохипноза.
Мисля, че на тези хора трябва да им се съберат шофьорските книжки, защото не се знае кога са на този свят и кога в някакви трансцедентални измерения по което и да е време на деня.
И не на последно място, колкото повече масовият убиец от Кремъл се дъни и проваля, толкова повече нараства желанието на неговия фен клуб да прокара език по седалищния му мускул.
Наистина, щастлив човек е Путин, макар че уверен съм - това ще е само на този свят. на онзи свят ще го подхванат ония с вилите, рогата и копитата...
цитирай
3. blagovesteliseev - Че защо да го триеш
20.08.2023 21:53
Агент на Путин си с тази реклама на руския газ. Това са фактите. Колкото и да се опитваш да се правиш на либераст и фашист не ти се получава. Колко ти плащат за рекламата на руския газ като уж азербайджански?
цитирай
4. teodordetchev - Всеки който малко от малко се мълнува от темата за ...
21.08.2023 12:38
... зловредната путинска пропаганвда в България е забелязал, че путинистите са едновременно много нагли и много непретенциозни по отношение на материала с който работят. Те без колебание разпространяват откровено абсурни твърдения, без изобщо да ги е еня, че хората ще им се смеят. Всъщност - смеят им се противниците на военнопрестъпника Путин. По-интелигентните им съмишленици си скубят косите, но героите на путинската пропаганда на ниво "социални мрежи" не спират. Те следват насоките дадени още на времето от д-р Гьобелс...
Последно, за сведение на Божия угодник, който се опитва да дефекира (използваме научния термин за друго едно нещо) в коменатрите тук. Божи НЕугоднико, обирайте си крушите, грабвайте си пъртушините и не се явявайте повече тук. Не си правете труда, защото всеки Ваш ред без значение какво пише на него ще бъде заличен. Не обичам да обиждам хората, но ще направя изключение заради Вас. Казват, че някои психични отклонения били прихватливи, сиреч заразни. Не бих искал блогът ми да съдейства на подобни "пандемии". С една дума - къш. Не сте добре дошъл
цитирай
5. blagovesteliseev - Когато фактите говорят започват такива писания като твоите
23.08.2023 10:35
А фактите са, че РУсия продава газ през Азербайджан. И ти го рекламираш. Не допускам, че не знаеш, че Арезбайджан няма толкова газ, колкото продава.
цитирай
6. blagovesteliseev - А иначе от морална гледна точка не аз а ти има от какво да се срамуваш
23.08.2023 10:36
Един доктор отдавна се е обърнал в гроба ...
цитирай
7. teodordetchev - Досега смятах псевдоблогъра благовестелисеев просто за трол....
28.08.2023 11:28
Сега вече имам сериозни съмнения, че за него е необходим спецалист в сферата на психопатологията. Но дори и такъв специалист не би могъл да помогне на толкова невъзпитано същество.
Какво да го правиш горкото (пиша в среден род, защото благовестителят троли и от един "мъжки" и от един "женски" профил), как да му помогнеш с конвенционални средства? Няма как - трябват специалисти.
Ти му обясняваш на добичето, то продължава да мучи и да лъже, да лъже, да лъже...
А сега започна да говори и за морал. Е, съжалявам - путиноидите НЯМАТ морал и за това нямет право да говорят за морал.
Мисля, че това е последният път при който нещо натракано на клавиатурата на смятащият се за евенгелист от 21-ия век, ще осатне неизтрито тук.
Прочее, срам, подзор и презрении за всички путинофилски мекерета!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5852437
Постинги: 786
Коментари: 3551
Гласове: 53039
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов