Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2012 16:39 - Вече трети брой на вестник "Свободен народ" е по сергиите. Солиден, сериозен и опозиционен.
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 11147 Коментари: 11 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В новия брой трети на „Свободен народ“ е запазен духа на интелигентна но безкомпромисна опозиция срещу авторитаризма, популизма и простащината в политиката. В броя можете да прочетете:

И Аню Ангелов слухти – стр. 2. В Министерство на отбраната разполагат с уникална апартура за подслушване, на която може да завиди дори и Цветан Цветанов, а дейността на Военното разузнаване продължава да не е регламентирана с никакъв закон. Военното разузнаване е най-нереформираната сред специалните служби в България – 80 на сто от личния състав е от времето на „зрелия социализъм“.

Искра Фидосова лобира за хазартни олигарси – стр. 4. Чаровната депутатка спира законопроект, който вдига пет пъти акциза върху игралните автомати. В ротативките изтичат парите на пенсионерите и на хората с по-ниски доходи.

Цветанов към Флоров: арестувай Хамстера или си аут ! Пред очите на шефа на ГДБОП, антимафиоти горят задържан с електрошок. - стр. 7. Станимир Флоров не допуска задържаният Антонв Петров да има адвокат, въпреки изричните предписания на закона. Шофьорът на Антон Петров е измъчван пред очите на шефа на ГДБОП, който трепери за стола си под натиска на Цветан Цветанов.

Лъжат ни с лихвите за парното. „Топлофикация“ облага и несъществуващи сметки. - стр. 9. Голяма част от така наречените „просрочени сметки“ са на абонати, които не ползуват парно но имат апартаменти в топлофицирани сгради и са длъжни да плащат за сградната инсталация.

Невъзможни изисквания стопират новия бизнес. - стр. 8. Малцина са безработните, които ще вземат пари от новата схема на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Парите на щастливците, които все пак успеят да се доберат до финансиране ще се изплащат на четири транша. Три от тях се осигуряват от Брюксел, но последният е у„частието на българската държава. За него изобщо не се знае кога ще бъде платен.

Бойко Борисов е алчен популист – стр. 12. Диагнозата е поставена от Александър Каракачанов в интервю за вестник „Свободен народ“. „Слава Богу, че сме в Европейския съюз, защото това можеше да се изроди в диктатуря“, казва зеленият политик и допълва: „Премиерът плюе предишните управници, но остави всичките им далавери“.

Евродокладът: Тиквата май е прегоряла – стр. 13. Докато премиерът рита топка, идват сигнали, че западняците ще ни скъсат от критики. Правителството е приело над 60 лобистки закона, а МВР превърна България в полицейска държава.

Ставаме ли за „монополисти“ в горивата ? - стр. 15. водородът измества бензина, но в ГЕРБ нямат понятие от тази работа. В анализът се изяснява, че ЕС предвижда България да е един от основните производители на водород за Европейскята икономическа общност, но при условие, че водородът се произвежда единствено с помощта на „чиста“ електроенергия. Към 2030 г. близо 20 процента от автомобилите в Европа ще се движат с водород, но правителството няма даже идея да подготви страната за възможностите, които се откриват пред нея. В парламента дори не знаят за възможността, България да стане основен производител на водород за ЕС, но иначе всички въздишат по някогашните „специализации по линията на СИВ“.

Васил Найденов: Простащината проби под формата на хумор. - стр. 19. В пространно интервю певецът признава, че се вбесява от тарикатите и в музиката и в живота. „Спонсорите на фолка не слушат Рахманинов и не четат Есенин“, иронично подхвърля той. Според него чалгата е навлязла мащабно в публичното пространство с дейното участие на държавата.

Ето и първа страница на новия брой трети на вестник "Свободен народ":
image

Последната страница - "Афтършейв" със задължителния колаж на нея, вече се е превърнала в запазена марка на вестника:
image


За тези, които са пропуснали предишните два броя на "Свободен народ", предлагам техните първи страници и аромата на "афтършейв" от последните 48 страници:
Брой 1.
image

image

Брой 2.
image

image Повече не може да ми се откъсне от сърцето за сега :) мисля, че четенето на вестника си струва !



Гласувай:
12



1. josarian - Това е поредния гнусен тракторски парцал.
01.07.2012 17:55
Апропо, получих преди дни на личната си пощенска кутия реклама-спам, свързан с въпросния парцал. В рекламния призив вместо "вестник" беше написано "весник". При това няколко пъти, което изключва вероятността за неволна грешка - правете си изводите какви тъпаци го списват.
цитирай
2. kostadin - Мисля, че това не е от тъпащина, а от ...
01.07.2012 18:00
Мисля ,че това не е от тъпащина ,а от присъща за всички съвремени цивилизовани хора леност
цитирай
3. teodordetchev - Вижте Йосариан ...
02.07.2012 00:02
... Знам точно за каква реклама става дума. Това е поучителен пример, какво става, когато някой не внимава и се предоверява на правописната си програма. Техническа грешка, превърнала се в неприятна смешка. Естествено, действието не се развива в редакцията на вестника, а при наш симпатизант и много добър приятел, изпълнен с добро желание да помогне. Както се казва - пътят към ада е осеян с добри намерения.

Аз обаче, ще Ви помоля да не наричате тъпаци хора, които нито познавате, нито едва ли някога ще опознаете. (Най-малкото се съмнявам, че те биха искали да имат нещо общо с Вас). Четейки постингите Ви за "арфата" HAARP сам се чудя, Вие ли се правите на глупак или много Ви харесват възможно най-глупавите и изсмукани от пръстите конспиративни теории или просто страшно мразите американците. Всъщност, такива като Вас мразят и американците и руснаците и китайците. Сутрин до обяд мразите всички с изключение на Вас самия, а след обед - мразите и самия себе си.

Начинът по който се обръщам към Вас е нетипично неучтив за мен, за което се извинявам на останалите читатели. Но не приемам морализаторстване от разпространители на псевдо научни партенки и от хейтъри от 33-та степен на посвещение. Гледайте си Вашите фантазии, а нас оставете да си вършим работата.

Пък и не държа да кореспондирам с човек, който се идентифицира с Йосариан от "Параграф 22". Пак извинявайте за грубостта, ама струва ми се, че е изпросена.
цитирай
4. lado - Дечев, харесвам литературния г...
05.07.2012 18:39
Дечев, харесвам литературния герой Йосарян...:))))

лка е, Данби. Отвратителна сделка е.
— О, Боже Господи! — ядосваше се майор Данби, като галеше с ръка тъмната си остра коса, която беше вече напоена с пот чак до върха на късо остриганите къдрави кичури. — О, Боже!
— Не намираш ли, че е отвратителна сделка, Данби?
Майор Данби се замисли за миг.
— Да, отвратителна е — съгласи се неохотно той. Кръглите му изпъкнали очи бяха съвсем смутени. — Но защо си сключил такава сделка, щом не ти харесва?
— Сключих я в момент на слабост — опита се да прояви остроумие Йосарян с мрачна ирония. — Исках да си спася живота.
цитирай
5. josarian - Вижте, ТеодорДечев...
07.07.2012 09:18
teodordetchev написа:
... Техническа грешка, превърнала се в неприятна смешка. Естествено, действието не се развива в редакцията на вестника, а при наш симпатизант...
Аз обаче, ще Ви помоля да не наричате тъпаци хора, които нито познавате, нито едва ли някога ще опознаете. (Най-малкото се съмнявам, че те биха искали да имат нещо общо с Вас). ...

И двамата знаем за каква реклама точно става дума. И правописната грешка не е плод на игра с клавиатурата а бе повторена общо три пъти, вкл. в самото заглавие-обръщение в нежелания спам в пощата ми. Но това не е толкова важно. Тъй като твърдите обаче някакви пълни глупости, ще ви драсна няколко реда. Първо, вашият парцал е не само жълт а отровно кафяв. Такива "весТници" винаги е имало през последните 22 години, но те винаги са завършвали с безславен фалит - уви, ограничените простаци в България, потенциални ваши читатели, не са толкова много, колкото би ви се искало. За щастие. А гнусният начин на списване на парацала ви е виден от километри. Още повече от професионалист като мен. Давам ви 4-5 месеца живот на пазара ако нямате финансов гръб. А пък ако имате, толкова по зле за вас - човека, който ви сипва в копанята за да драскате гнусотии рано или късно ще спре кранчето. Случва се и в най-добрите семейства. Общо взето до излизането резултатите на изборите догодина, това ще е славния път. Защото пазара, таргета на подобен род жълто-кафяви издания вече е силно ограничен. Така като ви гледам продавате не повече от 2-3000бр. в най-добрия случай. При брак не по-малко от 70%. Но това мога да проверя в рамките на половин час, няколко позвънявания ще са достатъчни.
А що се отнася да ХААРП и моето отношение към него и конкретно към конспиративните теории, мога да кажа, че или не сте чели постингите ми а само заглавията или пък не сте разбрали за що именно иде реч там. А то е пародия на писъците на любителите на конспиративни теории. Такива ми ти работи, ТеодорДечев - списвайте си парцала и не ни го пробутвайте като спам реклама. Това ми беше мисълта.
цитирай
6. teodordetchev - Вижте Йосариан,
07.07.2012 17:00
Имате си право на мнение, то е свещено и можете да си го изразявате. Дори и в моя блог - аз не трия коментари, дори и когато те са от типа на Вашите. Извинявам се ако не съм Ви разбарл за "Арфата", но тъй као се имам за средно интелигентен, може би причината за неразбирането е поне от части у Вас.

Не Ви знам в каква област сте професионалист - аз лично избягвам да се самооценявам по този начин, но вие дерзайте - само гледайте да не си насините гърдите от удари в тях. По принцип планинските горили го правят по-изящно от Вас. Колкото аз съм Ви разбрал за ХААРП, толкова и Вие сте ме разбрали за причината за тъпата печатна грешка. разликата е там, че аз просто не съм Ви разбрал, а Вие изобщо не искате да разберете. Вие просто се заяждате, което впрочем също е Ваше право.

Колко дълго ще остане "Свободен народ" на пазара е въпрос, който най-малко зависи от Вас и Вашата преценка. Този вестник е излизал и е спирал. важното е, че той се появява винаги, когато някой се опитва да надене на обществото юлара на диктатурата. И понеже Вие го наричате "кафяв парцал" аз сериозно се чудя, защо се обиждате от името на кандидат - диктатора. сигурно Ви е много симпатичен или пък се чувствувате интелектуално близки.

Извинявайте за леко саркастичния тон, ама каквото се повикнало - такова се откликнало. Съвсем официално заявявам, че имам съмнения спрямо всички защитници на тиквеното управление - те биват основно два вида: а) заинтересувани, които са вътре в далаверата и лижат седалищния мускул на богоподобния от Банкя и б) душевно убоги хора, които се прехласват по богоподобния, защото му "разбират от приказката".

Съдейки по факта, че Вие със сигурност сте прочели несравнимо повече книги от Богоподобния ми се налага да Ви категоризирам към първата група. Ако имате някакво друго обяснение за пиетета Ви към тиквената власт - пишете. На всички ще им бъде интересно.
цитирай
7. josarian - Вижте, ТеодорДечев...
08.07.2012 10:17
Аз също не трия мнения в своя блог. Поддържам мнението си за "веСНика" ви, както и прогнозата си за времето на издаването му. Апропо, аз не съм привърженик на никой, който в момента е на власт. С други думи аз винаги съм опозиция. Но опозиция с това, което е между ушите ми а не с това, което е под кръста ми. А и не си падам по прехласването по вождове и кумири.
Няма нужда да спорим - на всеки нормален човек му е ясно, че нивото на списваното от вас жълто-кафяво нещо е много под морското. Живейте с мисълта, че издавате най-интелигентния опозиционен "веСНик" и, моля, не изпращайте нежелан спам в пощите на хората.
И да повторим - свивате платната до 3-4 месеца ако нямате финансовия гръб на някой "Белорус". Ако пък сте част от тракторския инвентар - след изборите догодина окончателно хвърляте котвата. Освен това - реални продажби: макс 3000-4000 броя при 70-80% брак. И като доказателство за явния ви непрофесионализъм: пуснахте издание в момента в който хората тръгват в годишни отпуски и София се опразва. А София е 70% от пазара на печатни произведения на страната. Ново издание се пуска март-април, най-късно май. В най-лошия случай - през септември.
цитирай
8. teodordetchev - Вижте Йосариан ...
08.07.2012 23:10
Вие си се прехласвайте по професионализма си. За Вас вестникът е само хартия с отпечатани на нея букви и картинки с цел продажба. За нас "Свободен народ" е и търговско предприятие, няма спор но пускането му съвсем не цели единствено да спечелим някакви кинти. Няма да споря кой коя от главите си ползва за да е опозиция - това е въпрос на субективна оценка.

Друг е въпросът, че при целия си професионализъм, вие дори не знаете, какво е "непоискано търговско съобщение" в съответствие с нормативната уредба на електронната търговия. Злополучният е-мейл, който сте получил е с глупава правописна грешка но е изряден точно от гледна точка на изискванията на закона. В него има изрядно формулирана въможност да се отпишете от базата данни и никога повече да не получите никакъв е-мейл от съответното място - в случая нашият съмишленик и доброжелател, решил да похарчи скромна сума в помощ на рекламната ни кампания.

Така че, не пишете ако обичате глупости, че някой Ви е изпратил спам. Изпратено Ви е непоискано съобщение. Изпратено Ви е видимо нежелано съобщение ... Добре, отпишете се и не рИвете, че някой Ви е оспамил. Това просто не е вярно.

Разбирам, че ме провокирате за ад изръся някаква търговска информация за разпространението на вестнки. Е, добре - преди брой четвърти, разпространителите увеличиха общия обем на заявките си с 50 процента. Вие като разбирач и професионалист се досещате, че времето може да не е добро за пускане на ново издание, но за сметка на това "пазарната ниша" на опозиционните издания зее злокобно - широка и ... празна. Както и да броя в България в момента има пряко сили два опозиционни ежедневника и два опозиционни седмичника, заедно със "Свободен народ". Така че, Вашата гледна точка НЕ е несъстоятелна, но не бързайте да я обявявате за единствено меродавна. Има и други фактори на вестникарския пазар.
цитирай
9. teodordetchev - Впрочем, Йосариан ...
08.07.2012 23:15
Бихте ли погледнал следващия постинг в блога. Там един индивид използува подозрително същата терминология като Вас - нарича вестника ни "жълто - кафяв парцал". Не Ви ли се вижда съмнително такова съвпадение ? Ако сто души ме нарекат ""тракторист", не бих се усъмнил, че някой се е клонирал, защото това е вече широко разпространено клише. Но определението "жълто - кафяв парцал" е твърде оригинално и очевидно си принадлежи на Вас.

Та бихте ли отговорил - Вие по служебни причини ли се клонирате, имате проблеми с раздвояването на личността или просто другият ми посетител е откраднал от Вас въпросната изящна формулировка ? Аз лично, гласувам за първото - Вие много приличате на определена порода щатни творци, които оперират с по няколко профила и се вживяват в няколко образа едновременно. В това няма нищо лошо - всеки си изкарва хляба по някакъв начин, само недейте се престарава - ГЕРБ-овци така или иначе са неблагодарници и няма да оценят усилията Ви.
цитирай
10. josarian - Аз пиша само когато съм логнат, не пиша анонимно и не съм на щат, нито на хонорар като вас.
09.07.2012 23:01
И направете нещо с разпространението - нещото ви го няма по сергиите и РЕП-овете, двадесетте ви почитатели тук не могат да си го купят- Сигурно е от ширещата се цензура:)
цитирай
11. teodordetchev - Йосариан, ...
09.07.2012 23:34
... не бъдете толкова загрижен за нас. Пак Ви съобщавам - последната седмица разпростарнителите вдигнаха заявките с 50 процента. С прискърбие пояснявам, че не даваме вестника на фирми, за които се знае, че не плащат по default. Но на този етап хич даже не сме недоволни от продажбите. Въпросът е да задържим нивото от първите броеве, без значение дали ги харесвате или не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5845710
Постинги: 786
Коментари: 3551
Гласове: 53025
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов